POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: POlitykowanie
Jesteś po prostu skończonych chujem bez żałości jeślo myślisz że ukry nawet 5 złotych na twą nędznę egzystecję by poświęciły. Gnij dalej. Jebany cymbale. POdobnież z tematem myśliwych gdzie dupa Ci pękała. Nie potrafisz odseparować wartościowych rzeczych od mnie j wartych. I dziękować ludzie z z jakimś tam problemem z intelektem. Nie mam pretensji.
Rozumie skalę problemu:D
Rozumie skalę problemu:D
Doom the dark ages. Sesja trwa.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Konkretna i argumentacyjna rozmowa: "wypierdalaj", "gnij", "jebany cymbale", "dupa ci pękała". Jak w tym żarcie z graniem w szachy z gołębiem;)
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Ale zesrańsko zapijaczonego przygłupa 

De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Rejwan
- weteran forumowych bitew
jest i on, najebany jak księciunio
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
- DST
- rasowy masterfulowicz
Piękny powrót na pełnej. Chleba i igrzysk.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
-
- rasowy masterfulowicz
Plaga jakaś:
"Amazon likwiduje programy różnorodności przed powrotem Donalda Trumpa na urząd prezydenta USA. Firma zapowiedziała, że wycofa się z dotychczasowych polityk w sprawach różnorodności, równości i inkluzywności. Eksperci zwracają uwagę na koincydencję decyzji z objęciem przez Donalda Trumpa urzędu prezydenta USA."
https://businessinsider.com.pl/wiadomos ... ci/wjxrhrr
"Amazon likwiduje programy różnorodności przed powrotem Donalda Trumpa na urząd prezydenta USA. Firma zapowiedziała, że wycofa się z dotychczasowych polityk w sprawach różnorodności, równości i inkluzywności. Eksperci zwracają uwagę na koincydencję decyzji z objęciem przez Donalda Trumpa urzędu prezydenta USA."
https://businessinsider.com.pl/wiadomos ... ci/wjxrhrr
Celem życia nie jest przeżycie.
- trup
"Afera Tamponowa" się rozkręca...
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
To bedzie dosc bolesne przebudzenie dla milionow ludzi, ktore poznaja, ze bez wsparcia finansowego wielkich korporacji ich zdanie bardzo straci na mocy (mowie to bez zadnej satysfakcji).
If you do everything right, there will be no struggle.
- Triceratops
- nicram
A cóż im innego pozostaje jak nie podbijanie kretyńskich afer? Tak więc podbijają.

all the monsters will break your heart
- trup
Bolesne przebudzenie... raczej ocknięcie się z miłego snu, że korporacjom zależy. że wartości coś tam dla nich znaczą...ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑14-01-2025, 11:23To bedzie dosc bolesne przebudzenie dla milionow ludzi, ktore poznaja, ze bez wsparcia finansowego wielkich korporacji ich zdanie bardzo straci na mocy (mowie to bez zadnej satysfakcji).
Administracja trumpa na pewno będzie zwalczała też NGOsy. Chociażby przez dodatkowe opodatkowanie pod populistycznym sztandarem sprawiedliwości finansowej.
- trup
To teraz klaszczesz dla Hołowni?
- Triceratops
Ja pierdole, wg ciebie kazdy musi dla kogos klaskac? Chce poczytac jakie ogary rudy spuscil na licealiste a nie bede Newswicka kupowal. Widzialem juz, ze rzeczniczka partii grozila Kimowej za nieprawde.
woodpecker from space
- trup
to se poczytaj.
- Triceratops
No ale nie mam. Nie badz zyla, obiecuje juz nie ogladac kanalu zero
woodpecker from space
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
PiSowska sfora już przebiera nóżkami:
https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/po ... 929e&ei=12
Mariusz Gosek chciałby przede wszystkim zwrócić uwagę Amerykanów na politykę wewnętrzną w Polsce.
— Ja tego nie kryję i nazywanie tego donoszeniem jest czymś skandalicznym, no bo ja uważam, że mam prawo wyrazić swoją opinię. Ja nie jadę tam, żeby mówić, żeby nakładali karę na Polskę, żeby rezolucje były podejmowane przeciwko Polsce, żeby była jakaś ingerencja. Natomiast szereg tych informacji jest już w posiadaniu administracji, już za chwilę administracji pana prezydenta Trumpa, bo najzwyczajniej mają oni internet
— podkreślił Mariusz Gosek w rozmowie z "Faktem".
Czyli kapują tylko ci z Platformy, my WYRAŻAMY SWOJĄ OPINIĘ

https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/po ... 929e&ei=12
Mariusz Gosek chciałby przede wszystkim zwrócić uwagę Amerykanów na politykę wewnętrzną w Polsce.
— Ja tego nie kryję i nazywanie tego donoszeniem jest czymś skandalicznym, no bo ja uważam, że mam prawo wyrazić swoją opinię. Ja nie jadę tam, żeby mówić, żeby nakładali karę na Polskę, żeby rezolucje były podejmowane przeciwko Polsce, żeby była jakaś ingerencja. Natomiast szereg tych informacji jest już w posiadaniu administracji, już za chwilę administracji pana prezydenta Trumpa, bo najzwyczajniej mają oni internet
— podkreślił Mariusz Gosek w rozmowie z "Faktem".
Czyli kapują tylko ci z Platformy, my WYRAŻAMY SWOJĄ OPINIĘ

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- nicram
Może w końcu przyspieszą te rozliczenia:
"Specjalny zespół prokuratorów zaprezentował pierwsze wnioski z audytu postępowań z lat 2016-2023, czyli okresu, gdy ministrem sprawiedliwości był Zbigniew Ziobro. Śledczy przeanalizowali 200 z 600 spraw, którymi się zajmują.W raporcie wykazano uchybienia w 163 postępowaniach spośród 200 przenalizowanych śledztw. — To efekt jednej trzeciej pracy — przypomniał prokurator krajowy Dariusz Korneluk Podzielono je na kilka grup:
postępowania dotyczące mowy nienawiści,
przedstawicieli większości rządzącej w latach 2016-2023,
Trybunału Konstytucyjnego,
dotacji dla organizacji,
inicjowania postępowań karnych dla osiągnięcia celów politycznych,
wykorzystywania prokuratur dla prywatnych celów,
postępowania dotyczące przeciwników politycznych, służb specjalnych, obywateli występujących po stronie praworządności,
z zawiadomień NIK,
postępowania wszczynane celem represji wobec niezależnych sędziów i prokuratorów.
ierująca zespołem śledczych prokurator Katarzyna Kwiatkowska wymieniła kilka spraw, jej zdaniem kluczowych, w każdej z kategorii.
Wśród nich znalazły się m.in. słynne kilometrówki Ryszarda Czarneckiego. — Dla mnie słynna sprawa, osobiście przykra, to sprawa sędzi Pilarczyk. Odniosłam wrażenie, że prokurator wszczynając to postępowanie i prowadząc je przez siedem lat, realizował cele polityczne – podkreśliła Kwiatkowska. Najbardziej jaskrawym przykładem spraw z kategorii przeciwników politycznych jest sprawa wilii Kwaśniewskich
Zespół prokuratorów
O powołaniu zespołu prokuratorów "do zbadania spraw pozostających w zainteresowaniu opinii publicznej ze względu na ich przedmiot oraz charakter, prowadzonych i zakończonych w latach 2016-2023" Prokuratura Krajowa informowała latem zeszłego roku. Zespół powstał na mocy zarządzenia prokuratora krajowego Dariusza Korneluka z 16 sierpnia ub.r. W listopadzie zespół został rozszerzony o pięć osób i liczy 10 prokuratorów.
Pod koniec ub.r. prokurator generalny, szef MS Adam Bodnar poinformował, że otrzymał pierwszy cząstkowy raport w sprawie postępowań z lat 2016-2023, w stosunku do których "wystąpiło podejrzenie politycznego wpływu na ich przebieg i podejmowane decyzje".
Bodnar podkreślił wtedy, że raport będzie podstawą do odpowiedzialności dyscyplinarnej, a w niektórych przypadkach również karnej, wobec prokuratorów, którzy "sprzeniewierzyli się rocie przysięgi podejmując decyzje niezgodnie z zebranym materiałem dowodowym, realizując za to polityczne polecenia lub oczekiwania".
Jeszcze przed publikacją wiadomo było, że wśród postępowań, którymi zainteresowali się śledczy, znalazły się:
postępowania przeciwko aktywistom opozycji ulicznej oraz biznesmenom, którzy byli w sporze z partią rządzącą. Z kolei wśród śledztw, które – tak jak "dwie wieże" i "koperta dla księdza" nie były ścigane lub zostały zaniechane z powodów politycznych, media wymieniają:
wtargnięcie ludzi Antoniego Macierewicza do Centrum Kontrwywiadu NATO,
sprawę wypadku samochodu wiozącego premier Beatę Szydło,
nadużycia w działaniach przeciwko byłemu prezydentowi Aleksandrowi Kwaśniewskiemu i jego żonie.
Zespół prok. Kwiatkowskiej badał całą grupę postępowań, których motywacją było ściganie przeciwników ówczesnej władzy. Wśród przedstawicieli biznesu i prawników, którzy popadli w konflikt z partią rządzącą, byli m.in.:
Piotr Osiecki (prezes spółki Altus, trzykrotnie aresztowany w sprawie afery GetBack),
deweloper Przemysław Krych,
były prezes Orlenu Dariusz Krawiec,
były prezes Lotosu Paweł Olechnowicz,
Michał Królikowski, prawnik, były wiceminister sprawiedliwości,
Leszek Czarnecki, założyciel Getin Noble Banku, ścigany na osobiste polecenie Ziobry,
Roman Giertych, prawnik Czarneckiego, który był i jest nadal – mimo wielokrotnych orzeczeń sądu, że oskarżenia nie mają podstaw — oskarżany o nadużycia w spółce giełdowej."
https://businessinsider.com.pl/prawo/au ... 30e8613dcc
"Specjalny zespół prokuratorów zaprezentował pierwsze wnioski z audytu postępowań z lat 2016-2023, czyli okresu, gdy ministrem sprawiedliwości był Zbigniew Ziobro. Śledczy przeanalizowali 200 z 600 spraw, którymi się zajmują.W raporcie wykazano uchybienia w 163 postępowaniach spośród 200 przenalizowanych śledztw. — To efekt jednej trzeciej pracy — przypomniał prokurator krajowy Dariusz Korneluk Podzielono je na kilka grup:
postępowania dotyczące mowy nienawiści,
przedstawicieli większości rządzącej w latach 2016-2023,
Trybunału Konstytucyjnego,
dotacji dla organizacji,
inicjowania postępowań karnych dla osiągnięcia celów politycznych,
wykorzystywania prokuratur dla prywatnych celów,
postępowania dotyczące przeciwników politycznych, służb specjalnych, obywateli występujących po stronie praworządności,
z zawiadomień NIK,
postępowania wszczynane celem represji wobec niezależnych sędziów i prokuratorów.
ierująca zespołem śledczych prokurator Katarzyna Kwiatkowska wymieniła kilka spraw, jej zdaniem kluczowych, w każdej z kategorii.
Wśród nich znalazły się m.in. słynne kilometrówki Ryszarda Czarneckiego. — Dla mnie słynna sprawa, osobiście przykra, to sprawa sędzi Pilarczyk. Odniosłam wrażenie, że prokurator wszczynając to postępowanie i prowadząc je przez siedem lat, realizował cele polityczne – podkreśliła Kwiatkowska. Najbardziej jaskrawym przykładem spraw z kategorii przeciwników politycznych jest sprawa wilii Kwaśniewskich
Zespół prokuratorów
O powołaniu zespołu prokuratorów "do zbadania spraw pozostających w zainteresowaniu opinii publicznej ze względu na ich przedmiot oraz charakter, prowadzonych i zakończonych w latach 2016-2023" Prokuratura Krajowa informowała latem zeszłego roku. Zespół powstał na mocy zarządzenia prokuratora krajowego Dariusza Korneluka z 16 sierpnia ub.r. W listopadzie zespół został rozszerzony o pięć osób i liczy 10 prokuratorów.
Pod koniec ub.r. prokurator generalny, szef MS Adam Bodnar poinformował, że otrzymał pierwszy cząstkowy raport w sprawie postępowań z lat 2016-2023, w stosunku do których "wystąpiło podejrzenie politycznego wpływu na ich przebieg i podejmowane decyzje".
Bodnar podkreślił wtedy, że raport będzie podstawą do odpowiedzialności dyscyplinarnej, a w niektórych przypadkach również karnej, wobec prokuratorów, którzy "sprzeniewierzyli się rocie przysięgi podejmując decyzje niezgodnie z zebranym materiałem dowodowym, realizując za to polityczne polecenia lub oczekiwania".
Jeszcze przed publikacją wiadomo było, że wśród postępowań, którymi zainteresowali się śledczy, znalazły się:
postępowania przeciwko aktywistom opozycji ulicznej oraz biznesmenom, którzy byli w sporze z partią rządzącą. Z kolei wśród śledztw, które – tak jak "dwie wieże" i "koperta dla księdza" nie były ścigane lub zostały zaniechane z powodów politycznych, media wymieniają:
wtargnięcie ludzi Antoniego Macierewicza do Centrum Kontrwywiadu NATO,
sprawę wypadku samochodu wiozącego premier Beatę Szydło,
nadużycia w działaniach przeciwko byłemu prezydentowi Aleksandrowi Kwaśniewskiemu i jego żonie.
Zespół prok. Kwiatkowskiej badał całą grupę postępowań, których motywacją było ściganie przeciwników ówczesnej władzy. Wśród przedstawicieli biznesu i prawników, którzy popadli w konflikt z partią rządzącą, byli m.in.:
Piotr Osiecki (prezes spółki Altus, trzykrotnie aresztowany w sprawie afery GetBack),
deweloper Przemysław Krych,
były prezes Orlenu Dariusz Krawiec,
były prezes Lotosu Paweł Olechnowicz,
Michał Królikowski, prawnik, były wiceminister sprawiedliwości,
Leszek Czarnecki, założyciel Getin Noble Banku, ścigany na osobiste polecenie Ziobry,
Roman Giertych, prawnik Czarneckiego, który był i jest nadal – mimo wielokrotnych orzeczeń sądu, że oskarżenia nie mają podstaw — oskarżany o nadużycia w spółce giełdowej."
https://businessinsider.com.pl/prawo/au ... 30e8613dcc
all the monsters will break your heart
- uglak
Triceratops pisze: ↑14-01-2025, 12:02Ja pierdole, wg ciebie kazdy musi dla kogos klaskac? Chce poczytac jakie ogary rudy spuscil na licealiste a nie bede Newswicka kupowal. Widzialem juz, ze rzeczniczka partii grozila Kimowej za nieprawde.

Guilty of being right
- Triceratops
uglak pisze: ↑14-01-2025, 17:41Triceratops pisze: ↑14-01-2025, 12:02Ja pierdole, wg ciebie kazdy musi dla kogos klaskac? Chce poczytac jakie ogary rudy spuscil na licealiste a nie bede Newswicka kupowal. Widzialem juz, ze rzeczniczka partii grozila Kimowej za nieprawde.
![]()
Muchas Gracias Señor Uglak!
woodpecker from space