Co teraz pijecie?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
-
fugazi
- w mackach Zła
Re: Co teraz pijecie?
Jestem prawie u źródła, nie mogło być inaczej

-
fugazi
- w mackach Zła
Krasnal już był, czas na coś nieznanego.
Woltaż zacny tego bronksa jest

Woltaż zacny tego bronksa jest

- Godplayer
- w mackach Zła
- Kilgore
- rasowy masterfulowicz
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
- Godplayer
- w mackach Zła
My się na Podlasiu nie pierdolimy w tańcu, proszę pana.
A poza tym, słońce właśnie schowało się za wierzbami, 0.7 na dwóch, daj pan spokój...
Jutro mieliśmy być na Cavalera w Wawie, nie będziemy, topimy smutki
A poza tym, słońce właśnie schowało się za wierzbami, 0.7 na dwóch, daj pan spokój...
Jutro mieliśmy być na Cavalera w Wawie, nie będziemy, topimy smutki
-
Miczurin
- zaczyna szaleć
Podobno takie cuda pojawiły się w Żabkach

To jakiś zamiennik jabola?

To jakiś zamiennik jabola?
- DST
- rasowy masterfulowicz
- Nerwowy
No tak i efekt jak byś wypił pięć
Ogólnie strong lager to z założenia patologiczny twór, ale widać że w związku z tym że coraz mniej ludzi pije to duże browary robią też zwrot w stronę tych którzy dają w palnik ostro stąd Perła 9%, jakieś owocowe Rompery Stompery a teraz ten wynalazek.
Ogólnie strong lager to z założenia patologiczny twór, ale widać że w związku z tym że coraz mniej ludzi pije to duże browary robią też zwrot w stronę tych którzy dają w palnik ostro stąd Perła 9%, jakieś owocowe Rompery Stompery a teraz ten wynalazek.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Lukass
- zahartowany metalizator
- Major Zagłoba
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
17% ja pierdole, najmocniejsze piłem koło 11 i od razu w spanko. W taki upał to pewnie jak najtańsze wino plastiku.
-
Miczurin
- zaczyna szaleć
Do dzisiaj myślałem, że te "soczki" w większości są raczej niskoalkoholowe, a tu się okazuje, że inny młodzieżowy hit znany z reklam, tj. Garage też ma wersje 6% i 8%! Jak na mój gust to już poszło odrobinę za daleko. Wiem, że to literalnie komunis, ale ja bym w pizdu zakazał tych wszystkich kolorowych, słodzonych gówien. Alkohol stał się zbyt przystępny.
- uglak
To powyżej to akurat odpowiednik jaboli z czasów naszej młodości tyle, że z trochę lepszym składem, bo mimo procentów to jednak piwo. Jakbym miał czegoś zakazywać to zdecydowanie małpek i tych wszystkich cukrowo-alkoholowych małpek - to jest czyste zło i rozpijanie społeczeństwa.Miczurin pisze: ↑01-07-2026, 22:50Do dzisiaj myślałem, że te "soczki" w większości są raczej niskoalkoholowe, a tu się okazuje, że inny młodzieżowy hit znany z reklam, tj. Garage też ma wersje 6% i 8%! Jak na mój gust to już poszło odrobinę za daleko. Wiem, że to literalnie komunis, ale ja bym w pizdu zakazał tych wszystkich kolorowych, słodzonych gówien. Alkohol stał się zbyt przystępny.
Guilty of being right
- Nerwowy
Małpki to jednak bardziej skutek niż przyczyna problemu. Co od piwa to wystarczyłoby liczyć akcyzę od alkoholu a nie od ekstraktu i opodatkować dodatkowo tanie zamienniki słodu takie jak kukurydza czy syrop fruktozowy żeby zmusić trochę producentów do robienia trunków lepszych jakościowo i po prostu smaczniejszych a niekoniecznie walki głownie o jak najwyższy woltaż.
- Hatefire
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Można też po prostu uznać za piwo coś co zawiera tylko wodę, słód jęczmienny i chmiel/ekstrakt chmielowy. Resztę obłożyć wyższą akcyzą.Nerwowy pisze: ↑02-07-2026, 20:59Małpki to jednak bardziej skutek niż przyczyna problemu. Co od piwa to wystarczyłoby liczyć akcyzę od alkoholu a nie od ekstraktu i opodatkować dodatkowo tanie zamienniki słodu takie jak kukurydza czy syrop fruktozowy żeby zmusić trochę producentów do robienia trunków lepszych jakościowo i po prostu smaczniejszych a niekoniecznie walki głownie o jak najwyższy woltaż.
Ostatnio zmieniony 02-07-2026, 21:06 przez Hatefire, łącznie zmieniany 1 raz.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
To witbiery odpadają, bo mają tradycyjnie kolendrę i skórkę pomarańczy.Hatefire pisze: ↑02-07-2026, 21:04Można też po prostu uznać za piwo coś co zawiera tylko wodę, słód i chmiel/ekstrakt chmielowy?Nerwowy pisze: ↑02-07-2026, 20:59Małpki to jednak bardziej skutek niż przyczyna problemu. Co od piwa to wystarczyłoby liczyć akcyzę od alkoholu a nie od ekstraktu i opodatkować dodatkowo tanie zamienniki słodu takie jak kukurydza czy syrop fruktozowy żeby zmusić trochę producentów do robienia trunków lepszych jakościowo i po prostu smaczniejszych a niekoniecznie walki głownie o jak najwyższy woltaż.
Find your flow
- Hatefire
No Niemcy sobie z tym radzą. Po prostu są normy na tego typu wyroby, które mają tradycję. Po prostu chodzi o to, żeby były, a nie można było nazywać piwem czegoś z kukurydzą w składzie.
Ostatnio zmieniony 02-07-2026, 21:11 przez Hatefire, łącznie zmieniany 1 raz.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Nerwowy
Można, ale wtedy wypierdolisz zarówno masę tradycyjnych stylów/gatunków (witbier, lambic i wszystkie jego owocowe warianty) jak i nowocześniejsze kraftowe wynalazki jak tropical ipa, rice ipa, sour ale itp.Hatefire pisze: ↑02-07-2026, 21:04Można też po prostu uznać za piwo coś co zawiera tylko wodę, słód i chmiel/ekstrakt chmielowy?Nerwowy pisze: ↑02-07-2026, 20:59Małpki to jednak bardziej skutek niż przyczyna problemu. Co od piwa to wystarczyłoby liczyć akcyzę od alkoholu a nie od ekstraktu i opodatkować dodatkowo tanie zamienniki słodu takie jak kukurydza czy syrop fruktozowy żeby zmusić trochę producentów do robienia trunków lepszych jakościowo i po prostu smaczniejszych a niekoniecznie walki głownie o jak najwyższy woltaż.
- Bloodcult
Ja bym obłożył szczególnie wysoką akcyzą wszystko co ma w nazwie bądź opisie słowo "kraftowe" 
- Hatefire
No, ale raz większość tych tradycyjnych stylów jest zastrzeżona, w ramach tych wszystkich ochron regionalnych szczerze tak nawet jakby ktoś chciał robić w Polsce lambica, to chyba by nie mógł. Dwa wystarczy zrobić jak z winen. Wino może być z winogron, reszta musi być sprzedawana jako wino owocowe. No i tu też przydały się konkretne normy, w sensie nie można sprzedawać jako piwo owocowe czegoś, co ma w sobie tylko strój glukozowy z granatem malinowym.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy