KILLING JOKE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- martyrdoom
- postuje jak opętany!
Re: KILLING JOKE
s/t z 2003 roku to doskonała płyta, na której wszystko się zgadza - od kompozycji po brzmienie. Wraz z Hosannas to dla mnie szczytowe osiągnięcie tego nowszego KJ. Ze starszych płyt (do Brighter Than Thousand Suns) najbardziej lubię chyba Revelations, gdzie trochę bardziej "upiosenkowili" pomysły z debiutu i dwójki. No i mam nadzieję, że uda mi się ich jeszcze zobaczyć na żywo, bo na żywo to dają radę.
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Wiadomo s/t. Dla tych którzy chcą sobie zdefiniować czym jest i czym być powinien Post Punk.
Poro
-
- zaczyna szaleć
Dziwi mnie, że nikt nie wskazał jako podstawę dwóch pierwszych płyt, toż to idealne wejście w ten zespół (z naciskiem na drugą).
- Ascetic
-
- zaczyna szaleć
Wybacz, zasugerowałem się kolegami wyżej, którzy pisali o tym drugim s/t. 

- Ascetic
Faktycznie, w ciągu logicznym czytając, tak można by było odczytać mój wpis. Wskazówką była wzmianka o Post Punku -:)
Co nie zmienia postaci, że jesteśmy zgodni co do tego, że początki KJ były świetliste, znamionowały duży, wpływowy i znaczący zespół. Dla metaluchów, panków, industrialesów i różnych innych frików -:)
ps. Teraz mi się przypomniało, że wraz z „żółtą” wróciłem do KJ. Nawet pamietam gdzie ją kupiłem i mam teraz taką myśl, że jest na tyle dobra, że nie poszła w świat. Zostaje odświeżyć.
Co nie zmienia postaci, że jesteśmy zgodni co do tego, że początki KJ były świetliste, znamionowały duży, wpływowy i znaczący zespół. Dla metaluchów, panków, industrialesów i różnych innych frików -:)
ps. Teraz mi się przypomniało, że wraz z „żółtą” wróciłem do KJ. Nawet pamietam gdzie ją kupiłem i mam teraz taką myśl, że jest na tyle dobra, że nie poszła w świat. Zostaje odświeżyć.
Poro
-
- weteran forumowych bitew
Nowy singiel pt. "Full Spectrum Dominance"
-
- rasowy masterfulowicz
Zacne. Takie KJ w średnich tempach uwielbiam.
-
- w mackach Zła
Wałek wręcz dyskotekowy w dobrze znanym, kochanym stylu. Wkręcił się - słucham nasty raz dziś i nie ma znużenia.
-
- zaczyna szaleć
Niby fajne, ale tak wtórne, że jakoś nie mam ochoty słuchać więcej niż raz. Brzmi jak odrzut z któregoś z ostatnich albumów.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Kurwa mać.
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew

Cieszę się, że mogłem ich zobaczyć.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Ło kurwa... 

-
- rasowy masterfulowicz
Kurwa :/
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
Pragnę poinformować, że od wielu lat niedostępny KJ 2003 jest ponownie w sprzedaży za niewygórowaną cenę z dwoma bonusami. Szukajcie, a znajdziecie.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Hellion
- w mackach Zła
Mam pierwsze bicie tego wspaniałego albumu, ale gdybym nie miał, to bym zamawiał jak pojebany, bo to jest top Killing Joke.
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
Oto słowo Borze. Bogu niech będą dziengi.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
- Triceratops
No sam nie wiem, tak na dzien dobry a raczej dobry wieczor z piec lepszych to z marszu mozna podac...
woodpecker from space
-
- rasowy masterfulowicz
Nie każ się prosić. Może się zaraz okazać, że możemy się zgadzać nie tylko w kwestii Roxy MusicTriceratops pisze: ↑05-04-2025, 20:46No sam nie wiem, tak na dzien dobry a raczej dobry wieczor z piec lepszych to z marszu mozna podac...

- Triceratops
No tutaj raczej juz nie bedzie tak zgodnie, bo maja duzo wiecej plyt, ale tak sie sklada, ze Extremities, od ktorej bym zaczal jest idealnie w polowie, 7 plyt wstecz i wprzod. Potem dwojka, Night Time, Hosannas, Pandemonium i juz jest piec. Debiut, Democracy czy trzy ostatnie, ktore sa bardzo rowne i sa dla tego zespolu esencjonalne to sam nie wiem czy nie na rowni, zwlaszcza, ze w klasycznym skladzie. Oni tak naprawde maja malo wpadek.
woodpecker from space