MANTICORE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Mental
- weteran forumowych bitew
MANTICORE
Żeby nie bylo za dużo "jawnie nazistowskich" tematów, to tutaj macie okazje porozmawiac o amerykanskim boysbandzie - Manticore. Gra tam kilku kolesi, ktorzy nie raz odbierali nagrode Grammy i udzielali sie tam i tu, tak wiec wrazenia gwarantowane.
Najnowsza zaraza pt. "For Rats and Plague" ZABIJA! takiego pojebanstwa dawno nie slyszalem, wokale poprostu MIAZDZA! Na plycie dodatkowo znajduje sie cover skurwieli z Archgoat. Plyta powinna byc dostepna w waszej lokalnej parafii na zakrystii.
A teraz oddaje glos publicznosci...
Najnowsza zaraza pt. "For Rats and Plague" ZABIJA! takiego pojebanstwa dawno nie slyszalem, wokale poprostu MIAZDZA! Na plycie dodatkowo znajduje sie cover skurwieli z Archgoat. Plyta powinna byc dostepna w waszej lokalnej parafii na zakrystii.
A teraz oddaje glos publicznosci...
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
-
- rasowy masterfulowicz
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Ja znam ich tylko z "Ritual Cleansing Of The Whore", który to materiał bardzo sobie cenię. Podoba mi się takie, trudne do jednoznacznego zaszufladkowania granie, które jest charakterystyczne szczególnie dla obu Ameryk. Powiedzmy, że to tamtejszy przepis na BM. Podchodzi mi to zdecydowanie bardziej niż te "skandynawskie" surowizny, gdzie od częstotliwości wydobywających się z gitar bolą mnie zęby, od tych wydobywających się z wokalistów głowa, a od często pojawiających się wstawek "ludowych" brzuch.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- gezolucifer
- rozkręca się
- NW.
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
- Ulfr
- zaczyna szaleć
- longinus696
Mam "Bowels Of The Holy Anoint Us In Evil".
Kawał szorstkiego metalu podlanego okultystycznym sosem rodem z albumów Beherit. Zgadzam się z Mańkiem. Można powiedzieć, że to black w wydaniu amerykańskim, ale że w Ameryce nie umieją grać blacku to zawsze wychodzi im z tego black/death. Ten jest wyborny. Nie dla lalusiów.
Kawał szorstkiego metalu podlanego okultystycznym sosem rodem z albumów Beherit. Zgadzam się z Mańkiem. Można powiedzieć, że to black w wydaniu amerykańskim, ale że w Ameryce nie umieją grać blacku to zawsze wychodzi im z tego black/death. Ten jest wyborny. Nie dla lalusiów.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- zaczyna szaleć
- NW.
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Re:
Tak samo. Słyszałem pojedyncze numery z 'Bowels of the Holy Anoint Us In Evil' i uznałem, że całości posłucham dopiero jak kupię, bo zapowiadał się zajebiście i nie będę sobie psuł frajdy jakimiś mp3. Dwójka podobno dużo słabsza, ale póki co nie słyszałem.Gore_Obsessed pisze:Ja znam ich tylko z "Ritual Cleansing Of The Whore", który to materiał bardzo sobie cenię.
Re: MANTICORE
Niestety, miałem do czynienia tylko z albumem, który wymienił załozyciel tematu. Pisze niestety, bo po przesłuchaniu bardzo mnie ta kapela zainteresowała i stwierdziłem, że wartoby się przyjrzeć innym rzeczom, które nagrali. Krótki romans, ale dobrze wspominam 

- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Wlasnie ja tez posiadam jedynie For Rats...i bede to musial wkrotce zmienic.Plytka jest zajebista i jesli pojawiaja sie glosy, ze debiut jest jeszcze lepszy to-no sam sie zastanawiam dlaczego go nie znam 

- Set
- postuje jak opętany!
Jedynka jest w zasadzie bardziej nieokrzesana, sprawia wrażenie bardziej chaotycznej, w końcu to debiut, ale biorąc pod uwagę stylistykę, tak powinno być. Ostatnia płyta mnie osobiście niszczy bardziej. Totalny satanic/war/black/death/jebaćchrystusa/metal w jak najlepszej tradycji.
NECRO SKINS SOCIETY
- Husar
A myslalem ze wszystko co ma w nazwie "...core" to gowno 

Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- Set
- postuje jak opętany!
Mogę się mylić ale tu chyba bardziej chodzi o cos takiego

Mantikora, czyli Chimera

Mantikora, czyli Chimera
NECRO SKINS SOCIETY
- Scaarph
mantikora to nie chimera, to raz.
a dwa, to huser se jajca robił raczej

- Set
- postuje jak opętany!
Mantikora , czyli coś jak Chimera. Stwór, potwór, czy inna sraka. O to mi bardziej chodzi.Scaarph pisze:mantikora to nie chimera, to raz.
NECRO SKINS SOCIETY
- Husar
- Scaarph
czyli smok!Set pisze:Mantikora , czyli coś jak Chimera. Stwór, potwór, czy inna sraka. O to mi bardziej chodzi.Scaarph pisze:mantikora to nie chimera, to raz.

no, ale jak jeśli w ten sposób na to patrzeć, to rzeczywiście, masz rację.
- Set
- postuje jak opętany!
Manticora scabra
A poza tym Mantikora wygląda jak chimera, piszcie co chcecie

Zresztą, jebać to. Chuj to kogo obchodzi...

A poza tym Mantikora wygląda jak chimera, piszcie co chcecie

Zresztą, jebać to. Chuj to kogo obchodzi...
NECRO SKINS SOCIETY