VADER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- mistrz forumowej ceremonii
Re: VADER
Kupiiłem kasetę z "Black to the Blind", pierwszym ekstremalnym metalem, jaki usłyszałem, i w zasadzie do dzisiaj jeden z zaledwie kilku takich czysto deathmetalowych albumów, bez melodyjnych domieszek, które siedzą mi głęboko w sercu. Dalej się świetnie słucha, i dalej "Carnal" to mistrzostwo świata.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
-
- postuje jak opętany!
Też mam bardzo duży sentyment do BttB. Świetny album.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑08-12-2024, 19:40Kupiiłem kasetę z "Black to the Blind", pierwszym ekstremalnym metalem, jaki usłyszałem, i w zasadzie do dzisiaj jeden z zaledwie kilku takich czysto deathmetalowych albumów, bez melodyjnych domieszek, które siedzą mi głęboko w sercu. Dalej się świetnie słucha, i dalej "Carnal" to mistrzostwo świata.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- mistrz forumowej ceremonii
Widze, ze byloby z kim pic kwas chlebowy.
If you do everything right, there will be no struggle.
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Okurde, no to pionaŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑08-12-2024, 19:40Kupiiłem kasetę z "Black to the Blind", pierwszym ekstremalnym metalem, jaki usłyszałem

Precyzyjniej: pierwsza kaseta z death metalem (i w ogóle metalem bardziej ekstremalnym niż Chaos A.D.), jaką kupiłem (na targu), w tym samym czasie poznałem też Butchered At Birth, które dostałem od kolegi, ale nie jestem pewien, co było najpierw.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Tak. To jest arcydzieło death metalu. Płyta, która może na spokojnie stawać w szranki z największymi dziełami gatunku. Jak już pisałem wielokrotnie wcześniej, "De Profundis" to najlepszy death metal jaki wydała polska ziemia. Vader już się nigdy nie zbliżył do tego poziomu. "Black to the Blind" to bardzo dobry kawałek muzyki, tak samo jak "Litany" i "Revelations", ale to już nie to. A co później było to szkoda gadać. Czasami jakiś przebłysk i nic.
all the monsters will break your heart
- Major Zagłoba
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Mój głos też by poszedł na Tę Prowansję gdyby były sondy, ale nie ma, ale i tak to moja ulubiona.
- Żułek
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- when_in_sodom
- postuje jak opętany!
Sothis >DP>TUI>BTTB>>L...potem przepaść i nie bawię sie w licytacje 

- nicram
Tylko Sothis to Epka, nie ma co jej porównywać do albumów, moim zdaniem. Bo kilka innych Epek też mieli fajnych.when_in_sodom pisze: ↑10-12-2024, 11:38Sothis >DP>TUI>BTTB>>L...potem przepaść i nie bawię sie w licytacje![]()
-
- rozkręca się
Dodatkowo tylko dwa nowe własne , klasyczne metalowe numery, łącznie cos ok 7 minut...chociaż nie powiem, introsy robią robote, cover Sabbs również - jednak ciężko porównywać z pełniakami..........a z drugiej strony też pamiętam że w momencie wyjścia de profundis wkurzało mnie że to nie full premierowy materiał 

- Mol
otoz to!when_in_sodom pisze: ↑10-12-2024, 11:38Sothis >DP>TUI>BTTB>>L...potem przepaść i nie bawię sie w licytacje![]()
- trup
Niby mógłbym sie pod tym podpisać, ale to jednak przy "The Ultimate Incantation" łza spływa po lewym policzku i penis unosi się w podartych dżinsach. Pozostałe są to strzały, ale może poza "Sothis" brak tego "brudu" i "podziemia".when_in_sodom pisze: ↑10-12-2024, 11:38Sothis >DP>TUI>BTTB>>L...potem przepaść i nie bawię sie w licytacje![]()
No ale ja to wielbię "Necrolust" i "Morbid Reich", więc co ja wiem o Vejderze....
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- when_in_sodom
- postuje jak opętany!
Prawda, epka,ale w mojej podświadomości działa magicznie, siła razenia była jak pełna płyta, te kilka kawałków. Pamietam wtedy pierwszy raz ujrzalem V na żywo, na legendarnym festiwalu s'thrash'ydlo w Ciechanowie, 94r, jeszcze jako dzieciak. To było pierdolniecie i pierwszy kontakt z tą muzyką na zywo. W moim osobistym rankingu to jest wydawnictwo no.1.nicram pisze: ↑10-12-2024, 11:41Tylko Sothis to Epka, nie ma co jej porównywać do albumów, moim zdaniem. Bo kilka innych Epek też mieli fajnych.when_in_sodom pisze: ↑10-12-2024, 11:38Sothis >DP>TUI>BTTB>>L...potem przepaść i nie bawię sie w licytacje![]()
- nicram
Wiadomo. Każdy ma swoje no. 1. "Sothis" pod wieloma względami jest wyjątkowy - klimat, podziemie, produkcja. W kategorii tych ich EPek to dla mnie także numer 1. Choć ja także wyróżniłbym "Kingdom", "Reign Forever World" i "The Art of War". No i Vader to też mój pierwszy koncert, również za dzieciaka, grali wtedy z Proletaryat trasę. Piękne przeżycie.when_in_sodom pisze: ↑10-12-2024, 13:59Prawda, epka,ale w mojej podświadomości działa magicznie, siła razenia była jak pełna płyta, te kilka kawałków. Pamietam wtedy pierwszy raz ujrzalem V na żywo, na legendarnym festiwalu s'thrash'ydlo w Ciechanowie, 94r, jeszcze jako dzieciak. To było pierdolniecie i pierwszy kontakt z tą muzyką na zywo. W moim osobistym rankingu to jest wydawnictwo no.1.nicram pisze: ↑10-12-2024, 11:41Tylko Sothis to Epka, nie ma co jej porównywać do albumów, moim zdaniem. Bo kilka innych Epek też mieli fajnych.when_in_sodom pisze: ↑10-12-2024, 11:38Sothis >DP>TUI>BTTB>>L...potem przepaść i nie bawię sie w licytacje![]()
- empir
Tylko że po tej Epce już nic tak wybitnego nie nagrali.nicram pisze: ↑10-12-2024, 11:41Tylko Sothis to Epka, nie ma co jej porównywać do albumów, moim zdaniem. Bo kilka innych Epek też mieli fajnych.when_in_sodom pisze: ↑10-12-2024, 11:38Sothis >DP>TUI>BTTB>>L...potem przepaść i nie bawię sie w licytacje![]()