ANIMA DAMNATA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- longinus696
- zahartowany metalizator
[quote][i]Wysłane przez nan[/i]
Eee, nie czytałem całego wątku, ale tak mi się wydaje, że wiele zależy od tego, jaką definicję sztuki obrać. [/quote]
Ja się powołuję na definicję Thimoty'ego Binkley'a, bo jest dość szeroka i uwzględnia również nowoczesne konwencje działań artystycznych. Chodzi o to, by definicja obejmowała swym zasięgiem jak największą ilość usankcjonowanych przez tradycję rodzajów twórczości. Wtedy obraz jest pełniejszy.
Eee, nie czytałem całego wątku, ale tak mi się wydaje, że wiele zależy od tego, jaką definicję sztuki obrać. [/quote]
Ja się powołuję na definicję Thimoty'ego Binkley'a, bo jest dość szeroka i uwzględnia również nowoczesne konwencje działań artystycznych. Chodzi o to, by definicja obejmowała swym zasięgiem jak największą ilość usankcjonowanych przez tradycję rodzajów twórczości. Wtedy obraz jest pełniejszy.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- postuje jak opętany!
Spoko, spoko, mnie chodzi jeno o to, że nie-sztuka (jesli mogę się tym terminem posłużyć ) nie równa się syf i gnój. Tzn. nie każdy wytwór przemysłu kulturowego jest gównem, jak twierdził Adorno albo Greenberg. Po prostu idę za Dahlhausem i jego "Ideą muzyki abolutnej" i zgadzam się, że muzyka autonomiczna = sztuka. Tylko że uważam, że "nie-sztuka" niepotrzebnie kojarzy się tym i owym z "bezwartościowością".
- EM
- zaczyna szaleć
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
[quote] swoją drogą mogliby w końcu zajebać jakąś konkretna trasę... ale z tego, co słyszałem, w niektórych miejsach moga mieć 'problemy'
[/quote]
Za moja inicjatywą i jeszcze kilku osób miał być na jesień mini tour z Hellfist, Anima Damnata i jeszcze pewną kapelką. Chuj bombki strzelił z terminem, więc bardzo możliwe że na wczesną wiosnę to wypali. Ale i tak na jesień zwołuję chłopaków do Polski płn.

Za moja inicjatywą i jeszcze kilku osób miał być na jesień mini tour z Hellfist, Anima Damnata i jeszcze pewną kapelką. Chuj bombki strzelił z terminem, więc bardzo możliwe że na wczesną wiosnę to wypali. Ale i tak na jesień zwołuję chłopaków do Polski płn.
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
- Duban
- weteran forumowych bitew
[quote][i]Wysłane przez EM[/i]
chyba tylko z garstka spedalonych wiesniakow, ktorzy jak zwykle wykrzykuja swoje teorie za pomoca anonimowego internetu [/quote]
miałem akurat coś innego na myśli (vide właściciele klubów - obiło mi się o uszy, że w Wawie maja gdzieś zakaz wstępu, ale mogę się mylić), ale to prawda, że grono oponentów internetowych, ganiających po plaży w różowych japonkach jest spore... ale chuj im w dupę.
edit: anti, mam nadzieję, że w końcu wypali i mimo wszystko rozszerzycie tour o Polskę zachdonią
chyba tylko z garstka spedalonych wiesniakow, ktorzy jak zwykle wykrzykuja swoje teorie za pomoca anonimowego internetu [/quote]
miałem akurat coś innego na myśli (vide właściciele klubów - obiło mi się o uszy, że w Wawie maja gdzieś zakaz wstępu, ale mogę się mylić), ale to prawda, że grono oponentów internetowych, ganiających po plaży w różowych japonkach jest spore... ale chuj im w dupę.
edit: anti, mam nadzieję, że w końcu wypali i mimo wszystko rozszerzycie tour o Polskę zachdonią

If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
[quote] edit: anti, mam nadzieję, że w końcu wypali i mimo wszystko rozszerzycie tour o Polskę zachdonią
[/quote]
Właśnie ona jest głównie w planach.
Ale problem i obawa jest tylko jedna, a wiadomo że takie przedsięwzięcia to nie tylko dobre chęci i pasja, a też nie mały nakład finansowy

Właśnie ona jest głównie w planach.
Ale problem i obawa jest tylko jedna, a wiadomo że takie przedsięwzięcia to nie tylko dobre chęci i pasja, a też nie mały nakład finansowy

-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
Organizator to nie jest pewny zawód, zawsze trzeba pogodzić się z ryzykiem 
Na pewno, jeśli zacznę już konstruktywnie o tym myśleć, to chcę żeby wszystko było zapięte na ostatni guzik. Z doświadczenia wiem, że gigi robione na szybko w 99% okazują się niewypałem.
Chociaż ostatnio dwoiłem się i troiłem z 1szą edycją BFR w Szczecinie - reklama była w radiu, tv, ulice pozaklejane, ulotki wszędzie i wpadło raptem 50 osób...

