POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: POlitykowanie
Nie mam pojecia o co chodzi, ale jej miny mnie i tak bawia
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- DST
- rasowy masterfulowicz
Akurat fajny artykuł przeczytałem właśnie na ten tematnicram pisze: ↑03-06-2025, 10:09Niestety mam podobne doświadczenia odnośnie rozmów z ludźmi głosującymi na pis. Wykładasz argumenty, dowody na kłamstwa i afery, ale oni są na to nieprzemakalni. Tak jak powiedzmy, wyborcy KO, Lewicy są raczej dość chimeryczni i łatwo się obrażają na ludzi na których głosują tak wyborcy pisu to jest specyficzna grupa, niezwykle wiernych i oddanych żołnierzy. Ciekawe dlaczego tak jest i z drugiej strony, jest to trochę przerażające. Bo nie daje to nadziei na zagospodarowanie tych ludzi przez inną partię.Żwirek i Muchomorek pisze: ↑03-06-2025, 09:51Pamiętam taką dyskusję z ojcem mojej byłej dziewczyny, wiele lat temu. Facet jest trochę rolnikiem a trochę stolarzem w zapadłej wiosce blisko granicy z Ukrainą. Pogryźliśmy się trochę o politykę, aż w końcu, po wytoczeniu wszystkich najcięższych dział - w tym takich jak te wystawione wyżej przez kolegę masterfula, ale o dopłatach unijnych też było - facet zaniemówił. Potem się zapowietrzył, zrobił cały czerwony, wąsy mu stanęły dęba jak rumaki Sobieskiego pod Wiedniem i w końcu wypalił z wytrzeszczonymi oczami: ALE JAKBY RZĄDZIŁ TUSK TO BY BYŁO JESZCZE GORZEJ!!!!!!!!1111111111oneonenicram pisze: ↑03-06-2025, 09:22I zadaje to pytanie kompletnie bez złośliwości, tylko dlatego, że jest to z naukowego punktu widzenia, bardzo interesujące. Np. wprowadzenie ukraińskiego zboża na polski rynek w cenie o połowę niższej od naszego, doprowadziło wielu rolników do ruiny, natomiast ci rolnicy nadal głosują na pis. To jest po prostu niesamowite. Czy oni nie widzą innej oferty dla siebie niż pis? Czy PSL i KO po prostu nie próbują zagospodarować polskiej wsi?
No i taka to była rozmowa.
P.S. Fajnie, że wróciłeś po przerwie.![]()
https://alejakto.pl/dlaczego-skandale-p ... duHYITsfGQ
-
- postuje jak opętany!
coraz więcej rolników głosuje na Konfe a to dobry zwiastun..nicram pisze: ↑03-06-2025, 09:22wprowadzenie ukraińskiego zboża na polski rynek w cenie o połowę niższej od naszego, doprowadziło wielu rolników do ruiny, natomiast ci rolnicy nadal głosują na pis. To jest po prostu niesamowite. Czy oni nie widzą innej oferty dla siebie niż pis? Czy PSL i KO po prostu nie próbują zagospodarować polskiej wsi?
ciekawe też kto z większym prawdopodobieństwem uzna unijną umowę z mercosurem PO czy PiS?
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Nikt niczego nie uzna, będą sobie robić na złość przez 2,5 roku a kraj jak w tym tańcu chocholim.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
- trup
PiS. Jak zielony ład podpisali. Jak ukraińskie zboże wpuszczali.... a wiesz dlaczego? Bo to pazerne chuje są.tabaluga pisze: ↑03-06-2025, 15:09coraz więcej rolników głosuje na Konfe a to dobry zwiastun..nicram pisze: ↑03-06-2025, 09:22wprowadzenie ukraińskiego zboża na polski rynek w cenie o połowę niższej od naszego, doprowadziło wielu rolników do ruiny, natomiast ci rolnicy nadal głosują na pis. To jest po prostu niesamowite. Czy oni nie widzą innej oferty dla siebie niż pis? Czy PSL i KO po prostu nie próbują zagospodarować polskiej wsi?
ciekawe też kto z większym prawdopodobieństwem uzna unijną umowę z mercosurem PO czy PiS?
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
- zaczyna szaleć
- trup
I to jest bdb konstruktywna krytyka. Choć właśnie też blame game.
-
- zaczyna szaleć
No właśnie. Nie idźmy w tym kierunku. Nawrocki wygrał, bo Polacy są głupi. Wszystko, byleby nie blame game. Bążur i Slava Donaldu!
Mam prawo reagować.
-
- weteran forumowych bitew
no ale polityka to właśnie jest blame game, wygrywa ten kto najdalej odsunie od siebie odpowiedzialność za fuck up. A rafalala i jego sztab salonowych kretynów spierdolił kampanię koncertowo, to już abstrahując od wszystkiego co spierdoliła koalicja od kiedy objęła władze. I jak widać po reakcjach tych miernot refleksji brak. Widzę las krzyży...
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
I laugh as I cast the first stones at Christ
- nicram
+milion.olgims pisze: ↑03-06-2025, 20:53no ale polityka to właśnie jest blame game, wygrywa ten kto najdalej odsunie od siebie odpowiedzialność za fuck up. A rafalala i jego sztab salonowych kretynów spierdolił kampanię koncertowo, to już abstrahując od wszystkiego co spierdoliła koalicja od kiedy objęła władze. I jak widać po reakcjach tych miernot refleksji brak. Widzę las krzyży...
all the monsters will break your heart
- Triceratops
No wlasnie wlonczylem se do treningu debate u Gozdi (juz na rozowo, przeszla jej zaloba xD) i wlasnie byly te zarzuty wyzej wkleiles o d Muchy (ze Tusk przepchnal Trzaska zamiast Radzia a prawybory to byla sciema) jak i film z Miskiem Kaminskim z dzisiaj, ktory sie nie gryzl w jezy. No i czlonek PO , jakis Slugocki bodajze, oczywiscie sie ...nie zgodzil. Nie, to nieprawda, tak nie bylo, to klamstwo bla bla bla..... groch o sciane.Wzburzony Obserwator pisze: ↑03-06-2025, 19:59No właśnie. Nie idźmy w tym kierunku. Nawrocki wygrał, bo Polacy są głupi. Wszystko, byleby nie blame game. Bążur i Slava Donaldu!
Ale fakt, "swingujace powiaty" to kurwa nowosc hehe no tam chyba wszyscy brali towar nitrosia xDDDD
woodpecker from space
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Swoją drogą, skoro już po wyborach, przyznam coś- nie rozważałem nigdy kandydowania na PiS, rozbijałem się raczej między głosowaniem na Trzaska albo nie głosowaniem w ogóle. Jedynym powodem, który zatrząsł myślą o głosowaniu, byli niektórzy tutejsi koledzy peowcy, którzy, przekonani o zbydlęcenie PiSu, jechali nieraz taka chamowa wyzuta z argumentów, że aż się zastanawiałem, czy chce być częścią takiej grupy.
If you do everything right, there will be no struggle.
-
- zaczyna szaleć
No widzisz, kolego, ty przynajmniej nie rozważałeś kandydowania na PiS, a niektórzy peowcy stąd już rozważają.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑03-06-2025, 22:14Swoją drogą, skoro już po wyborach, przyznam coś- nie rozważałem nigdy kandydowania na PiS, rozbijałem się raczej między głosowaniem na Trzaska albo nie głosowaniem w ogóle. Jedynym powodem, który zatrząsł myślą o głosowaniu, byli niektórzy tutejsi koledzy peowcy, którzy, przekonani o zbydlęcenie PiSu, jechali nieraz taka chamowa wyzuta z argumentów, że aż się zastanawiałem, czy chce być częścią takiej grupy.
Mam prawo reagować.
- Triceratops
OK, jako ze trza isc spac, a zeby sie nie zestarzalo, bo czas leci to przedostatnia porcja

woodpecker from space
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Czy za dzisiejsze fikanie Trzecia Droga dostanie jakieś nowe frukty?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
- nicram
Dziękuję. Bardzo ciekawy artykuł. Z drugiej strony trochę smutny.DST pisze: ↑03-06-2025, 14:15
Akurat fajny artykuł przeczytałem właśnie na ten temat
https://alejakto.pl/dlaczego-skandale-p ... duHYITsfGQ
all the monsters will break your heart
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
- trup
To jednak jest kurwa męczące że społeczeństwo nadal takie same jak w Taplarach w "KONOPIELCE".
Ciągle nie i nie... bojamy się nowego i ma być po staremu.
Ciągle nie i nie... bojamy się nowego i ma być po staremu.
-
- zaczyna szaleć
Jest też możliwość, że społeczeństwo faktycznie chce nowego i wcale nie jest takie jak w Taplarach, tylko ci, co chcą społeczeństwu sprzedać „nowe”, sprzedają im stare w opakowaniu z napisem „nowe”.
Mam prawo reagować.