Żem se włączył do pisania. Może coś się z tego urodzi i mnie recenzencko odblokuje?
Now playing / Czego teraz słuchacie v.5
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Now playing / Czego teraz słuchacie v.5
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
U mnie będzie najprawdopodobniej jeden dzień. Te dwa razy jak byłem, zawsze tak miałem, że mało co tam dla mnie było. Raz się udało epicki występ Wodeckiego zaliczyć, a później marny tSmashing Pumpkins i tyle. Jedno co muszę przyznać, że klimat ten festiwal ma, a po takiej ogólnej ocenie znajomych i tego co mówili, to nawet społeczność sobie zbudował która mu kibicuje. W każdym bądź razie - do złapania na OFF'ie.
------------------------------------------------------------------------
Trochę koszmarek, ale z ciekawości posłuchałem, co nie było dobrym ruchem
-------------------------------------------------------------------------
Taki szugejz-nieszugejz to jak zagrany pode mnie/ dla mnie.
Ostatnio zmieniony 08-11-2024, 21:36 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
Poro
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
no ja od 2016 chyba co roku biorę karnet i często jakieś rzeczy, których w życiu bym nie sprawdził dają lepiej niż to na co przyjechałem.
rzułf
- Ascetic
Dla osób otwartych na muzykę, (w tym dobrą), to najlepsze co może być. W szczególności dla zdrowego, chłonnego, co ma jeszcze na to czas. Zawsze coś się tam przyklei, wzbogaci, rozwinie, zostanie z. Generalnie bdb+.
Poro
- TheDude
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
- Ascetic
W def metylu jedna z nominowanych przeze mnie samego, w moim prywatnym rankingu - do pyty roku.
W tech na gęsto, splątanie, rytmicznie oraz organicznie def metylu, to wręcz z biegu TOPczy.
Co do nadrobienia, na 150 płyt najmarniej zakupionych w tym roku, nie licząc tych co w przyśpieszeniu są ściągane, tej akurat nie mam. SelfKarolMade ją ściągnie, więc nie ma co się pchać w niepotrzebne koszty. Trochę się człowiek pomęczy z YT, później będzie tylko przyjemniej.
Go!
= 3. "Squere" funkyDM? ŁajNot. Przekładają tam jak pojebani w każdym bądź razie.
W tech na gęsto, splątanie, rytmicznie oraz organicznie def metylu, to wręcz z biegu TOPczy.
Co do nadrobienia, na 150 płyt najmarniej zakupionych w tym roku, nie licząc tych co w przyśpieszeniu są ściągane, tej akurat nie mam. SelfKarolMade ją ściągnie, więc nie ma co się pchać w niepotrzebne koszty. Trochę się człowiek pomęczy z YT, później będzie tylko przyjemniej.
Go!
= 3. "Squere" funkyDM? ŁajNot. Przekładają tam jak pojebani w każdym bądź razie.
Poro
- SODOMOUSE
Borda's Rope

NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- Sybir
Wspaniały to album, w odróżnieniu od Kolegi podjąłem jednak bolesną dla kieszeni decyzję o ściągnięciu tej i poprzedniej płyty na nośnikach różnych prosto zza Wielkiej Wody.Ascetic pisze: ↑08-11-2024, 22:14W def metylu jedna z nominowanych przeze mnie samego, w moim prywatnym rankingu - do pyty roku.
Go!
Tymczasem w dalszym ciągu CNTMNTD, na pętli (zaciskającej się wokół mojej szyi).
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz

Całkiem fajnie grali, szkoda że jusz nie grajo...
- Ascetic
Jak niektóre stuff;y z Headsplita, czy innego IronaF. mogą w Ból-sce być nieosiągalne, tak przeciwniki Godzili na CDku będą. LP pewnie nie. A poprzedniczki, rzeczywiście nieosiągalne poza discogsem.Sybir pisze: ↑08-11-2024, 22:32Wspaniały to album, w odróżnieniu od Kolegi podjąłem jednak bolesną dla kieszeni decyzję o ściągnięciu tej i poprzedniej płyty na nośnikach różnych prosto zza Wielkiej Wody.Ascetic pisze: ↑08-11-2024, 22:14W def metylu jedna z nominowanych przeze mnie samego, w moim prywatnym rankingu - do pyty roku.
Go!
Tymczasem w dalszym ciągu CNTMNTD, na pętli (zaciskającej się wokół mojej szyi).
Muzyka. Bo o tym przede wszystkim rozmowa. Byznesy, spekulacje oraz wszelakie malwersacje, zostawiamy na boku.
Muzyka - mnie na tej najnowszej urzekła dynamika jej. Ja pindole. Jak oni tam pomykają i się żwawo ru..szają. W sensie grają. Taki "Emerging". Nie wiesz z której strony zaraz pałeczką perkusisty dostaniesz. Bo to perkusyjny kawałek jest przecież. Normalnie jak na lekcji rytmiki. Zresztą w tej adhd-rytmice kojarzy mnie się to z De-mili-siami*. Kręcą się w tych dźwiękach, przekładają i gubią to co jeszcze nie zostało zgubione. No cudo w tym łapaniu dźwięków. Nudy nie ma. Jest za to wirtuozeria, ale nie taka jak w standardowym willowtipowym graniu, bez beznamiętnego ocierania się o gryf i tym podobny niesłuchalny syf. Właściwie opozycja do współczesnego techdefu, gdzie mnie akurat na samą taką klasyfikację danej płyty, już podchodzi i rzygiem wychodzi.
Dzieje się jednym słowem. Nawet nie wiem czy nie za dużo jak na moje martwe ucho.
* Podziały. Podziały i inne interwały.
Poro
- Sybir
Zakup jest wynikiem afektu - nie złożyłbym przecież zamówienia na coś, czego nie obdarzyłbym uczuciem czystym i gorącym. Z Gigan miałem rozbrat gdzieś na wysokości trzeciego albumu (z przyczyn przeze mnie nie zapamiętanych), lecz debiut to jest imho kwintesencją tech death w klimatach lovecraftowskiego horroru. Co do tegorocznego albumu, to poprzedni podobał mi się chyba bardziej, ale to jest jeszcze kwestia podlegająca obserwacji, jej wynik zaś pozostaje w opracowaniu.
Demilich wszelako bym do tego nie mieszał i nie przyzywał.
Demilich wszelako bym do tego nie mieszał i nie przyzywał.

- Ascetic
Będę się jednak upierał, a nawet zapierał.
"Emerging" to MisieDemilisie jak w pysk strzelił porwanym na strzępy defmetylowym dźwiękiem (16:58 choćby na ytbku). Jak w pysk. Mówię ja. Wokalnie nie. W tych psycho rozjazdach też nie. Ale jak wjeżdża G R A NIE a NIE popierdywanie, to MiśDemiliś, jak strzelił.
Dobra, a teraz zestawmy def metylowe mnięsko, na ciepło i gęsto. Takie w sosiwie mnięsko. W tech sosiwku. Z takimi progersami BI'ami ... śmiesznie się robi. Co?
Poro
- Sybir
Na temat tegorocznego albumu BI nie chce mi się wypowiadać - wolę poświęcić czas na słuchanie innych płyt i gadanie o nich.

- Ascetic
- Mass-Turbo
- w mackach Zła
Już wiem czego będę słuchał przez weekend (i później zresztą też)
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Na dobry początek dnia, a jakże, Azarath. I do tego album, który jest też jednym z moich ulubionych od nich. Jakoś bardzo mi siedzi brzmienie, perkusja oczywiście poezja i masa subtelnych smaczków. Pewnie gdybym sam nagrywał współczesny album death metalowy, to brzmienie perkusji stąd potraktowałbym jako punkt odniesienia.

Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- nagrobek
- zahartowany metalizator
- TheDude

Ładnie panowie czadzą!