III Wojna Światowa
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: III Wojna Światowa
Widzę że doskonale znasz cele USA. A co jest celem rossji?
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Wypchnięcie Amerykanów z Europy. Reszta im się sama ułoży.
Będzie wojna w Europie. Te upadające fabryki motoryzacyjne trzeba przebudować na fabryki amunicji. A volkswagen niech zacznie produkcje lekkich pickupów z niezawodnym silnikiem 1.9TDI."Wygląda na to, że kompleks militarno-przemysłowy chce mieć pewność, że wybuchnie III wojna światowa, zanim mój ojciec zdąży zaprowadzić pokój i uratować ludzkie życia. Trzeba zablokować te biliony dolarów. Przeklęte życie!!! Idioci!" — tak Donald Trump Jr. skomentował doniesienia o zezwoleniu udzielonemu Ukrainie przez Joego Bidena.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
-
- zahartowany metalizator
Celem życia nie jest przeżycie.
- trup
Wypchnięcie "Niemcy" z Europy? To będzie trudne... Bo ta Niemca leży w Europie.
A co po wypchnięciu?
A co po wypchnięciu?
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Ciekawe, czy to samo by powiedział o Reaganie, będącym republikańskim świeckim świętym, a który właśnie szedł drogą eskalacji i karmienia przemysłu zbrojeniowego. Do tego już wielokrotnie pisałem jaką fikcją jest pisanie o Trumpie jako człowieku z ludu. Pomijając, że to milioner w 3 pokoleniu, to jest związany z wielkim biznesem. Tu zacytują kogoś, kto ujął, to bardzo zwięźle i syntetycznie, co sygnalizowałem w swoich wpisach:Tatuś pisze: ↑18-11-2024, 08:36"Wygląda na to, że kompleks militarno-przemysłowy chce mieć pewność, że wybuchnie III wojna światowa, zanim mój ojciec zdąży zaprowadzić pokój i uratować ludzkie życia. Trzeba zablokować te biliony dolarów. Przeklęte życie!!! Idioci!" — tak Donald Trump Jr. skomentował doniesienia o zezwoleniu udzielonemu Ukrainie przez Joego Bidena.
Tomasz Markiewka pisze:Wszystko rozumiem, ale nie mogę już słuchać tych głupot, że Trump wygrał z establishmentem, celebrytami, Hollywood i mediami.
Nie dajcie się nabierać na ściemę Trumpa outsidera.
Facet zgromadził od miliarderów kilkaset milionów dolarów więcej niż Harris.
Miał poparcie stacji Fox News, która jest większą stacją niż CNN (podawaną w Polsce zazwyczaj jako przykład establishmentowych mediów z USA).
Miał też poparcie celebryty i może najlepiej zarabiającego podcastera na świecie - Joe Rogana.
Jeff Bezos zakazał redakcji "Washington Post" popierać Harris.
Trumpa popierały też znane osobistości popkultury: Mel Gibson, Kanye West czy Dennis Quaid.
Ma za sobą najbogatszą osobę na świecie, czyli Muska. Chwalił się ostatnio, że miał serdeczną rozmową z Markiem Zuckerbergiem.
Duża część Doliny Krzemowej, z Peterem Thielem na czele, jest za Trumpem.
Przepraszam bardzo, ale Trump to jest mocno obudowany medialnie i finansowo miliarder, a nie żaden koleś z zewnątrz, który rzucił wyzwanie systemowi.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- masterful
- Kontakt:
NIkt nie musi wypychać USA z Europy. Ona powoli sama się usuwa. Za 2 miesiące ten proces zacznie swój bieg.
- trup
/\ Musk się martwi, że będą to długieeee 2 miesiące. Wkurwiające jest to, że dopiero teraz ale lepiej późno niż wcale.
Zobaczymy efekty. fiutin zwołał szybką naradę żeby postraszyć zmianą doktryny nuklearnej ZSR... przepraszam... fekalizacji rossyjskiej. Ale co zdenerwowanie widać było na mordzie to cenne. Reszta towarzyszy przy stole była blada i przerażona.
--------------------------------------

Zobaczymy efekty. fiutin zwołał szybką naradę żeby postraszyć zmianą doktryny nuklearnej ZSR... przepraszam... fekalizacji rossyjskiej. Ale co zdenerwowanie widać było na mordzie to cenne. Reszta towarzyszy przy stole była blada i przerażona.
--------------------------------------
- masterful
- Kontakt:
Trump, Musk, Putin. Ciekawią mnie powiązania o których nie wiemy. A te SS niech napierdalają bo innego języka Putin nie rozumie.
