LEWACTWO
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
NoGodsNoMasters
- postuje jak opętany!
Re: LEWACTWO
Tak wygląda w praktyce walka z rozlewaniem się miast.
https://architektura.muratorplus.pl/kry ... -Eqzf.html
Janek "dej mieszkanie" i jego rozśpiewani zwolennicy powinni być dumni.
https://architektura.muratorplus.pl/kry ... -Eqzf.html
Janek "dej mieszkanie" i jego rozśpiewani zwolennicy powinni być dumni.
- vicotnick
- rasowy masterfulowicz
Tu jest raczej dogenszczanie, ten sam inwestor chciał zrobić to samo w okolicy Twarda/Żelazna, ale puki co, nie pykło.
-
NoGodsNoMasters
- postuje jak opętany!
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
A są takie postulaty? Od kiedy pamiętam to właśnie lewica mocno sprzeciwiała się patodeweloperce i takiemu budownictwu. Z tego co pamiętam to Śpiewak też na to zwracał wiele razy uwagę.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
-
NoGodsNoMasters
- postuje jak opętany!
Brawo! Właśnie zbliżyłeś się do odkrycia, że sympatyczny Janek zaprzecza sam sobie, a przy okazji miesza młodym ludziom w głowach. Co gorsza sam jest juniorbumerem i beneficjentem peerelu.
-
NoGodsNoMasters
- postuje jak opętany!
Uporządkujmy zatem. Pan Janek chce , by państwo budowało dużo wysokiej jakości, przestronnych mieszkań w dobrych lokalizacjach, czyli z bezpośrednim dostępem do infrastruktury, transportu, szeroko rozumianych usług, szkół, uczelni itepe. Wszystko ma być tanie w budowie, zakupie lub wynajmie. Jednocześnie ludność powinna mieć większe prawa pracownicze i zarobki rzecz jasna także. Cała idea ma ograniczyć koszty społeczne i zapobiec rozlewaniu się miast, zmniejszając jednocześnie ruch samochodowy, a więc zanieczyszczenie środowiska. Pięknie. Rozumiem, że wieżowce wykluczamy, bo na szóstym w sąsiednim będzie zawsze cień. Reasumując. Obecną patologię zamieniamy w utopię i jedziemy na tym koniku niczym jeden piosenkarz na jowach. Przy okazji szczujemy jednych na drugich i mamy samograj. Sprytne, ale zbyt czytelne.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Jeśli miałem kiedykolwiek wątpliwości, że to 535, to właśnie się rozmyły 
Find your flow
-
mistrzsardu
- zahartowany metalizator
He, he coś jest na rzeczy. Te wypowiedzi podszyte wkurwem..ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑30-05-2026, 11:48Jeśli miałem kiedykolwiek wątpliwości, że to 535, to właśnie się rozmyły![]()
Celem życia nie jest przeżycie.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
To zainteresowanie budowlanką, symetryzm polityczny, brakuje jeszcze gadki o zwykłym Polaku panu Kaziu, ale jest już polityk Pan Janek, więc idziemy w dobrą stronę. Myślał, że zakamuflował się używaniem okazjonalnie emotek, których nie używał wcześniejmistrzsardu pisze: ↑30-05-2026, 15:37He, he coś jest na rzeczy. Te wypowiedzi podszyte wkurwem..ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑30-05-2026, 11:48Jeśli miałem kiedykolwiek wątpliwości, że to 535, to właśnie się rozmyły![]()
Find your flow
- empir
Nie ma nic o betoniarce i voivod więc to nie może być pan cyferka. A jeśli tak to super, brakowało go tu.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Pan Wojtek znowu ostro protestuje przeciw wypaczeniom w partii Razem:
https://ekskursje.pl/2026/06/ich-bin-von-schleicher/
https://ekskursje.pl/2026/06/ich-bin-von-schleicher/
Będzie to notka clickbaitowo-polityczna, z gatunku „a wy jak myślicie?”. Liczę na to, że za sprawą moderacji na moim blogu będzie możliwe spokojne wyjaśnienie dręczącego mnie pytania. Oczywiście, gdyby to był filmik na jutubie, powinienem teraz wrzasnąć „what the fokk is wrong with you people”, ale NAPRAWDĘ zależy mi na spokojnej rozmowie.
Jak już pisałem, obserwuję z rozpaczą kurs przyjęty przez Razem. Przy obronie immunitetu Ziobry towarzyszyła temu argumentacja, której nie podzielałem, ale chociaż ją rozumiałem („że powinien rozstrzygnąć sąd” – super, zgadzam się, ale do tego trzeba zdjąć immunitet).
Niedawne głosowanie w obronie immunitetu Mentzena nie miało już żadnego uzasadnienia. Poseł Konieczny wypowiedział się tylko na Twittere, że odpalenie racy to „kompletna pierdoła”. To teraz zamiast sądu ma wystarczyć widzimisię Koniecznego?
Tenże Konieczny poparł Nawrockiego w sprawie orderowej. Jak można to popierać? Jasne, ukraińska jednostka dokonała niefortunnego wyboru nazwy, ale nasz bokser-kibol swoimi wygłupami niczego nie osiągnął, poza zrujnowaniem dobrych relacji. Dał prezent Putinowi. To Koniecznemu nie przeszkadza?
Mam wrażenie, że partia Razem próbuje zrobić ten sam błąd, który politycznie zniszczył Komorowskiego i Trzaskowskiego: próbę zdobycia elektoratu Brauna (a wcześniej Kukiza). Patrzcie, my też mamy brunatne ślady na bieliźnie!
Kochani razemici, to się nie może udać. Ci ludzie i tak na was nie zagłosują. Raz, że dostają piany na hasło „lewactwo”. Dwa, że żeby do nich dotrzeć, trzeba powielać ich ukochane teorie spiskowe: chemtrails, pizzagate, biolabs, white replacement, feminazistki, 55 płci, fałszywa plandemia, iluminaci w Davos chcą nas zaczipować (itd.). Wy tak nie umiecie (ja też nie).
Jeśli ktoś zechce mi wyjaśnić bieżącą linię partii, będzie mi miło. Tylko ponownie proszę o unikanie Twitterowego stylu „milcz przeklęty libku”. Jak tych wypowiedzi i decyzji posła Koniecznego broniłby ktoś, komu się podobają? Wyglądają na reprezentatywne dla linii całej partii.
To pytanie numer jeden. Płynnie przechodzimy do pytanie numer dwa. Czy naprawdę nie boicie się rządów PiS/Konfederacji po 2027? Tylko znów proszę o poważną rozmowę.
Uważam Tuska za mniejsze zło. Tylko tyle i aż tyle. Wszystkie problemy związane z Platformą (że kradną, że olewają konsultacje itd.), za rządów PiS wyglądają równie źle, jeśli nie gorzej. Ale DODATKOWO rządy PiS oznaczają tworzenie bojówek, którym władza wykonawcza będzie gwarantować bezkarność, więc to będzie jak w ostatnich latach republiki weimarskiej, gdy komuniści walczyli z SA na ulicach, ale tylko jednej ze stron tej walki nie groziła kara za przemoc.
Nie boicie się tego? Przecież oni nie będą w pierwszej kolejności atakować starszych panów z klasy średniej, będą robić naloty na te wszystkie knajpy w których się spotyka lewicowa młodzież. A ze szczególną lubością bić będą każdego kto ma ufarbowane włosy albo tęczową torbę.
Zauważyłem, że ta kwestia budzi wśród zwolenników Razem szczególną agresję. Musiałem odziomać Pewnego Znanego Redaktora, bo mu wosizm-okraskizm poleciał nie w tą dziurkę. Zamieszczał wściekłe komcie, ilekroć poruszałem temat prawicowych bojówek – przy czym nie próbował się do tego odnieść merytorycznie, to było próba zakrzyczenia/ośmieszenia tematu.
Na moim blogu tak się nie da, więc poproszę o odpowiedź merytoryczną. Nie boicie się? Czemu? Nie wierzycie że PiS wróci do bojówek? Znów: czemu nie? Są jakieś powody by wierzyć, że to będą lepsze i fajniejsze rządy PiS niż te poprzednie? To poproszę o te powody.
Mam wrażenie, że część lewicy liczy na to, że gdy już przyjdą ich pobić za udział w paradzie, to wystarczy okrzyk „ależ kochani bojówkarze, to nieporozumienie, ja orałem libków na fejsie!”. Przypomina mi si Kurt von Schleicher, który walnie przyczynił się do objęcia władzy przez Hitlera i zginął w nocy długich noży. Jego ostatnie słowa to „jestem von Schleicher!”. Może liczył na to, że to go uratuje?
Boję się tego scenariusza, choć mam nadzieję, że po takich jak ja przyjdą nieco później. Po was przyjdą od razu. Znów, jeśli ktoś widzi lukę w moim rozumowaniu, proszę o jej wskazanie.
To będą dla mnie kolejne wybory, w których będę szukać „mniejszego zła”. Bo bardzo mi przykro, ale kto popiera Nawrockiego, Ziobrę czy Mentzena, ten już nie jest dla mnie „dobrem”. Najważniejsze dla mnie będzie znowu „głosowanie przeciw PiS”. Nie widzę oddawania głosu na partię, która dostanie 4,9%. To nie o to chodzi, że kocham Tuska, po prostu nie podoba mi się idea bezkarnych bojówek. Czy to takie dziwne?
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
- Hatefire
Wojtkowi, z całym szacunkiem jako ojca duchowego, ostro odjebało, w kierunku drobnomieszczaństwa. Niestety człowiek deklarujący głosowanie na nieślubne dziecko Jana Pawła II i Leszka Balcerowicza wypisuje się z lewicy.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
NoGodsNoMasters
- postuje jak opętany!
Z tej pisowskiej zandbergowośpiewakowej z pewnością. 
- Hatefire
Czy Zanberg i Śpiewak są z tobą teraz w pokoju?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
NoGodsNoMasters
- postuje jak opętany!
Ze mną nie, bo siedzą w twoim.
- Hatefire
No, ale mi pojechałeś. Od razu widać Szkołę Ciętej Riposty im. Tomasza Lisa.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
Pelson
- rasowy masterfulowicz
Hehe, czyli tzw. "odchył prawicowy" był-wystąpił u Herr Wojtka i został wypisany z szeregów jedynie słusznej lewicy?
Ciekawe. Pacjent też definiował prawicę przez odejmowanie i mu wychodziło w chwilach przyciśnięcia do muru, że do grona najprawdziwków należeli tylko on, somsiad od walenia ministrantów i założyciel kanapowej partii. Ten ostatni zresztą też wykazywał oznaki lewicowego wypaczenia.
- Hatefire
No ok, tylko nie wiem jak spiąć logicznie nominalną lewicowość z wsparciem partii o profilu neoliberalnym z silnym komponentem konserwatyzmu obyczajowego? Dla mnie to trochę kazus czarnucha próbującego się zapisać do Ku Klux Klanu. Skoro toczy się słusznie bekę z Wosia, Bestii z Kutna i generalnie alt leftu z ich miłością do PiS i Trumpa, to trzeba być konsekwentnym. Oczywiście zachowując proporcje. To jest dziwnym i IMO nie trafionym wyborem politycznym, ten alt left, to kliniczny przypadek niedojebania umysłowego.Pelson pisze: ↑29-06-2026, 23:53Hehe, czyli tzw. "odchył prawicowy" był-wystąpił u Herr Wojtka i został wypisany z szeregów jedynie słusznej lewicy?
Ciekawe. Pacjent też definiował prawicę przez odejmowanie i mu wychodziło w chwilach przyciśnięcia do muru, że do grona najprawdziwków należeli tylko on, somsiad od walenia ministrantów i założyciel kanapowej partii. Ten ostatni zresztą też wykazywał oznaki lewicowego wypaczenia.
Edit: żeby nie było głosowania Razem w sprawie Zera i Memcena, to moim zdaniem, cytując znanego francuskiego polityka, gorsze niż zbrodnia, to błąd.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- WaszJudasz
https://en.wikipedia.org/wiki/Ron_Stallworth
Paradoksalnie - to było chyba najsensowniejsze członkostwo w historii tej organizacji
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Hatefire
Znana historia. W "Płonących siodłach" też jest motyw, że główny bohater jest przebrany za KlansmanaWaszJudasz pisze: ↑30-06-2026, 09:38Paradoksalnie - to było chyba najsensowniejsze członkostwo w historii tej organizacji![]()
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy