OBSCURE SPHINX
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: OBSCURE SPHINX
Ano dla mnie jest, ale fenomen to jednak za motzne slowo uzyte przeze mnie, przyznaje. Oczywiscie moglbym walnac wyliczanke podobnych stylistycznie zespolow z lolski (od razu pierwsze skojarzenie to Coffinfish), ktore nie maja takiego brania jak OS, ale to chypa bez sensu :)
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- postuje jak opętany!
PO pierwszym przesłuchaniu nowej płyty bardzo pozytywne odczucia. Jest klimat jest ciężar są świetne wokale. Nagrali tez najbardziej metalowy utwór w swojej historii.
- nicram
-
Bardzo dobre. Przewiduję sporą dawkę sludge na nowym albumie.
PS. Te krowie kolczyki w nozdrzach kobiet są naprawdę nieprzyjemne w odbiorze.
PS. Te krowie kolczyki w nozdrzach kobiet są naprawdę nieprzyjemne w odbiorze.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- nagrobek
- zahartowany metalizator
mój dziadek, rocznik 23 ,też tak mówił gdy kiedyś w telewizorze zobaczył chłopa z kolczykiem w nosie
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- mistrz forumowej ceremonii
Generalnie nie komentowanie wyglądu ludzi to dobra zasada, bo zwykle wychodzi się na gorszego od nich i brzmi się jak nieprzyjemny człowiek. Oczywiście każdy musi sam do tego dojść.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
-
Napisz to w temacie "Girls, grirls, girls".ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑23-12-2024, 18:17Generalnie nie komentowanie wyglądu ludzi to dobra zasada, bo zwykle wychodzi się na gorszego od nich i brzmi się jak nieprzyjemny człowiek. Oczywiście każdy musi sam do tego dojść.
PS. "Niekomentowanie", Kolego!
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Niespecjalnie uczestniczę w tym temacie, więc nie czuję potrzeby.
Jak zrobiłem błąd gramatyczny, to trudno, who cares.
If you do everything right, there will be no struggle.
- Medard
niezła ta ostatnia EP-ka, tymczasem wywiadełe z Wielebną na noise magazine:
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Medard
Jak ktoś się zastanawia, czy zajrzeć na Obscure Sphinx, to warto zakładać obucie i biec na dzisiejsze koncerto, bo we stolicy było bdb. Progresja zapełniona, ale nie zapchana, więc było w miarę komfortowo bez pijanych typów opartych o plecy, czy ramiona.
Blindead 23 to muzyka do posłuchania, może kilkanaście osób trochę się bujało, jeden typ coś tam krzyczał, ogólnie było dobrze, mogło być lepiej z dźwiękiem. Dla mnie grupa dobra, nic więcej.
Za to OS to wulkan energii, profesjonalizm w każdym calu,
brzmienie idealne, repertuar różny, nawet wizualizacje dobrane do muzyki, dym ze sceny, przemyślane jako całość,
bo trzeba wiedzieć jakiego tła potrzebuje muzyka w danym momencie, a nie wrzucać wszystko, co popadnie,
OS umie w to. To był spektakl.
A skoro spektakl, to główna jego aktorka Wielebna była zjawiskowa. Jej rytualne tańce pasują do muzyki, ale nie zaniedbuje przy tym samego śpiewu i kontaktu z publicznością, gitarzysta też daje głos kiedy trzeba. Mogło być dłużej niż godzina z kawałkiem.
Na plus ceny cd po 50 i LP po 120.
Blindead 23 to muzyka do posłuchania, może kilkanaście osób trochę się bujało, jeden typ coś tam krzyczał, ogólnie było dobrze, mogło być lepiej z dźwiękiem. Dla mnie grupa dobra, nic więcej.
Za to OS to wulkan energii, profesjonalizm w każdym calu,
brzmienie idealne, repertuar różny, nawet wizualizacje dobrane do muzyki, dym ze sceny, przemyślane jako całość,
bo trzeba wiedzieć jakiego tła potrzebuje muzyka w danym momencie, a nie wrzucać wszystko, co popadnie,
OS umie w to. To był spektakl.
A skoro spektakl, to główna jego aktorka Wielebna była zjawiskowa. Jej rytualne tańce pasują do muzyki, ale nie zaniedbuje przy tym samego śpiewu i kontaktu z publicznością, gitarzysta też daje głos kiedy trzeba. Mogło być dłużej niż godzina z kawałkiem.
Na plus ceny cd po 50 i LP po 120.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Phren
- rozkręca się
Zgadzam się z kol. powyżej. Koncertowo to jest rewelacyjny zespół.