- DST
- rasowy masterfulowicz
Najlepsze, że to o czym pisze ten koleś jest tak ewidentne i na talerzu, że trzeba być totalną amebą intelektualną, żeby tego nie widzieć.Hatefire pisze: ↑18-11-2024, 09:37:
Tomasz Markiewka pisze:Wszystko rozumiem, ale nie mogę już słuchać tych głupot, że Trump wygrał z establishmentem, celebrytami, Hollywood i mediami.
Nie dajcie się nabierać na ściemę Trumpa outsidera.
Facet zgromadził od miliarderów kilkaset milionów dolarów więcej niż Harris.
Miał poparcie stacji Fox News, która jest większą stacją niż CNN (podawaną w Polsce zazwyczaj jako przykład establishmentowych mediów z USA).
Miał też poparcie celebryty i może najlepiej zarabiającego podcastera na świecie - Joe Rogana.
Jeff Bezos zakazał redakcji "Washington Post" popierać Harris.
Trumpa popierały też znane osobistości popkultury: Mel Gibson, Kanye West czy Dennis Quaid.
Ma za sobą najbogatszą osobę na świecie, czyli Muska. Chwalił się ostatnio, że miał serdeczną rozmową z Markiem Zuckerbergiem.
Duża część Doliny Krzemowej, z Peterem Thielem na czele, jest za Trumpem.
Przepraszam bardzo, ale Trump to jest mocno obudowany medialnie i finansowo miliarder, a nie żaden koleś z zewnątrz, który rzucił wyzwanie systemowi.
Wydaje mi się, że jeden z powodów dlaczego ma takie poparcie u korporacji to fakt, że jest przeciwnikiem regulowania biznesu (związki zawodowe itd) i mocno obniżył podatki dla dużych korporacji podczas swojej poprzedniej kadencji. Słuchałem sobie jakiś czas temu wywiadu Petersona (filozof na takim poziomie jak poziom dyskusji w naszych czasach) z Muskiem i najśmieszniejsze było jak po tyradzie na rząd Bidena jak to utrudnia geniuszowi Muskowi pracę i sięganie w gwiazdy powiedział, że jego pracownicy nie potrzebują związków, bo "jak przychodzi do fabryki to widzi, że wszyscy są uśmiechnięci"

- ŚWIAT BEZ KOŃCA
To faktycznie wyjatkowo glupie zdanie. Kazdy, kto pracowal w duzej firmie wie, ze chocby miala najlepszy produkt swiata, to bedac trybikiem wsrod 10 000 ludzi, bardzo predko zapomina sie, jak wyglada bigger picture, poniewaz cale zycie zawodowe zajmuje ten maly wycinek, to poletko, na ktorym pracujesz.DST pisze: ↑18-11-2024, 14:24Najlepsze, że to o czym pisze ten koleś jest tak ewidentne i na talerzu, że trzeba być totalną amebą intelektualną, żeby tego nie widzieć.
Wydaje mi się, że jeden z powodów dlaczego ma takie poparcie u korporacji to fakt, że jest przeciwnikiem regulowania biznesu (związki zawodowe itd) i mocno obniżył podatki dla dużych korporacji podczas swojej poprzedniej kadencji. Słuchałem sobie jakiś czas temu wywiadu Petersona (filozof na takim poziomie jak poziom dyskusji w naszych czasach) z Muskiem i najśmieszniejsze było jak po tyradzie na rząd Bidena jak to utrudnia geniuszowi Muskowi pracę i sięganie w gwiazdy powiedział, że jego pracownicy nie potrzebują związków, bo "jak przychodzi do fabryki to widzi, że wszyscy są uśmiechnięci"Na to filozof Peterson z ożywieniem odparł "no tak, bo przecież wiedzą, że biorą udział w czymś wielkim"
Gdyby jeszcze tylko mogli brać udział w czymś wielkim za 2 dolary za godzinę to byłoby zajebiście.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- DST
- rasowy masterfulowicz
Tzn. nawet nie o to mi chodzi. W moim pojmowaniu (może błędnym) kapitalizm (w szczególności amerykański) wiąże się z wytworzeniem produktu o możliwie najwyższej wartości możliwie najniższym kosztem. W konsekwencji korporacje będą popierać każdego kto jak najmniej utrudni osiągnięcie tego celu poprzez regulacje związane ze związkami itd. i chuj ich obchodzi czy to wariat czy nie. A te gadki w stylu "chcę posunąć Amerykę naprzód" czy "uczestniczymy w epokowym momencie", "amerykańska wolność jest zagrożona" to tzw. gaslighting.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑18-11-2024, 15:18To faktycznie wyjatkowo glupie zdanie. Kazdy, kto pracowal w duzej firmie wie, ze chocby miala najlepszy produkt swiata, to bedac trybikiem wsrod 10 000 ludzi, bardzo predko zapomina sie, jak wyglada bigger picture, poniewaz cale zycie zawodowe zajmuje ten maly wycinek, to poletko, na ktorym pracujesz.DST pisze: ↑18-11-2024, 14:24Najlepsze, że to o czym pisze ten koleś jest tak ewidentne i na talerzu, że trzeba być totalną amebą intelektualną, żeby tego nie widzieć.
