HORNED ALMIGHTY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Duban
- weteran forumowych bitew
HORNED ALMIGHTY
Przeglądam forum i nie widzę nic na temat Duńczyków. Mają na koncie splicik z Sargeist i dwa albumy (EP-ki i demka nie liczę). Odsłuchałem sobie dziś kilkakrotnie ich najnowsze dzieło - 'The Devil's Music (Songs of Death and Damnation)' i zajebiście mi się podoba. Świetna, bardzo energetyczna muzyka i moim zdaniem jeden z bardziej ognistych krążków black metalowych obok 'The Cult is Alive' (w tym roku).
Pytanie jest takie:
1. Znacie?
2. Tniecie się przy muzyce Duńczyków?
3. Który ich materiał poza 'TDM' uważacie za godny polecenia?
4. Czy jesteście posiadaczami gitary Defil Cosmos, której niemalże wierna kopia zdobi nowy krążek Horned ALmighty?
5. Twoja Stary Horned Almighty?
Więcej info i jakieś wałki znajdziecie na [url]http://www.hornedalmighty.com/[/url] oraz na [url]http://www.myspace.com/hornedalmighty[/url]
Pytanie jest takie:
1. Znacie?
2. Tniecie się przy muzyce Duńczyków?
3. Który ich materiał poza 'TDM' uważacie za godny polecenia?
4. Czy jesteście posiadaczami gitary Defil Cosmos, której niemalże wierna kopia zdobi nowy krążek Horned ALmighty?
5. Twoja Stary Horned Almighty?
Więcej info i jakieś wałki znajdziecie na [url]http://www.hornedalmighty.com/[/url] oraz na [url]http://www.myspace.com/hornedalmighty[/url]
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
no ja sie dotykam przy "Black Metal Jesus" - jedyne co mam, ale zajebście kopiący black - taki rozwinięty styl Darkthrone - obok Armagedda jeden ze zdecydowanie najlepszych zespołów którzy czerpią z dorobku Norwegów - jak dla mnie rzecz jasssssna
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Duban
- Brzachwo Wój
- w mackach Zła
- Duban
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
- Duban
no ok, ale nie powiesz mi, że dzięki temu nie zyskali? Przecież bas na tej płycie miażdży! no i co by tu nie mówić - moim zdaniem dwaj nowi członkowie spisali się na medal! Dobry transfer 

- Duban
[quote][i]Wysłane przez Brzachwo Wój[/i]
nie wiem, czy o to by mi chodziło akurat
[/quote]
No, jak nie, jak tak? Muzyka jest naprawdę niezła i nie wierzę, że tak mało ludzi zna Horned Almighty. Są naprawdę solidni. Dziwi mnie, że nie wypowiedziało się jeszcze kilku prawdzików. Toż to wymarzony dla nich temat, w którym moga dać upust Pogańskiej Supremacji Wojowników Północy.
Zniechęca mnie to normalnie do zakładania tematów. Dużo ich nie było, ale jak zaczynałem wątek o jakimś zespole, to zazwyczaj padał jak mucha. A ostatnio chciałem założyć o Total Devastation. Ale po chuj?
nie wiem, czy o to by mi chodziło akurat

