miazga
VADER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: VADER
Wykopalisk ciąg dalszy. Essen 1997. W składzie Mauser (świeżo w zespole - od tygodnia w składzie) i Szambo. WIzualnie, brzmieniowo... miazga.
Live VADER 1997 - Zeche Carl, Essen, Germany, 01 Sep
1) 01:19 Sothis, De Profundis
2) 05:23 Silent empire, De Profundis
3) 11:01 Dark age, Ultimate Incantation
4) 16:25 Carnal, Black to the blind
5) 19:19 Reborn in flames, De Profundis
6) 24:17 Distant dream, Black to the blind
7) 27:35 Testimony, Ultimate Incantation
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
Nasum
Obydwa materiały - zwłaszcza ten z wywiadem - kozackie. Dawno już nie widziałem Vadera na żywo, ale teraz już na scenie inny klimat, inny image, nie ma już tego diabelstwa co wtedy.... Niemniej z chęcią bym się przeszedł by to skonfrontować na własne oczy i uszy. A;e wtedy.... miazga. Nie mieliśmy się absolutnie czego wstydzić. Nawet jak brzmienie debiutu nie zadowalało twórców do końca, to na deskach scenicznych pokazywali na co ich stać. Śmiało stawali wtedy u boku największych gwiazd i te własnie gwiazdy nieraz były zaskoczone żywiołem na scenie, poziomem gry czy determinacja.
-
Soundterror
- postuje jak opętany!
Obecnie koncertowo nadal miazga. Klimat inny bo i inni muzycy, większy repertuar oraz i wiek inny. Natomiast polecam sprawdzić jak bedzie okazja.Nasum pisze: ↑13-07-2026, 18:40Obydwa materiały - zwłaszcza ten z wywiadem - kozackie. Dawno już nie widziałem Vadera na żywo, ale teraz już na scenie inny klimat, inny image, nie ma już tego diabelstwa co wtedy.... Niemniej z chęcią bym się przeszedł by to skonfrontować na własne oczy i uszy. A;e wtedy.... miazga. Nie mieliśmy się absolutnie czego wstydzić. Nawet jak brzmienie debiutu nie zadowalało twórców do końca, to na deskach scenicznych pokazywali na co ich stać. Śmiało stawali wtedy u boku największych gwiazd i te własnie gwiazdy nieraz były zaskoczone żywiołem na scenie, poziomem gry czy determinacja.
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
Jack Allenstein, na JuTuBBę "oTYhuju" , mam nadzieję, wrzuci kiedyś, zaś, z roku 1993 Videło z Bolt Thrower/Grave, z klubbe Eskulap Poznań ( World Crusade Tour 20.02.1993).
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=TFDS5dh ... rt_radio=1
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=TFDS5dh ... rt_radio=1
- DST
- zahartowany metalizator
Ogień na maksa. Przez to średnie nagłośnienie jak na próbie jeszcze bardziej słychać jaki to żywioł.trup pisze: ↑13-07-2026, 13:33Wykopalisk ciąg dalszy. Essen 1997. W składzie Mauser (świeżo w zespole - od tygodnia w składzie) i Szambo. WIzualnie, brzmieniowo... miazga.
- trup
WrzuciU. WrzuciU.
Na poprzedniej stronie wstawiłem ale wstawiam raz jeszcze bo rufniesz warto!
Przy okazji gdzieś mówił, że jakieś swoje muzyczne coś tworzy. Może w końcu nagra i wyda.
VADER (Old line - World Crusade Tour) 20.02.93 Poznań
Koncert zespołu VADER w ramach europejskiej trasy koncertowej- World Crusade Tour-(Bolt Thrower, Grave, Vader) odbył się w Poznaniu w klubie Eskulap 20.02.1993. Podczas tej trasy promowany był pierwszy album zespołu - The Ultimate Incantation.Vader wystąpił w składzie : Piotr Wiwczarek-gitara vocal,Krzysztof Raczkowski-perkusja, Jarosław Łabieniec-gitara, Jacek Kalisz - bass.
- trup
Jack > Jacek > Jackie
Allenstein.> Olsztyński > Kalisz