Też się noszę z zamiarem odświeżenia tego materiału od jakiegoś czasu. Mocno się nią jarałem kiedy się ukazała.Karkasonne pisze:W końcu posłuchałem Athenian Echoes i klapa na całej długości. Żałuję że to odświeżyłem, wolałbym mieć piękne wspomnienia niż widzieć piksele.
NIGHTFALL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: NIGHTFALL
- moonfire
- zahartowany metalizator
Jak chcesz się pozbyć CD, to chętnie przytulę. Nadal lubię ten album. Później zespół mógłby dla mnie nie istnieć.Karkasonne pisze:W końcu posłuchałem Athenian Echoes i klapa na całej długości. Żałuję że to odświeżyłem, wolałbym mieć piękne wspomnienia niż widzieć piksele.
- hcpig
Powróciłem do 'Diva Futura' i jednak to jest dobry albume, inny niż wszystkie pozostałe to zbiera hejt ale tam hicior goni hicior.
Yare Yare Daze
- dzik
To oczywiste.hcpig pisze:Powróciłem do 'Diva Futura' i jednak to jest dobry albume, inny niż wszystkie pozostałe to zbiera hejt ale tam hicior goni hicior.
dobry kościół to kościół spalony
- zawlekacz
- w mackach Zła
Cholercia... A juz myslalem, ze jakies wznowienia pierwszych Nasiejtfolw sie szykuja
nie ma to tamto
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
całość w wypożyczalniach widziałem

mieli to promować w tym roku ale jak już wcześniej pisałem przełożone na za roczek

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Medard
może jeszcze poczekam na digi

ale na razie są na dodax reedki Parade Into Centuries oraz Macabre Sunsets w jewelach
i winylaki tych dwóch oraz Athenian Echoes.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA

Kolejny nieudany powrót po latach do tego, co kiedyś lubiłem, ale tak na 80%, a teraz, gdy przysłuchuję się z bliska, uświadamiam sobie, że tu jednak widać piksele...
"Athenian Echoes" zdaje mi się obecnie płytą zagubioną przez udziwniania i brak spoiwa. Gdyby była spójniejsza, byłaby świetnym przykładem greckiego black metalu, ale zawiera niepotrzebne wtręty, zarówno doomowe z "Parade into Centuries", jak i prorokujące tego mdłego rocka z "Lesbian Show" (na "Armada"). W dodatku ta boleśnie mało różnorodna perkusja zakrawająca o automat. Płyta stojąca okrakiem między różnymi muzycznymi światami tak szeroko, że pękły spodnie i wystaje jej pindol.
EDIT: beka, widzę, że moje stare ja nie dało rady powstrzymać mnie przed tym zakupem, posty z tego tematu:
2013:
2016:Mam ochotę włączyć je znowu, ale boję się, że nie przetrwają tej próby i okażą się kwadraciakami. Może lepiej będzie zostawić wspomnienie o nich takim, jakim jest.
W końcu posłuchałem Athenian Echoes i klapa na całej długości. Żałuję że to odświeżyłem, wolałbym mieć piękne wspomnienia niż widzieć piksele.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- Żułek
zatoczyłeś na forum koło, możesz kasować konto na dobre 

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
To tylko dowód, że nie da się uciec przed samym sobą jakby się nie obracać, to dupa będzie z tyłu. Teraz muszę poczekać kilka lat, by pamięć skasowała mi się znowu, i spróbować po raz kolejny.
If you do everything right, there will be no struggle.
- Żułek
albo wyjebać ten album w pizdu i więcej do niego nie wracać

chociaż nośników fizycznych raczej ciężko mi sie pozbywać (wręcz odwrotnie) ale Nightfall już dawno pogrzebałem w odchłani szafy

chociaż nośników fizycznych raczej ciężko mi sie pozbywać (wręcz odwrotnie) ale Nightfall już dawno pogrzebałem w odchłani szafy
- dzik
A ja wręcz przeciwnie. Mój ulubiony zespół z Grecji. Wszystkie płyty lubię.
dobry kościół to kościół spalony
- hcpig
Mam tak samo (bok Zemial i Nocternity), co za chujnia że ludzie nie docenią 'Lesbian Show'.
Yare Yare Daze
- dzik
-
- w mackach Zła
-
- w mackach Zła
Athenian Echoes to dla mnie nadal świetna płyta. Wracam co jakiś czas i za każdym razem leci całość. Lesbian była rozczarowaniem, bo oczekiwałem jakiejś kontynuacji Athenian. Słuchałem tej płyty w czasach walkmanów więc przemielilem ją na autorewersie dziesiątki razy, aż zażarło. Dobra, chwytliwa płyta. Wolę jednak 2 i 3. Astron Black też jest w porządku, ale ogólnie późniejsze płyty znam słabo.
- Stoigniew
+ milion !!!
Lesbian jest tak inna że aż zajebista, takiego black'n'rolla z tak zajebistym mięsistym, tłustym brzmieniem nie ma drugiej sztuki
uwielbiam tę płytę, ale zaznaczam że tak jak pisano powyżej - również zażarła mi kilka lat po debiucie, w memencie wydania strzeliłem na zespół ogromnego focha
Athenian wielbię od pierwszego odsłuchu i to się już nigdy nie zmieni.
Amen
- Asia Tuchaj-Bejowicz
- postuje jak opętany!
Do Athenian Echoes mam wielki sentyment. Eons Aura też czasami sobie słucham. Lesbian jednak mi nie siedzi. Z nowszych rzeczy najbardziej mi się podoba Cassiopea i kilka kawałków z Fotisem Bernado na perkusji.
- tommek
- w mackach Zła
- Kontakt:
Trochę lepiej niż ostatnio, no i okładka dobra pewnie robiona przez Kantora.