MINOTAUR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- zaczyna szaleć
MINOTAUR!
Calkiem niezły niemicki thrash,niestety nie wydali wiele bo jeden album "Power of Darkness",troche demowek i singli...
Własnie teraz obserwuje na allegro ich ep "Welcome to ..." i taka mysl mi przeszla by zalozyc temat,bom ciekawa czy ktos zna,slucha i posiada?
Własnie teraz obserwuje na allegro ich ep "Welcome to ..." i taka mysl mi przeszla by zalozyc temat,bom ciekawa czy ktos zna,slucha i posiada?
"bierz sobie wzorce
z życia powszedniego
a ja jestem wolna
i chuj ci do tego! "
z życia powszedniego
a ja jestem wolna
i chuj ci do tego! "
- lordfekal
- zaczyna szaleć
"Power of Darkness" ten materiał posiadam[img]http://img225.imageshack.us/img225/4083/faja30le.gif[/img] i szczerze powiedziawszy - fajna muza:-)
BRING ME THE HEAD OF FUCKEN JESUS CHRIST!!!!!!

- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
nie wiem jak u was ale w naszym srodowisku bydgoskim był to zespoł bardzo kultowy.wtedy.pzoa tym jak wiecie kultowy nie zawsze musi oznaczac bardzo dobry lub z duzym dorobkiem.ot po prostu kultowy.mysle ,że ta kapele oprócz mnie na tym forum znają: Rob, Roman, Sveneld, może Analny, chyba Olo, i chyba Masterful.jeśli kogos pominałem to sorry.
ps. Evil, skad taki topic? jak ci sie udalo po wczorajszym załozyc taki topic? i przejrzyj swoje archiwum u2u -kategoria wysłane.
ps. Evil, skad taki topic? jak ci sie udalo po wczorajszym załozyc taki topic? i przejrzyj swoje archiwum u2u -kategoria wysłane.
-
- zaczyna szaleć
A tak po prostu przypomnialam sobie o tej kapeli ,bo na allegro zauwazylam ich ep i czaje sie na nia,poza tym w mlodosci mialam te kapele na kasetach...
Kurcze stary o czym Ty mowisz,skad wiesz o wczorajszym heheh,w zasadzie to ostatnio jestem w "cugu" i nie wiem co sie dzieje.....
Kurcze stary o czym Ty mowisz,skad wiesz o wczorajszym heheh,w zasadzie to ostatnio jestem w "cugu" i nie wiem co sie dzieje.....
"bierz sobie wzorce
z życia powszedniego
a ja jestem wolna
i chuj ci do tego! "
z życia powszedniego
a ja jestem wolna
i chuj ci do tego! "
- Block69
- zahartowany metalizator
[quote][i]Wysłane przez Artur_Zawisza[/i]
Kawał dobego niemieckiego thraszydła, choć wydali chyba tylko jeden pełny album. Doszły mnie słuchy, że swojego czasu była ta kapela była mocno ceniona(ja tego już nie pamiętam), lecz dziś jest chyba mocno zapomniana. [/quote]
zupełnie zapomniana.i powiedzmy sobie szczerze zupełnie średnia. jak wiemy nimb kultowowsci nie zawsze oznacza ,ze ktos jest bardzo dobry lub dobry.w tamtych czasach wiele zespołow zupełnie przecietnych było bardzo szanowanych i otaczanych kultem.dzis na brzmienie takich nazw jak minotaur , wehrmacht, ,necrovore, necroschizma, czy innych każdy ze starych zalogantów sie usmiecha.ale to tylko taki usmiech z sentymentu.
Kawał dobego niemieckiego thraszydła, choć wydali chyba tylko jeden pełny album. Doszły mnie słuchy, że swojego czasu była ta kapela była mocno ceniona(ja tego już nie pamiętam), lecz dziś jest chyba mocno zapomniana. [/quote]
zupełnie zapomniana.i powiedzmy sobie szczerze zupełnie średnia. jak wiemy nimb kultowowsci nie zawsze oznacza ,ze ktos jest bardzo dobry lub dobry.w tamtych czasach wiele zespołow zupełnie przecietnych było bardzo szanowanych i otaczanych kultem.dzis na brzmienie takich nazw jak minotaur , wehrmacht, ,necrovore, necroschizma, czy innych każdy ze starych zalogantów sie usmiecha.ale to tylko taki usmiech z sentymentu.
- lordfekal
- zaczyna szaleć
A co powiecie na temat Piledriver? Uważam, iż materiał pt. "Metal Inquisition" daje rade[img]http://img163.imageshack.us/img163/597/faja9ns.gif[/img]
BRING ME THE HEAD OF FUCKEN JESUS CHRIST!!!!!!

-
- zaczyna szaleć
Re:
i nic poza tym...czyli fajnieWódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:Power Of Darkness niegdyś słyszałem. Fajnie łupali. Brud, syf i germański Speed/Thrash...

Swoją droga to nie wiedziałem, że się reaktywowali. W dodatku nagrali nowa płytę

Re: MINOTAUR
'Power Of Darkness' bardzo ok, z nową chętnie się zapoznam...o ile nie kosztuje 57zł.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
'Jedynka' to zapomniana perla, szczegolnie, ze w swoim czasie Minotaur goscil w Bydgoszczy i zostawil po sobie dobre wrazenie. Jednak nowa plyta wcale tak bardzo mi sie nie podoba. Jakos tak pary w tym nie ma...
- boroowa
- weteran forumowych bitew
Dobry, teutoński thrash, znacznie lepszy od "The Upcoming Terror", ale też znacznie gorszy od "Endless Pain". O zespole było dość głośno na przełomie lat 80/90, potem wpadła mi w łapska jedynka (która albo gdzieś posiałem albo ktoś pożyczył na wieczne nieoddanie)... I to by było na tyle. W sumie dawno nie słuchałem
Nowa płyta ani mnie grzeje ani ziębi - czas na granie w takim stylu dawno już minął
Nowa płyta ani mnie grzeje ani ziębi - czas na granie w takim stylu dawno już minął
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right