Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Tak, zawsze staram się mieć jak idę na piłeczkę. W pracy też często stoi na biurku.
Aby nie cytrynowka lubelska, za bym to zdezynfekowal w 40%
https://browarharpagan.pl/harpakram/ i u dobrych badylarzy.Rejwan pisze: ↑22-08-2025, 14:01czy wiadomo gdzie będzie to dostępne?uglak pisze: ↑21-08-2025, 19:30A dla tych co mogą: Browar Harpagan zaczyna serię tematycznych kolaboracji:
!!! HARPAGAN ROBI RABAN !!!
Przed Wami EMPIRE OF RUST – oldschoolowe Double IPA, które uwarzyliśmy wspólnie z kapelą Deadline. Chłopaki pochodzą z Tychów, a ostatnio rozwalili scenę na Wacken Open Air po zwycięstwie w Wacken Metal Battle Poland 2025. Ich najnowszy album Dust, Bones and Oblivion to fuzja death metalu, post metalu i postapokaliptycznych melodii – i dokładnie taki klimat zamknęliśmy w tym piwie.
To piwo to czysty hołd dla klasyki – bez udziwnień, za to z potężną dawką chmielu i charakteru. W aromacie cytrusy i żywica, jak na stare dobre Double IPA przystało. W smaku goryczka konkretna jak mocny riff w metalowym numerze.
Empire of Rust otwiera nową odsłonę serii HARPAGAN ROBI RABAN! – to będzie cykl collabów z kapelami, które grają tak jak my warzymy – głośno, bez znieczulenia i zawsze na pełnych obrotach!
Chyba od razu też odkazi co?
A to wszystko nie zaczęło się od tych wynalazków z lewackiego zachodu właśnie? BezalkoholowychAscetic pisze: I jak widzę forumowe pseudo edżi pipunie, te od dałna, od serwetek jak u mojej teściowej, mające uciułane zaskórniaki w banku de geja, tak se czasem myślę, że te chudziuchne witunie też się kiedyś przerobią na kobiece. A jak wiadomo, kobiet na forum jak na lekarstwo.
Tak, i od tego rosną cycki. Jak się spotkamy to dam ci pociumkać.Raagoon pisze: ↑22-08-2025, 15:50A to wszystko nie zaczęło się od tych wynalazków z lewackiego zachodu właśnie? BezalkoholowychAscetic pisze: I jak widzę forumowe pseudo edżi pipunie, te od dałna, od serwetek jak u mojej teściowej, mające uciułane zaskórniaki w banku de geja, tak se czasem myślę, że te chudziuchne witunie też się kiedyś przerobią na kobiece. A jak wiadomo, kobiet na forum jak na lekarstwo.
fitoestrogenów promowanych przez skandynawskie rządy 🥲
Po prostu połączyłem kropkiAscetic pisze: ↑22-08-2025, 15:53Tak, i od tego rosną cycki. Jak się spotkamy to dam ci pociumkać.
A za to jak się napracowałeś, jak sumiennie śledzisz moje posty, sklejasz je w uroczą kompilacje, powyrywaną z kontekstu - nagród może być więcej. ((Jak przepocę, oddam ci koszulkę z działu "szmaty dla facetó∑"))
Oczywiście że te Pilsenery Urquele z beczki w Polsce są sporo gorsze niż tam rozlewane. A co dopiero jakaś pucha z Orlenu. Nie dziwię się że siedzą jak hobbici w tej swojej Kotlinie Czeskiej, żlopią i jeżdżą rowerami (max 18% wyjeżdża na wakacje zagranicę).Mental pisze: Kozel i Pilsner Urquel, to gówno w porównaniu z ich lokalnym piwskiem. A, czekaj, to gówno mimo wszystko.
Ale w tym roku sporo Czechów widuje się nad Bałtykiem, PL stała się u nich popularna wakacyjnie, może nie jak Cr, ale nawet mają bezpośredni pociąg.Raagoon pisze: ↑22-08-2025, 21:04Oczywiście że te Pilsenery Urquele z beczki w Polsce są sporo gorsze niż tam rozlewane. A co dopiero jakaś pucha z Orlenu. Nie dziwię się że siedzą jak hobbici w tej swojej Kotlinie Czeskiej, żlopią i jeżdżą rowerami (max 18% wyjeżdża na wakacje zagranicę).Mental pisze: Kozel i Pilsner Urquel, to gówno w porównaniu z ich lokalnym piwskiem. A, czekaj, to gówno mimo wszystko.
ciekawe, czy to chwilowa moda, czy uczymie się trend i Czesi poza zakupami odkryją turystycznie PL
Chorwacja już dla nich za droga.Medard pisze: Ale w tym roku sporo Czechów widuje się nad Bałtykiem, PL stała się u nich popularna wakacyjnie, może nie jak Cr, ale nawet mają bezpośredni pociąg.
BTW jakie miejsca warto odwiedzić na południu Czech?
nie ma takiego problemu, zawsze można sobie poradzić,Raagoon pisze: ↑23-08-2025, 10:11Chorwacja już dla nich za droga.Medard pisze: Ale w tym roku sporo Czechów widuje się nad Bałtykiem, PL stała się u nich popularna wakacyjnie, może nie jak Cr, ale nawet mają bezpośredni pociąg.
BTW jakie miejsca warto odwiedzić na południu Czech?
Trzeboń jest pod wieloma względami wart polecenia, zwłaszcza jeśli ktoś lubi pojeździć rowerem po lasach.
Ale ostrzegam, w Czechach mówi sie po czesku, a po polsku na ile jest podobny do czestiny. O angielskim zapomnij![]()