Wydawało mi się, że to proste pytanie. No OK, myślałem że jesteś gotowy pogadać serio, a nie poprztykiwać się w piaskownicy, my bad.
Alt-prawica - kiedy koniec tego gówna?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Alt-prawica - kiedy koniec tego gówna?
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Mówimy o hollywoodzie, bo to Hollywood przede wszystkim liczy się w Oscarach i jeśli mowa o sile rażenia. Wśród mniejszych czy ambitniejszych reżyserów wiadomo, że będzie inaczej.nagrobek pisze: ↑13-12-2024, 20:00
no ale trochę mieszamy porządki, rozmawiamy o kinie czysto rozrywkowym czy tym ambitniejszym, zawężamy do hollywoodzkich produkcji czy mówimy o kinie ogólnie? bo jeśli ogólnie o współczesnym kinie to wniosek o ukazywaniu w nim kobiet niemal wyłącznie jako pustych lalek i postaci bez charakteru jest totalnie nieprawdziwy.
Jestem bardzo chętny poznać silne postaci kobiece o głębi psychologicznej w filmach tej skali rażenia co Terminator co Aliens, ale ukazane dzisiaj, nie mam złych intencji. Na dowód powiem od razu, że jest takich kilka w "Grze o Tron" czy "House of the Dragon".
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Pod tym kątem Jester jest takim odwrotnym Petersonem, który mówi, że uniwersytetami zawladnęli marksiści, ale zapytany w debacie nie potrafił żadnego konkretnego wskazać.Triceratops pisze: ↑13-12-2024, 20:06Nie trace czasu na rzeczy, ktore mnie nie interesuja, ale jak juz zalozyles temat i cisniesz jakies dziwne rzeczy to pytam o co chodzi z tymi silnymi kobietami. I w dodatku okazuje sie, ze ja glosuje na jakas alt-prawice nawet o tym nie wiedzac, co juz jest kompletnie dziwaczne, bo sadze, ze jestem czlowiekiem swiadomym, ktory wie co robi a na jakies wynalazki z wykopu czy chuj wie skad ty to bierzesz to bym raczej nie glosowal. Daj mi jakas liste tego co to jest.
- Triceratops
Szczerze mowiac, to patrzac na to jak tu dorastal jester od malego (pamietam jeszcze jak Adrian696 pisal, zeby go traktowac "specjalnie" bo to jeszcze "dzieciuch straszny") to wydaje mi sie, ze w pewnym momencie proces wychowawczy wymknal sie spod kontroli. Pomijam juz slepe wierzenie trockiemu, jakims dziwnym rankingom, jaranie sie jakimis demowkami zapomnianymi nawet przez ich tworcow i krecenie starych 3dFX, ale przy tych dziwactwach, ktore wygaduje teraz jester to mam wrazenie, ze nasz forumowy oficjalny lewak, kol. Hatefire zdaje sie conajmniej lagodnym libkiem a nawet kol WaszJudasz, ktory ostatnio sie wykazal mocnym lewackim sznytem to przy jesterze postac conajmniej umiarkowana. Rozumiem, ze to alt - to alternatywna prawica, alternatywa to wybor 2 opcji zatem, jest prawica i prawicowa prawica....nie wiem czy dobrze kminie.
woodpecker from space
- nagrobek
- zahartowany metalizator
nie jestem na bieżąco z wszystkim co wypluwa Hollywood i w sumie mało mnie interesują Oscary, wolę inne kino, ale chyba najpierw trzeba by pomyśleć czy w ostatnich latach w ogóle powstały jakieś filmy na miarę Terminatora czy Obcego aby mieć co porównywać.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑13-12-2024, 20:10Mówimy o hollywoodzie, bo to Hollywood przede wszystkim liczy się w Oscarach i jeśli mowa o sile rażenia. Wśród mniejszych czy ambitniejszych reżyserów wiadomo, że będzie inaczej.nagrobek pisze: ↑13-12-2024, 20:00
no ale trochę mieszamy porządki, rozmawiamy o kinie czysto rozrywkowym czy tym ambitniejszym, zawężamy do hollywoodzkich produkcji czy mówimy o kinie ogólnie? bo jeśli ogólnie o współczesnym kinie to wniosek o ukazywaniu w nim kobiet niemal wyłącznie jako pustych lalek i postaci bez charakteru jest totalnie nieprawdziwy.
Jestem bardzo chętny poznać silne postaci kobiece o głębi psychologicznej w filmach tej skali rażenia co Terminator co Aliens, ale ukazane dzisiaj, nie mam złych intencji. Na dowód powiem od razu, że jest takich kilka w "Grze o Tron" czy "House of the Dragon".
wracając do tematu obwiązujących wytycznych co do pożądanej ilosci kobiet we współczesnych produkcjach to te same (lewicowe) wytyczne nakazują ukazywanie ich jako płaskich, jednowymiarowych postaci bez charakteru? tak sądzisz? czy z czego to wynika? bo gdyby faktycznie obowiązywały te wytyczne to kobiety w kinie grałyby raczej wiodącą rolę a nie robiły za ładne ale płaskie tło? coś tu zgrzyta
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
1. My tego już nie ocenimy, bo to będą oceniać młodsi od nas, dla których "Endgame" czy "Guardians of the Galaxy" będą ich Aliensami i Terminatorami.nagrobek pisze: ↑13-12-2024, 20:22nie jestem na bieżąco z wszystkim co wypluwa Hollywood i w sumie mało mnie interesują Oscary, wolę inne kino, ale chyba najpierw trzeba by pomyśleć czy w ostatnich latach w ogóle powstały jakieś filmy na miarę Terminatora czy Obcego aby mieć co porównywać.
wracając do tematu obwiązujących wytycznych co do pożądanej ilosci kobiet we współczesnych produkcjach to te same (lewicowe) wytyczne nakazują ukazywanie ich jako płaskich, jednowymiarowych postaci bez charakteru? tak sądzisz? czy z czego to wynika? bo gdyby faktycznie obowiązywały te wytyczne to kobiety w kinie grałyby raczej wiodącą rolę a nie robiły za ładne ale płaskie tło? coś tu zgrzyta
2. Co do płaskości i jednowymiarowości, myślę, że to efekt nie agendy, tylko presji czasu i pieniędzy. Firmy wypuszczające najbardziej topowe produkcje są pod typowym dla korpo ciśnieniem, by wyprodukować szybko i po kosztach, a jednocześnie zadowolić wpływami stakeholderów.
- Rejwan
- weteran forumowych bitew
Z nowych - Beth z serialu Yellowstone <3 ale to pewnie altrightowy serial więc się nie liczy xD
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Dramat alt-prawicowych graczy a powód łez? Nowa gra Naughty Dog czyli Intergalactic cośtam cośtam ma bohaterkę, która jest ofrygana na ŁYSO a może nawet jest Azjatką! Winna lewica, łok i Janusze nie kupio bo to wszystko narusza konserwatywne wartości.
Jak powstania jakaś lista zakazanych pozycji dla alt-prawicowców to proponuję dopisać tam Alien 3.
Jak powstania jakaś lista zakazanych pozycji dla alt-prawicowców to proponuję dopisać tam Alien 3.
Yare Yare Daze
- Hatefire
Ja tam myślę, że cała seria by się tam łapała. Na widok postaci szeregowej Vasquez z 2, to w ogóle udaru mózgu by dostalihcpig pisze: ↑29-12-2024, 08:22Dramat alt-prawicowych graczy a powód łez? Nowa gra Naughty Dog czyli Intergalactic cośtam cośtam ma bohaterkę, która jest ofrygana na ŁYSO a może nawet jest Azjatką! Winna lewica, łok i Janusze nie kupio bo to wszystko narusza konserwatywne wartości.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- hcpig
W sumie racja, do tego dossier z Aliens ujawnia, że Lambert jest transseksualistką a w każdej części jest Murzyn, w każdej oprócz Covenant gdzie jest para męska.
Yare Yare Daze
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Rzeczy w tym, że ci "prawicowcy" nie mają żadnego problemu z Vasquez ani z Ripley, bo to są super zrobione postaci, czuć od nich realizm, są zbudowane, a nie wciśnięte na siłę z innych powodów. Tak jak obecnie np. w 'House of the Dragon'. I z tym już nikt poza jakimiś hardkorami nie ma problemu. Nie tłumaczmy śmiania się z kiepskich postaci "prawicowością".
