Now playing / Czego teraz słuchacie v.5
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
- DST
- rasowy masterfulowicz
Re: Now playing / Czego teraz słuchacie v.5
Ja rozumiem to tak, że Chrystus nie pochodzi z krwi zrodzonej z kozła. Brzmi to mega debilnie po polsku, ale ma jakiś sens.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑05-12-2024, 17:50Nie rozumiem tego, chyba że krew się komuś rodzi, i do tego z kozła.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
No... Wydawałoby się dość oczywiste, nie? Tak samo, że nie jest synem Cyganki.
Find your flow
- Triceratops

to juz 20 lat....a jakby to wczoraj bylo. W 91 dwudziestolenie plyty to byly "dinozaury", Floydzi, Zeppelini...
woodpecker from space
- DST
- rasowy masterfulowicz
Nie jestem niestety tak głęboko w arkanach okultyzmu żeby wiedzieć czy to oczywiste czy nie, ale myślę że tomekw48 może Ci pomóc.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑05-12-2024, 20:42No... Wydawałoby się dość oczywiste, nie? Tak samo, że nie jest synem Cyganki.
- PrezydentKosmosu
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Dosłownie tam stoi, że nie był z krwi zrodzonej z kozła. Nie był wtedy (kiedy?), ale może jest (teraz?). Nie wiem. Wszechświat zagadką jedną wielką się jawi.DST pisze: ↑05-12-2024, 21:10Nie jestem niestety tak głęboko w arkanach okultyzmu żeby wiedzieć czy to oczywiste czy nie, ale myślę że tomekw48 może Ci pomóc.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑05-12-2024, 20:42No... Wydawałoby się dość oczywiste, nie? Tak samo, że nie jest synem Cyganki.
W temacie:
Płyta, do której wracam na wyrywki a czasem w całości. Może nie ma dżezowych zagrywek ani nie jest super-duper technicznie skomplikowana i wymagająca, ale dla mnie zajebista. Często jest tak, że po początkowych mocnych podnietach do wielu materiałów nie chce się wracać za bardzo (miałem tak np. z Artificial Brain, Suffering Hour, Haunter, które mieliłem do porzygu swego czasu), ale niektóre materiały wytrzymują próbę czasu. Dlaczego? Dobre pytanie.
- DST
- rasowy masterfulowicz
A płyta się podoba chociaż? Mi się kojarzy z wczesnymi dokonaniami Acheron przez te intra i ogólny charakter muzyki.PrezydentKosmosu pisze: ↑05-12-2024, 21:27Dosłownie tam stoi, że nie był z krwi zrodzonej z kozła. Nie był wtedy (kiedy?), ale może jest (teraz?). Nie wiem. Wszechświat zagadką jedną wielką się jawi.DST pisze: ↑05-12-2024, 21:10Nie jestem niestety tak głęboko w arkanach okultyzmu żeby wiedzieć czy to oczywiste czy nie, ale myślę że tomekw48 może Ci pomóc.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑05-12-2024, 20:42
No... Wydawałoby się dość oczywiste, nie? Tak samo, że nie jest synem Cyganki.
W temacie:
Płyta, do której wracam na wyrywki a czasem w całości. Może nie ma dżezowych zagrywek ani nie jest super-duper technicznie skomplikowana i wymagająca, ale dla mnie zajebista. Często jest tak, że po początkowych mocnych podnietach do wielu materiałów nie chce się wracać za bardzo (miałem tak np. z Artificial Brain, Suffering Hour, Haunter, które mieliłem do porzygu swego czasu), ale niektóre materiały wytrzymują próbę czasu. Dlaczego? Dobre pytanie.
- PrezydentKosmosu
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
A tak, podoba i to bardzo. Często jest jednak tak, że mam kilka swoich ulubionych wałków, które wałkuję. Lekko to może kiczowate momentami, np. takie Elthe Kyrie z tą solówką brzmi w moich uszach trochę jak power metal, którego normalnie nie trawię ni chuja, ale tutaj kupuję w całości.DST pisze: ↑05-12-2024, 21:29A płyta się podoba chociaż? Mi się kojarzy z wczesnymi dokonaniami Acheron przez te intra i ogólny charakter muzyki.PrezydentKosmosu pisze: ↑05-12-2024, 21:27Dosłownie tam stoi, że nie był z krwi zrodzonej z kozła. Nie był wtedy (kiedy?), ale może jest (teraz?). Nie wiem. Wszechświat zagadką jedną wielką się jawi.
W temacie:
- Sybir
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Wasyl
- weteran forumowych bitew
- DST
- rasowy masterfulowicz
Ja pytałem o Necros Christos akuratPrezydentKosmosu pisze: ↑05-12-2024, 21:38A tak, podoba i to bardzo. Często jest jednak tak, że mam kilka swoich ulubionych wałków, które wałkuję. Lekko to może kiczowate momentami, np. takie Elthe Kyrie z tą solówką brzmi w moich uszach trochę jak power metal, którego normalnie nie trawię ni chuja, ale tutaj kupuję w całości.DST pisze: ↑05-12-2024, 21:29A płyta się podoba chociaż? Mi się kojarzy z wczesnymi dokonaniami Acheron przez te intra i ogólny charakter muzyki.PrezydentKosmosu pisze: ↑05-12-2024, 21:27
Dosłownie tam stoi, że nie był z krwi zrodzonej z kozła. Nie był wtedy (kiedy?), ale może jest (teraz?). Nie wiem. Wszechświat zagadką jedną wielką się jawi.
W temacie:
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Mnie tu coś zgrzyta, jeszcze nie wiem co, ale wgryzam się, nie powiem że chętnie.
support music, not rumors
- Damon
- rozkręca się
Rituals jest zajebisty, jeden z najlepszych koncept albumów jakie słyszałem. I warto do niego tak podejść. To jebane modlitwy do "bogów", różnych...
Ja teraz odświeżam dyskografię przed koncertem

