SATYRICON

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

28-05-2006, 21:37

[quote][i]Wysłane przez passenger[/i]
najlepszy long od Transylvanian? uh... dziwne masz skojarzenia ;) nowa płyta zawiodła mnie bardzo , oczekiwałem solidnego, old scholowego BM a dostałem płyte wypełnioną po brzegi prostackim punk rockiem wręcz..mówiąc w duzym uproszczeniu..jest to duze zaskoczenie , tym bardziej że Sardonic Wrath naprawde kopal dupę a nowa płyta.. cóz , jest kiepska..co zabawne Fenriz nie tak dawno zapewniał iz idea BM "oparta jest na indywidualizmie, nie ma nic wspolnego z punkowym etosem, jakimiś hasłami typu jeden za wszystkich wszyscy za jednego " - co zabawne teraz ten sam człowiek serwuje nam płyte utrzymaną w takiej konwencji, tytułuje kawałki sformułowaniami typu '' whiskey funeral " i robi sobie zdjęcia ze swoim kompanem na tle napisów " fuck the police ".. no , kurwa, ja tu dostrzegam jakąś rażącą niekonsekwencje.. nie mam zamiaru deprecjonowć dorobku tego wielkiego zespołu, ale fakty są takie iż " the Cult Is Alive można włączyc na mocno zakrapianej imprezie a co jaK co ale po norwegach nie oczekiwałem iż ich cd będe zarzucał wówczas gdy mam ochote z kilkoma skurwysynami wychylić kilka piw.. to zawsze była muzyka ..hmm do słuchania w pojedynke , emanująca pewną, specyficzną atmosfera.. a tej na The Cult Is Alive.. próżno szukać.. mam nadzieje że Gylve I Ted nagrają jeszcze jakis zabójczy cd, bo póki co ich wyluzowanie i robienie sobie jaj z wszystkiego nie wychodzi zespołowi na dobre.. takie jest moje zdanie w tej kwestii.. ;) [/quote]

w 1991 A Blaze... był dokładnie TYM SAMYM, czym dziś jest The Cult Is Alive - kopniakiem wymierzonym w całą ówczesną scenę z jej zasadami, schematami i ograniczeniami. no właśnie nowa płyta jest dowodem na to, że Fenriz to samo mówi i to samo czyni - nie ma żadnej sceny, nie ma żadnego schematu, który wynosi "prawdziwy black metal" ponad inne gatunki - nie ma estetyki "wszyscy za jednego" - tak, jak w momencie, kiedy WSZYSCY oczekiwali od neigo albumu DEATH METALOWEGO potrafił nagrać brudny, prymitywny i punkowy (tak tak) rip-off Celtic Frost / Bathory / Venom ( A Blaze...), tak dziś może nagrać połączenie klasycznego brudnego metalu z lat 80 z punk rockiem - NA POHYBEL szystkim tym, którzy roszczą sobie jakieś prawo do mówienia, czym ma być black metal... a gdy ów BM się rodził, byli w dupie. i to jest ISTOTA tej muzyki. REBELIA.
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

28-05-2006, 21:44

Black Metal nigdy nie umrze...i rzeczywiscie w początkowym założeniu mial w dupie wszystkie konwenase i zasady...dopiero teraz pojawiają się głosy jak dany zespół powinien grać,żeby być tru."TCIA"to masakra i ja nie mam tej płycie nic do zarzucenia.
Pi
zaczyna szaleć
Kontakt:

28-05-2006, 21:50

[quote][i]Wysłane przez twoja_stara_trotzky[/i]
w 1991 A Blaze... był dokładnie TYM SAMYM, czym dziś jest The Cult Is Alive - kopniakiem wymierzonym w całą ówczesną scenę z jej zasadami, schematami i ograniczeniami. no właśnie nowa płyta jest dowodem na to, że Fenriz to samo mówi i to samo czyni - nie ma żadnej sceny, nie ma żadnego schematu, który wynosi "prawdziwy black metal" ponad inne gatunki - nie ma estetyki "wszyscy za jednego" - tak, jak w momencie, kiedy WSZYSCY oczekiwali od neigo albumu DEATH METALOWEGO potrafił nagrać brudny, prymitywny i punkowy (tak tak) rip-off Celtic Frost / Bathory / Venom ( A Blaze...), tak dziś może nagrać połączenie klasycznego brudnego metalu z lat 80 z punk rockiem - NA POHYBEL wszystkim tym, którzy roszczą sobie jakieś prawo do mówienia, czym ma być black metal... a gdy ów BM się rodził, byli w dupie. i to jest ISTOTA tej muzyki. REBELIA. [/quote]

Piona chłopaku, bo wyłożyłeś na ławę coś bardzo ważnego i prawdziwego.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

28-05-2006, 21:53

a ja nie wiem, co można widzieć w trzech pierwszych płytach Satyricon i czemu folkowe plumkanie na klawiszkach Casio ktokolwiek nazywa black metalem. Satyricon kocham bezgranicznie - OD REBEL EXTRAVAGANZA. [/quote]
NARESZCIE KURWA!!!
Ktoś potwierdził to co mówiłem zawsze.
Z tym, że ja się upieram, że dobra passa dla tej kapeli zaczyna się od "Intermezzo II".
Awatar użytkownika
pajonk
w mackach Zła
Kontakt:

28-05-2006, 22:00

nie przesadzajcie. "Shadowthrone" bede bronil paznokciami i zebami. ten album ma ZNAKOMITA atmosfere
You can either focus on being right, or doing right; in the case of Christianity and Islam, you do neither.
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

28-05-2006, 22:54

[quote][i]Wysłane przez pajonk[/i]
nie przesadzajcie. "Shadowthrone" bede bronil paznokciami i zebami. ten album ma ZNAKOMITA atmosfere [/quote]

in the mist by the hills!!!to jes to!
stary

28-05-2006, 22:56

najlepszy long od Transylvanian? uh... dziwne masz skojarzenia ;) nowa płyta zawiodła mnie bardzo , oczekiwałem solidnego, old scholowego BM a dostałem płyte wypełnioną po brzegi prostackim punk rockiem wręcz..mówiąc w duzym uproszczeniu..jest to duze zaskoczenie , tym bardziej że Sardonic Wrath naprawde kopal dupę a nowa płyta.. cóz , jest kiepska..co zabawne Fenriz nie tak dawno zapewniał iz idea BM "oparta jest na indywidualizmie, nie ma nic wspolnego z punkowym etosem, jakimiś hasłami typu jeden za wszystkich wszyscy za jednego " - co zabawne teraz ten sam człowiek serwuje nam płyte utrzymaną w takiej konwencji, tytułuje kawałki sformułowaniami typu '' whiskey funeral " i robi sobie zdjęcia ze swoim kompanem na tle napisów " fuck the police ".. no , kurwa, ja tu dostrzegam jakąś rażącą niekonsekwencje.. nie mam zamiaru deprecjonowć dorobku tego wielkiego zespołu, ale fakty są takie iż " the Cult Is Alive można włączyc na mocno zakrapianej imprezie a co jaK co ale po norwegach nie oczekiwałem iż ich cd będe zarzucał wówczas gdy mam ochote z kilkoma skurwysynami wychylić kilka piw.. to zawsze była muzyka ..hmm do słuchania w pojedynke , emanująca pewną, specyficzną atmosfera.. a tej na The Cult Is Alive.. próżno szukać.. mam nadzieje że Gylve I Ted nagrają jeszcze jakis zabójczy cd, bo póki co ich wyluzowanie i robienie sobie jaj z wszystkiego nie wychodzi zespołowi na dobre.. takie jest moje zdanie w tej kwestii.. ;) [/quote]

jestem bliski tego pogladu.aczkowielk nowej płyty jeszcze nie słyszłaem w całości ale niestety nie spodziewam się nieczego dobrego.
stary

28-05-2006, 22:57

[quote][i]Wysłane przez longinus696[/i]
a ja nie wiem, co można widzieć w trzech pierwszych płytach Satyricon i czemu folkowe plumkanie na klawiszkach Casio ktokolwiek nazywa black metalem. Satyricon kocham bezgranicznie - OD REBEL EXTRAVAGANZA. [/quote]
NARESZCIE KURWA!!!
Ktoś potwierdził to co mówiłem zawsze.
Z tym, że ja się upieram, że dobra passa dla tej kapeli zaczyna się od "Intermezzo II". [/quote]

jestem bliski podpisania sie pod tym recami i nogami.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

28-05-2006, 23:57

i?
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

28-05-2006, 23:59

[quote][i]Wysłane przez Skaut_Kwatermaster[/i]
Coraz więcej zespolów zamiast stawiać na klimat uprawia brzmieniową, "selektywną" (bardzo modne slowo ostatnio) masturbację, w ten sposób zatracając ducha tej muzyki.[/quote]
Masz w 100% rację!!!!!!!!!!! [/quote]
tez sie zgadzam [/quote]
W takim razie polecam Wam wszystkim lekturę postów niejakiego ki3r'a w poniższych tematach z forum Metalheart:
1. [url]http://forum.metalheart.pl/viewtopic.ph ... c&start=30[/url]
2. [url]http://forum.metalheart.pl/viewtopic.php?t=113&start=60[/url]

Mnie typ po prostu ZNISZCZYŁ.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
pajonk
w mackach Zła
Kontakt:

29-05-2006, 00:09

ROTFL. a 666 to moja ulubiona plyta wlasnie ze wzgledu na brzmienie :D
You can either focus on being right, or doing right; in the case of Christianity and Islam, you do neither.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

29-05-2006, 00:15

nie mówiłem o tobie - mówiłem ogólnie o ludziach, którzy dziś zarzucają chłopakom z Darkthrone, że zboczyli z kursu... i nic nie zakładam, to ty to tak odbierasz... inna sprawa - rzeczywiście cię nie znam, co w sumie akurat dobego PR ci nie robi, bo kiedy w TYM KRAJU ta scena się konsolidowała, to akurat większość ludzi, przynajmniej tych, którzy DZIAŁALI, znałem.
Awatar użytkownika
pajonk
w mackach Zła
Kontakt:

29-05-2006, 00:27

nie sposob odmowic mu przerostu ego
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

29-05-2006, 00:35

[quote][i]Wysłane przez - IX -[/i]
Trocki bez obrazy, ale na bm to ty sie chuja znasz. [/quote]

powiem inaczej - jak mówisz o SCENIE BM po 96, to masz rację - nic a nic się na niej nei znam, bo nic a nic mnie nie interesuje.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

29-05-2006, 00:36

nie sposob odmowic mu przerostu ego [/quote]

no ba ;)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

29-05-2006, 00:37

nie sposób znać wszystkich..pomyśl ilu jest ludzi którzy nigdy niezagladali na to forum a wiedza o muzyce dwa razy wiecej niż Ty czy Ja...wracajac do tematu, zawsze stałem z boku, nie angażując sie w DZIAŁANIA, jak to nazywasz..jestem po prostu maniakalnym fanem muzyki ot,co... [/quote]

sorry, ale nie wyobrażam sobie kogoś, kto wie dwa razy więcej ;)
więcej TAK, ale są jednak jakieś granice ;)))))

no właśnie - jakim prawem FAN wie lepiej czym dana muzyka jest niz jej TWÓRCA?
ODPOWIEDZ