No, a kto jest dla wyborcy lewicowego dobrą alternatywą? Tak z ciekawości pytam. Neoliby z PO i części Trzeciej Drogi? Paleo-kato-konserwatyści z części Trzeciej Drogi, PSL i PiS. Czy może może neoliberalne kato-konserwy zmieszane z nacjonalizmem z Konfy?
POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Re: POlitykowanie
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- hcpig
-
- rasowy masterfulowicz
Miller bdb.Triceratops pisze: ↑30-08-2024, 21:16Stary komuch z rigczem, nikogo w rzadzie ani tym ani poprzednim nie bylo na to stac
I Donald chce się podpiąć:
- Mam jednoznacznie negatywną ocenę tego, co powiedział ukraiński minister spraw zagranicznych w sprawie zarówno interpretacji historii, jak i samego problemu ekshumacji - powiedział premier Donald Tusk, odnosząc się do głośnych słów szefa MSZ Ukrainy Dmytro Kułeby na temat Wołynia. - Ukraina będzie musiała, tak czy inaczej sprostać polskim oczekiwaniom (...). Nie będzie członkiem UE bez polskiej zgody - zaznaczył szef rządu.
https://wydarzenia.interia.pl/zagranica ... ign=chrome
Celem życia nie jest przeżycie.
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Dobrą alternatywą byłaby demokracja deliberatywna zamiast tego spolaryzowanego ogłupiania i sterowania przez emocje, których jesteśmy obecnie świadkami. Dobrą alternatywą jest przestać myśleć "nasi wygrali/przegrali" tylko czy w takiej i takiej konfiguracji politycznej, z takim i takim stanem uświadomienia społecznego w różnych kwestiach i last but not least - jakości elit, możliwy jest rozwój państwa wewnątrz i na zewnątrz i wymagać tego rozwoju od tych naszych/nienaszych wygranych.
Do tego jednak potrzebni są liderzy, którzy są w stanie i mają ambicje prowadzić masy do rozwoju na krawędzi ich tolerancji, w miejsce bezpiecznego(?) i populistycznego dryfowania razem z nimi. Liderzy zdolni do wzajemnej dyskusji i okresowego (choćby raz na kilkanaście lat) wypracowania czegoś, co moglibyśmy nazwać 'doktryną państwową', co do której panować będzie przez te kilkanaście lat ogólny konsensus. Zamiast tego jednak nasi liderzy schylają się głównie po najtańsze, szybko działające w wyborach frukta hejtu do "tamtych", a kraj miota się chaotycznie na coraz bardziej wzburzonych i niepewnych wodach światowych czekając kto ma go wziąć za sobą na hol.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
-
To samo pomyślałem. NIe wiem kurwa czy jest grupa ludzi ,którą bardziej pogardzam jak panująca lewica z swoimi pomysłami. Nie ,że nienawidzę ,bo daleki jestem od tak skrajnych uczuć ale pogardzam.
Doom the dark ages. Sesja trwa.
-
Odważne czy nie Ci ludzie z Konfederacji mają 15 razy więcej oleju w głowie jak te środowisko lewicy i ich umiłowanie do wszytkiego co nie jest polskie. Trzymam dystans do wszystkich, chcociaż jestem z środowiska KO tej prawicującej. Stąd też są od nas ludzie.
Powiem więcej SZACUNEK dla obecnego ministra, miał wtopy, zreflektował się
Bo takie prawde. Żyjemy w czsach naprawdę kurwa niebezpiecznych, 100 tys ponad ludzi przeszkolenych znających swoje terytorium zrobi więcej jak pół milionowa armia. To moje zdanie.
Pamiętajmy też ,że myśliwi to nie są ludzie co trzeba dozbrajać czy przygotowywać. Z organizacji pozarządowych śmiem twierdzić ,że najlepiej przygotowana w razie sytuacji wojennej. Nie znam z naszego rewiru poza komandosami z Lublińca ludzi co potrafią się poruszać w terenie.
Robi się z nas niezłych debili- przywykłem już do tego ,ciężko też z pewnym wizerunkiem się walczy jak pewne incydetalne rzeczy ,które mają miejce ,bo mają nie ukrywajmy na 130 tys ludzi z uprawnieniami zawsze będą miały miejsce.
W promieniu 50 kilometró jest bite ponad 40 kółek łowickich.
https://czestochowa.pzlow.pl/kola-lowieckie/
Połowoa to okreg lubliniecki. To nasze życie:D Latanie po lasach.
Z dzada pradziada tak po prostu mamy.
NIe mam legitymacji prawnej żeby w imeniu Związku Łowieckiego się wypowiadać ale jeśli ktoś myśli ,że myśliwi to najebani kolesie co nie potrafią dzika odróżnić od człowieka to kompletnie kurwa nie wie o czym pisze.
Są tacy zawodnicy i powinni dawno być wyeliminowani. Bazują na starych przepisach, gdzieś w tych kołach uczestniczą ale koła łowicekie i tak przeszły niesamowitą metamorfozę. Nastawiając się na pewien profesjonalizm.
Kilkanaście lat temu był okrutny syf. Nieporównywalna sytuacja z dzisiejszą. Masa rzeczy jest na pewno do poprawy i środowisko trzeba reglamentować w kierunku profesjonalizmu.
Czy są ludzie niegodziwi w sensie kłusonicy? Jasne ,że są. i będą. KOtrole krzyżowe pomiędzy Związkami z innych rejonów rozwiązałby tą sprawę. NIkt swoich nie ruszy. Chyba nie trzeba tłumaczyć z jakich przyczyn,
Doom the dark ages. Sesja trwa.
-
- w mackach Zła
Pełna zgoda, obecna lewica to jakaś kpina. Jak sobie przypomnę poprzednią generację lewicy z Millerem na czele i patrzę na obecne ciotki i ciotunie w nowej lewicy to jakaś masakratomaszm pisze: ↑02-09-2024, 02:12Odważne czy nie Ci ludzie z Konfederacji mają 15 razy więcej oleju w głowie jak te środowisko lewicy i ich umiłowanie do wszytkiego co nie jest polskie. Trzymam dystans do wszystkich, chcociaż jestem z środowiska KO tej prawicującej. Stąd też są od nas ludzie.