Ja teraz odświeżam dyskografię przed koncertem

Ostatnio zmieniony 05-12-2024, 22:24 przez Damon, łącznie zmieniany 1 raz.
- PrezydentKosmosu
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Od nich to Nine Graves wchodzi i zawsze wchodziło bez popity. Inne jakoś mniej. Chyba nawet kiedyś od debiutu zaczynałem się z nimi zaznajamiać, ale nie zatrybiło i ta akurat trafiła w dobry czas. Triune Impurity Rites będzie jednak badane ze wzgędu na Chrystusa, który nie był z krwi zrodzonej z kozyDST pisze: ↑05-12-2024, 21:53Ja pytałem o Necros Christos akuratPrezydentKosmosu pisze: ↑05-12-2024, 21:38A tak, podoba i to bardzo. Często jest jednak tak, że mam kilka swoich ulubionych wałków, które wałkuję. Lekko to może kiczowate momentami, np. takie Elthe Kyrie z tą solówką brzmi w moich uszach trochę jak power metal, którego normalnie nie trawię ni chuja, ale tutaj kupuję w całości.![]()
- DST
- rasowy masterfulowicz
Wrzucę sobie chyba na dniach jedynkę i dwójkę, które mam na półce. "Succumbed to Sarkum Phagum" i solówka w "Necromantique Nun" to piękne momenty.PrezydentKosmosu pisze: ↑05-12-2024, 22:02Od nich to Nine Graves wchodzi i zawsze wchodziło bez popity. Inne jakoś mniej. Chyba nawet kiedyś od debiutu zaczynałem się z nimi zaznajamiać, ale nie zatrybiło i ta akurat trafiła w dobry czas. Triune Impurity Rites będzie jednak badane ze wzgędu na Chrystusa, który nie był z krwi zrodzonej z kozyDST pisze: ↑05-12-2024, 21:53Ja pytałem o Necros Christos akuratPrezydentKosmosu pisze: ↑05-12-2024, 21:38
A tak, podoba i to bardzo. Często jest jednak tak, że mam kilka swoich ulubionych wałków, które wałkuję. Lekko to może kiczowate momentami, np. takie Elthe Kyrie z tą solówką brzmi w moich uszach trochę jak power metal, którego normalnie nie trawię ni chuja, ale tutaj kupuję w całości.![]()
.
- wonsz
- zahartowany metalizator
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
- Duvelor
- weteran forumowych bitew
-
tomaszm
- mistrz forumowej ceremonii
Z każdym odsłuchem płyta rośnie. Tu jest masa chwytliwych momentów. Uważam że pierwsze cd lepsze ale druga też niczego sobie.
Ja tymczasem słucham sobie Enslaved Frost i muszę zakupić cd bo gdzieś mi poprzedni egzemplarz zaginął. Zresztą jak cały karton płyt na budowie. Dalej polecę z Eld.
Czas zintensyfikowanej pracy do 8.05. Poza zasięgiem. Only hard work is real.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA