Ostatnio oglądane filmy v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Oki
- weteran forumowych bitew
Re: Ostatnio oglądane filmy v.2
w chusteczkę gorąc to nic lepszego jak film na upalnej pustyni wejść nie mogło

- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
z Amazonka 

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
Stary Metal
- rozkręca się

O kurwa.
Totalne krwawe polskie podziemie z 1997 roku. Bardzo brutalny film o powrocie komunizmu do Polski.
Film przez kilka lat wyświetlanych poza oficjalnymi kanałami.
Totalny odjazd. Opis mówi z jaką jazdą mamy do czynienia.
Jakaś tam awantura była z prezydentem Białegostoku w związku z filmem.
O, tutaj można obejrzeć:
- Raagoon
Ktoś próbował? 

- Żułek
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- DST
- rasowy masterfulowicz
- Oki
Mnie zaskoczył bo kompletnie czegoś innego się spodziewałem, ale wizualnie bajka no i rzeczywiście mnogość możliwych interpretacji.
- Ascetic
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Byłem na tym w kinie kameralnym i zrobił mi źle z banią
Find your flow
-
szczylun
- rasowy masterfulowicz
...obejrzany...obrońcy moralności i stróże prawa jadą po tym filmie jak po burej suce

Leszek Miller tak scharakteryzował bohatera filmu:
''Pokazując obraz białego mężczyzny, który nie odczuwa strachu, nie przebiera się w babskie ciuszki, chodzi wyprostowany i nie obwinia się za całe zło tego świata, liżąc każdemu buty''.
- DST
- rasowy masterfulowicz
Zacząłeś obsesyjnie sprawdzać czy na pewno zaciągnąłeś ręczny?
Rozczarował mnie ten film jak byłem w kinie brakiem kropki nad "i", ale nie mogłem przestać o nim myśleć i wymyśliłem, że o to w nim chodziło. I że to był film o wojnie.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
No, sprawiał wrażenie, że reżyser w połowie filmu zapomniał, że powinien on mieć jakąś puentę, kończy się tak zupełnie z dupy.
Find your flow
- DST
- rasowy masterfulowicz
Ja może sobie dopowiadam i tak być nie musi, ale wg mnie ten film celowo rozmontował fabułę i wydał bohaterów zwyczajnie na pastwę losu, pokazując że ekstremalne sytuacje (np. wojna) mogą urwać wszelkie aspiracje, plany i sens. Zobacz, że na samym końcu wszyscy jadą nie wiadomo gdzie akceptując nieznane.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑28-06-2026, 19:56No, sprawiał wrażenie, że reżyser w połowie filmu zapomniał, że powinien on mieć jakąś puentę, kończy się tak zupełnie z dupy.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Nie jestem fanem realizmu w sztuce, i chyba tutaj jest problem. A ten film jest nie dość, że realistyczny, to jeszcze naturalistyczny (ta scena z dziewczyną szczającą centralnie przy jakimś obcym żołnierzu), i to w taki nihilistyczny sposób - jadą nie do końca wiadomo gdzie, nie do końca wiadomo po co (bo umówmy się, uczestniczenie w rave na pustyni, ale takim odległym o setki kilometrów, nie ma specjalnie sensu), nie mając zapasów, jakimś złomem... Nie wiem no, lubię, jak film sprawia, że chcę wstać i coś zrobić, pobudza mnie do akcji, do stania się czymś lepszym, niż jestem, wzrusza, a to wszystko w tym filmie sprawia, że chce mi się tylko płakać nad tym, że jestem człowiekiem.DST pisze: ↑28-06-2026, 20:07Ja może sobie dopowiadam i tak być nie musi, ale wg mnie ten film celowo rozmontował fabułę i wydał bohaterów zwyczajnie na pastwę losu, pokazując że ekstremalne sytuacje (np. wojna) mogą urwać wszelkie aspiracje, plany i sens. Zobacz, że na samym końcu wszyscy jadą nie wiadomo gdzie akceptując nieznane.
Find your flow
- DST
- rasowy masterfulowicz
Luz, każdy ma inne oczekiwania. Ja też z biegiem czasu nie chcę umartwiać się depresyjnymi filmami, ale ten jakoś nie dawał mi spokoju po obejrzeniu.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑28-06-2026, 20:34Nie jestem fanem realizmu w sztuce, i chyba tutaj jest problem. A ten film jest nie dość, że realistyczny, to jeszcze naturalistyczny (ta scena z dziewczyną szczającą centralnie przy jakimś obcym żołnierzu), i to w taki nihilistyczny sposób - jadą nie do końca wiadomo gdzie, nie do końca wiadomo po co (bo umówmy się, uczestniczenie w rave na pustyni, ale takim odległym o setki kilometrów, nie ma specjalnie sensu), nie mając zapasów, jakimś złomem... Nie wiem no, lubię, jak film sprawia, że chcę wstać i coś zrobić, pobudza mnie do akcji, do stania się czymś lepszym, niż jestem, wzrusza, a to wszystko w tym filmie sprawia, że chce mi się tylko płakać nad tym, że jestem człowiekiem.DST pisze: ↑28-06-2026, 20:07Ja może sobie dopowiadam i tak być nie musi, ale wg mnie ten film celowo rozmontował fabułę i wydał bohaterów zwyczajnie na pastwę losu, pokazując że ekstremalne sytuacje (np. wojna) mogą urwać wszelkie aspiracje, plany i sens. Zobacz, że na samym końcu wszyscy jadą nie wiadomo gdzie akceptując nieznane.
To techno przy pustynnych krajobrazach to był strzał w 10 - niby muzyka współczesna, elektroniczna itd a miała w sobie jakąś jaskiniową pierwotność, która idealnie współgrała z obrazem.
- Żułek
na potęgę posępnego czerepu

ja rozumiem dać Queen do filmu ale aby kawałek z Nieśmiertelnego ?
no i czemu Orko dopiero po napisach ?

ja rozumiem dać Queen do filmu ale aby kawałek z Nieśmiertelnego ?

no i czemu Orko dopiero po napisach ?