Dosłownie idiokracja pełną gębą, nie mamy innych problemów niż używanie prawidłowych zaimków

- wonsz
- rasowy masterfulowicz
no, cieżko wybrać czy w konfederacji bardziej propolskie jest skrzydło Brauna robiące laskę wszystkiemu co rosyjskie czy europarlamentarzyści miziający się z AFD

rzułf
- Hatefire
Dziś rano akurat w radiu słyszałem wywiad z tą europosłanka Konfy i była zaczepiana o to, że są w jednej grupie z AFD tam i o o rózne wypowiedzi przedstawicieli tejże. Powiedziała, że AFD ma ten sam problem co Konfederacja, że ich wypowiedzi są uwaga, uwaga nie uwierzycie, wyrywane z kontekstu. Korwin mógłby być dumny. Może wyleciał z Konfy, ale jego nauki są zachowywane xD
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- DST
- rasowy masterfulowicz
Wspieranie niemieckich nacjonalistów przez polskich nacjonalistów to dowód, że nacjonalizm to upośledzenie, które na rzecz wszystkich fobii jest w stanie poświęcić interes narodowy.
UE nie jest doskonała, ale uważanie izolacjonizmu za rozsądną alternatywę świadczy o zerowej wiedzy o świecie. Jestem daleki od teorii spiskowych, ale nie zdziwił bym się ani trochę gdyby wyszło na to, że te partie są w kieszeni Putina. Zresztą parę podobnych kwiatków o związku partii nacjonalistycznych z ruskimi już wypłynęło.
UE nie jest doskonała, ale uważanie izolacjonizmu za rozsądną alternatywę świadczy o zerowej wiedzy o świecie. Jestem daleki od teorii spiskowych, ale nie zdziwił bym się ani trochę gdyby wyszło na to, że te partie są w kieszeni Putina. Zresztą parę podobnych kwiatków o związku partii nacjonalistycznych z ruskimi już wypłynęło.
- Triceratops
hehe widze, ze sluchamy na odwrot, ja sluchalem dzis rano w Trojce Kotuli pijac kawele z masele i rozwiazujac krzyzowke. I w kolko: aborcja, seks, pedaly, seks, zaimki, pedaly, aborcja, seks, zwiazki, seks itp.Hatefire pisze: ↑02-09-2024, 09:09Dziś rano akurat w radiu słyszałem wywiad z tą europosłanka Konfy i była zaczepiana o to, że są w jednej grupie z AFD tam i o o rózne wypowiedzi przedstawicieli tejże. Powiedziała, że AFD ma ten sam problem co Konfederacja, że ich wypowiedzi są uwaga, uwaga nie uwierzycie, wyrywane z kontekstu. Korwin mógłby być dumny. Może wyleciał z Konfy, ale jego nauki są zachowywane xD
woodpecker from space
- masterful
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Nie bezpośrednio, ale wg mnie są. Wojna z cywilizowanym światem to nie tylko czołgi i cyberataki, ale też wpływy i rozwalanie EU od środka. Konfa i PIS mają dużo wspólnego z językiem kremla czy to się podoba czy nie

