['] Place me into the book of death... [']

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: ['] Place me into the book of death... [']

08-05-2025, 15:42

Żułek pisze:
08-05-2025, 14:44
skąd się takie pojeby biorą ?
Rodzą się. Radykalizują się przez zjebanych prawicowych polityków a później siada psycha i jest tego efekt.

https://wiadomosci.wp.pl/z-morderca-z-u ... 208938432a
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
nicram

08-05-2025, 15:45

Jeszcze jedno jest smutne w tej historii. Jak wskazują niektórzy, ludzie zamiast pomóc, dzwonić na Policję to kręcili filmy. Żyjemy naprawdę w pojebanych czasach.
https://wiadomosci.wp.pl/przed-atakiem- ... 197259168a
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

08-05-2025, 16:27

nicram pisze:
Żułek pisze:
Rodzą się. Radykalizują się przez zjebanych prawicowych polityków a później siada psycha i jest tego efekt.

Nie, no Panowie, uprasza się o rozsądek. Na razie to sąd tyle warty, co taki, że ktoś zabił, bo słuchał metalu, grał w gry czy oglądał horrory. A tu widać takiego zupełnie nijakiego chłopaka (tak, łatwo znaleźć zdjęcia), pewnie raczej outsidera, wyraźnie zafascynowanego uzbrojeniem różnego rodzaju. Do tego informacje, że oglądał horrory gore (i tu są tacy, co oglądają), a także filmy z egzekucji wykonanych przez gangi (i tu są tacy, co oglądają).

U niektórych po prostu taka fascynacja idzie za daleko. Sądząc z tego, co on mówił na policji, a co zostało puszczone do prasy, to odkleił się bardzo mocno i raczej nie jest to odklejka polityczna. Chyba raczej chęć zrobienia tego, co do tej pory tylko oglądał. Choć na tym etapie i pierwszego poważnego epizodu choroby psychicznej, który poszedł bardzo źle, na pewno wykluczyć nie można.

Z tego wszystkiego najbardziej dziwaczna była część o tym, że chciał zaatakować ekspedienta w sklepie, ale zrezygnował. Ciekawe, co czuje ten gość (o ile wie, że jest niedoszłą ofiarą) wiedząc, że napastnik zrezygnował, bo "zobaczył w nim zło".
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

08-05-2025, 16:33

nicram pisze:
Jeszcze jedno jest smutne w tej historii. Jak wskazują niektórzy, ludzie zamiast pomóc, dzwonić na Policję to kręcili filmy. Żyjemy naprawdę w pojebanych czasach.
A tego to akurat nie rozumiem. W Gdańsku niedawno było coś takiego, po kampusie chodził gość z nożem (maczetą? nie wiem). Policja została wezwana szybko, choć niewiele to dało, bo się ulotnił i chyba go nie złapano.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Ascetic

08-05-2025, 16:55

Lukass pisze:
08-05-2025, 16:27
nicram pisze:
Żułek pisze:

Nie, no Panowie, uprasza się o rozsądek. Na razie to sąd tyle warty, co taki, że ktoś zabił, bo słuchał metalu, grał w gry czy oglądał horrory. A tu widać takiego zupełnie nijakiego chłopaka (tak, łatwo znaleźć zdjęcia), pewnie raczej outsidera, wyraźnie zafascynowanego uzbrojeniem różnego rodzaju. Do tego informacje, że oglądał horrory gore (i tu są tacy, co oglądają), a także filmy z egzekucji wykonanych przez gangi (i tu są tacy, co oglądają).

U niektórych po prostu taka fascynacja idzie za daleko. Sądząc z tego, co on mówił na policji, a co zostało puszczone do prasy, to odkleił się bardzo mocno i raczej nie jest to odklejka polityczna. Chyba raczej chęć zrobienia tego, co do tej pory tylko oglądał. Choć na tym etapie i pierwszego poważnego epizodu choroby psychicznej, który poszedł bardzo źle, na pewno wykluczyć nie można.

Z tego wszystkiego najbardziej dziwaczna była część o tym, że chciał zaatakować ekspedienta w sklepie, ale zrezygnował. Ciekawe, co czuje ten gość (o ile wie, że jest niedoszłą ofiarą) wiedząc, że napastnik zrezygnował, bo "zobaczył w nim zło".

Biorąc pod uwagę sympatie:

Obrazek

myślisz, że byłby/ jest/ będzie za karą śmierci?
Poro
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

08-05-2025, 17:08

Ascetic pisze:
08-05-2025, 16:55
Biorąc pod uwagę sympatie:

Obrazek

myślisz, że byłby/ jest/ będzie za karą śmierci?
Zapewne ;) Ale nie idźmy drogą całego debilnego internetu, gdzie od razu wskazuje się winnych tego stanu rzeczy. Większość młodych sympatyków Konfederacji jednak z siekierą nie biega, podobnie jak większość młodych fanów black metalu. A że czasami trafi się taki Mieszko, albo taki jak ten od BM nagrywanego w domu, co wszyscy raczej traktowali to z przymrużeniem oka, a tu sąsiadka nie żyje? Bywa.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Ascetic

08-05-2025, 17:21

Zapomniałem o typie …

Na te rozkminę hipotetyczną, trafiłem po internetach, nie to że taki sprytny jestem, stad to pytanie. W kontekście tego co zrobił, wydaje się zasadne na ile byłby w stanie głosić poglądy tych, którzy byli w kręgu jego zainteresowań, jak rozumiem byli bliscy jego światopoglądowi. Wiadomo, że typa nie usmażoną (czemu byłbym przeciwny) wiec mógłby pierdolić bez sensudokredensu, że w swojej obecnej sytuacji „jest za”, ale to z tym „wilkiem” to albo schizofrenia & lykatropia albo próba ucieczki od odpowiedzialności, a to drugie, powinno być odbierane jako hipokryzja w stosunku do jego przypuszczalnych poglądów.
Poro
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

08-05-2025, 17:37

Tak. Biorę pod uwagę, że może jest to zaplanowane na zimno i taka jest linia obrony. Przy czym na razie to on chyba niczego sensownego nie powiedział. Jeśli gościa nie uznają za niepoczytalnego to dłuuugiii wyrok z potencjalnym końcem w Gostyninie. Natomiast to już pytanie do psychiatry, czy w przypadku wystąpienia schizofrenii takie fascynacje, jak te jego, mogły skierować atak w tak drastyczną stronę.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
kmarmaz
postuje jak opętany!

08-05-2025, 18:06

https://tvn24.pl/polska/morderstwo-na-u ... -st8451081 O karygodnych wpisach niektórych tzw. mediawhores, że znaleziono odcięta głowę, już nie wspomnę..
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
mistrz forumowej ceremonii

08-05-2025, 18:24

20 lat temu napisano by, że odkryto po fakcie, że grał w Counter Strike'a
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
TheDude

08-05-2025, 20:28

I klasyka w stylu: miły sąsiad, zawsze mówił ''Dzień dobry''. Fuck this world.
Nasum

08-05-2025, 22:01

nicram pisze:

To tak samo jak te zjebane tiktoki. Nagram jak sram na kiblu, zawsze jakieś zainteresowanie będzie, więc co dopiero jak nagram film z zabójstwa. Oglądalność wystrzeli w kosmos, pewnie kilka godzin będę internetowym królem, bo każdy wejdzie na mój profil. Znak czasów.

Dwie godziny temu w bloku obok po raz drugi w przeciagu roku pojawił się dym w kuchni. Poprzednim razem sąsiad zdążył pobiec z gaśnicą i ugasić większy ogień z piekarnika, ja jak wybiegłem to z telefonem dzwoniąc na straż, ale żona sąsiada ubiegła. Nic poważnego się nie stało, ot zwarcie czy coś w tym stylu. Przyjechała straż i wszystko było ok.W mieszkaniu żyje babka z nastoletnią córką. Dziś podobna sytuacja, to samo mieszkanie. Cztery wozy bojowe zameldowały się pod blokiem, nawet dymu nie było. Dziewczyna przerażona stoi przed drzwiami klatki schodowej, matki jak się okazało nie było. Policja, straż. Ktoś musiał z jej klatki zadzwonić . Patrzymy czy przestawiać samochody, bo jak przyjdzie co do czego, to raczej nie będą się martwić o lakier, a ciasno jest. Strażacy uspokajają dziewczynę, a sąsiedzi z ryjem - ja załatwię, by was stąd wyrzucili; to już drugi raz, i takie tam pierdolenie.... zero współczucia, zero empatii, jakiegoś pocieszenia, nic. Strażacy odwrócili się do dwóch typów i spokojnie powiedzieli że nic się nie stało, i żeby sobie poszli.... Popatrzyłem i poszedłem do domu, bo sytuacja opanowana. Może nikt nie kręcił filmu, ale reakcja sąsiadów moim zdaniem chujowa na maxa... Każdy widzi tylko siebie. Jak by mieszkanie się paliło, to pewnie też by film kręcili.
Awatar użytkownika
Mass-Turbo
postuje jak opętany!

09-05-2025, 08:59

Wypowiem się za siebie, więc szczerze nie wyobrażam sobie znalezienia się w sytuacji świadka naocznego takiej zbrodni i tego jakie ekstremalne emocje mogą temu towarzyszyć i nie mam absolutnie pojęcia jak sam bym się zachował. Nie mówimy tu o łepku, który wyrywa kobitce torebkę i ucieka hulajnogą tylko o człowieku który siekierą masakruje drugiego człowieka. Czy zachowałbym spokój internetowego komentatora i dzielnie chrzęszcząc zbroją ruszyłbym na ratunek? Nie wiem. Być może, jeśli sam znajdowałbym się w teoretycznie bezpiecznym miejscu i miałbym widok na zajście, to może rzeczywiście jedyną logiczną odpowiedzią na pytanie "co ja mogę w tej sytuacji zrobić?" byłoby próba zarejestrowania tego telefonem, i to nie dla internetowego fejmu ale raczej ewentualnie aby móc przyczynić się do złapania / skazania takiego szaleńca. Może jeśli byłbym szkolonym ochroniarzem pod bronią jak ten koleżka od Bondara, to podejrzewam, że reagowałbym inaczej. Ale w tym danym momencie, widząc jak głowa innego człowieka rozbryzguje się po ciosach szaleńca z siekierą to ciężko mi powiedzieć, że z całą pewnością bym bohatersko zareagował. Więc ja bym tego, że niektórzy wyciągają telefony zamiast rzucić się na napastnika, nie wrzucałbym tak łatwo do wora z napisem "znieczulica społeczna'" albo uznawał ich za potencjalnych internetowych atencjuszy, ponieważ emocje w takim momencie mogą być różne i bardzo mocne a adrenalina wylewać się uszami i dupą.
Awatar użytkownika
nicram

14-05-2025, 05:44

Robert Benton
Jose Mujica
Awatar użytkownika
Hatefire

20-05-2025, 06:13

Nicola Grauso, czyli człowiek który dał młodym Polakom Tsubasę, Gigiego i Yattamana. Założyciel Polonii 1.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
bartwa

20-05-2025, 07:22

Hatefire pisze:
Nicola Grauso, czyli człowiek który dał młodym Polakom Tsubasę, Gigiego i Yattamana. Założyciel Polonii 1.
To ostatnie to telewizja, prawda? Bo te trzy dziwne imiona nic mi nie mówią. Bohaterowie kreskówek?
PLASTIK NIE JEST METALEM
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

20-05-2025, 09:23

bartwa pisze:
20-05-2025, 07:22
Hatefire pisze:
To ostatnie to telewizja, prawda? Bo te trzy dziwne imiona nic mi nie mówią. Bohaterowie kreskówek?
Tak, odpowiednio "Kapitan Jastrząb", "Gigi" i "W królestwie kalendarza". Po tym widać kto jest 40+ :)
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
Awatar użytkownika
bartwa

20-05-2025, 09:41

Duban pisze:
20-05-2025, 09:23

Po tym widać kto jest 40+ :)
Nigdy nie przypuszczałem, że z każdym rokiem będę z tego coraz bardziej zadowolony. Starzenie się rządzi!

Tak mi się przypomniało jak babka od ruska w podstawówce zżymała się, że komiksy to powrót kultury obrazkowej i początek upadku kultury. Wtedy jej nie rozumiałem, a teraz jak patrzę na te jebane memy czy inne tiktoki to wiem dokładnie o co jej chodziło. Wredne było babsko, ale wiedziało co mówi.
PLASTIK NIE JEST METALEM
r o b e r t
weteran forumowych bitew

20-05-2025, 10:43

Mi to juz bliżej do 50tki niesety , zdrówka życzę .
Awatar użytkownika
Hatefire

20-05-2025, 10:57

bartwa pisze:
20-05-2025, 09:41
Tak mi się przypomniało jak babka od ruska w podstawówce zżymała się, że komiksy to powrót kultury obrazkowej i początek upadku kultury. Wtedy jej nie rozumiałem, a teraz jak patrzę na te jebane memy czy inne tiktoki to wiem dokładnie o co jej chodziło. Wredne było babsko, ale wiedziało co mówi.
No to pojechałeś po dziadersku. Czym, sztuki wizualne są gorsze? Kaplica Sykstyńska, to też sztuka wizualna.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
ODPOWIEDZ