Talibowie nie mają jak oddać tej kasy w formie zastepczej, bo nie mają złóż metali rzadkich... ale zaraz, zaraz, mogą na nowo otworzyć swoje makowe pola, fentanyl jest w USA na propsie. Może już mu ktoś to podszęptał do ucha?
III Wojna Światowa
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: III Wojna Światowa
Talibowie nie mają jak oddać tej kasy w formie zastepczej, bo nie mają złóż metali rzadkich... ale zaraz, zaraz, mogą na nowo otworzyć swoje makowe pola, fentanyl jest w USA na propsie. Może już mu ktoś to podszęptał do ucha?
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Fent jest syntetykiem, tak szeroko rozpowszechnionym i tanim właśnie dlatego, że nie potrzeba do jego produkcji upraw maku
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
OK, trzeba było od razu powiedzieć, że będziesz pytał o dane, do których nikt nie ma dostępu, i na ich podstawie stwierdzał że masz rację skoro ich nie mam. Nie traciłbym czasu.Bloodcult pisze: ↑22-02-2025, 21:43Podważałem fakt że mieli by niszczyć te markety specjalnie. Nigdzie nie pisałem że będą super precyzyjni w omijaniu ich. Ty to imputujesz aby sprawdzić dyskusję do absurdu (ocalały market stojący pośród zgliszczy gdzie beztrosko robione są zakupy) i próbować mnie ośmieszyć
Skoro, jak mówią ,,bez danych jesteś tylko kolejną osobą z opinią" i nie jesteś w stanie powiedzieć mi ile z tych wojsk to wojska w obranie marketów spożywczych więc nadal jesteś tylko kolejną osobą z opinią.
Jeśli miałbym obstawiać to prędzej to wojska do ograny kopalń czy innych strategicznych inwestycji np niemiec (bo udziały w kopalniach mają).
Markety przypomnę:
- towar mają brany w komis (przymajniej ten z kraju "okupowanego")
- same w sobie są budynkami budowanymi po niewielkich kosztach
Jak uważasz że cała Europa się rzuci do ich obrony, spoko. Twoja opinia. Możesz spać spokojnie i czuć się bezpiecznie. Ja Ci nie bronię![]()
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Chciałbym zwrócić uwagę, że USA potrafiło robić intewencje, w sprawie plantacji bananów. O markety oczywiście nikt się nie będzie bił. To łatwo szybko odbudować. O zasoby naturalne, interesy w rolnictwie, fabryki owszem.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Ciekawe czy USA zainterweniuje na Ukrainie ale po stronie ruskich. Zełeński powiedział, żeby się Trump pierdolił i nie da mu 500mld bo to była bezwzrotna pomoc i gówno do tego Trumpowi. Do tego rzekł, że ma w dupie jego negocjacje bo mu nie ufa.
Ma jaja jak stalowe balony. Prawakom to strasznie w dupie krzywo bo Trump wychodzi na idiotę a ich pizdusie Nawrocki z Memcenem mogą mu co najwyżej ręczniki nosić.
PS. A jak się Duda śpieszył by mieć zdjęcie z Trumpem by słupki trochę podskoczyły... no cyrk.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
- trup
https://www.onet.pl/styl-zycia/onetkobi ... j,2b83378a(...) Mam na przykład kolegę z dawnych lat, jeszcze z Młodzieży Wszechpolskiej. Uwielbiamy się. Bardzo go lubię. Znamy się od szkoły. On mi powiedział wprost: "Marcin, dobrze, że pomagasz białoruskim żołnierzom, bo jakbyś pomagał ukraińskim, to byłby wp***ol. Ale normalnie ze sobą pogadaliśmy raz, drugi, trzeci. On mówi, że szanuje to, co ja robię, ale że jemu się to i to nie podoba. Prawdę mówiąc, jest szereg zjawisk, które i mnie się nie podobają. Oczywiście, że tak.
Ukraina jest krajem postradzieckim, bardzo głęboko tym przesiąkniętym. I właśnie na tym polega cała ta walka, że część społeczeństwa chce się z tego wyrwać. I jak my ich teraz zostawimy? Prawdę mówiąc, to jest mój największy strach. Trochę jak było z Gruzją. Gruzja została napadnięta. Prezydent Francji interweniował, była reakcja, a potem nie było nic. Rosjanom udało się zainstalować rząd, który jest oficjalnie antyrosyjski, a tak naprawdę prorosyjski. Ukraina jest bardzo silnie podzielona, jest społeczeństwem podatnym na różnego rodzaju manipulacje, przesiąkniętym propagandą rosyjską przez lata, także przez polityków, którzy są tam zaangażowani agenturalne. I jeśli my nie damy im, jaki by nie był ten pokój, pozytywnej oferty, to będzie problem, bo oni mogą przejść po prostu z czasem na taki gruziński scenariusz. Przy czym ja też zawsze ostrzegam przed takim łatwym rozwiązaniem, że "po prostu przyjmijmy Ukrainę do Unii i będzie dobrze". To też jest pułapka. Przyjęcie Ukrainy do Unii jest ważne, ale to powinno się odbyć zgodnie z zasadami, bo tutaj ważny jest proces, tak jak my to przechodziliśmy, dopasowywanie standardów audyty, kontrole, budowanie instytucji i budowanie dojrzałej demokracji.
W ogóle mam wrażenie, że my przeżywamy lekcję, którą udowadnia, że jako gatunek jesteśmy głupi. Demokracja powstała po to, żeby nie było kolejnych dyktatorów, bo się okazało, że jak mamy króla, naczelnika państwa, dowolnego innego dyktatora, to się kończy krwawo i nieprzyjemnie. Więc po to wymyśliliśmy demokrację ze wszystkimi problemami. I teraz nagle pojawiają się ludzie, którzy mówią "O Jezu, po co ta cała biurokracja? Przecież my tego nie potrzebujemy. Patrzcie, może być silny lider, on po prostu podejmie decyzję i idziemy na dokładnie te same grabie". (...)
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- trup
Budujące że przy tym rozpierdolu dokonywanym przez rozczochranego qrvia zza oceanu i jego toudiego, Europa demonstruje dobitnie poparcie dla UA.
Zdjęcie wymowne.

Zdjęcie wymowne.

- Maro
- weteran forumowych bitew
-
Wojna wojną, ale skądś paliwa trzeba brać.... Niemcom biznes z Rosją nigdy nie smierdział więc, cóż....
Światowa gospodarka to tak gęsta sieć wzajemnych zależności, że całkowite odcięcie danego kraju nie jest chyba mozliwe. Poza tym zawsze znajdzie sie ktoś, kto będzie chciał coś uszczknąć dla siebie, bo a nóż nikt nie widzi.
- trup
- trup

Specjalny wysłannik USA na Bliski Wschód Steve Witkoff określił protokoły stambulskie z początku 2022 roku jako "drogowskazy" w negocjacjach między Rosją a Ukrainą. Porozumienie oparte na tych protokołach byłoby dokumentem kapitulacyjnym.
Protokoły stambulskie powstały w wyniku negocjacji rosyjsko-ukraińskich w marcu i kwietniu 2022 r., kiedy Ukraina wciąż borykała się z początkową inwazją rosyjską i nie odzwierciedlają dzisiejszej sytuacji.
Projekt umowy zawierał następujące kluczowe postanowienia, które zniszczyłyby zdolność Ukrainy do samoobrony i zakazałyby jakiemukolwiek państwu pomagania Ukrainie w tym zakresie:
Ukraina musiałaby zmienić swoją konstytucję, aby usunąć klauzulę zobowiązującą Ukrainę do członkostwa w NATO, dodać zobowiązanie Ukrainy do stałej neutralności; i uczynić rosyjski oficjalnym językiem Ukrainy.
Ukraińskie Siły Zbrojne miały zostać ograniczone do 85.000 i do 342 czołgów, 519 sztuk artylerii i pocisków o zasięgu poniżej 40 kilometrów.
Dostarczanie Ukrainie jakiejkolwiek zagranicznej broni, w tym pocisków dowolnego typu, sił zbrojnych i formacji miało być zakazane.
USA, Wielka Brytania, Chiny, Francja i Rosja miały zagwarantować neutralność Ukrainy, ale wszystkie strony miały uzgodnić reakcję na każde naruszenie, dając Rosji prawo weta wobec wszelkich działań.
Gwaranci mieli zobowiązać się do trwałego zakończenia wszystkich dwustronnych umów bezpieczeństwa z Ukrainą, w tym tych dotyczących dostarczania pomocy wojskowej.
Żądania te, często powtarzane przez Władimira Putina, oznaczają całkowitą kapitulację Ukrainy, a nie trwały pokój w interesie USA lub Europy, nie mówiąc już o Ukrainie.
Witkoff stwierdził również, że „umowy działają tylko wtedy... gdy są dobre dla wszystkich stron... to jest ścieżka, którą tu podążamy”. Stambuł nie może być podstawą żadnego takiego porozumienia.
- trup
a u nas kolejny prorusski qurv
pan łukasz warząchwia... warzęga... warzecha....
pan łukasz warząchwia... warzęga... warzecha....
https://x.com/lkwarzecha/status/1893913446862787013Trzy lata wojny, setki tysięcy ofiar, większość oczywiście po stronie ukraińskiej, zniszczony kraj całkowicie zależny od zagranicznej pomocy, setki miliardów euro pomocy także w polskich kieszeni, tysiące całkowicie błędnych prognoz (Rosjanie za moment się zbuntują, Rosji kończy się amunicja, Putin umiera, Ukraińcy za tydzień odbiją Krym, Rosjanie wsadzają do rakiet czipy z pralek, Rosja finansowo robi bokami itd., itd.), dziesiątki sankcji bez wpływu, których skuteczności nikt nie weryfikuje, a które uderzają w nas bardziej niż w Rosję.
Na Ukrainie korupcja, brak demokratycznych wyborów, ludzie kryjący się przed poborem i kult UPA, Bandery i Szuchewycza. W Rosji niezachwiana pozycja Putina.
Na świecie konsolidacja nowego, odrębnego wobec Zachodu układu politycznego.
W Polsce obłędna, obowiązkowa proukraińskość i niedbanie o własny interes.
Dość i wystarczy.
- trup
i kolejna pani....
elżunia witek "jedzie kremlowsko-trumpowskim przekazem o konieczności przeprowadzenia wyborów prezydenckich w Ukrainie" i porównuje wojnę z epidemią covid.... co za babsztylozaur...
https://x.com/i/status/1893917664021504078
Dobrze. Eksponują się szumowiny jak na tacy!
Już im się wydaje, że jak trump wygrał to po zawodach i nie kryją się z niczym.
elżunia witek "jedzie kremlowsko-trumpowskim przekazem o konieczności przeprowadzenia wyborów prezydenckich w Ukrainie" i porównuje wojnę z epidemią covid.... co za babsztylozaur...
https://x.com/i/status/1893917664021504078
Dobrze. Eksponują się szumowiny jak na tacy!
Już im się wydaje, że jak trump wygrał to po zawodach i nie kryją się z niczym.
- Bloodcult
Nigdzie nie pisałem że to ja mam rację. Ty również nie byłeś w stanie mi wykazać że ją masz.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑23-02-2025, 16:39OK, trzeba było od razu powiedzieć, że będziesz pytał o dane, do których nikt nie ma dostępu, i na ich podstawie stwierdzał że masz rację skoro ich nie mam. Nie traciłbym czasu.
Hatefire jakoś potrafił podać rozsądny punkt widzenia w dyskusji bez "danych" i snucia absurdalnych wizji. Co Ty taki nabzdyczony, co ? Zwalić Ci konia ?
- Bloodcult
To oczywiste. Niestety. Prezydenture Zełeńskiwgo obalą (te 4% to ich cel). Potem fikcyjne zarzuty i wieloletnie więzienie. W najgorszej sytuacji oskarżenie o terroryzm i deportacja do rosji. Chciałbym się mylić...
Oczywiście do tego marionetkowy rząd i druga Białoruś.
Wstyd mi że popierałem Trumpa. Przepraszam

- Ascetic
-
- w mackach Zła
To jest nieslychane co sie dzieje - wszystko wskazyaalo na to, ze gdy clown dojdzie do wladzy w usa wiele rzeczy sie zmieni a Ukry straca ziemie za cene pokoju. No ale nie spodziewalem sie, ze smarowany wstawi sie za zbrodniarzem z kacapowa i bedzie atakowac UE; do tego te wjazdy na Zelenskiego.
Ciekawym jedynie czy w naszej naczelnej propagandowej TV czyli sRepublice Trumpek dalej przedstawiany jest jako zbawca swiatowego porzadku, czy juz uwielbienie dla idioty stopnialo po ostatnich fajerwerkach.
Ciekawym jedynie czy w naszej naczelnej propagandowej TV czyli sRepublice Trumpek dalej przedstawiany jest jako zbawca swiatowego porzadku, czy juz uwielbienie dla idioty stopnialo po ostatnich fajerwerkach.
- Ascetic
Niejaki buda kolportuje kacapską narrację - auta UKraińce mają, jakie nawet oni mieć nie będą, jako pissowce, bo aż tyle to oni nie zdążyli ukraść. Obywatelski vel nowogrodzki, dla odmiany "UKraińce tworzą kolejki do szpitali. Zjechali się tu i tworzą!". Buba u Romanowskiego, też zabłysnął, tak, że wyrobiony w bełkotach wszelakich Romanowski właściwie nie wiedział jak zareagować - to tak z dwóch dni. Ostatnich. Myślę, że to powinno pomóc w ocenie, jak bardzo pissdzielce, będą w tej antyUKraińskiej narracji chcieli się ścigać z konfrossją. A, że tubą jest tele od ssakiewicza, to odpowiedź wydaje się jasna. Tym samym, będzie ciągnięcie trampowej pały do końca, bez względu, czy mu się odwidzi, czy nie, i może uzna, że jednak, to tylko "negocjacje były" z tą rezolucją ONZ. To co na niej poda, pissowcy spiją, to co spiją - wyrzygają przez zaRublika. No. Nawet mistrzova i przeklejek od millera nie trzeba będzie tu wypatrywać. Wystarczy jednak włączyć tv i będzie można łączyć kropki.Maruder pisze: ↑25-02-2025, 18:55To jest nieslychane co sie dzieje - wszystko wskazyaalo na to, ze gdy clown dojdzie do wladzy w usa wiele rzeczy sie zmieni a Ukry straca ziemie za cene pokoju. No ale nie spodziewalem sie, ze smarowany wstawi sie za zbrodniarzem z kacapowa i bedzie atakowac UE; do tego te wjazdy na Zelenskiego.
Ostatnio zmieniony 25-02-2025, 19:13 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
- hcpig
No ja też się dałem nabrać że USA to poważne państwo gdzie zmiana personalna nie wywraca z dnia na dzień całej polityki, że deep state itp. zwłaszcza że niedawno jeszcze grożono Ruskim zbiciem cen ropy a tutaj to co odpierdolił Agent Orange to nie śniło się nawet Sykulskiemu.Maruder pisze: ↑25-02-2025, 18:55To jest nieslychane co sie dzieje - wszystko wskazyaalo na to, ze gdy clown dojdzie do wladzy w usa wiele rzeczy sie zmieni a Ukry straca ziemie za cene pokoju. No ale nie spodziewalem sie, ze smarowany wstawi sie za zbrodniarzem z kacapowa i bedzie atakowac UE; do tego te wjazdy na Zelenskiego.
Yare Yare Daze
- Bloodcult
Jedyna nadzieja w CIA...