SUMMONING
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rozkręca się
-
- rozkręca się
- JOYLESS
- zaczyna szaleć
Lubie Summoning. Moze ich muzyka jest czasem sztuczna i nieco kiczowata, ale generalnie bardzo pasuje mi klimat jaki tworza. BArdzo lubie "Lugburz", ktory poza debiutem Abigor jest moim zdaniem chyba najlepsza plyta BM z kraju wodza Adolfa H. Z pozniejszych plyt najbardziej lubie "Stronghold", ktory jest dla mnie kwintesencja ich stylu. "Let Mortal Heroes Sing Your Fame" tez ujdzie. Szkoda, ze bardziej nie przykladaja sie do brzmienia i pracy gitar. Mogloby to znaczaco wzbogacic ich muzyke.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
- Brzachwo Wój
- w mackach Zła
-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
- sveneld
- zaczyna szaleć
[quote][i]Wysłane przez Authyyr[/i]
Bardzo udany krążek,mimo wszystko krok do przodu,gdyż pojawia się parę nowych elementów. [/quote]
Zgadzam się, ze płyta jest bardzo dobra, jak zwykle nie zawiodłem się na Summoning, bardzo niewiele kapel potrafi zbudować tak sugestywny i pasujący do tematyki tekstów klimat.Krążek nie opuszcza mojego odtwarzacza od 3 tygodni i na razie tak zostanie.
Nie bardzo tylko widzę te nowe elementy- moim zdaniem to prosta kontynuacja "Let the mortals...", niemal jej druga część. Takie przynajmniej mam wrażenie w porównaniu do gwałtownych zmian między "Dol Guldur", a "Stronghold" , a następnie "Let the mortal heroes sing your fame".
ten brak innowacji to waściwie jedyne zarzut jaki mam do "Oath bound".
[quote][i]Wysłane przez twoja_stara_trotzky[/i]
prawdziwi bogowie casio metalu. 1 / 10. [/quote]
Twoja stara casio!
Bardzo udany krążek,mimo wszystko krok do przodu,gdyż pojawia się parę nowych elementów. [/quote]
Zgadzam się, ze płyta jest bardzo dobra, jak zwykle nie zawiodłem się na Summoning, bardzo niewiele kapel potrafi zbudować tak sugestywny i pasujący do tematyki tekstów klimat.Krążek nie opuszcza mojego odtwarzacza od 3 tygodni i na razie tak zostanie.
Nie bardzo tylko widzę te nowe elementy- moim zdaniem to prosta kontynuacja "Let the mortals...", niemal jej druga część. Takie przynajmniej mam wrażenie w porównaniu do gwałtownych zmian między "Dol Guldur", a "Stronghold" , a następnie "Let the mortal heroes sing your fame".
ten brak innowacji to waściwie jedyne zarzut jaki mam do "Oath bound".
Twoja stara casio!
Only dead fish flows with the stream...
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
- boroowa
- weteran forumowych bitew
[quote][i]Wysłane przez Ihasan[/i]
a kto mi kiedyś "Dol Guldur" polecał [/quote]
Gusta Piotra zmienne są, można sie nieźle obłowić jak mu się znudzi jakiś zespół
Gusta Piotra zmienne są, można sie nieźle obłowić jak mu się znudzi jakiś zespół

I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
[quote][i]Wysłane przez Authyyr[/i]
Bardzo udany krążek,mimo wszystko krok do przodu,gdyż pojawia się parę nowych elementów.Nie wyobrażam sobie kogoś kibicującego temu duetowi kto tej płyty by nie posiadał...No i (jak zwykle) zajebista okładka (ale tu o muzyce,a nie o okładkach;)) [/quote]
niby tak, pojawia się parę nowych elementów, ale coś mi w nim brakuje.
Mam cholerny sentyment do SUMMONING, gdyż pamiętam ich od samego początku kariery. Obok ABIGOR`a byli dla mnie swego czasu najlepszyą kapelką w Ausrtii, nie mniej uważam, że "Oath Bound" już nie zrobił tak wielkiego kroku w porównaniu z jego poprzedniczką, jak choćby różnica między "Dol Guldur" a "Stronghold" (o różnicy między "Lugburz a "Minas Morgul" nie wspominam).
Dla mnie osobiście parę elementów na tym albumie (mowa oczywiście o "Oath Bound") jest zby długa, troszeczkę bym ten album poprzycinał. Jeśli komuś się średnio podoba Summoning, to zakup ich nowego albumu jest stratą pieniędzy, bo naprawdę nie ma tam, nie wiadomo jakich nowatorskich rozwiązań.
Osobiście najwyżej sobie cenię do dnia dzisiejszego "Stronghold".
Bardzo udany krążek,mimo wszystko krok do przodu,gdyż pojawia się parę nowych elementów.Nie wyobrażam sobie kogoś kibicującego temu duetowi kto tej płyty by nie posiadał...No i (jak zwykle) zajebista okładka (ale tu o muzyce,a nie o okładkach;)) [/quote]
niby tak, pojawia się parę nowych elementów, ale coś mi w nim brakuje.
Mam cholerny sentyment do SUMMONING, gdyż pamiętam ich od samego początku kariery. Obok ABIGOR`a byli dla mnie swego czasu najlepszyą kapelką w Ausrtii, nie mniej uważam, że "Oath Bound" już nie zrobił tak wielkiego kroku w porównaniu z jego poprzedniczką, jak choćby różnica między "Dol Guldur" a "Stronghold" (o różnicy między "Lugburz a "Minas Morgul" nie wspominam).
Dla mnie osobiście parę elementów na tym albumie (mowa oczywiście o "Oath Bound") jest zby długa, troszeczkę bym ten album poprzycinał. Jeśli komuś się średnio podoba Summoning, to zakup ich nowego albumu jest stratą pieniędzy, bo naprawdę nie ma tam, nie wiadomo jakich nowatorskich rozwiązań.
Osobiście najwyżej sobie cenię do dnia dzisiejszego "Stronghold".
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
[quote][i]Wysłane przez boroowa[/i]
[/quote]
skąd ja to znam ...
P.S. Awurob, Ciebie to się tu nie spodziewałem

skąd ja to znam ...
P.S. Awurob, Ciebie to się tu nie spodziewałem

- boroowa
Kiedyś ('95-'96, kurcze, ale ten czas leci) "Minas Morgul" podobał mi się bardzo, kolejna płyta, "Dol Guldur" wymęczyła mnie natomiast niemiłosiernie. Kolejne płyty podarwoałem sobie.
Ostatnio ściągnąłem sobie empeczy "MM" w celu odświezenia znajomości i teraz zastanawiam się, co mi sie tam kiedyś podobało. Ale w casio metalu są rzeczywiście bogami.
Ostatnio ściągnąłem sobie empeczy "MM" w celu odświezenia znajomości i teraz zastanawiam się, co mi sie tam kiedyś podobało. Ale w casio metalu są rzeczywiście bogami.
- boroowa
[P.S. Awurob, Ciebie to się tu nie spodziewałem
[/quote]
Awurob... hehe, zapomniałem
A gdzie miałem być, na forum Naszgo Dziennika?
[P.S. Awurob, Ciebie to się tu nie spodziewałem

Awurob... hehe, zapomniałem

A gdzie miałem być, na forum Naszgo Dziennika?

- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
[/quote]
ty się obłowiłeś przez mój nałóg nikotynowy
diabłu niech będą dzięki, rzuciłem to gówno już kilka lat temu
ale pare perełek ode mie w swoim czasie za grosze wyciągnąłeś
btw, kiedy po płyty wpadniesz?
awurob
hehehe LOL!

ty się obłowiłeś przez mój nałóg nikotynowy

diabłu niech będą dzięki, rzuciłem to gówno już kilka lat temu

ale pare perełek ode mie w swoim czasie za grosze wyciągnąłeś

btw, kiedy po płyty wpadniesz?

awurob

hehehe LOL!
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Kiedyś ('95-'96, kurcze, ale ten czas leci) "Minas Morgul" podobał mi się bardzo, kolejna płyta, "Dol Guldur" wymęczyła mnie natomiast niemiłosiernie. Kolejne płyty podarwoałem sobie.
Ostatnio ściągnąłem sobie empeczy "MM" w celu odświezenia znajomości i teraz zastanawiam się, co mi sie tam kiedyś podobało. Ale w casio metalu są rzeczywiście bogami. [/quote]
gusta się zmieniają, każdy z biegiem czasu szuka czegoś nowego, świeżego, ciekawszego ... ale sentymen pozostaje do pewnych albumów :]
[quote]awurob
hehehe LOL![/quote]
nie mów, że nie pamiętasz lekkiego upodlenia "Pod psią i kocią łapą" - ta knajpa jeszcze istnieje??
Ostatnio ściągnąłem sobie empeczy "MM" w celu odświezenia znajomości i teraz zastanawiam się, co mi sie tam kiedyś podobało. Ale w casio metalu są rzeczywiście bogami. [/quote]
gusta się zmieniają, każdy z biegiem czasu szuka czegoś nowego, świeżego, ciekawszego ... ale sentymen pozostaje do pewnych albumów :]
[quote]awurob

hehehe LOL![/quote]
nie mów, że nie pamiętasz lekkiego upodlenia "Pod psią i kocią łapą" - ta knajpa jeszcze istnieje??