- nagrobek
- zahartowany metalizator
Ty z kolei chyba specjalnie starasz się nie dostrzegać tego „zjawiska” (pojawiającego się także tutaj w niektórych wypowiedziach w temacie o filmach/serialach), wolisz za to forsować tezy o lewicowych agendach itp. spoko, co kto woli ale może przydałaby się jakaś równowaga w spojrzeniu na temat
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
No OK, możemy i tak zrobić. Proponuję zacząć od najwyższych szczebli, bo opinie takich jak my mało się liczą i są trudne do udowodnienia. Podałem wcześniej link do info o tym, że aby otrzymać Oscara, obowiązkowe jest posiadanie w składzie aktorów mniejszości etnicznych lub seksualnych. Uważasz, że to jest mój wymysł, że to forsuję? Niestety przeceniasz moje wpływy na Hollywood, czy jak to mówił Tyrion, chciałbym być potworem, za którego mnie uważacie;) Jak wygląda druga strona? W jaki sposób biznes/władza wymuszają tę prawą stronę?nagrobek pisze: ↑29-12-2024, 14:10Ty z kolei chyba specjalnie starasz się nie dostrzegać tego „zjawiska” (pojawiającego się także tutaj w niektórych wypowiedziach w temacie o filmach/serialach), wolisz za to forsować tezy o lewicowych agendach itp. spoko, co kto woli ale może przydałaby się jakaś równowaga w spojrzeniu na temat
- Hatefire
Ja piszę po prostu o zjebaniu niektórych. Ostatnio było wielkie zesrańsko, bo w Wiedźminie 4 trzeba będzie grać Ciri. Tak jakby jakaś przynajmniej 1/4 powieści z cyklu wiedźmińskiego (nie liczę tych prequeli), nie była opowiedziana z jej perspektywy. No to są tacy ludzie i z nich mam bekę. Nic poza tym.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Ja już nie ufam komentarzom w internecie poza masterfulem, bo tutaj są ludzie, którzy piszą od nastu lat. Boty są już tak przekonywujące, że nie sposób stwierdzić, czy to pisze człowiek, czy nie. Zobacz, niedawno w bardzo dokładny sposób w temacie o dungeon syncie był wpis bota, który mówił o polskim DS, i gdyby nie była do tego dołączona reklama, to bym pomyślał, że nie tylko pisze to człowiek, ale nawet człowiek w miarę obcykany w tym niszowym temacie. Na FB jest masa wygenerowanego kontentu i botów komentujących to. Nie widzę już żadnego powodu, by w nie wierzyć, bo taka natura biznesu, że żyje z polaryzowania ludzi w obie strony. Jeszcze rok czy dwa lata temu były do rozróżnienia. Not anymore.Hatefire pisze: ↑29-12-2024, 15:20Ja piszę po prostu o zjebaniu niektórych. Ostatnio było wielkie zesrańsko, bo w Wiedźminie 4 trzeba będzie grać Ciri. Tak jakby jakaś przynajmniej 1/4 powieści z cyklu wiedźmińskiego (nie liczę tych prequeli), nie była opowiedziana z jej perspektywy. No to są tacy ludzie i z nich mam bekę. Nic poza tym.
- Hatefire
No dobrze, czyli nie ma co dyskutować na temat zachowań ludzi w necie. W końcu to mogą być boty. Olejmy temat.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑29-12-2024, 15:34Ja już nie ufam komentarzom w internecie poza masterfulem, bo tutaj są ludzie, którzy piszą od nastu lat. Boty są już tak przekonywujące, że nie sposób stwierdzić, czy to pisze człowiek, czy nie. Zobacz, niedawno w bardzo dokładny sposób w temacie o dungeon syncie był wpis bota, który mówił o polskim DS, i gdyby nie była do tego dołączona reklama, to bym pomyślał, że nie tylko pisze to człowiek, ale nawet człowiek w miarę obcykany w tym niszowym temacie. Na FB jest masa wygenerowanego kontentu i botów komentujących to. Nie widzę już żadnego powodu, by w nie wierzyć, bo taka natura biznesu, że żyje z polaryzowania ludzi w obie strony. Jeszcze rok czy dwa lata temu były do rozróżnienia. Not anymore.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Dlatego przedstawiłem coś, co na pewno nie jest wytworem botów - prawa Oscarów - i poprosiłem o jakiś news, który będzie sprawdzalny i przywróci równowagę na temat poparcia dla ,,prawicowości" w filmach. Odpowiedzieć może każdy albo nikt, ale jeśli nikt, to też będzie to jakaś odpowiedź. Jestem otwarty. Przywróćmy równowagę, skoro padł zarzut, że ją zatraciłem.
