NEGATIVE PLANE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- bartwa
- mistrz forumowej ceremonii
Re: NEGATIVE PLANE
PLASTIK NIE JEST METALEM
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Po Crucifier kolejny kawałek do ogarnięcia, z tych nowszych. Tyle, że paczkomaty też czekają. Jak żyć.bartwa pisze: ↑30-03-2022, 18:20Wywiad i jeden kawałek:
http://www.bardomethodology.com/article ... interview/
Poro
- Ascetic
To była jakiś mega eksluziw akcja, bo już nie można kawałka odsłuchać. Im w oko.Ascetic pisze: ↑30-03-2022, 18:30Po Crucifier kolejny kawałek do ogarnięcia, z tych nowszych. Tyle, że paczkomaty też czekają. Jak żyć.bartwa pisze: ↑30-03-2022, 18:20Wywiad i jeden kawałek:
Poro
- rmk
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Żaden ekskluziw, cały czas można odsłuchać

-
- weteran forumowych bitew
jak nie moszna, jak moszna, se słucham seAscetic pisze: ↑30-03-2022, 21:38To była jakiś mega eksluziw akcja, bo już nie można kawałka odsłuchać. Im w oko.Ascetic pisze: ↑30-03-2022, 18:30Po Crucifier kolejny kawałek do ogarnięcia, z tych nowszych. Tyle, że paczkomaty też czekają. Jak żyć.bartwa pisze: ↑30-03-2022, 18:20Wywiad i jeden kawałek:

- Ascetic
Musiałeś mi tam coś odblokować, mnie teraz ruszyło.

Poro
- Gall
Po wywiadzie jaram się mocno. Kawałek będzie jeszcze odkrywany.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
- Harlequin
Całość od jakiegoś czasu w wypożyczalniach.
-
To jest w sumie chyba najciekawszy zespol "BM" na mapie US. Zawsze mi bylo ciezko sie przebic przez ich albumy, tak zeby je odpowiednio skumac bo (Imo) trzeba jednak do nich pewnego przygotowania i 'erudycji' ze tak powiem, co w gatunku jest raczej abstraktem. Ww wywiad troche to potwiedza. Odsluchalem kilkanascie razy nowy kawalek i jak zawsze, warsztat super, kawalek jest bdb ale w sumie o co tutaj chodzi? Zmeczyl mnie ten odsluch, ale byl satysfakcjonujacy. Czy mi sie to podoba? Hm.. o teksty na MA, to jeszcze raz..
- Ubzdur
- w mackach Zła
U nas nie jest to chyba zbyt popularny zespół, prawda? Nie dziwi mnie to wcale. Bardzo zanurzony w przeszłości jest to właściwie rewizjonizm muzyczny. Te nieustanne solówki, (riffy będące właściwie solówkami)... Produkcja na plus, klimatu też nie da się odmówić tej nowej płycie. Teksty... no tu są potrzebne, żeby się nie wyłączyć, bo jest to bardzo męczące i dość nudne granie, a tekst pomaga nie usnąć. Kompozycje są dłużące się i nieszczególnie interesujące same z siebie. Żeby nie było- nie jest to wcale złe, warto posłuchaćm ale mnie nie chwyta i pewnie nie wrócę. Muszę w końcu posłuchać stained glass revelations, które kiedyś w ciemno kupiłem. Może to zaskoczy...
Z takich rzeczy wolę Malokarpatan.
Z takich rzeczy wolę Malokarpatan.
- Ołówkiiiii
- w mackach Zła
Proszę nie bluźnić, NP to światowa czołówka, która na swój sposób ciągnie jako taki BM do przodu, nie kolejna kopia kopii, chociaż faktycznie może nie jest to czysty BM i dużo w tym /retro/ klimatu (więc może jednak ciągną do tyłu?). Szanuję jak pojebany.
The fate of all mankind I see Is in the hands of fools.
- Raagoon
Na żywo to jest absolutny majstersztyk.
-
- postuje jak opętany!
Gadają o Behemocie, tymczasem Negative Plane nagrali być może najlepszą płytę roku 2022. Typowy Masterful.
Jeśli Nergal posłucha NP to następny Behemoth będzie heavy metalowy.
Jeśli Nergal posłucha NP to następny Behemoth będzie heavy metalowy.
heykvísl og ofn
-
Dokladnie, ja nawet odpuscilem sobie wieksze opisy wrazen z odsluchu bo chyba nie ma po co, ale faktem jest ze od premiery wracam do tego albumu regularnie i powoli posuwam sie do stwierdzenia, ze to - dla mnie - ich najlepszy i najdojrzalszy material.
Nie moge jeszcze nawet w pelni ogarnac ilosci pomyslow, motywow i niebanalnych harmonii jakie upchali w kazdy jeden numer. Majstersztyk
Nie moge jeszcze nawet w pelni ogarnac ilosci pomyslow, motywow i niebanalnych harmonii jakie upchali w kazdy jeden numer. Majstersztyk
- Harlequin
O widzicie, ja zrobiłem 3 okrążenia i nie jestem w pełni przekonany. Na pewno jest to najbardziejdojrzałe ich dzieło i najbardziej zróznicowane. Chyba troche puścili noge z gazu, wpuścili powietrza i zrobiło się nieco mniej kosmicznie, a bardziej metalowo. Nie podoba mi się natomiast to, że troche, a dużo jest modnych ucieczek w heavy. No i jednak myśle, że mogłoby to być trochę bardziej zwarte, bo pare dłużyzn jest.
- Gall
Świetna jest ta nowa płyta. Jak zwykle pierwszy odsłuch w sieci pozostawił takie sobie wrażenie, ale kilka odsłuchów już z CD coraz bardziej mnie utwierdza w przekonaniu, że to naprawdę świetna płyta. Ostatnie dwa utwory szczególnie.
Co do dłużyzn, to nie stwierdziłem. Pięknie mi ten album płynie.
Co do dłużyzn, to nie stwierdziłem. Pięknie mi ten album płynie.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
-
-
- postuje jak opętany!
Podczas kwietniowej trasy zagrają we Wrocławiu.
I didn't hear voices. It was a conscious decision on my part.
- Stoigniew
- zahartowany metalizator
-
- rasowy masterfulowicz
Będziemy świętować aneksję Berlina do Polski. Tak z rozpiski wynika.
Celem życia nie jest przeżycie.