ᕦ(ツ)ᕤ
- Ascetic
Rano przecierałem oczy ze zdumienia, teraz czytam rozsądne wpisy (no, może poza kukizoidem). Zobaczymy co tam dalej się tutaj podzieje, choćby w kontekście wygranej wczoraj w wyborach, w Turyngii, naziolstwa, tak pośrednio jak czytam, któremu są tacy co kibicują. Jedna frakcja europarlamentarna, jedna siła w Europie jakby nie patrzeć. I to wszystko w dni kiedy nas Niemce najechały w 39'.
Poro
-
Wspaniała sprawa ta wygrana afd w turyngii. Czekam na zjebow z konfy i ich bezmózgich wyznawcow uprawiajacych gimnastykę mentalna, dlaczego wygrana Afd jest tak naprawdę dobra dla Polski 

Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
-
Rzadko zaglądam do chlewika z polityką, ale naprawdę ciekawy jestem z kim teraz ułożą się tam chadecy XD
- trup
To nawet nie chodzi o to z kim kto się ułoży, tylko już o coraz poważniejsze zagrożenie.
Nie wiem czy pamiętacie ale parę lat temu była taka gruba akcja z aresztowaniami, polityków, jakichś ludków z paramilitarnych organizacji, którzy PLANOWALI ZAMACH STANU. No to teraz będą mieli jeszcze łatwiej. Już raz spalili sobie Bundestag żeby przejąć pełnię władzy....
Nie wiem czy pamiętacie ale parę lat temu była taka gruba akcja z aresztowaniami, polityków, jakichś ludków z paramilitarnych organizacji, którzy PLANOWALI ZAMACH STANU. No to teraz będą mieli jeszcze łatwiej. Już raz spalili sobie Bundestag żeby przejąć pełnię władzy....
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- hcpig
Taka Bryłka jest przynajmniej jako tako ogarnięta i ogólnie dla kariery działa w złej sprawie ale ta dresiara to już jest masakra, serio co za typy na nia głosują, chyba jakieś gimbusy. Jej sukces wyborczy bo właśnie świadectwo nowej ery technologii bo jej debilne rolki co chwila podbija algorytm youtube i stąd ta wystrugana z banana nagła popularność.Hatefire pisze: ↑02-09-2024, 09:09
Dziś rano akurat w radiu słyszałem wywiad z tą europosłanka Konfy i była zaczepiana o to, że są w jednej grupie z AFD tam i o o rózne wypowiedzi przedstawicieli tejże. Powiedziała, że AFD ma ten sam problem co Konfederacja, że ich wypowiedzi są uwaga, uwaga nie uwierzycie, wyrywane z kontekstu. Korwin mógłby być dumny. Może wyleciał z Konfy, ale jego nauki są zachowywane xD
Yare Yare Daze
-
- zaczyna szaleć
Ja to się znam na geopolityce, wywiadzie i kontrwywiadzie tyle, co dowiedziałem się ze „Stawki większej niż życie” i „Czterech pancernych (…)”, więc wybaczcie, jeśli prawię farmazony. Kiedy np. podziemna radiostacja zostaje zdekonspirowana i wspierające ją siły polityczne się o tym dowiadują, to zaczyna się podwójna gra. Sufluje się 99% prawdy i 1% nieprawdy w kluczowych kwestiach - ale też schowanej pod podwójnym dnem, bo obowiązuje założenie, że szachiści przeciwnej strony jednak nie są całkowitymi matołami.
Konfa jest bez wątpienia zdekonspirowaną radiostacją. Pomóżcie koledze i podpowiedzcie, czy ruscy szachiści to debile, czy jednak ruchają nas wszystkich w tym jednym, kluczowym procencie, schowanym w stogu siana?
Konfa jest bez wątpienia zdekonspirowaną radiostacją. Pomóżcie koledze i podpowiedzcie, czy ruscy szachiści to debile, czy jednak ruchają nas wszystkich w tym jednym, kluczowym procencie, schowanym w stogu siana?
Mam prawo reagować.
-
jeśli wziąć pod uwagę fakt, że najlepszymi szachistami wszechczasów są bobby fischer i Magnus carlsen to ruscy szachiści ruchają tylko ciebie w tym stogu siana.
Seein' me is def not repeated or done twice