Ostatnio oglądane filmy v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Ostatnio oglądane filmy v.2
^ To jest miodna klasyka!!!
- Szalony Opos
- w mackach Zła
-
SamborWilk
- w mackach Zła
Fajnie pokazanych parę scen pojedynków, ale to chyba tyle. Mogło być znacznie lepiej a wyszło tak se.

-
tomaszm
Wolfen. Uwielbiam ten detektywistyczny horror. Klasyk.
- Hatefire

Film niezły, powiedziałbym taki solidny. Jak wypracowanie pilnego, ale czwórkowego ucznia. Generalnie trochę prześlizgnął się po temacie. Ostatecznie nie jest ani to w pełni satysfakcjonujący dramat sądowy, ani też pogłębiony dramat psychologiczny. Jeśli chodzi o aktorstwo. Najlepszy zdecydowanie Shannon, gra bardzo oszczędnie ale przekonująco, dobry Woodal, widać brytyjską szkołę aktorstwa. Crowe niezły, ale momentami manieryczny. Zdarza mu się popadać czasem w granie sztampowego, filmowego "geniusza zła". Rola Maleka słaba, bardzo przeszarżowana. Z drobiazgów zwróciłem uwagę na sceny wyprawy Hessa do UK. Nakręcone są w tonie komediowym, wręcz slapstickowym. Natomiasto o ile sama w sobie nie są złe, to zupełnie nie pasują w tonie do reszty. Cały film generalnie na wysokim diapazonie, na poważnie, z wstawkami z prawdziwych kronik filmowych i stylizowanych na nie, a tu taki wtręt. To jakby w środek nie wiem "Tańczącego z wilkami" wstawić jakaś scenę w stylu "Django". Nie rozumiem tego zabiegu, wybija widzą z rytmu opowieści. Generalnie nie jest to stracony czas, ale wybitne kino też nie. W skali szkolnej, taka czwórka właśnie.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- nagrobek
- zahartowany metalizator
bo to film robiony dla szerokiej widowni i bardzo plytko podejmujacy temat by zbytnio nie "zmeczyc" przecietnego widza. dalbym 3/3+.
-
tomaszm
In fear z 2013. Wykurwisty. Nie sugerować sie opiniami na filmwebie. Black metal.
- ŚWIADECTWA_JEZUSA
- zaczyna szaleć
mnie zmęczył i znudził nie obejrzałem do końca. Lepiej sobie zobaczyc jakiś fajny dobry dokument o procesie niż tracic czas na to holiłudzkie dzieło.Hatefire pisze: ↑05-01-2026, 09:22
Film niezły, powiedziałbym taki solidny. Jak wypracowanie pilnego, ale czwórkowego ucznia. Generalnie trochę prześlizgnął się po temacie. Ostatecznie nie jest ani to w pełni satysfakcjonujący dramat sądowy, ani też pogłębiony dramat psychologiczny. Jeśli chodzi o aktorstwo. Najlepszy zdecydowanie Shannon, gra bardzo oszczędnie ale przekonująco, dobry Woodal, widać brytyjską szkołę aktorstwa. Crowe niezły, ale momentami manieryczny. Zdarza mu się popadać czasem w granie sztampowego, filmowego "geniusza zła". Rola Maleka słaba, bardzo przeszarżowana. Z drobiazgów zwróciłem uwagę na sceny wyprawy Hessa do UK. Nakręcone są w tonie komediowym, wręcz slapstickowym. Natomiasto o ile sama w sobie nie są złe, to zupełnie nie pasują w tonie do reszty. Cały film generalnie na wysokim diapazonie, na poważnie, z wstawkami z prawdziwych kronik filmowych i stylizowanych na nie, a tu taki wtręt. To jakby w środek nie wiem "Tańczącego z wilkami" wstawić jakaś scenę w stylu "Django". Nie rozumiem tego zabiegu, wybija widzą z rytmu opowieści. Generalnie nie jest to stracony czas, ale wybitne kino też nie. W skali szkolnej, taka czwórka właśnie.
POLSKA zawsze KATOLICKA
- TheDude
Cała trylogia to pierdolone mistrzostwo. Scena, w której Milo i Radovan oprawiają zwłoki polskiego handlarza ludźmi to jebany meisterwerk.
-
tomaszm
Szczególnie cześć 3. Postać Milo rządzi. Cała trylogia to tak naprawdę obraz ludzi przestepczego podziemia bez jakichkolwiek ubarwień.
I w sumie kazda cześć to taka smutna refleksja na zycie, bo nie wiemy jak potoczyły się losy bohaterów gdzie każdy był w ciemnej dupie.
I w sumie kazda cześć to taka smutna refleksja na zycie, bo nie wiemy jak potoczyły się losy bohaterów gdzie każdy był w ciemnej dupie.
- TheDude
^ Racja!
- DST
- rasowy masterfulowicz
Ja zapamiętałem najbardziej jak Rodovan (Serb) patrząc na leżące zwłoki pyta Milo "A ten to kto?" "Albańczyk". Uśmiech na twarzy "A, to dobrze".
-
tomaszm
Mafia pruszkowska podobnie radziła sobie ze zwłokami. Wspomnienia Kiełbasy który w tamtych latach był tym od pozbywania się zwłok może być interesująca ale monotematyczna.
- Oki
- weteran forumowych bitew
- Oki
- weteran forumowych bitew
gdyby nie skopany koniec byłby duży plus, ale kilka ostatnich minut trochę ostudziły mój entuzjazm

- Harlequin
-
Nasum
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Tylko, że takich wspomnień nigdy już nie będzie, bo i sam kiełbasa już dawno w proch się obrócił.
- Szalony Opos
- w mackach Zła
Kawał solidnego kina. Bez masy wybuchów i strzelanin za to wydaje się być brutalnie prawdziwy. Dziś cisnę z drugą częścią.DST pisze: ↑05-01-2026, 16:28Ja zapamiętałem najbardziej jak Rodovan (Serb) patrząc na leżące zwłoki pyta Milo "A ten to kto?" "Albańczyk". Uśmiech na twarzy "A, to dobrze".
Punki to chuje
-
tomaszm
Przede wszystkim jakbyś wziął przeciętnych dilerów to tak to wygląda
- Szalony Opos
- w mackach Zła
Wiadomo
Punki to chuje