Now playing / Czego teraz słuchacie v.5
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- nagrobek
- zahartowany metalizator
Re: Now playing / Czego teraz słuchacie v.5
tak wiem, okladka i tytul nie zachecaja ale jesli ktos teskni np za Genocide SS (tylko bardziej wygladzonym, ze sporą domieszka heavy/motor) to raczej siadzie elegancko.
-
Pacjent
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Triceratops
woodpecker from space
-
Pacjent

Wg mnie poziom albumu podtrzymany.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- PrezydentKosmosu
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
To jednak kawał bluźnierczego Death metalu. Dobrze się zestarzało moim skromnym zdaniem.
- Gumiak
- weteran forumowych bitew
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Jak Beethoven, to tylko Karajan lub Abbado i berlińscy filharmonicy.
Przynajmniej dla mnie.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
A dzięki za rekomendację. Mam tylko dwie kasety z muzyką klasyczną, druga to Carl Orff "Carmina Burana". Na półce mam wystawione w tej chwili tylko ze 25 kaset, których chce mi się słuchać (używam ich raczej wieczorami, gdy chcę się odciąć od elektroniki), i chociaż nie jest to coś czego słucham normalnie, to dziś sprawia mi przyjemność.Jimmy Boyle pisze: ↑23-12-2024, 20:27Jak Beethoven, to tylko Karajan lub Abbado i berlińscy filharmonicy.
Przynajmniej dla mnie.
Popatrzyłem też na allegro z ciekawości, i tak jak się spodziewałem, kasety z muzyką klasyczną są śmiesznie tanie (pokroju 5 zł). Może kupię sobie kilka przy kolejnej wypłacie (nie żeby mnie nie było stać, po prostu rzeczy, które mogą poczekać, z reguły kupuję w dzień wypłaty). Rzucił mi się w oczy taki death metal
https://allegro.pl/oferta/joseph-haydn- ... 1563940194
Find your flow
- Ascetic

Ostatnio zmieniony 23-12-2024, 21:26 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Jak dobrze poszukasz to i CD znajdziesz w podobnych cenach. Właśnie, te z Deutsche Grammophon polecam, ponieważ są dobrze nagrane i same płyty są... jakkolwiek dziwnie to zabrzmi... wysokiej jakości.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑23-12-2024, 20:41A dzięki za rekomendację. Mam tylko dwie kasety z muzyką klasyczną, druga to Carl Orff "Carmina Burana". Na półce mam wystawione w tej chwili tylko ze 25 kaset, których chce mi się słuchać (używam ich raczej wieczorami, gdy chcę się odciąć od elektroniki), i chociaż nie jest to coś czego słucham normalnie, to dziś sprawia mi przyjemność.Jimmy Boyle pisze: ↑23-12-2024, 20:27Jak Beethoven, to tylko Karajan lub Abbado i berlińscy filharmonicy.
Przynajmniej dla mnie.
Popatrzyłem też na allegro z ciekawości, i tak jak się spodziewałem, kasety z muzyką klasyczną są śmiesznie tanie (pokroju 5 zł). Może kupię sobie kilka przy kolejnej wypłacie (nie żeby mnie nie było stać, po prostu rzeczy, które mogą poczekać, z reguły kupuję w dzień wypłaty). Rzucił mi się w oczy taki death metal![]()
https://allegro.pl/oferta/joseph-haydn- ... 1563940194
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Myślę że i bez szukania bez problemu bym je znalazł, mój problem polega trochę na tym, że przez ostatni rok mój odtwarzacz CD jest notorycznie w naprawie, no ale taki urok sprzętów z 1997. Kasety mają lepszy vibe tak czy siak.Jimmy Boyle pisze: ↑23-12-2024, 21:04
Jak dobrze poszukasz to i CD znajdziesz w podobnych cenach. Właśnie, te z Deutsche Grammophon polecam, ponieważ są dobrze nagrane i same płyty są... jakkolwiek dziwnie to zabrzmi... wysokiej jakości.
