Tego, tych wcześniejszych i tych późniejszych.
DARKTHRONE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Order_of_Nine_Angels
- zaczyna szaleć
Re: DARKTHRONE
Ale wonsa gdzie? Tuż przy kutandze Fenriza, która wam wpycha po kule od 20 lat?
Zakon
Zakon
-
Alter Ego
- postuje jak opętany!
Jak nazwać to co obecnie gra Darkthrone? Słuchając ostatniego albumu i patrząc na wizerunek Fenriza, który zdobi jego okładkę, skłaniam się do terminu abnegacki metal. Myślę, że byłby on do zaakceptowania zarówno dla fanów obecnego oblicza Darkthrone, jak i dla jego krytyków.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Janusz/retro metal oddaje esencję.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
-
Alter Ego
- postuje jak opętany!
-
NoGodsNoMasters
- zaczyna szaleć
Zapominacie tylko o jednym. Ten Janusz retro metal jest w przypadku Darkthrone i części fanów bardzo naturalny. Korzenie ma w nastoletnim buncie i zmierza do bujanego fotela, wełnianych bamboszy oraz trzaskającego palącymi się polanami kominka. Te cztery ostatnie płyty są przepełnione piosenkami pana Koracza, a ja bardzo się cieszę, że nadal jeszcze mamy pana Koracza na sali. Czy jest to cyniczna metoda "na wnuczka" w wykonaniu Teda i Hanka? Prawdopodobnie tak. No ale wszystkiego na radio ojcu nie wyślę. 
- Order_of_Nine_Angels
- zaczyna szaleć
-
NoGodsNoMasters
- zaczyna szaleć
Darkthrone nie grają koncertów, a jeżeli pijesz do mnie to nigdy nie spałem zarzygany w żadnym kącie. 
- Fanatyk
- weteran forumowych bitew
pierdolisz jak najebany, DT nie gra koncertówOrder_of_Nine_Angels pisze: ↑11-05-2026, 21:51To jest właśnie muza adresowana do takich starych brudasów co idą na koncert się najebać i nic z niego nie pamiętają, bo śpią zarzygani po kątach. Taki target.
Zakon
-
C//A
- w mackach Zła
Kolega Nine Angels nawiązuje chyba do etosu z okładki debiutu Gehennah. Jest pewnie jakiś punkt styczności między obecna fazą DT, a twórczością Gehennah.
Ja tu natomiast nie widzę ani przekrętu na wnuczka (choć podoba mi się to określenie), ani aberracji, ani kvltu vvymiocin. Prześmiewczości też nie.
Widzę eksporację przeszłości. Może właśnie wracanie do własnych korzeni, żeby odnaleźć / wskrzesić nastoletnią fascynację metalem? W tym wszystkim też akceptację komizmu pewnych elementów metalowej subkultury.
Ja tu natomiast nie widzę ani przekrętu na wnuczka (choć podoba mi się to określenie), ani aberracji, ani kvltu vvymiocin. Prześmiewczości też nie.
Widzę eksporację przeszłości. Może właśnie wracanie do własnych korzeni, żeby odnaleźć / wskrzesić nastoletnią fascynację metalem? W tym wszystkim też akceptację komizmu pewnych elementów metalowej subkultury.
- Order_of_Nine_Angels
- zaczyna szaleć
Black metal na wnuczka. Dobre kurwa.
Zakon
Zakon