SATYRICON

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

28-05-2006, 15:21

[quote][i]Wysłane przez HydraHead9[/i]
[quote][i]Wysłane przez black_lava[/i]
taaak,jak zakładałem wątki na temat BM z podziemia to:
1.albo moje wynalazki były wyśmiewane;
2.albo wymieniałem swoje uwagi w porywach z trójką dyskutantów.
[/quote]

jak wyskakujesz z jakimś Elite czy innym "rodzynkiem" twierdząc, że to avant/industrial/black to kurwaaaaaaaa... no nie będę kończył ;') [/quote]

przecież Elite i industrial to była prowokacja z mojej strony.a na temat Naer Mataron i Dimhymn to kto pisał???a moje delikatne sugestie nt .Gorath i Meridian?
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

28-05-2006, 15:24

[quote][i]Wysłane przez passenger[/i]
nie , skadże , tylko widzisz , te metamorfozy raz porywają raz nie..widzisz do Now , Diabolical przekonać sie nie moge, he,he..ale zostawmy juz to .. kontynuując rozpoczęta przez ciebie myśl , równiez z podziwem i niedowierzaniem patrze jak wiele bandów zmienia swoje oblicze, zaskakuje czymś nowym..uwielbiam bezgranicznie te wszystkie fluktuacje jakie zaszły w muzyce ULVER, MANES, DHG, THORNS i wielu innych.. nie ma nic lepszego niż element zaskoczenia.. [/quote]

co do Manes to nigdy nie zaakceptuję ich metamorfozy.a mogli tak wiele zdziałać na poletku tradycyjnego norweskiego BM...aż uroniłem za nimi ortodoksyjną łezkę...
Awatar użytkownika
Nesh
zaczyna szaleć

28-05-2006, 17:19

Są gusta i guściki.
W prawdzie nowy Satyricon ma więcej wspólnego z rock'n'roll'em niż z Black Metalem...czas pokaże...
'Kirkebranner - er glimrende'

Anno Serpenti 2K6
stary

28-05-2006, 18:22

ja po wysłuchaniu tzw nowych rzeczy satyricon uwazam ,że bardzo sie rozwineli.nie mozna całe zcyie plumkać punkowych riffów gdzies w lesie, graja ostry bezkompromisowy BLACK METAL i sa w tej chwili zdecydowanie jedna z najlepszych grup w tym gatunku.
stary

28-05-2006, 18:30

jak wiemy to wszystko kwetsia gustu.nie rozstrzygniemy tego.natomiast dołączam do grona tych którzy ciesza sie ,że np satyricon i samael bardzo zdecydowanie sie rozwijają.choć samael to na pewno juz nie black metal.zanim satyricon przetsanie black metal to upłyna jeszcze z 2 płyty.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

28-05-2006, 19:47

[quote][i]Wysłane przez passenger[/i]
Oczywiście ferowanie iż to komercja, sprzedali sie, itp, jest głeboko nieuzasadnione..jednakze trudno zrozumieć iż jednak są ludzie którym sie ostatni long podoba, he,he..;) dla mnie jest to obok punkowych przytupów Darkthrone jedno z największych rozczarowań tego roku..album bezpłciowy, nijaki, świetnie zagrany, wyprodukowany, ale nudny jak jasna cholera. . zabrakło tego czegoś..same kompozycje są, ..przecietne, po prostu przeciętne..;) [/quote]

hehehe
i Darkthrone i Satyricon DOSKONAŁE.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

28-05-2006, 19:48

[quote][i]Wysłane przez Deathrow[/i]
... naprawdę nie wiem co może się podobać w dwóch ostatnich płytach SATYRICON. I dlaczego niektórzy się upierają, że to wciąż black metal ? [/quote]

a ja nie wiem, co można widzieć w trzech pierwszych płytach Satyricon i czemu folkowe plumkanie na klawiszkach Casio ktokolwiek nazywa black metalem. Satyricon kocham bezgranicznie - OD REBEL EXTRAVAGANZA.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

28-05-2006, 19:52

Ale od Darkthrone to wą...
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
Nesh
zaczyna szaleć

28-05-2006, 20:04

[quote][i]Wysłane przez twoja_stara_trotzky

Satyricon kocham bezgranicznie - OD REBEL EXTRAVAGANZA. [/quote]

rozumiem, że im większa melodyjność tym większa miłość....
Jak dla mnie Satyricon nie stworzył nigdy kiepskiego albumu...
'Kirkebranner - er glimrende'

Anno Serpenti 2K6
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

28-05-2006, 20:10

?

jak dla mnie pierwsze trzy albumy są zdecydowanie bardziej melodyjne niż trzy kolejne. a już Nemesis Divina to momentami jedzie takim lukrem, że muszę korniszonami zagryzać, zeby pawia nie puścić ;)

od RE Satyricon jedzie w zdecydowanie mniej melodyjnym kierunku, więcej tu dysharmonii, więcej mechanicznych, hipnotycznych patentów, więcej Voivod, mniej oberka ;)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

28-05-2006, 20:48

[quote]w Twojej opinii Trotzky, dla mnie i , jak widze kilku innych użytkowników ostatnie longi wyzej wymienionych to porażka ; )[/quote]

no to chyba oczywiste, że jak coś piszę, to swoją opinię wyrażam, nie? ;)

Darkthrone - IMO najlepszy album od czasów Transylvanian Hunger - zarazem powrót do korzeni tego zespołu - te same wibracje czuję, które czułem, słuchając z wypiekami na twarzy A Blaze... 15 lat temu...
Awatar użytkownika
pajonk
w mackach Zła
Kontakt:

28-05-2006, 21:30

co do DT to sie zgadzam. co do S podtrzymuje swoja opinie ;]
You can either focus on being right, or doing right; in the case of Christianity and Islam, you do neither.
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

28-05-2006, 21:31

Jotunspur!!!co za muzyka!!!
ODPOWIEDZ