No, jak nie, jak tak? Muzyka jest naprawdę niezła i nie wierzę, że tak mało ludzi zna Horned Almighty. Są naprawdę solidni. Dziwi mnie, że nie wypowiedziało się jeszcze kilku prawdzików. Toż to wymarzony dla nich temat, w którym moga dać upust Pogańskiej Supremacji Wojowników Północy.
Zniechęca mnie to normalnie do zakładania tematów. Dużo ich nie było, ale jak zaczynałem wątek o jakimś zespole, to zazwyczaj padał jak mucha. A ostatnio chciałem założyć o Total Devastation. Ale po chuj?
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
- Duban
Nie stresuję się, tylko potem będą gadki, że na forum mało się gada o muzyce, a dużo o pierdołąch. Po kilkukrotnym przesłuchaniu 'The Devil's Music' także dochodzę do wniosku, że mają więcej do powiedzenia niż Darkthrone na ostatniej płycie. Naprawdę czuć w tym diabła. Zresztą doskonale się tego słucha, choć wiem, że niektórym może przeszkadzać zbyt "przejrzysta" produkcja. A dla mnie to akurat duuuuży plus. Dzięki temu bas staje się ważnym ogniwem i nie zlewa się w bezkształtną masę z bębnami. Zresztą produkcja tej płyty to całościowo duży atut Duńczyków. Muzyka sama by się bez niej obroniła, ale tak powstał album bardzo dobry, a nie tylko dobry.
- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt:
ja ich nie znam. a jak nie znam, to sie nie wypowiadam. z reguly nie wypowiadam sie w tematach o kapelach/plytach, ktorych nie znam. mysle, ze to zdrowe podejscie, nie wypowidac sie w ogole w tematach o kapelach/plytach, ktorych nie znam. pomysl co by bylo, gdybym wypowiadal sie w kazdym temacie o kapeli, ktorej nie znam. pewnie pisalbym bzdury. jak stary. tak, nie wypowiadam sie w tematach o kapelach/plytach, ktorych nie znam i wszyscy sa zadowoleni.
You can either focus on being right, or doing right; in the case of Christianity and Islam, you do neither.
- Duban
Pajonk, ok - nie ma problemu. Ale po to zapodałem linki na samym początku, żebyś mógł się o nich czegoś dowiedzieć. Jak nie chcesz to luz... Ale myślę, że po wysłuchaniu tych 3 czy 4 numerów z płyty możesz już coś o nich powiedzieć 

- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt:
- Brzachwo Wój
- w mackach Zła
[quote][i]Wysłane przez Duban[/i]
Nie stresuję się, tylko potem będą gadki, że na forum mało się gada o muzyce, a dużo o pierdołąch. [/quote]
No widzisz, bo problem polega na tym, ze nikt nie ma jakiegos zdrowego dystansu w dyskusji. Wystarczy, ze pada jakaś mniej pochlebna opinia na temat nowych zespołów i jest już najazd na "staruchów" co tylko stare zespoły i w ogóle... a ja sie nie podniecam byle g... i mam w dupie Horned Almighty, bo nie chce mi sie słuchać dziesiątego klonu, w dodatku chłopaków, którzy traktują to co robią jako zabawę jeno. Ich sprawa jakie maja podejscie, ale moja sprawa, że ja tego nie "kupuję". Niestety widać w tym wszystkim to, o czym mówię od dawna - o starych zespołach powiedziano juz wszystko, a zajebistym, najciekawszym na tym forum wyjatkiem są topiki o nowych płytach tych zespołów - popatrzcie sobie na tematy o Satyricon, Darkthrone, czy Celtic Frost - tu sie kurwa dzieje, więc nie narzekajcie, ale zakładanie tematów o jakichś gówno wartych wynalazkach nikogo juz nie wzrusza, raz na jakiś czas coś się ciekawego pojawi, ale 90% to chujnia. Każdy kto pierdoli na poziom tego forum spodziewa się, że wszyscy będa nagle pisać mądre rzeczy a sam nie jest w stanie założyć mądrego tematu, KTÓRY WYWOŁAŁBY ZAINTERESOWANIE, bo w tym chyba rzecz. Na razie przypomina mi to zdziwienie prowadzącego program telewizyjny dla rolników - bezpośrednia transmisja z kiszenia pasz na jesieni - tez był taki zdziwiony, ze nikt sie nie wypowiada i nie komentuje tego wykurwliwie "ciekawego" tematu.
a to zdanie:
Po kilkukrotnym przesłuchaniu 'The Devil's Music' także dochodzę do wniosku, że mają więcej do powiedzenia niż Darkthrone na ostatniej płycie. [/quote]
pozostawie bez komentarza, bo lubie cię bardzo i nie chcę ubliżyć...
Nie stresuję się, tylko potem będą gadki, że na forum mało się gada o muzyce, a dużo o pierdołąch. [/quote]
No widzisz, bo problem polega na tym, ze nikt nie ma jakiegos zdrowego dystansu w dyskusji. Wystarczy, ze pada jakaś mniej pochlebna opinia na temat nowych zespołów i jest już najazd na "staruchów" co tylko stare zespoły i w ogóle... a ja sie nie podniecam byle g... i mam w dupie Horned Almighty, bo nie chce mi sie słuchać dziesiątego klonu, w dodatku chłopaków, którzy traktują to co robią jako zabawę jeno. Ich sprawa jakie maja podejscie, ale moja sprawa, że ja tego nie "kupuję". Niestety widać w tym wszystkim to, o czym mówię od dawna - o starych zespołach powiedziano juz wszystko, a zajebistym, najciekawszym na tym forum wyjatkiem są topiki o nowych płytach tych zespołów - popatrzcie sobie na tematy o Satyricon, Darkthrone, czy Celtic Frost - tu sie kurwa dzieje, więc nie narzekajcie, ale zakładanie tematów o jakichś gówno wartych wynalazkach nikogo juz nie wzrusza, raz na jakiś czas coś się ciekawego pojawi, ale 90% to chujnia. Każdy kto pierdoli na poziom tego forum spodziewa się, że wszyscy będa nagle pisać mądre rzeczy a sam nie jest w stanie założyć mądrego tematu, KTÓRY WYWOŁAŁBY ZAINTERESOWANIE, bo w tym chyba rzecz. Na razie przypomina mi to zdziwienie prowadzącego program telewizyjny dla rolników - bezpośrednia transmisja z kiszenia pasz na jesieni - tez był taki zdziwiony, ze nikt sie nie wypowiada i nie komentuje tego wykurwliwie "ciekawego" tematu.
a to zdanie:
Po kilkukrotnym przesłuchaniu 'The Devil's Music' także dochodzę do wniosku, że mają więcej do powiedzenia niż Darkthrone na ostatniej płycie. [/quote]
pozostawie bez komentarza, bo lubie cię bardzo i nie chcę ubliżyć...
Ludwiku Dorn i Sabo, nie idźcie tą drogą !!!
- Duban
ma stronie zespołu też są próbki - bodajże dwie
edit: Brzachwo, ale ja nie mam nic przeciwko takim głosom - jednym się podoba, innym nie. Ok, nie ma problemu. Tobie sie nie podoba, więc jest luz, nie będę się spinał, żeby Cię przekonać
Mi przypadło do gustu i powiem, że są zespołem gówno wartym. Chłopaki mają jaja i rzępolą ten swój black dość dobrze, lepiej od wielu starych kapel, których właściwie są epigonami.
Programów dla rolników niestety nie oglądam, nad czym ubolewm, bo od kilku lat zrezygnowałem z miasta na rzecz sioła. Ale, czasem zdarzy mi się rzucić okiem na jakiś agrobiznes. Kurwa, człowieka, nie mów, że neikomentują, bo jak się taki Wiesiek z Heńkiem spod po-pegieerowskiego monopolu przed kamerę załapią, to się cuda wyprawiają. A jakie mądrości czasem Endrju sadzi, wycierając usta po swojskiej grochówce krawatem w biało-czerwone pasy, to sam dobrze wiesz
a Darkthrone? Hmmm... mi się naprawdę 'The Devil's Music' po tych kilku przesłuchaniach bardziej podoba. Może zmienię zdanie jutro, a może za tydzień. Cult is Alive to znakomity album, ale HA wcale nie jest słabsze.
Mam nadzieję, że nie przestaniesz mnie przez to lubić
edit: Brzachwo, ale ja nie mam nic przeciwko takim głosom - jednym się podoba, innym nie. Ok, nie ma problemu. Tobie sie nie podoba, więc jest luz, nie będę się spinał, żeby Cię przekonać

Programów dla rolników niestety nie oglądam, nad czym ubolewm, bo od kilku lat zrezygnowałem z miasta na rzecz sioła. Ale, czasem zdarzy mi się rzucić okiem na jakiś agrobiznes. Kurwa, człowieka, nie mów, że neikomentują, bo jak się taki Wiesiek z Heńkiem spod po-pegieerowskiego monopolu przed kamerę załapią, to się cuda wyprawiają. A jakie mądrości czasem Endrju sadzi, wycierając usta po swojskiej grochówce krawatem w biało-czerwone pasy, to sam dobrze wiesz

a Darkthrone? Hmmm... mi się naprawdę 'The Devil's Music' po tych kilku przesłuchaniach bardziej podoba. Może zmienię zdanie jutro, a może za tydzień. Cult is Alive to znakomity album, ale HA wcale nie jest słabsze.
Mam nadzieję, że nie przestaniesz mnie przez to lubić