Na pewno, jeśli zacznę już konstruktywnie o tym myśleć, to chcę żeby wszystko było zapięte na ostatni guzik. Z doświadczenia wiem, że gigi robione na szybko w 99% okazują się niewypałem.
Chociaż ostatnio dwoiłem się i troiłem z 1szą edycją BFR w Szczecinie - reklama była w radiu, tv, ulice pozaklejane, ulotki wszędzie i wpadło raptem 50 osób...
-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
- Duban
- weteran forumowych bitew
myslę, że w takich miastach jak Poznań, Zielona czy Wrocław, nie wpsominając o Katowicach i Kraku może na AD wpaść sporo ludzi. Zle rzeczywiście - nie rozbija się to tylko i wyłącznie o chęci, ale także o gros innych rzeczy. Na pierwszym miejscu na pewno są w tym wypadku finanse...
If you believe the western sun
- EM
- zaczyna szaleć
[quote][i]Wysłane przez Duban[/i]
[/quote]
to chyba ktos tak profilaktycznie zdecydowal;-). jakis czas temu byl planowany koncert w progresji, wiec tego klubu ban raczej nie dotyczy.
[/quote]
to chyba ktos tak profilaktycznie zdecydowal;-). jakis czas temu byl planowany koncert w progresji, wiec tego klubu ban raczej nie dotyczy.
- EM
- zaczyna szaleć
[quote][i]Wysłane przez przystojniak[/i]
ban dotyczy przestrzeni grafenberga, gdzie anima grała z azarath w 2002 i długi w przypływie spirytusowego olśnienia\szaleństwa przeciął mieczem stół na dwie części:) [/quote]
fuck-tycznie
Ale poniewaz w PG koncertow metalowych juz raczej nie ma, to sie to nie liczy, hehe. Wyjatkowo syfne miejsce. Wyladowalem tam kiedys nie nieudanym Gospel of the Horns/In Aeternum.
ban dotyczy przestrzeni grafenberga, gdzie anima grała z azarath w 2002 i długi w przypływie spirytusowego olśnienia\szaleństwa przeciął mieczem stół na dwie części:) [/quote]
fuck-tycznie

- Gore_Obsessed
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
- Gore_Obsessed
-
- rasowy masterfulowicz
August 2006
Months passed and finally we've finished composing battle hymns
for the new album. The recording session is going to start on 10th
September at Studio-X in Olsztyn (Poland)
Title of the forthcoming full-lenght will be announced soon.
Soon the site will be updated with photos from our show in Katowice
Months passed and finally we've finished composing battle hymns
for the new album. The recording session is going to start on 10th
September at Studio-X in Olsztyn (Poland)
Title of the forthcoming full-lenght will be announced soon.
Soon the site will be updated with photos from our show in Katowice
- NW.
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
- Gore_Obsessed
- longinus696
[quote][i]Wysłane przez zoloft_smile[/i]
nie, on prowokuje, co nie znaczy, ze tak uwaza. jestes czlowiekiem wyksztalconym, a tak oczywisty szczegol jak rozstrzal miedzy slowem a czynem ci uciekl?[/quote]
Nie zrozumiałeś mnie.
Jeśli Benton ryczy "Kill The Christians" to nie znaczy, że ma ochotę zabić wszystkich chrześcijan, to znaczy, że radykalnie neguje ich światopogląd i sposób życia. A wyraża to w wyolbrzymionej i groteskowej formie.
nie, on prowokuje, co nie znaczy, ze tak uwaza. jestes czlowiekiem wyksztalconym, a tak oczywisty szczegol jak rozstrzal miedzy slowem a czynem ci uciekl?[/quote]
Nie zrozumiałeś mnie.
Jeśli Benton ryczy "Kill The Christians" to nie znaczy, że ma ochotę zabić wszystkich chrześcijan, to znaczy, że radykalnie neguje ich światopogląd i sposób życia. A wyraża to w wyolbrzymionej i groteskowej formie.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel