Z drugiej strony wiem kim jest. Tego z drugiej strony do niedawna nie kojarzyłem.
Polecam wysłuchać. Jakiś pół godziny poświęcone temu Zawrockiemu. Ciekawy typek. Ręki bym nie podał.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Z drugiej strony wiem kim jest. Tego z drugiej strony do niedawna nie kojarzyłem.
Akurat nigdy nie wspomniałem o pomysłach Leonarda, tylko konkretnych rzeczach, na przykład bombowcu Łoś. Odnosiłem się raczej do tego, że uważam, że zabytki techniki nie są mniej warte niż, kościoły czy pałace. Możesz mieć odmienne zdanie oczywiście. Ja niekoniecznie muszę uważać je za właściwe.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑04-12-2024, 13:48Dla mnie dyskusja jest raczej zabawna, a juz najzabawniejsze te "muzea" Leonarda da Vinci, ktore sa rozsiane po calym swiecie, i nie ma w nich zadnych zabytkow z tego prostego powodu, ze Leonard nic z tego nie zbudowal, ever.
śmiechłemŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑04-12-2024, 12:49Musimy sie powaznie zastanowic w takim razie, dlaczego sredniowieczne zamki nie sa w USA objete opieka.
zgadza się to były bardziej plany i rysunki, ale okazuje się, że dla ludzi jest to równie ciekawe jak jego obrazyŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑04-12-2024, 13:48Dla mnie dyskusja jest raczej zabawna, a juz najzabawniejsze te "muzea" Leonarda da Vinci, ktore sa rozsiane po calym swiecie, i nie ma w nich zadnych zabytkow z tego prostego powodu, ze Leonard nic z tego nie zbudowal, ever.
No nie mają, Bo mają albo zabytki prekolumbijskie, albo związane, z kulturą rdzennych Amerykan i oczywiście te z czasów po kolonizacji. Baroku na pewno nie mają.
ale za to mają francuzką Luizjanę i z tego, co pamiętam, to są to zaniedbane dzielnice,
Wiem, że to sarkazm ale takie myślenie jest powszechne.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑04-12-2024, 13:22Polska jest zacofana, poniewaz zamiast starych tramwajow sprzed wojny, jezdza tutaj nowe.
W moich rodzimych Katowicach Nikisz, to jak byłem młodszy była to Dzielnica Wpierdolu. Obecnie, to atrakcja turystyczna. O tym piszę, żeby wyjąć trzeba włożyć. Obecnie tam wycieczki z zagranicy jeżdżą.
zdecydowanie
chyba szkoda, że nie pozostawiono zniszczonych fragmentów getta i fragmentu np. Muranowa, tylko wszystko zostało odbudowane,Hatefire pisze: ↑04-12-2024, 12:46Już po II WŚ toczyły się dyskusję czy odbudowywać Zamek Królewski na przykład. Ogromna część historyków sztuki, konserwatorów uważała, że nie, bo to i tak nie będzie żaden zabytek, tylko fejk, bo oryginał został zniszczony. Były koncepcje, żeby zostawić ruiny i zostawić je tak dla potomnych ku przestrodze. Urbaniści stali na stanowisku, żeby skoro zburzone zrobić miasto od nowa. Zadecydowała polityka. Komuniści chcieli pokazać, że odbudowują kraj i potrzebne były tego symbole.
Nie jestem pewien, czy w ogole odnosilem sie do Twoich wypowiedzi, wydawalo mi sie, ze nieHatefire pisze: ↑04-12-2024, 13:58Akurat nigdy nie wspomniałem o pomysłach Leonarda, tylko konkretnych rzeczach, na przykład bombowcu Łoś. Odnosiłem się raczej do tego, że uważam, że zabytki techniki nie są mniej warte niż, kościoły czy pałace. Możesz mieć odmienne zdanie oczywiście. Ja niekoniecznie muszę uważać je za właściwe.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑04-12-2024, 13:48Dla mnie dyskusja jest raczej zabawna, a juz najzabawniejsze te "muzea" Leonarda da Vinci, ktore sa rozsiane po calym swiecie, i nie ma w nich zadnych zabytkow z tego prostego powodu, ze Leonard nic z tego nie zbudowal, ever.
Dlatego, ze puebla sa ograniczone miejscowo, drewniane budy sie rozlecialy dawno temu, a tipi zgnily. Oni nie "wola" eksponowac "nowszych" rzeczy dlatego, ze maja taka preferencje, tylko dlatego, nie maja nic gotyckiego, barokowego ani renesansowego.Medard pisze: ↑04-12-2024, 14:01ale jeśli USA coś eksponują, to jest to most we Frisco, albo Brooklyn Bridge, Alcatraz, wysokościowce itp.,
a nie wioski puebla w skałach, drewniane budy pierwszych osadników myśliwych, tipi Indian,
więc nie o to chodzi, że nie ma zabytków gotyckich, barokowych, czy renesansowych, tylko wolą eksponować zabytki pokazujące osiągnięcia techniczne
Tak, ale to nie sa muzea w tradycyjnym sensie, tylko bardziej centra i wystawy.
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Taaa... na pewno...SamborWilk pisze: ↑05-12-2024, 20:33W końcu może za tą mafię się wezmą i zrobi się nieco normalniej:
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... =BoxOpImg1
Na przywitaniu podobno byli też przyjemniaczki z Bad Company MC. Także sami swoi.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz