Przy takiej ilosci przerabiania meczow, filmow i seriali jak tu wpisujesz to juz srednio zostaje jakis czas na zycie na zewnatrz

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
może Konopnickiego zatrudnie, on lubi odbierać paczki a ja bede miał więcej czasu dla siebie
Zaskakująco dobry. Wiadomo są pewne fuckupy wynikające z budżetu. Klimat trzyma. Największy problem jako fanboja, to obsada Machulskiego jako Jaskra. On wygląda przecież jak polski chłop małorolny. Gryzie się z to koncepcją postaci.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑09-03-2025, 17:30
Kolega z Danii zapytał mnie, czy wiem skąd to wziąć, udało mi się ściągnąć i zacząłem dziś.
Na razie obejrzałem tylko pół odcinka, ale też jestem zaskoczony in plus. Największy mankament na chwile obecną to jakość... DVD chodzi po 200 zł, a to pewnie coś co było sprzedawane w 2002 roku i może być i tak w dennej jakości
Co? XD przecież Jaskra gra Zamachowski, 10/10 milion razy lepsza rola niż tego geja od netflixaHatefire pisze: ↑09-03-2025, 17:35Zaskakująco dobry. Wiadomo są pewne fuckupy wynikające z budżetu. Klimat trzyma. Największy problem jako fanboja, to obsada Machulskiego jako Jaskra. On wygląda przecież jak polski chłop małorolny. Gryzie się z to koncepcją postaci.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑09-03-2025, 17:30
Kolega z Danii zapytał mnie, czy wiem skąd to wziąć, udało mi się ściągnąć i zacząłem dziś.
A czytałeś opowiadania i powieści Sapkowskiego? Wątpię, bo byś wiedział, że rola Zamachowskiego (ok mogła się podobać) miała mało wspólnego z pierwowzorem literackim. W książkach, to był mega przystojny facet. Wysoki, z trefionymi włosami, brany czasem za elfa.
Moim zdaniem całkiem dobrze odegrał cwaniaczka i bawidamka, a co do wyglądu, jak na polskie standardy imho jest ok
Tu chyba zagrala troche kanibalizacja polskich aktorow - nie wiem czy nie bylo w kim wybierac, ale pojawilo sie wielu takich, ktorzy byli doskonale znani z typowych dla siebie rol, i dlatego mamy Pazdziocha jako wartownika, policjanta z Rodziny Zastepczej jako krasnoluda itd... Dzisiaj ogladalismy czwarty odcinek, ten ze smokiem, i musze powiedziec, ze bylem pozytywnie zaskoczony - jak na rok 2001 serial w polskiej telewizji to nie mialo sie wcale tak zle, jak pamietalem. Wygladal nawet sympatycznie:D Oczywiscie staram sie nie pamietac, ze w tym samym roku wyszedl LOTR.
Naszą odpowiedzią na LOTR był film "Stara baśń. Kiedy słońce było bogiem" z 2003ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑17-03-2025, 15:09
Oczywiscie staram sie nie pamietac, ze w tym samym roku wyszedl LOTR.