Wydaje mi się, że jeden z powodów dlaczego ma takie poparcie u korporacji to fakt, że jest przeciwnikiem regulowania biznesu (związki zawodowe itd) i mocno obniżył podatki dla dużych korporacji podczas swojej poprzedniej kadencji. Słuchałem sobie jakiś czas temu wywiadu Petersona (filozof na takim poziomie jak poziom dyskusji w naszych czasach) z Muskiem i najśmieszniejsze było jak po tyradzie na rząd Bidena jak to utrudnia geniuszowi Muskowi pracę i sięganie w gwiazdy powiedział, że jego pracownicy nie potrzebują związków, bo "jak przychodzi do fabryki to widzi, że wszyscy są uśmiechnięci"Na to filozof Peterson z ożywieniem odparł "no tak, bo przecież wiedzą, że biorą udział w czymś wielkim"
Gdyby jeszcze tylko mogli brać udział w czymś wielkim za 2 dolary za godzinę to byłoby zajebiście.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Gaslighting to wmawianie komus, że jest wariatem, więc nie jestem pewien skąd akurat to określenie.
Ten amerykański kapitalizm to już od dawna żaden kapitalizm tylko korporacjonizm.
Ten amerykański kapitalizm to już od dawna żaden kapitalizm tylko korporacjonizm.
-
- zahartowany metalizator
O to, to!ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑18-11-2024, 16:21Ten amerykański kapitalizm to już od dawna żaden kapitalizm tylko korporacjonizm.
Celem życia nie jest przeżycie.
- trup
I może dlatego Tobie trudno dostrzec ten bigger picture.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑18-11-2024, 15:18To faktycznie wyjatkowo glupie zdanie. Kazdy, kto pracowal w duzej firmie wie, ze chocby miala najlepszy produkt swiata, to bedac trybikiem wsrod 10 000 ludzi, bardzo predko zapomina sie, jak wyglada bigger picture, poniewaz cale zycie zawodowe zajmuje ten maly wycinek, to poletko, na ktorym pracujesz.DST pisze: ↑18-11-2024, 14:24Najlepsze, że to o czym pisze ten koleś jest tak ewidentne i na talerzu, że trzeba być totalną amebą intelektualną, żeby tego nie widzieć.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Oczywiście, że może tak być. Generalnie ludzie uwielbiają wypowiadać się na tematy, o których mają bardzo małe pojęcie, więc pewnie i ja nie jestem inny.
- Hatefire
Przecież jak sama nazwa wskazuje kapitalizm opiera się na kapitale. Skoro idealnym modelem pomnażania kapitału jest tworzenie korporacji, to tak to będzie działać. To jest myślenie z gatunku "No true Scotsman".ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑18-11-2024, 16:21Gaslighting to wmawianie komus, że jest wariatem, więc nie jestem pewien skąd akurat to określenie.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Slippery slope fallacy. Jak dla mnie to jak powiedzenie, że ostateczną formą socjalizmu jest komunizm, bo skoro idealnym modelem pomocy społecznej jest komunizm, to tak to będzie działać.
Socjalizm też się opiera na kapitale, tylko cudzym;-)
- Hatefire
No, ale żyjemy w kapitalizmie i teoria została poświadczona eksperymentalnie. Akumulacja kapitału prowadzi do tworzenia korporacji. To nie jest przypuszczenie tylko obserwacjaŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑18-11-2024, 20:48Slippery slope fallacy. Jak dla mnie to jak powiedzenie, że ostateczną formą socjalizmu jest komunizm, bo skoro idealnym modelem pomocy społecznej jest komunizm, to tak to będzie działać.
Socjalizm też się opiera na kapitale, tylko cudzym;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Wszystko się zgadza, tylko nie możemy powiedzieć, że A i B to jednak A i A, bo jedno wynika z drugiego. To jakby powiedzieć, że dinozaur i kura to to samo, bo jedno wyewoluowało w drugie.
- Hatefire
No oczywiście teoretycznie jest możliwy kapitalizm bez korporacji. Z tym się zgodzę, że teoretycznie.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑18-11-2024, 20:55Wszystko się zgadza, tylko nie możemy powiedzieć, że A i B to jednak A i A, bo jedno wynika z drugiego. To jakby powiedzieć, że dinozaur i kura to to samo, bo jedno wyewoluowało w drugie.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy