OWLS WOODS GRAVES
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- nagrobek
- zahartowany metalizator
Re: OWLS WOODS GRAVES
no ale gdzie w tym ruskim, ten pank niby? bo jest łupane i ogolnie rzęzi to pank? trochę powagi panowie..i jeszcze jakiś smutny klawisz w tle slysze? o co tu chodzi 
- nagrobek
a spoko, nie zalapalem skąd to zestawienie w tym temacie, skoro to inne granie zupełnie
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
lofi black metal with some hints of punk....w Krukoreście występują, tak to słyszę i definiuję podobne przeboje.
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=TFDS5dh ... rt_radio=1
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=TFDS5dh ... rt_radio=1
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
some hints of kurwa chyba jednak komuś się coś stylistycznie jednakowoż zdeka pojebało
07.07.2026
lys på slutten av lys
dra til helvete
lys på slutten av lys
dra til helvete
- maciek z klanu
Jakbyście kiedyś gdzieś zamawiali i było to weźcie o mnie pamiętajcie prosze
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
est
Hardcorowcom zapatrzonym w BM wychodzi to lepiej. Jak chociażby w przypadku Hologram, którego wokalista biega w koszulkach Beherit.
Te ruskie to brzmią bardziej jak to:
Te ruskie to brzmią bardziej jak to:
- tomder
- zaczyna szaleć
Крюкокрест, gdzieś mi mignęli i ktoś nawet mi polecał…koleś w koszulce Nachtlich- to nie może być złemaciek z klanu pisze: ↑27-01-2022, 06:26Jakbyście kiedyś gdzieś zamawiali i było to weźcie o mnie pamiętajcie prosze
https://new-era-productions.nl/shop/zoe ... it_search=
- jesusatan
- rasowy masterfulowicz
- Bonecrusher
Uwielbiam chamstwo punka połączone z prymitywnymi blackowymi środkami wyrazu,
Słuchałem dwóch ostatnich płyt tychże panów i zrobili mi smaka n takie granie, idealne czekadelko przed sprawdzeniem strzałów z tego tematu
Słuchałem dwóch ostatnich płyt tychże panów i zrobili mi smaka n takie granie, idealne czekadelko przed sprawdzeniem strzałów z tego tematu
Eternal spokój!
- ggfh
- weteran forumowych bitew
Крюкокрест album i jakis split (oba na cd) dostepne sa w jakims holenderskim sklepie. chyba po 10-12 euro / sztuke. linku jakos nie moge chwilowo namierzyc, ale chetnie sie pod zamowienie podepne
- wonsz
- Żwirek i Muchomorek
Przesłuchałem wczoraj dość dokładnie nowy album, no i se myślę, że to jest po raz kolejny czystej wody instagram black metal z ponakładanymi fikuśnymi efektami. Na poziomie kompozycji to jest materiał dla ludzi z ciężkim ADHD. Jeden motyw dopracowany całościowo gra minutę (albo i tyle nie), wchodzi następny, następny, następny, no i tak to się przewija jak rolki na Facebooku. Punk, norweski bm, chóralne śpiewy, umpa-umpa, jakieś Burzum, d-beat i tak dalej w sumie nie bardzo wiadomo po co. Brakuje mi spójności w obrębie całego konceptu, nawet jeśli miałby być stylistycznie różnorodny - a tu jest bardziej Youtube party i pijackie darcie pizdy, bardziej żenujące niż niosące. Rozłazi się to wszystko zupełnie.
Ale - są momenty, które intrygują. Sekcja fajnie chodzi, brzmienie też jest niegłupie, a w niektórych fragmenty i riffach naprawdę pali się ogień. No i człowiek nie wyłAncza.
Ale - są momenty, które intrygują. Sekcja fajnie chodzi, brzmienie też jest niegłupie, a w niektórych fragmenty i riffach naprawdę pali się ogień. No i człowiek nie wyłAncza.
Why can't we all just walk away?
Baton w krainie kangurów
Baton w krainie kangurów
-
C//A
- w mackach Zła
Nie neguję kolegi recenzji. Materiału jeszcze nie słyszałem. Ale zupełnie bez podtekstów: co masz na myśli pisząc o "instagramowym Black Metalu"?
- Żwirek i Muchomorek
No mniej więcej to, co napisałem dalej. Instagram to przeglądanie zdjęć. Błyskanie momentami, epizodyczność, fragmentaryczność narracji, której elementy muszą być bardzo wyraziste i nośne, żeby przykuć uwagę kogoś, kto się momentalnie rozprasza. W efekcie jest bardzo jaskrawo i kolorowo, ale niespójnie i bałaganiarsko - taki stosik wycinków z gazet połączonych jednym tematem, ale poza tym nieuporządkowanych w żaden sposób i jebniętych w kąt.
Jednocześnie - te zdjęcia, czy w przypadku płyty kawałki muzyki, są bardzo wystylizowane, wypieszczone i nawet w tym brudzie jest dopilnowane, żeby to był porządny, markowy brud z renomowanego paryskiego sklepu dla dekoratorów. Tak odbieram ich alkoholowo-punkowo-nihilistyczny image przejawiający się też w muzyce. Dużo napinki i robienia groźnych min do selfików wrzucanych w neta. Cała energia idzie w nieistotne detale - brzmienie (tak!), dopilnowanie żeby fikusnie stopa w bębnach chodziła, w jakieś bajeranckie zaśpiewy - a nie w nakreśleniu jakiegoś szerszego obrazka.
Żeby nie było, nie odmawiam takiemu chaotycznemu podejściu wartości samej w sobie, ale w przypadku OWG nie bardzo to słyszę. Raczej całkowity bałagan napędzany lajkami od znajomych, którym się przesyła kawałki riffów. W sumie to jakoś pasuje do ich nazwy - sowy, lasy, groby, wsio ryba.
Jednocześnie - te zdjęcia, czy w przypadku płyty kawałki muzyki, są bardzo wystylizowane, wypieszczone i nawet w tym brudzie jest dopilnowane, żeby to był porządny, markowy brud z renomowanego paryskiego sklepu dla dekoratorów. Tak odbieram ich alkoholowo-punkowo-nihilistyczny image przejawiający się też w muzyce. Dużo napinki i robienia groźnych min do selfików wrzucanych w neta. Cała energia idzie w nieistotne detale - brzmienie (tak!), dopilnowanie żeby fikusnie stopa w bębnach chodziła, w jakieś bajeranckie zaśpiewy - a nie w nakreśleniu jakiegoś szerszego obrazka.
Żeby nie było, nie odmawiam takiemu chaotycznemu podejściu wartości samej w sobie, ale w przypadku OWG nie bardzo to słyszę. Raczej całkowity bałagan napędzany lajkami od znajomych, którym się przesyła kawałki riffów. W sumie to jakoś pasuje do ich nazwy - sowy, lasy, groby, wsio ryba.
Why can't we all just walk away?
Baton w krainie kangurów
Baton w krainie kangurów
- 10,5
- postuje jak opętany!
-
C//A
- w mackach Zła
Ciekawa obserwacja. Aż sobie odpalę ten nowy OWG.
- DST
Oho, chyba Byung-Chul Han był/jest czytanyŻwirek i Muchomorek pisze: ↑24-10-2025, 10:03No mniej więcej to, co napisałem dalej. Instagram to przeglądanie zdjęć. Błyskanie momentami, epizodyczność, fragmentaryczność narracji, której elementy muszą być bardzo wyraziste i nośne, żeby przykuć uwagę kogoś, kto się momentalnie rozprasza. W efekcie jest bardzo jaskrawo i kolorowo, ale niespójnie i bałaganiarsko - taki stosik wycinków z gazet połączonych jednym tematem, ale poza tym nieuporządkowanych w żaden sposób i jebniętych w kąt.
Nigdy nie słyszałem tego zespołu wcześniej. Posłuchałem po tym opisie jednego kawałka i jest w szoku, że tyle hałasu właściwie o nic.
- Rejwan
- rasowy masterfulowicz
a jak dla mnie to kolejna zajebista płyta świetnego zespołu
winyl jest jechany non stop od tygodnia
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
-
est
Płock Łódź Zgierz