oczywiście materiał wcześniej dostępny był na kompilacji 1.3.8., ale tutaj osobno, jakby ktoś szukał takiego osobnego wydawnictwa tylko z materiałem "Impaled"
https://deformeathing.com/pl/p/DEVOURME ... ed-CD/3644

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
tak, jak na 1995 sympnomatyczne. Productions, nie Records, tak btw.
Harlequin pisze: ↑09-06-2020, 13:40To już dla formalności. Bogowie z Niu Dżersej, który kilka razy sie schodzili i rozpadali. Dwie demówki i EPka na koncie, a w 2014 całosć zebrana na kompilacji "Morbidity Within" (plus promo wąłek z 1994 i dwa wałki live). Mowa o unikalnym DAMONACY:
jak dla mnie ścisły top death metalu w ogóle. Żona była przerażona jak usłyszała "Flesh-flesh-flesh" w "Expectations".
Tak, kompilacja obowiazkowa dla każdego fana dobregodeath metalu.
No i chwila łechtania swojego ego:
Jesli nie top 10 to myśle, ze moje top 15 death metau w ogóle.
gdyby ktos byl chetny, mam 1 kopie reedki z 2017 na okurw, chetnie sie z nia rozstaneSODOMOUSE pisze: ↑26-03-2025, 20:19po stanie Lujów w stanie Louisiana, poruszałem się w kilku postach wyżej (oczywiście nie licząc powyższego Devourment z Teksasu), tożto zostałbym w tym luja stanie. Tam krótko, lecz intensywnie mieszał grupu PARALYSIS. Akurat miałem to szczęście, że ówczesne kasety demo 90/91 dotarły do mnie wcześniej, niż np.kwidzynski Armagedon. XD
Rok 2009, gitarzysta "Galito" (Edgardo DaCosta-Gomez) RIP
najbardziej wchodziła, wchodzi mi w ószu, materiał z kasety Promo 1991. Ale po kolei.
W 1990 wychodzi demo 1990 "Plegia", podziemna death m łupanka, jakich tysiące wówczas.
w 1991, to wydanie kasety Promo 1991, z szarą okładką. Tutaj było mięsne brzmienie i grobowy wokal. Wszystkie elementy, ówczenego podziemnego death m w esencji gatunku. Nawet wplecione klawisze momentami, nie niszczą tego materiału. Z tego co wiem, będzie reedycja CD i może winyl.
Oczy po tym materiale, zwróciła amerykańska Grind Core Int., łapiąc grupę do wydania debiutanckiego allbumme, jak się okazało zaś, czy nawet obecnie, jedynego w dokonaniach temu gruppu, temu misiu.
W lipcu 1992 zostaje popełnione nagranie tego debiutu, czyli "Patrons of the Dark".
wychodzi także kasetowe wydanie albumu w Grind Core Int.
reedycja z 2021 z HEADSPLIT Rex.
na szczęście, po latach, nie zapomina się o znakomitym, oldskullowym death m, stąd, dostępne reedycje.
Taką kompletną, jest płyta CD wydana przez niemiecką Morbid Generation w roku 2017 (Cd compilation i LP tylko materiał z płyty), Płyta CD zawiera wszystkie nagrania Paralysis (demo 90, promo 91 i debiut Patrons....).
Wydanie z 2017 sold out, ale wytwórnia dokonała "dodruku" i w 2024 jest dostępny ten materiał ponownie.
Zdjęcia tego wydania poniżej. Wrzucam też linka do sklepu, jakby ktoś chciał sobie zorganizować sztukę.
link do sklepu niemieckiej MORBID GENERATION Rex./sklep
https://morbid-classics.de/product_info ... ts_id=2071
poster gig 1992
LIVE 1994 USA, XDD gościu w 33:35 próbuje kilka razy skoczyć ze "sceny", ale ręce go wrzucają back nazad
Live 1991 - i tutaj dobra akcja, intro do występu Paralysis wypowiada Glenn Rambo (wokalista Soilent Green- RIP 2005 Hurricane Katrina), zaczyna się przepychanka z fanem i wchodzi z muzyką Paralysis.....a teraz na gigs jest ochrona, klimatyzacja, drynki za 30 pln i ciepłe piwo, parking płatny, gofry.... Coś mi tutaj nie pasuje, w tych czasach. I Gelo się rzuca na koncercie, zamiast stać grzecznie i telefonę nagrywać XD. Óspokój się !
Gniewko z tego co wiem juz wzial, ja bede zamawial, ale nie wiem czy przy zamowieniu zbiorczym nie wyjdzie na to samo bo plyta z wysylka kosztuje 60-70 PLN, a jesli urwiemy cos na wspolnej przesylce, a doliczymy poczte/inpost to moze wyjsc na to samo. Trzeba byloby sprawdzic
Si. Wzięte. Remaster wydaje sie byc bardzo ok, wyczyscili sound i ma to moc. Mi wyszlo niecałe 69zł ze slaniem włacznie, przy 4 sztukach wysyłka była po prostu x4 wiec chyba zbiorczego nie ma sensu organizować.
dziwne, u mnie zawsze tip-top, lacznie z wczorajszym zamowieniem.SODOMOUSE pisze: ↑30-03-2025, 08:06hiszpańska Pathologically Explicit Recordings, wydała na LP materiał "Subconscious Existence", czyli kompilację dwóch kaset demo: "Subconscious Rot"(demo 1992), "Existence of Torture" (demo 1994). Ogólnie współpraca z tą wytwórnią słaba. Kilka pozycji wrzuconych do koszyka, zapłaconych, później email, że nie ma tego w sklepie już. Proponuję wybrać co innego lub zwrot kasy. --- Nie mamy pańskiego płaszcza....skond wezmę jak nimom....---
![]()