Behemoth v.2

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
r o b e r t
weteran forumowych bitew

Re: Behemoth v.2

08-04-2025, 22:00

:evil: Dobry komik z Nergala , az na konert pójdę Behemoth . :evil:
Awatar użytkownika
Mass-Turbo
w mackach Zła

08-04-2025, 22:11

Chujowy ten nowy Behemoth.
Dimmu Borgir mode on.
Nuclear Blast metal, plastikowe zbroje i niemieckie festiwale.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

08-04-2025, 22:12

Można se tam gadać, płyta się sprzeda, koncerty się zapełnią, szmat wagon pójdzie w świat. Płyta biorąc pod uwagę trzy pierwsze single, zostanie uznana, po metalowych decibelach, hardrockach, za czołówkę roku. Co do samego ostatniego kawałka, co roku, mam okazję próbkować masę gorszych melodik blek/ defów. Przecież to w tej swojej niszy, tutaj, ok, raczej, nie ruszanej - jest składne, nośne, bezkrindżowe. Powiem więcej, jak tam & tutaj dostrzegam, Negal się rozwija muzycznie. Ten ostatni kawałek, na solóweczkach, jest w pewnym sensie progresywny, jak dla nich. Pewnie to starość i wracają, stare, za młodu słuchane sprawy, ale co by nie mówić, kawałek nie jest jakąś recyklingowaną, li tylko wersją, modnego np. w danym okresie np. Nile. Jak to u nich bywało, że było to posklejane z nieswoich spraw, bez kierunku i porządku. Konkludując. Grupa odbiorców nie z tego miejsca, to i takie hoho, oceny.

U mnie dojebka, idzie w kierunku, tego, akurat, krindzowego, kindersatanizmu* (tu od zawsze bz.). Gość tych fotek najebał na insta z książkami, a dalej to puste, jak reklamówka żebraka po wyjściu z biedry. Ten teatralizm, jakoś tam spójny, z cyrkiem na festach, ale po to jest headlinerem, żeby cyrkować. Tutaj logika zachowana jest. Za niewykorzystaną nośną platformę, do pokazania kawałka świata, swojej wizji świata, jakiegoś mesydżu, nie wiem, po prostu dania coś od siebie, co ma jakąś wartość intelektualną, to do piachu, stachu. 50 letni gość bawi się w opowieści o "jutrzence oświetlającej monety, w imię nieboga" - laboga. A gdzieś tam z tego co pamiętam o kabałe się przewrócił, nie wiem, religie wschodu może na trasce liznął, choćby mając kontakt z tamtymi kulturami, ale nie, dalej mielenie pustosłowia, jakby chociaż und przynajmniej metaforyczne to było ... tutaj dalej nic nie ma, jak nie było.

* W tym kontekście adresowane to bardziej, dla nastolatków, którzy dopiero jak złapią krawędzie rzeczywistości, zkleją, gdzie ten "szatan" się na nich czai, aby zabrać im, albo oddać, co tam jest do dodania, odebrania.
Ostatnio zmieniony 08-04-2025, 22:45 przez Ascetic, łącznie zmieniany 5 razy.
Poro
Awatar użytkownika
Mass-Turbo
w mackach Zła

08-04-2025, 22:23

r o b e r t pisze:
08-04-2025, 22:00
:evil: Dobry komik z Nergala , az na konert pójdę Behemoth . :evil:

Obrazek
Awatar użytkownika
TheDude
mistrz forumowej ceremonii

09-04-2025, 00:58

Nic a nic to nie buja. Szkoda, bo po miałem małą nadzieję, że coś w końcu przygrzeją. Nie jestem w grupie docelowej, więc spadam sobie posłuchać czegoś z pazurem. Blop.
Awatar użytkownika
nicram

09-04-2025, 09:26

habit pisze:
08-04-2025, 21:09
nicram pisze:
08-04-2025, 18:51
Jakie to słabe...aż żal patrzeć na te wygibasy starego chłopa, któremu chyba muzycznie, skończyły się pomysły.
Dokładnie....
Muzycznie to jest średnia krajowa.
I wszyscy wiemy, że Nergal "umie rzeź" ale ....
No właśnie, ale to wszystko jest tak łopatologiczne, że ta "rzeź" to już zaczyna śmieszna być.
No właśnie, ja mam pewne wątpliwości czy to nadal średnia krajowa. Średnia krajowa to były dwie ostatnie płyty, a te trzy single rażą wręcz niemocą twórczą, którą Nergal chce zakrzyczeć śmiesznym przekazem słownym i groźnymi minami. Nie wiem, może to działa na dzieci, ale ja jestem już grubo po czterdziestce i mi to zaczyna wybijać żenadometr w kosmos. :-)
all the monsters will break your heart
habit
rozkręca się

10-04-2025, 08:34

nicram pisze:
09-04-2025, 09:26
habit pisze:
08-04-2025, 21:09
nicram pisze:
08-04-2025, 18:51
Jakie to słabe...aż żal patrzeć na te wygibasy starego chłopa, któremu chyba muzycznie, skończyły się pomysły.
Dokładnie....
Muzycznie to jest średnia krajowa.
I wszyscy wiemy, że Nergal "umie rzeź" ale ....
No właśnie, ale to wszystko jest tak łopatologiczne, że ta "rzeź" to już zaczyna śmieszna być.
No właśnie, ja mam pewne wątpliwości czy to nadal średnia krajowa. Średnia krajowa to były dwie ostatnie płyty, a te trzy single rażą wręcz niemocą twórczą, którą Nergal chce zakrzyczeć śmiesznym przekazem słownym i groźnymi minami. Nie wiem, może to działa na dzieci, ale ja jestem już grubo po czterdziestce i mi to zaczyna wybijać żenadometr w kosmos. :-)
Dla mnie określenie - średnia krajowa - wlatuje jednym uchem a drugim wylatuje, czyli nic w sumie ciekawego co by skłoniło mnie do zakupu albumu.
Ale najbardziej to mnie nudzą i śmieszą te jego stroje ala "ksiundz" od czarnej magii i te groźne miny i makijaże.... Wiem, czepiam się ale zamiast tej groteskowo-groźnej otoczki wolałbym usłyszeć ciekawszą muzykę w ich wykonaniu.
mipe01
rozkręca się

10-04-2025, 12:12

Ale Behemoth od lat celuje w grupę odbiorców, którą można krótko określić jako „dzieciaki”. I na dzieciakach te wszystkie jego miny i przebieranki robią wrażenie. Kasa się zgadza.
Awatar użytkownika
Hellion
w mackach Zła

10-04-2025, 13:13

Nie to żebym bronił Nera i Behemoth, ale przypierdalanie się o przebieranki i groźne miny to w świecie metalu jest niedorzeczne.

Napiszcie, że nie lubicie bo muza chujowa i tyle.

Poniżej fota uwielbianego zespołu a przecież te przebieranki ala ksiundz nie odbiegają daleko od wdzianek Nergala

Obrazek
bartwa

10-04-2025, 13:32

Hellion pisze:
10-04-2025, 13:13
Nie to żebym bronił Nera i Behemoth, ale przypierdalanie się o przebieranki i groźne miny to w świecie metalu jest niedorzeczne.

Napiszcie, że nie lubicie bo muza chujowa i tyle.

+ 1

Dobrze było w starych czasach. Słuchałeś muzy z przegranych kaset albo radia i pojęcia nie miałeś jak wygląda okładka, nie mówiąc o muzykach.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

10-04-2025, 13:33

dla mnie różnica jest ogromna. jak między mortadelą a stekiem. jedno i drugie to mięso ale nie to samo.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Hellion
w mackach Zła

10-04-2025, 13:43

Metalowcom to ciężko dogodzić, jak Satyr kilka lat temu obciął włosy, zaczesal do tyłu i założył ciemne okulary to mowiono, że ma stylówe na alfonsa.
Atilla występuje w stroju zombie mnicha, kolesie z Portal mają zegar kukułkę na głowie a panowie z Gutalax stroje szambonurków ale to Behemoth dostaje opierdol za imidż.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

10-04-2025, 13:48

dark funeral, dimmu, cof, wielokrotnie słusznie dostawali opierdol. Jak Atylla wyskakiwał w stroju królika to też po nich jechano. Keep of kaleesin dostał za występy na Eurowizji, satyr za występy przed zawodami sportowymi. wszystkim się dostaje jak coś głupiego odpierdolą.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Nasum

10-04-2025, 17:30

Porównanie z Gutalax trochę nietrafione. Czescy szambonurcy graja raczej muzykę przepełnioną pastiszem i czarnym, lub jak kto woli, brązowym humorem, i ten ich image sceniczny jakos nie wadzi. Może dlatego, że muzyka - tutaj już chodzi o osobiste gusta, więc wiadomo, jakakolwiek dyskusja mija się z celem - jest o wiele ciekawsza, jest więcej chęci tupania nóżką podczas jej słuchania....

Behemoth natomiast muzycznie już chyba się wypalił. Pozostały stroje, teatralne gesty i miny, cyrkowe pokazy i ta pompatyczna, przesadzona wręcz otoczka. Wszystko na powaznie, żadnego dystansu, ciągłe powatrzanie o rubikonach czy innych pierdołach.... Rozumiem cel jaki przyświeca ich działaniom - wszak muzyka to ich praca, im więcej jej sprzedadzą, tym lepiej dla nich. Ale podobnie jak z innymi black metalowymi ortodoksami, ta otoczka już nie szokuje, bardziej nuży i mierzi. Zbyt poważne podchodzenie do ideologii zamiast do muzyki sprawia, że ludzie bardziej skupiają się na tym pierwszym. Są kontrowersje, jakaś wymiana poglądów, natomiast muzyka schodzi na dalszy plan - bo i o czym dyskutować? Nagrania coraz słabsze, choć jeśli komuś przypadają do gustu, to nic mi do tego.
Awatar użytkownika
Żułek

14-04-2025, 00:43

koncercik ? ;)

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Gall
weteran forumowych bitew

14-04-2025, 01:56

To wy jeszcze sprawdzacie co ten zespół nagrywa?
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

14-04-2025, 07:19

Mają rozmach skurwysyny

Może się komuś ich muza nie podobać. Ja tam po szataniscie średnio kojarzę ich albumy. Na koncertach to jednak wysoki poziom. Nawet jeśli jest jakaś cepelia.
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

23-04-2025, 22:27

:yoinks: "Koszt uczestnictwa w koncercie Behemotha online to 60 złotych."

https://kultura.gazeta.pl/kultura/7,114 ... baczy.html
Awatar użytkownika
TheDude
mistrz forumowej ceremonii

23-04-2025, 22:31

^
Opłata za to, że jest blisko do toalety, lodówki i można nawet na golasa z kotem na głowie na rowerze oglądać i nie śmierdzi innymi ludźmi :)
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

24-04-2025, 09:03

empir pisze:
23-04-2025, 22:27
:yoinks: "Koszt uczestnictwa w koncercie Behemotha online to 60 złotych."

https://kultura.gazeta.pl/kultura/7,114 ... baczy.html
W sumie dlaczego nie? Biorac pod uwage, ze sa ludzie, ktorzy z tych czy innych powodow nie chca/nie moga uczestniczyc w doswiadczeniu bezposrednio koncertowym. Ostatecznie streaming to tez koszty, kamery, obsluga itd. Duzo rzeczy moze pojsc nie tak.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
ODPOWIEDZ