CHRIST DENIED

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

CHRIST DENIED

07-02-2009, 14:12

Czy znacie ten zespół Dave'a Rottena? Jeśli nie polecam się zapoznać osobom które lubią brutalny death metal w stylu (powiedzmy) CENTURIAN. Kiedyś miałem na taśmie ich debiut wydany na licencji przez Novum Vox Mortis. Kilka dni temu kupiłem kolejną (już chyba czwartą) reedycję na CD i płyta niszczy mnie bardziej niż kiedykolwiek. Według mnie z czasem tylko zyskała, z drugiej strony może to sentyment za mną przemawia. Rozumiem jeśli kogoś odrzuci brzmienie tego materiału (głównie suche, "cykające" bębny), ale mi osobiście ono nie przeszkadza. Polecam poszukać. W Self Made God jest choćby, chyba za trzy dyszki.

EDIT:
suche, "cykające" bębny
Co ja pierdolę, przecież tam jest automat perkusyjny. ;)
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Sineater
postuje jak opętany!

Re: CHRIST DENIED

07-02-2009, 14:44

Brutalny death metal brutalnemu death metalowi nierówny, zespół z automatem zespołowi z automatem. Christ Denied jest absolutnie poważny i godny polecenia. Jest ostro, jest chamsko ale nie można tego uznać za jakiś walec drogowy z tej nowej szkoły. Cały czas wszędzie mnóstwo odwołań do starej szkoły (jak to u Rottena), klimat wczesnych lat 90-tych zachowany no i genialny dobór coverów. Byle lapsy czy metalowi filozofowie roztrząsający na swoich płytach wszelkie tajemnice wszechświata nie wymodzili by z siebie numerów Pyrexia i boskiej Goreaphobia.
Płyty dostępne chyba i w Pagan i w Old Temple i w Redrum666, na dobrą sprawę wszędzie.
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

07-02-2009, 16:09

Pamietam, ze zgarnalem ta kasetke razem z MC Inbreeding the Anthropophagi, no i nie musze mowic chyba, ktora zrobila na mnie wieksze wrazenie. Ale z ciekawosci sobie przypomne, nie bylo tam czasem jezuska z ukurwiona czacha na okladce? :wink:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

07-02-2009, 16:49

Mol pisze:nie bylo tam czasem jezuska z ukurwiona czacha na okladce? :wink:
Jest zdekapitowany jezusek. W ogóle niezły poziom bluźnierstwa na tym wydawnictwie, zwłaszcza w tekstach. Nawet teraz, po kilkunastu latach od stworzenia robi to wrażenie, chociaż od tego czasu pojawiły się przecież całe stada kompletnych pokurwieńców. Wystarczy sprawdzić choćby teskt do "(V/B)anish the (V/B)anished".
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

28-07-2024, 23:30

Gore_Obsessed pisze:
07-02-2009, 14:12
Polecam poszukać. W Self Made God jest choćby, chyba za trzy dyszki.
3 i pół dyszki ;)

https://selfmadegod-store.pl/product-po ... ed-CD.html
+ demko
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
ODPOWIEDZ