"Twoja stara of terror"
HALLOWS EVE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
1. Znacie tą kapelę?
2. Którą ich płytę cenicie najbardziej ?
3. Słyszał ktoś to co nagrali po reaktywacji!
[/quote]
1. znamy.
2. żadną. wszystkie przeciętne.
3. niestety słyszałem. nie mam słów, żeby wyrazić to, jak bardzo chujowy to materiał.
i pytanie extra - Maria, jak to jest, że znasz praktycznie pełne dyskografie tak przeciętnych zespołów, a klasyków największych w rodzaju Voivod, Coroner czy Mekong Delta w ogóle nie znasz, albo znasz po łebkach?
1. Znacie tą kapelę?
[/quote]
1. znamy.
2. żadną. wszystkie przeciętne.
3. niestety słyszałem. nie mam słów, żeby wyrazić to, jak bardzo chujowy to materiał.
i pytanie extra - Maria, jak to jest, że znasz praktycznie pełne dyskografie tak przeciętnych zespołów, a klasyków największych w rodzaju Voivod, Coroner czy Mekong Delta w ogóle nie znasz, albo znasz po łebkach?
- Block69
- zahartowany metalizator
Dla mnie Hallows Eve to jedna z ciekawszych kapel thrashowych z lat 80-tych.
Rządzi oczywiście debiutancki "Tales Of Terror" ale pozostałe 2 również trzymają wysoki poziom. Niestety miałem okazje słyszeć "Evil Never Dies" i nie polecam nawet najgorszemu wrogowi. Przykro patrzeć jak jedna z lepszych kapel lat 80-tych robi taką muzyczną wioche.
Rządzi oczywiście debiutancki "Tales Of Terror" ale pozostałe 2 również trzymają wysoki poziom. Niestety miałem okazje słyszeć "Evil Never Dies" i nie polecam nawet najgorszemu wrogowi. Przykro patrzeć jak jedna z lepszych kapel lat 80-tych robi taką muzyczną wioche.
PENIS METAL
- twoja_stara_trotzky
Nie mam pojęcia, poprostu tak się zdarzyło
do niektórych rzeczy poprostu nie dotarłem , a nigdy nie miałem kolegów, którzy mogliby mi coś polecić (raczej żywili się tym co im pożyczyłem).
Nie zaliczyłbym jednak HE do przeciętniaków. [/quote]
no nie wiem... może się nie znam, ale jak miałbym zrobić thrashowy Top 100, to spokojnie znalazłbym te 100 lepszych płyt od najlepszego krążka HE...
Nie mam pojęcia, poprostu tak się zdarzyło
Nie zaliczyłbym jednak HE do przeciętniaków. [/quote]
no nie wiem... może się nie znam, ale jak miałbym zrobić thrashowy Top 100, to spokojnie znalazłbym te 100 lepszych płyt od najlepszego krążka HE...
- twoja_stara_trotzky
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
- Block69
- zahartowany metalizator
Nie, oni nagrali "I ty możesz zostać nabijaczem postów" 
[quote][i]Wysłane przez twoja_stara_trotzky[/i]
Slayer, Dark Angel, Death Angel, Testament, Metallica, Megadeth, Nasty Savage, Defiance, Possessed, Forbidden, Voivod, Infrnal Majesty, Xentrix, Onslaught, Artillery, Mekong Delta, Sodom, Kreator, Destruction... nie nie nie
nie ma bata, do 100 by nie mieli szans się załapać
[/quote]
Ja bym jeszcze sporo dorzucił więc faktycznie na pierwszą 100 nie ma szans;]
[quote][i]Wysłane przez twoja_stara_trotzky[/i]
Slayer, Dark Angel, Death Angel, Testament, Metallica, Megadeth, Nasty Savage, Defiance, Possessed, Forbidden, Voivod, Infrnal Majesty, Xentrix, Onslaught, Artillery, Mekong Delta, Sodom, Kreator, Destruction... nie nie nie
Ja bym jeszcze sporo dorzucił więc faktycznie na pierwszą 100 nie ma szans;]
PENIS METAL
- twoja_stara_trotzky
- twoja_stara_trotzky
no Xentrix był o tyle oryginalny, że był z UK 
oczywiście żadnymi nowatorami nie byli, natomiast brzmieli jednak w sposób bardziej charakterystyczny
Artillery... ok - punkt dla ciebie
Testament - no jednak nie znam thrashowego gitarzysty, który by przed Skolnickiem wprowadzał do tej muzyki tak wiele nowych elementów.
Dark Angel - no tu to już nie rozumiem, bo to jednak jedni z tych, którzy tworzyli ten gatunek, a i następne ostro od nich czerpały
oczywiście żadnymi nowatorami nie byli, natomiast brzmieli jednak w sposób bardziej charakterystyczny
Artillery... ok - punkt dla ciebie
Testament - no jednak nie znam thrashowego gitarzysty, który by przed Skolnickiem wprowadzał do tej muzyki tak wiele nowych elementów.
Dark Angel - no tu to już nie rozumiem, bo to jednak jedni z tych, którzy tworzyli ten gatunek, a i następne ostro od nich czerpały
- Brzachwo Wój
- w mackach Zła
1. Znacie tą kapelę?
[/quote]
:ziewanie:
))
1. znamy
2. żadną
3. nie słyszałem, ale skoro nawet Trotzky nie ma słów, żeby wyrazić to, jak bardzo chujowy to materiał, nie będę poszukiwał...
1. Znacie tą kapelę?
[/quote]
:ziewanie:
1. znamy
2. żadną
3. nie słyszałem, ale skoro nawet Trotzky nie ma słów, żeby wyrazić to, jak bardzo chujowy to materiał, nie będę poszukiwał...
Ludwiku Dorn i Sabo, nie idźcie tą drogą !!!
- 4m
- weteran forumowych bitew
Re: HALLOWS EVE
"Spierdalaj Maria! Hallows Cośtam ? Kto by słuchał takiego starego gówna..."Maria Konopnicka pisze:Znam tylko trzy płyty z lat 80-tych: Tales of Terror, Death & Insanity oraz Monument (które kiedyś dostałem na kasecie na urodziny).
1. Znacie tą kapelę?
Gotowe szablony wypowiedzi - wystarczy zaznaczyć Ctrl+C, Ctrl+V:
Ogólnie nie najgorsze granie, chociaż spoza Top30 gatunku. Jeżeli jednak Top ma się obcykany to należy Hallows Eve sprawdzić, jak też właśnie uczyniłem. Te trzy wymienione płyty są w miarę równe, a że tworzą taki fajny box to właśnie ten History Of Terror jest ich najlepszym wydawnictwem
ps. gdyby jeszcze nie spieprzyli coveru Queen na trójce...
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
-
DCI Hunt
Re:
Tak.Maria Konopnicka pisze: 1. Znacie tą kapelę?
Death & Insanity >/= Tales Of Terror > MonumentMaria Konopnicka pisze: 2. Którą ich płytę cenicie najbardziej ?
Nie słyszałem i nie śpieszy mi się.Maria Konopnicka pisze: 3. Słyszał ktoś to co nagrali po reaktywacji!
Pewnie też bym znalazł, ale u mnie i tak uplasowaliby się względnie wysoko, w tych samych okolicach co Exciter czy Whiplash. Nie jest to więc ekstraklasa, ale wciąż bardzo porządne granie, które stawiam wyżej niż np. Atrophy. Poza tym odpowiada mi ten rodzaj thrashu - nienachalnie przebojowy i dobrze zagrany, ale nastawiony jednak bardziej na zdrowe łupanie. Kilka dni temu stałem się szczęśliwym posiadaczem boxu 'History Of Terror' ( http://www.metal-archives.com/release.php?id=153606 ) i jestem z tego zakupu bardzo zadowolony. Nie tylko odświeżyłem sobie dwie pierwsze płyty, ale i wreszcie usłyszałem 'Monument'. Bardzo solidna kapela, na pewno nie jest to jakiś nudny przeciętniak, którego można z czystym sumieniem olać.twoja_stara_trotzky pisze:spokojnie znalazłbym te 100 lepszych płyt od najlepszego krążka HE...Wysłane przez Maria Konopnicka
Nie zaliczyłbym jednak HE do przeciętniaków.