- Hatefire
No, ale nie była mowa o Oscarach, tylko reakcji ludzi w internecie. Nie wiem dlaczego mieszasz te tematy. No ja widzę tych zjebów. Ok nie jestem w stanie przedstawić twardych danych ilościowych, z przyczyn oczywistych, no nikt nie badał. Niemniej jak uważasz, że tematu nie ma, to spoko. Masz prawo. Może masz racjęŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑29-12-2024, 17:16Dlatego przedstawiłem coś, co na pewno nie jest wytworem botów - prawa Oscarów - i poprosiłem o jakiś news, który będzie sprawdzalny i przywróci równowagę na temat poparcia dla ,,prawicowości" w filmach. Odpowiedzieć może każdy albo nikt, ale jeśli nikt, to też będzie to jakaś odpowiedź. Jestem otwarty. Przywróćmy równowagę, skoro padł zarzut, że ją zatraciłem.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Rejwan
- weteran forumowych bitew
w Mass Effect 2 była Jack, bardzo fajna postać i super gierka. już takich fajnych gier crpg nie robią prawiehcpig pisze: ↑29-12-2024, 08:22Dramat alt-prawicowych graczy a powód łez? Nowa gra Naughty Dog czyli Intergalactic cośtam cośtam ma bohaterkę, która jest ofrygana na ŁYSO a może nawet jest Azjatką! Winna lewica, łok i Janusze nie kupio bo to wszystko narusza konserwatywne wartości.

A to "Intergalactic cośtam cośtam" to musi chyba być jakiś totalny kupsztong skoro nawet nie pamiętasz pełnego tytułu Xddddd
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
- Triceratops
Mnie ciekawi dziwne wzmozenie Jestera, ktore wyglada na losowe wymyslanie problemow, ktore nie istnieja. Dlatego mam pytanie - czy w opozycji do tego mitycznego alt-prawactwa, z ktorym niczym Don Kichot walczy Jester isnieje alt-lewactwo? Wiem, ze Jester nie odpowie, bo jak niewygodne pytanie to udaje, ze nie widzi. Czy slowo alt oznacza wcisniety przycisk alt czy moze to skrot od alternatywa? Bo alternatywa oznacza wybor, gdy jedna z opcji wyklucza druga co jest bez sensu
Mi to wyglada na totalnie sprany leb u Jestera (podejrzewam opary notorycznie kreconego 3dFXa). Np pare dni temu podniecal sie kandydatura Biejat, ktora nawet lewacy komentuja z obrzydzeniem plujac przy tym w sojowe latte. W ostatnim NIE jest artykul zdeklarowanej lewaczki Wolk-Laniewskiej (ktora nota bene bardzo lubie czytac) i nie zostawia ona na niej suchej nitki (panienka z dobrego domu), przy oklazji wplatajac wypowiedzi Koniecznego, ktory Biejat nazywa wprost klamczynia i lawirantka, ktora ich oszukala. A Jester jest w siodmym niebie, wiec wnosze, ze ta sciana na lewo od radykalnej lewicy ta alt-lewica?
To czy bohaterka jest lysa czy nie w zasadzie chyba nikogo nie wzrusza ze wzgledu na jakiekolwiek poglady, wiec ten "dramat" Jestera jest totalnie bez sensu, tak samo dlubanie przy Alienie3, Co to kogo obchodzi?
Mi to wyglada na totalnie sprany leb u Jestera (podejrzewam opary notorycznie kreconego 3dFXa). Np pare dni temu podniecal sie kandydatura Biejat, ktora nawet lewacy komentuja z obrzydzeniem plujac przy tym w sojowe latte. W ostatnim NIE jest artykul zdeklarowanej lewaczki Wolk-Laniewskiej (ktora nota bene bardzo lubie czytac) i nie zostawia ona na niej suchej nitki (panienka z dobrego domu), przy oklazji wplatajac wypowiedzi Koniecznego, ktory Biejat nazywa wprost klamczynia i lawirantka, ktora ich oszukala. A Jester jest w siodmym niebie, wiec wnosze, ze ta sciana na lewo od radykalnej lewicy ta alt-lewica?
To czy bohaterka jest lysa czy nie w zasadzie chyba nikogo nie wzrusza ze wzgledu na jakiekolwiek poglady, wiec ten "dramat" Jestera jest totalnie bez sensu, tak samo dlubanie przy Alienie3, Co to kogo obchodzi?
woodpecker from space