Find your flow
- Triceratops
To oczywiste
Kaset z klasyczna nam za duzo, moge troche oddac
Kaset z klasyczna nam za duzo, moge troche oddac
woodpecker from space
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Skoro tak mówicie... 
Ja jakoś za kasetami nigdy specjalnie nie przepadałem,
@ ŚBK
też mam odtwarzacz CD z 97
na razie chodzi, choć w przypadku porysowanych płyt zaczyna grymasić.
@ ŚBK
też mam odtwarzacz CD z 97
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Jakbyś chciał by jeszcze ktoś z nich skorzystał to możemy pogadać, jakiś blik na telefon czy coś. Jak tam uznasz
Find your flow
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Zawiozłem mój do naprawy, trzymali go 3 miesiące, naprawili za więcej niż za niego dałem parę lat temu (no ok, dałem nieduzo). Raz posłuchałem, grał OK, po czym przy każdej płycie zaczal piszczeć w tle, więc teraz znowu od dwóch miesięcy siedzi w naprawie, już mi się nawet nie chce dzwonić za nimJimmy Boyle pisze: ↑23-12-2024, 21:44Skoro tak mówicie...
@ ŚBK
też mam odtwarzacz CD z 97na razie chodzi, choć w przypadku porysowanych płyt zaczyna grymasić.
Find your flow
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Albo odeślę jakieś książki które sobie wybierzeszŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑23-12-2024, 21:45Jakbyś chciał by jeszcze ktoś z nich skorzystał to możemy pogadać, jakiś blik na telefon czy coś. Jak tam uznasz
Find your flow
- Triceratops
Jutro rzuce okiem w mojej kasetowej kanciapie coto i zrobie jakies foty. Mialem w planie to sluchac ale widze ze ten plann juz trwa pare lat a one patrza na mnie z wyrzutem. Przy tej ilosci kaset to nierealneŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑23-12-2024, 21:45Jakbyś chciał by jeszcze ktoś z nich skorzystał to możemy pogadać, jakiś blik na telefon czy coś. Jak tam uznasz
woodpecker from space
- PrezydentKosmosu
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Widziałem gdzieś temat o tym zespole, wcześniej też mi nazwa mignęła, ale nie zwrócił mojej uwagi jakoś. Postanowiłem więc obadać... I ma to dla mnie lekko taki Portalowy vibe... Niepokojący.
Ale ogólnie, przedawkowałem śmierć metale i trochę dżezu ostatnio:
Pana Pata lubię bardzo i chyba od lat dwudziestu z okładem towarzyszy mi na różnych etapach życia, na jego wybojach i rozdrożach. Zaraził mnie nim mój ojciec, któremu to chyba nawet ja sprzedałem jakąś jego płytę i on łyknął, a potem i ja się przekonałem do tej "muzyki słodko-pierdzącej" czy "muzyczki z simsów", jak wonczas koledzy ją nazywali. Rażąco to moim zdaniem niesprawiedliwe i świadczące o częściowej co najmniej głuchocie tudzież wrażliwości muzycznej messerschmitta.
I tak skaczę sobie, raz dżez, raz śmierć. Czasem szala przechyla się bardziej na jedną stronę. I tak czasem myślę sobie: kurwa, normalne toto chyba nie jest.
A jeszcze to:
Film za smarka ogłądałem, nie pamiętam prawie nic prócz tego, że był dobry i zrobił na mnie wrażenie. Chętnie obejrzałbym raz jeszcze, ale nie wiem czy do dostania na serwisach strimingowych. Mam wrażenie, że takich filmów już się nie kręci - filmów, które mają treść... ale może to tylko pierdolenie dziadziejącego kolesia. Przyjmuję taką możliwość. Fakt jednak, że długo, długo nie trafiłem na nic, co nie byłoby przemieloną i wielokrotnie przetrawioną papką.
-
mocny2_3
- zahartowany metalizator