Gorontz przygrzał, bdb płyt
Now playing / Czego teraz słuchacie v.5
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
- Sybir
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Now playing / Czego teraz słuchacie v.5
Wiadomo. Uwielbiam słuchać w upały, osobliwie przy wódeczce.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
In this moment
we are one
Fight for him
destroy the sun
Find your flow
- DST
- rasowy masterfulowicz
- Harlequin
- Bolt
- weteran forumowych bitew

I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Live here my whole life
Live here my whole life
-
Żwirek i Muchomorek
Why can't we all just walk away?
Baton w krainie kangurów
Baton w krainie kangurów
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- nagrobek
- zahartowany metalizator
- dzik
- zahartowany metalizator
Dyskografia zespołu Sznur.
dobry kościół to kościół spalony
- immortal69
- w mackach Zła
- TheDude
-
Żwirek i Muchomorek
To chyba rzadko spotykana obiekcja na forum black/deathmetalowym, ale wiadomo, każdy lubi co innego. Mnie to granie jakoś... może nie relaksuje, bo to złe słowo, ale jest w niej coś co powoduje, że się uspokajam.
Tymczasem nie wiem co zarzucić do biegania (dziesięć kilometrów w planie, zaduch jest taki, że może być ciężko) i ostatecznie chyba właśnie padnie na cytowane wyżej MUSLIMGAUZE. No bo czemu nie!
Baton w krainie kangurów
Baton w krainie kangurów
-
Alter Ego
- w mackach Zła

Nie mówcie, że to nie może być tegoroczna czołówka.
- Gumiak
-
szczylun
- rasowy masterfulowicz
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Wiem, też o tym myślałem dokładnie, że to forum o mrocznej muzyce, a ja mówię, że za mroczna. No ale tak jak rozmawialiśmy niedawno, trochę mnie ostatnio odrzuca od mroku ku światłu. Z takich rzeczy, ale o bardziej mistycznym nastroju, uwielbiam to:Żwirek i Muchomorek pisze: ↑01-07-2026, 19:07To chyba rzadko spotykana obiekcja na forum black/deathmetalowym, ale wiadomo, każdy lubi co innego. Mnie to granie jakoś... może nie relaksuje, bo to złe słowo, ale jest w niej coś co powoduje, że się uspokajam.
Tymczasem nie wiem co zarzucić do biegania (dziesięć kilometrów w planie, zaduch jest taki, że może być ciężko) i ostatecznie chyba właśnie padnie na cytowane wyżej MUSLIMGAUZE. No bo czemu nie!
A co do biegania, to oryginalne masz te wybory. Dla mnie jednak musi być wyraźny rytm i moc. Wczoraj zapuszczone do treningu Artillery "By Inheritance" nie trafiło, bo za szybkie i za mało rytmiczne.
W sumie to chyba nie przeszkadza mi najbardziej to, że Muslimgauze jest mroczne. Raczej chodzi o to, że czuję, że to tworzy człowiek, który ma autentycznie mrocznie pod kopułą, i to w taki sposób, przy którym wyobrażam sobie dość inteligentnego, ale zapuszczonego człowieka spędzającego czas w piwnicy, który poza nagrywaniem muzyki gromadzi materiały wybuchowe i broń, by pewnego dnia dokonać swojej ostatniej akcji, o której usłyszy świat (i się przerazi), jak w Christchurch.
Find your flow
- Ascetic
SAVAGE
1-4 kawałki nakurwiają jak dzisiejsza burza na Śląsku, a z tego co mnie piszą nadchodzące discogruzowisko na Mazowszu.
Po innym disconiegruzowisko

1-4 kawałki nakurwiają jak dzisiejsza burza na Śląsku, a z tego co mnie piszą nadchodzące discogruzowisko na Mazowszu.
Po innym disconiegruzowisko

lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- Bolt
Już niestety nie tworzy, nie żyje od prawie 30 lat. A szkoda, dobry projekt to był.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑01-07-2026, 21:04Wiem, też o tym myślałem dokładnie, że to forum o mrocznej muzyce, a ja mówię, że za mroczna. No ale tak jak rozmawialiśmy niedawno, trochę mnie ostatnio odrzuca od mroku ku światłu. Z takich rzeczy, ale o bardziej mistycznym nastroju, uwielbiam to:Żwirek i Muchomorek pisze: ↑01-07-2026, 19:07To chyba rzadko spotykana obiekcja na forum black/deathmetalowym, ale wiadomo, każdy lubi co innego. Mnie to granie jakoś... może nie relaksuje, bo to złe słowo, ale jest w niej coś co powoduje, że się uspokajam.
A co do biegania, to oryginalne masz te wybory. Dla mnie jednak musi być wyraźny rytm i moc. Wczoraj zapuszczone do treningu Artillery "By Inheritance" nie trafiło, bo za szybkie i za mało rytmiczne.
W sumie to chyba nie przeszkadza mi najbardziej to, że Muslimgauze jest mroczne. Raczej chodzi o to, że czuję, że to tworzy człowiek, który ma autentycznie mrocznie pod kopułą, i to w taki sposób, przy którym wyobrażam sobie dość inteligentnego, ale zapuszczonego człowieka spędzającego czas w piwnicy, który poza nagrywaniem muzyki gromadzi materiały wybuchowe i broń, by pewnego dnia dokonać swojej ostatniej akcji, o której usłyszy świat (i się przerazi), jak w Christchurch.
I was born in this town
Live here my whole life
Live here my whole life
Live here my whole life
Live here my whole life
-
Żwirek i Muchomorek
To chyba nie jest takie dalekie od prawdy, bo facet, który to tworzył, zszedł był w 1999 i nie miał jeszcze czterdziestki, a narąbał coś koło dwustu albumów studyjnych. Jakieś archiwalia wychodzą do dzisiaj - z czego wynika, że musiał cały dostępny czas poświęcać niemal wyłącznie na granie i stresowanie się faktem, że w Palestynie trwa niesprawiedliwa wojna w której giną dzieci (w jakimś wywiadzie ktoś go spytał co by było, gdyby na Bliskim Wschodzie zapanował pokój, na co padła odpowiedź, że dalej grałby z podobnym zaangażowaniem w walkę o prawa człowieka, tylko przerzuciłby się na Tybet). Zresztą w ogóle mało o nim wiadomo, to musiał być jakiś naprawdę dziwny przypadek.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑01-07-2026, 21:04Wiem, też o tym myślałem dokładnie, że to forum o mrocznej muzyce, a ja mówię, że za mroczna. No ale tak jak rozmawialiśmy niedawno, trochę mnie ostatnio odrzuca od mroku ku światłu. Z takich rzeczy, ale o bardziej mistycznym nastroju, uwielbiam to:Żwirek i Muchomorek pisze: ↑01-07-2026, 19:07To chyba rzadko spotykana obiekcja na forum black/deathmetalowym, ale wiadomo, każdy lubi co innego. Mnie to granie jakoś... może nie relaksuje, bo to złe słowo, ale jest w niej coś co powoduje, że się uspokajam.
Bieganie, zwłaszcza takie dłuższe i spokojniejsze, to jest ten moment, kiedy mogę skupić się na muzyce w pełni, a że nie mam takich okazji dużo, to staram się to wykorzystywać do maksimum i słucham wtedy tego, w co chcę się akurat wgryźć, a nie tego, co mi będzie do czynności biegania pasowało. Czasami są zgrzyty - CURRENT 93 do biegania nie pasuje, muzyka klasyczna też nie bardzo mi wchodzi, podobnie jak death metal (ale bm jest już okej) - ale na ogół nie mam z tym problemu.
MIND NECROSIS FACTOR nie znam; ten numer się fajnie zaczyna, ale potem robi się dla mnie trochę zbyt filmowo/podniośle. To nie znaczy, że źle, ale nie do końca się z tym łączę.
NP. do poduchy coś chyba dzisiaj zarzucę, bo mnie jakoś rozbudziło to bieganie, więc odpalę Bandcamp i:

Trochę jakby słuchać fal elektromagnetycznych we własnym mózgu
Baton w krainie kangurów
Baton w krainie kangurów