Aha dobrze że się przyznałeś, że sobie plotkujecie jak na Pudelku. Od dawna miałem przeczucie, a teraz znalazłem potwierdzenie, żeby nie traktować poważnie niczego co napisze prawak.
POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Re: POlitykowanie
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
- w mackach Zła
jeśli cierpisz na autyzm lub inny brak mocy intelektualnych żeby odróżniać trollowanie od poważnych spraw i dzięki temu będzie ci łatwiej w życiu to możesz stosować takie uproszczone podejście .
- Hatefire
Aha czyli trollujesz. Szczerze uważam trolling za domenę debili i podludzi. Gratulacje. Jakie emocjonalne braki tym nadrabiasz?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
- w mackach Zła
zaznaczam tak swoją supremacje nad ludźmi twojego pokroju bo jeśli ktoś nie potrafi przyjąć lekiego trollingu bez spiny to coś pozło nie tak w jego ewolucji emocjonalno mentalnej.
ps. Twój idol Obama ma chyba właśnie kłopoty za swój nieudany trolling odnośnie Trumpa i rzekomej ingerencji rosji w wybory
ps. Twój idol Obama ma chyba właśnie kłopoty za swój nieudany trolling odnośnie Trumpa i rzekomej ingerencji rosji w wybory
- Hatefire
Ja przyjmuję trolling bez spiny. Natomiast gdybyśmy mieszkali na wsi 200 lat temu postrzegałbym cię jak wioskowego głupka, bo tym jest trolling. Oczywiście ty tłumaczysz sobie tą postawę rzekomymi kompetencjami intelektualnymi. W rzeczywistości po prostu maskujesz własną niepewność i zakompleksienie. Gdybyś był przekonany, że masz rację nie kryłbyś się za maską trollingu.tabaluga pisze: ↑25-07-2025, 11:13zaznaczam tak swoją supremacje nad ludźmi twojego pokroju bo jeśli ktoś nie potrafi przyjąć lekiego trollingu bez spiny to coś pozło nie tak w jego ewolucji emocjonalno mentalnej.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
- w mackach Zła
ja to już nie wiem czego ma dotyczyć ta rozmowa , chyba znowu źle zrozumiałeś co miałem na myśli w poście z 09:29 i zacząłeś mi wmawiać ze trolluje, nieważne , wracaj do sklejania modeli . idealne zajęcie dla autystyka 

- Hatefire
No niektórzy mają jakieś zainteresowania, poza trollowaniem w necie. Jeśli oznacza to autyzm, to ok. Wolę być autystą niż attention whore jak ty.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
- w mackach Zła
to ja już wole attention whoring niż virtue signaling , który tu nagminnie uprawiacie
- Hatefire
Kolego ja prezentuję po prostu swoje poglądy. Szczerze, jasno, bez trollingu i tyle. Robię to bardzo długo i konsekwentnie. Nawet ludzie, którzy ze mną się nie zgadzają, to potwierdzą
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
Świrski przed Trybunałem Stanu. Przegłosowane.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Lukass
Autyzm to nie brak mocy intelektualnych, pacanie.
Za to trollowanie to widoczna oznaka deficytu intelektualnego. Ludzie inteligentni zajmują się czymś, co ma sens, na głupoty szkoda im czasu. Co każe mi stwierdzić, że nie jestem inteligentny, bo poświęcam Ci czas

Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
I elegancko. Bezczelny typ. Wydaje mu sie ze jest jakimś świętym misjonarzem i realizował dziejowe zadanie....
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Sgt. Barnes
Ale Kotłownia leci na dno, kolejny przykład na to, że celebryci powinni się trzymać z dala od polityki. "Zamach stanu" 

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
-
- w mackach Zła
According to Centers for Disease Control and Prevention (CDC) data from 1996, 77.6% of children with autism were classified as having below average intelligence, and only 22.4% were classified as having average to high IQ (IQ: >85).10 However, more recent studies have shown that 29% to 42% of children with ASD have average or higher IQ.Lukass pisze: ↑25-07-2025, 22:28Autyzm to nie brak mocy intelektualnych, pacanie.
Za to trollowanie to widoczna oznaka deficytu intelektualnego. Ludzie inteligentni zajmują się czymś, co ma sens, na głupoty szkoda im czasu. Co każe mi stwierdzić, że nie jestem inteligentny, bo poświęcam Ci czasLudzie durni trollują w internecie, bo na nic więcej ich nie stać.
Autism spectrum disorder (ASD) is characterized as a very heterogeneous child-onset disorder, whose heterogeneity is partly determined by differences in intelligence quotient (IQ). Older epidemiological studies suggested that the IQ-related spectrum tends to be skewed to the left, i.e., a larger proportion of individuals with ASD have below average intelligence, while only few individuals with ASD may have an IQ above average. This picture changed over time with broadening the spectrum view
wychodzi na to że im silniejsza forma autyzmu tym wieksza szansa na obniżone iq , pacanie.
poza tym moja wypowiedz odnosila sie do braku mocy intelektualnych do odrozniania intencji rozmowcy , co charakteryzuje osoby z autyzmem a nie ogolnych braków w inteligencji.
- Lukass
Brawo, umiesz skopiować fragment raportu. Podrzucam dwa problemy do przemyślenia: (1) u osób ze stosunkowo wysokim IQ autyzm jest diagnozowany późno lub wcale, co rzutuje na przedstawioną wyżej statystykę; (2) ze względu na ograniczenia związane z autyzmem, część pacjentów nie radzi sobie ze standardowymi testami IQ; od dość dawna wiadomo, że nie są one najlepszym narzędziem do oceny inteligencji autystyków, choćby ze względu na ich częste ograniczone zainteresowania czy niezdolność do zrozumienia niektórych konceptów. Co ciekawe, są testy na inteligencję, w których autystycy mogą wypadać lepiej, niż osoby zdrowe (np. test matryc Ravena), bo są testami niewerbalnymi.tabaluga pisze: ↑27-07-2025, 22:01According to Centers for Disease Control and Prevention (CDC) data from 1996, 77.6% of children with autism were classified as having below average intelligence, and only 22.4% were classified as having average to high IQ (IQ: >85).10 However, more recent studies have shown that 29% to 42% of children with ASD have average or higher IQ.
Autism spectrum disorder (ASD) is characterized as a very heterogeneous child-onset disorder, whose heterogeneity is partly determined by differences in intelligence quotient (IQ). Older epidemiological studies suggested that the IQ-related spectrum tends to be skewed to the left, i.e., a larger proportion of individuals with ASD have below average intelligence, while only few individuals with ASD may have an IQ above average. This picture changed over time with broadening the spectrum view
wychodzi na to że im silniejsza forma autyzmu tym wieksza szansa na obniżone iq , pacanie.
poza tym moja wypowiedz odnosila sie do braku mocy intelektualnych do odrozniania intencji rozmowcy , co charakteryzuje osoby z autyzmem a nie ogolnych braków w inteligencji.
Twoje intencje natomiast są pewnie dość jasne, ale czasami można dobrotliwie potraktować Cię poważnie. Intencje rozmówcy można zresztą realnie oceniać przy kontakcie twarzą w twarz, nie przy wpisach na forum, gdzie znika znaczna część rzeczy właśnie dla autystyków niezrozumiałych, a absolutnie kluczowych.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ogolnie to przepraszam, ze sie wcinam w niewatpliwie interesujaca dyspute, ale ze akurat czytam se do snu ksiazke, ktora czesciowo zahacza o autzym, to wkleje fragment, ktory jest ciekawy:
A przy okazji jest tu do tego zestawu dorzucona i depresja i alkoholizm xD
Dalej jest gledzenie o kolejnych peptydach ale wynika z tego, ze autystycy nie sa jakos specjalnie uposledzeni w sensie intelektualnym, bo gdy uda sie doprowadzic to do rownowagi, to intelektualnie nie zostaja z tylu.Tak jak powiedzial dr J Robert Cade z Uniwersytetu na Florydzie w czasie wywiadu w Health Science Centre w 1999 roku "Uwazamy, ze w przypadku autyzmu i schizofrenii zrodlem choroby sa jelita gdzie chore osoby przyswajaja betakazomorfine-7, ktora to normalnie powinna byc rozlozona do aminokwasow, a nie jak to ma miejsce do wiazan peptydowych 12 lancuchowych aminokwasow".
Mamy tez pare publikacji o jednym z enzymow rozkladajacych bialko zwanym inhibitorem dipeptydylo-peptydazy IV (DPP IV), ktory to wydaje sie byc zdolnym do rozkladu kazomorfiny i gliadomorfiny na mniejszepeptydy.
woodpecker from space
-
- w mackach Zła
w sensie że znaleźli lekarstwo na autyzm i jest nim wyleczenie zaburzeń jelitowych ? Myślałem ze to nieuleczalna choroba , i jaki związek z tymi peptydami mają szczepionki ? :>Triceratops pisze: ↑27-07-2025, 22:57Ogolnie to przepraszam, ze sie wcinam w niewatpliwie interesujaca dyspute, ale ze akurat czytam se do snu ksiazke, ktora czesciowo zahacza o autzym, to wkleje fragment, ktory jest ciekawy:Dalej jest gledzenie o kolejnych peptydach ale wynika z tego, ze autystycy nie sa jakos specjalnie uposledzeni w sensie intelektualnym, bo gdy uda sie doprowadzic to do rownowagi, to intelektualnie nie zostaja z tylu.Tak jak powiedzial dr J Robert Cade z Uniwersytetu na Florydzie w czasie wywiadu w Health Science Centre w 1999 roku "Uwazamy, ze w przypadku autyzmu i schizofrenii zrodlem choroby sa jelita gdzie chore osoby przyswajaja betakazomorfine-7, ktora to normalnie powinna byc rozlozona do aminokwasow, a nie jak to ma miejsce do wiazan peptydowych 12 lancuchowych aminokwasow".
Mamy tez pare publikacji o jednym z enzymow rozkladajacych bialko zwanym inhibitorem dipeptydylo-peptydazy IV (DPP IV), ktory to wydaje sie byc zdolnym do rozkladu kazomorfiny i gliadomorfiny na mniejszepeptydy.
A Lukass ma autyzm , to pewne.
- Lukass
Przytoczony fragment jest miejscami nieco bezsensowny biochemicznie, ale to prawdopodobnie kwestia tłumaczenia. Coś na rzeczy być może, bo w przypadku autystyków dość znaczące problemy w funkcjonowaniu jelit są bardzo często obserwowane. Ale raczej nie jest to tak proste. Bo gdyby sprawa rozbijała się o niewłaściwe funkcjonowanie kilku enzymów, to i leczenie autyzmu byłoby banalne. A nie jest.Triceratops pisze: ↑27-07-2025, 22:57Ogolnie to przepraszam, ze sie wcinam w niewatpliwie interesujaca dyspute, ale ze akurat czytam se do snu ksiazke, ktora czesciowo zahacza o autzym, to wkleje fragment, ktory jest ciekawy:Dalej jest gledzenie o kolejnych peptydach ale wynika z tego, ze autystycy nie sa jakos specjalnie uposledzeni w sensie intelektualnym, bo gdy uda sie doprowadzic to do rownowagi, to intelektualnie nie zostaja z tylu.Tak jak powiedzial dr J Robert Cade z Uniwersytetu na Florydzie w czasie wywiadu w Health Science Centre w 1999 roku "Uwazamy, ze w przypadku autyzmu i schizofrenii zrodlem choroby sa jelita gdzie chore osoby przyswajaja betakazomorfine-7, ktora to normalnie powinna byc rozlozona do aminokwasow, a nie jak to ma miejsce do wiazan peptydowych 12 lancuchowych aminokwasow".
Wątpię

Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
- w mackach Zła
Niestety bez zmian, nowe podatki by żyło się lepiej.
Cytat:
To, czego nie udało się przeforsować rządowi PiS w 2021 roku, teraz – po cichu i bez debaty parlamentarnej – próbuje wdrożyć obecny rząd. Wraca temat tzw. opłaty reprograficznej, czyli "daniny" od urządzeń elektronicznych, z której środki mają zasilać kieszenie twórców, artystów i producentów. Z tą różnicą, że tym razem nie będzie ustawy. Opłatę wprowadzi rozporządzenie ministra kultury.
Ale wiem że nadal istnieją ludzie, którzy mają złudzenie wyboru. Taki nasz narodowy sport, nawet dzielić nas specjalnie nie trzeba bo sami to doskonale robimy
Nawet papier oberwie.

Żródło:
https://forsal.pl/kraj/aktualnosci/arty ... eniem.html
Czy jednak się mylę i to wszystko jakiś nieśmieszny żart?
Cytat:
To, czego nie udało się przeforsować rządowi PiS w 2021 roku, teraz – po cichu i bez debaty parlamentarnej – próbuje wdrożyć obecny rząd. Wraca temat tzw. opłaty reprograficznej, czyli "daniny" od urządzeń elektronicznych, z której środki mają zasilać kieszenie twórców, artystów i producentów. Z tą różnicą, że tym razem nie będzie ustawy. Opłatę wprowadzi rozporządzenie ministra kultury.
Ale wiem że nadal istnieją ludzie, którzy mają złudzenie wyboru. Taki nasz narodowy sport, nawet dzielić nas specjalnie nie trzeba bo sami to doskonale robimy

Nawet papier oberwie.

Żródło:
https://forsal.pl/kraj/aktualnosci/arty ... eniem.html
- Lukass
Ależ Panie Kolego. Dziennikarz (tia, stażysta po marketingu to nie dziennikarz) nie wie, co pisze. Opłata reprograficzna w Polsce istnieje od lat. Papier nie oberwie, bo już obrywa od wielu lat. I ma to sens akurat w przypadku papieru, a przynajmniej miało, gdy masowo kserowano książki - z tych funduszy wypłacano coś na kształt zadośćuczynienia autorom, których kopiowano najbardziej (ale jak to oceniano, to już nie mam pojęcia). Podobnie, z płyt CD dostawali muzycy, z płyt DVD pewnie branża filmowa, etc. Obecnie jest to pewnie dość nieżyciowe.SamborWilk pisze: ↑31-07-2025, 17:28Niestety bez zmian, nowe podatki by żyło się lepiej.
Cytat:
Ale wiem że nadal istnieją ludzie, którzy mają złudzenie wyboru. Taki nasz narodowy sport, nawet dzielić nas specjalnie nie trzeba bo sami to doskonale robimy![]()
Nawet papier oberwie.
Nowością nr 1 jest dodanie smartfonów (a także chyba kopiarek i drukarek, bo raczej ich na liście nie było, choć tego pewien nie jestem i nie chce mi się grzebać). Co ponownie, mogłoby mieć sens, gdyby ktoś się jeszcze bawił w kopiowanie plików i kserowanie, ale to już raczej tak nie działa

Nowością nr 2 jest usunięcie z listy podmiotów uprawnionych stowarzyszenia, które wypłacało zadośćuczynienia dla autorów książek naukowych i technicznych, które były i pewnie nadal są najszerzej kopiowane w taki czy inny sposób. No i to mnie akurat nie cieszy. Nie powiem, że dostałem kokosy, ale odrobinę pieniędzy w ten sposób w życiu zarobiłem.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?