To jest film!
Alien - najlepsza seria wszech czasów?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- rasowy masterfulowicz
Re: Alien - najlepsza seria wszech czasów?
Celem życia nie jest przeżycie.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Tak, zeby jester mial podniete i wyzej ocenil. Jakby podrazyc to i z innych by cos znalazl
woodpecker from space
- immortal69
- postuje jak opętany!
Wybrałem się i ja. Z pół roku w kinie nie byłem.
Sam film według mnie to mocna 7/10. Wizualnie bardzo dobrze zrobiony. Zwłaszcza wprowadzenie na planecie....taki mix klimaciku z Total recall i blade Runner jak dla mnie. Sporo smaczków dla starych fanów i kilka ciekawych rozwinięć np. z tym zrzucaniem wylinki przez baby xeno i później ten podwieszony kokon gdzie dojrzewa do ostatecznej formy. Wydaje mi się, że bylo to pominięte w poprzednich odsłonach.
Uważam że nawet stary fan jeżeli podejdzie do tematu na chłodno to przymknie jedno oko na niedociągnięcia i pojedyncze braki logiki a drugim będzie się cieszył z tej kolejnej części.... moim zdaniem udanej.
A dla true psychofanów już na zawsze pozostanie tylko oglądanie jedynki w wersji VHS na kineskopiaku 15cali jak i ja oglądałem
Sam film według mnie to mocna 7/10. Wizualnie bardzo dobrze zrobiony. Zwłaszcza wprowadzenie na planecie....taki mix klimaciku z Total recall i blade Runner jak dla mnie. Sporo smaczków dla starych fanów i kilka ciekawych rozwinięć np. z tym zrzucaniem wylinki przez baby xeno i później ten podwieszony kokon gdzie dojrzewa do ostatecznej formy. Wydaje mi się, że bylo to pominięte w poprzednich odsłonach.
Uważam że nawet stary fan jeżeli podejdzie do tematu na chłodno to przymknie jedno oko na niedociągnięcia i pojedyncze braki logiki a drugim będzie się cieszył z tej kolejnej części.... moim zdaniem udanej.
A dla true psychofanów już na zawsze pozostanie tylko oglądanie jedynki w wersji VHS na kineskopiaku 15cali jak i ja oglądałem
- Ascetic
Te wtręty dystopijne to to co bym też wyróżnił, jako te/ to, które mi się podobały. Koło BR to jednak moim zdaniem nie stało, bardziej mnie to przypominało netflixowe produkcje, ale i tak było cacy. Lubię te klimaty.immortal69 pisze: ↑30-08-2024, 21:44
Sam film według mnie to mocna 7/10. Wizualnie bardzo dobrze zrobiony. Zwłaszcza wprowadzenie na planecie....taki mix klimaciku z Total recall i blade Runner jak dla mnie
Poro
- Żułek

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
https://www.ppe.pl/news/369700/obcy-zie ... miery.html
Możę ten serial Alien:Earth będzie brakującym ogniwem między Covenant a Alien 1 a nie tylko prequelem tego drugiego?
Możę ten serial Alien:Earth będzie brakującym ogniwem między Covenant a Alien 1 a nie tylko prequelem tego drugiego?
Yare Yare Daze
- Mental
- weteran forumowych bitew
Raczej będzie rzadką sraką.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
- hcpig
Jeżeli Romulus był nadspodziewanie dobry to dlaczego zakładać, że Earth będzie sraką?
Yare Yare Daze
-
Nie rozumiem tylko dlaczego tak sie uwzięli, by robić jakieś prequele.... takimi zabiegami robią jedynie wiekszy burdel, bo to co chcieli wyjaśnić, jeszcze bardziej zagmatwali, a ramy czasowe czasem się magicznie pierdolą że tak powiem.
- Triceratops
Najchujowszy burdel jest z tym, ze w tych prequelach wszystko jest bardziej zaawansowane technologicznie niz w pozniejszych czesciach. Jakby ktos ogladal tak jak powinien przebiegac rzeczywisty timeline tej opowiesci to w zasadzie powinien widziec regres technologiczny
woodpecker from space
- Mental
Ty to chłopie masz zjebany gust do dosłownie wszystkiego. Romulus to poziom Nekromagdy, czyli 6/100.
You may raise your chalice of nothing
- TheDude
Od dłuższego czasu jest już bardzo kiepsko z nowymi filmami science-fiction. Nawet najciekawszy pomysł potrafią zepsuć, tylko po to żeby (w mniemaniu twórców) jak najwięcej ludzi poszło do kina, czy obejrzało produkcję w jakiś inny sposób.
-
Triceratops pisze: ↑13-05-2025, 21:08Najchujowszy burdel jest z tym, ze w tych prequelach wszystko jest bardziej zaawansowane technologicznie niz w pozniejszych czesciach. Jakby ktos ogladal tak jak powinien przebiegac rzeczywisty timeline tej opowiesci to w zasadzie powinien widziec regres technologiczny
To jedno. Poza tym główna postać Aliena przybiera różne kształty, od tego w Prometeuszu do tego w pierwszym Obcym dzieli kilka różnic... Poza tym postaci inżynierów jakoś mi nie podpasowały.... Kiedy w dwójce księżyc na którym odnaleziono pierwszy wrak jest już opanowany przez kolonistów, mniej więcej w tym samym czasie jeden z androidów rozkurwia za pomocą czarnej mazi planetę inżynierów a w tym samym czasie marines zachodzą w głowę, co zjadło kolonistów... trochę jednak przekombinowali
- Triceratops
Ostatni naprawde dobry i nowatorski s-f to byl District9 i troche tez The Arrival. Poza tym chyba nic ciekawego sie nie wydarzylo, choc oczywiscie moglem przeoczyc a i pamiec nie ta ale nic jakiegos takiego nie kojarze
woodpecker from space
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
Arrival w sumie był na podstawie opowiadania więc nie nowatorski, acz faktycznie bieda jest od lat. jedyne na poziomie co mi przychodzi do głowy to Exmachina i Upgrade. z serial Devs i Scavengers Reign.
rzułf
- Triceratops
O , Upgrade musze sobie odswiezyc, pamietam jak przez mgle.
No i jeszcze mi sie Automata przypomniala z Banderasem. mial fajny klimat
woodpecker from space
- Kilgore
Problem trzech ciał był całkiem fajnym miniserialem
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
- Major Zagłoba
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Ciekawe czy będą następne sezony bo materiału źródłowego jeszcze trochę zostało.
- Kilgore
Drugi sezon podobno na dniachMajor Zagłoba pisze: ↑18-05-2025, 20:31Ciekawe czy będą następne sezony bo materiału źródłowego jeszcze trochę zostało.
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
- Major Zagłoba
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Info o dacie nie znalazłem, za to znalazłem info że jest też chiński serial o.OKilgore pisze: ↑18-05-2025, 20:59Drugi sezon podobno na dniachMajor Zagłoba pisze: ↑18-05-2025, 20:31Ciekawe czy będą następne sezony bo materiału źródłowego jeszcze trochę zostało.