PENTACLE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
- boroowa
- weteran forumowych bitew
Jako posiadacz tylko "Under the black cross" (mam jeszcze 'rides the moonstorm" zgrane na taśmie, ale deck wysiadł dawno dawno temu, więc za bardzo nie pamiętam) stwierdzam, że to bardzo przyzwoite łojenie. Fakt, że kapela niedoceniona, ale co tam, kto chciał, ten słyszał...
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
-
- starszy świeżak
Taa, nie wypowiem sie zbyt obszernie, bo znam i mam tylko Under The Black Cross i jest to jednoczesnie moj ulubiony album Pentacle hehehe 
Zajebiscie mi sie podoba i tyle! Dobre brzmienie, zajebiste riffy i rytmy, no i ten zwierzecy wokal W. Gubbelsa... Zreszta siegnalem po Pentacle po wysluchaniu On The Wings Of Inferno Asphyx, gdzie wlasnie wokal zrobil na mnie wielkie wrazenie.

Zajebiscie mi sie podoba i tyle! Dobre brzmienie, zajebiste riffy i rytmy, no i ten zwierzecy wokal W. Gubbelsa... Zreszta siegnalem po Pentacle po wysluchaniu On The Wings Of Inferno Asphyx, gdzie wlasnie wokal zrobil na mnie wielkie wrazenie.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
w zasadzie ciężko tu o czymś dyskutować bo zespół jest po prostu zajebisty i tyle 
uwielbiam taką motorykę, takie brzmienie, takie wokale, takie aranżacje... jeden z tych zespolow w stosunku do ktorych jestem praktycznie calkowicie bezkrytyczny

uwielbiam taką motorykę, takie brzmienie, takie wokale, takie aranżacje... jeden z tych zespolow w stosunku do ktorych jestem praktycznie calkowicie bezkrytyczny
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- JOYLESS
- zaczyna szaleć
[quote]
1. Znacie Pentacle ?
2. Czy podzielacie moje zdanie, że ta absolutna czołówka europejskiego grzańska ?
3. Jakie płyty Pentacle słyszeliście i która jest Waszą ulubioną ?
4. Czy gdyby chłopaki z Pentacle urodzili się w Szwecji to dzisiaj byliby KULTEM (nie tym ze Staszewskim), a ich logo widniałoby na każdej kostce obok Entombed, Grave i Unleashed ? [/quote]
1. Tak.
2. Absolutnie tak i to nie tylko europejskiego.
3. Wszystko niszczy, ale "Ancient Death" i, w szczegolnosci, "Under The Black Cross" sponiewieraly mnie doszczetnie.
4. Mam to w dupie, bo dla mnie i tak sa kultem.
1. Znacie Pentacle ?
2. Czy podzielacie moje zdanie, że ta absolutna czołówka europejskiego grzańska ?
4. Czy gdyby chłopaki z Pentacle urodzili się w Szwecji to dzisiaj byliby KULTEM (nie tym ze Staszewskim), a ich logo widniałoby na każdej kostce obok Entombed, Grave i Unleashed ? [/quote]
1. Tak.
2. Absolutnie tak i to nie tylko europejskiego.
3. Wszystko niszczy, ale "Ancient Death" i, w szczegolnosci, "Under The Black Cross" sponiewieraly mnie doszczetnie.
4. Mam to w dupie, bo dla mnie i tak sa kultem.

- Mental
- EM
- zaczyna szaleć
[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
Są momenty przy których palce składają mi się w diabełka a głowa sama kręci młynka ("Legion of doom"), są też zagrywki, przy których serce zaczyna bić mocniej, powieki opadają na kolana a myśli giną gdzieś w połamanej, kosmicznej strukturze gitarowych dżwięków.
1. Znacie Pentacle ?
Przed 1. Legion of doom to cover.....
1. tak
2. raczej tak
3. ...rides the moonstorm (zabija w trzy sekundy), the fifth moon (calkiem), Ancient Death (dobra, ale nie dorasta pierwszej LP do piet....fajny duet, nota bene), Exalted Winds (moj adapter zjebal sie juz ladne pare lat temu, wiec prawie jej nie pamietam....), Split z Desaster (przynudza, 1 wlasny kawalek i jeden cover Desaster), Split z Repugnant (cover Possessed niszczy, bo zostal poddany ostrej przerobce.Zespol z glowa)
4. raczej nie. Pentacle to w pewnym sensie kwitesencja poznych lat 80-tych - ten zespol wyrosl na doswiadczeniu tego czasu, ale sam by raczej w niego nie pasowal....
Są momenty przy których palce składają mi się w diabełka a głowa sama kręci młynka ("Legion of doom"), są też zagrywki, przy których serce zaczyna bić mocniej, powieki opadają na kolana a myśli giną gdzieś w połamanej, kosmicznej strukturze gitarowych dżwięków.
1. Znacie Pentacle ?
Przed 1. Legion of doom to cover.....
1. tak
2. raczej tak
3. ...rides the moonstorm (zabija w trzy sekundy), the fifth moon (calkiem), Ancient Death (dobra, ale nie dorasta pierwszej LP do piet....fajny duet, nota bene), Exalted Winds (moj adapter zjebal sie juz ladne pare lat temu, wiec prawie jej nie pamietam....), Split z Desaster (przynudza, 1 wlasny kawalek i jeden cover Desaster), Split z Repugnant (cover Possessed niszczy, bo zostal poddany ostrej przerobce.Zespol z glowa)
4. raczej nie. Pentacle to w pewnym sensie kwitesencja poznych lat 80-tych - ten zespol wyrosl na doswiadczeniu tego czasu, ale sam by raczej w niego nie pasowal....
- gałgan
- zaczyna szaleć
Re: PENTACLE
Uwielbiam ten zespół, po prostu miód na moje uszy. Mam kapitalny debiut, mcd 'Ancient Death' i 'Under The Black Cross', który uważam za jedną z najlepszych deathmnetalowych płyt ostatnich lat - kopalnia zajebistych riffów a przy wokalach Gubbelsa nawet taki Van Drunnen wypada blado.
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
W końcówce się zdecydowanie zagalopowałeś 

- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Lubie Pentacle, mozna powiedziec ze pierwsza pylta to taki debiut King Crimson obdarty z szalenstwa Schizofrenika i Moonchilda.
woodpecker from space
- 4m
Czyli nudne smucenie?Triceratops pisze:Lubie Pentacle, mozna powiedziec ze pierwsza pylta to taki debiut King Crimson obdarty z szalenstwa Schizofrenika i Moonchilda.

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Alerz skondrze! To ciagle ciekawa muzyka, tylko spokojniejsza. Stary dobry rock progresywny.4m pisze:Czyli nudne smucenie?Triceratops pisze:Lubie Pentacle, mozna powiedziec ze pierwsza pylta to taki debiut King Crimson obdarty z szalenstwa Schizofrenika i Moonchilda.
woodpecker from space