VADER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Trojan
postuje jak opętany!

11-09-2006, 15:21

Jutro jak będe w empiku to kupię nową płytę. Hehe, ale nie jestem taki głupi. Dogadałem się z kolegą, że jakby co, to jest on gotów ją ode mnie odkupić. Przynajmniej na tym nie stracę.
Down the bottle's nest
vulture

11-09-2006, 17:40

naprawde tak sądzisz Maria? Dobry znajomy ? ;) pytam bez cienia ironii, bo troche mnie zaskoczyłeś, gdyz póki co ów człowiek dał sie poznac od jak najgorszej strony.. stad moja opinia..
vulture

11-09-2006, 18:02

czy poświęcił tej muzyce więcej życia niż każdy z nas to kwestia dyskusyjna ;)
w wydawaniu tak radykalnych opinii kieruje sie tym co ten facet napisał.
a lekkiego pióra on nie ma..to fakt ;)
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

11-09-2006, 18:06

[quote][i]Wysłane przez vulture[/i]
osobiście,chciałbym aby jak najmniej ludzi kupiło tą płytę bo jest ona totalnym ścierwem.tyle[/quote]

racja, niestety tak sie nie stanie.
stary

11-09-2006, 19:00

czy poświęcił tej muzyce więcej życia niż każdy z nas to kwestia dyskusyjna ;)
w wydawaniu tak radykalnych opinii kieruje sie tym co ten facet napisał.
a lekkiego pióra on nie ma..to fakt ;) [/quote]

niekoniecznie dyskusyjna.raczej bezdyskusyjna.
vulture

11-09-2006, 19:11

wiec jak zweryfikujesz kto jest bardziej trv ? ;)
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

11-09-2006, 19:52

[quote][i]Wysłane przez zekke[/i]
osobiście,chciałbym aby jak najmniej ludzi kupiło tą płytę bo jest ona totalnym ścierwem.tyle[/quote]

racja, niestety tak sie nie stanie. [/quote]

Nie pierdolcie głupot. Vader może i nie nagrywa już płyt wybitnych, ale nazywanie ich muzyki ścierwem to nieporozumienie. Dlaczego to takie ważne ile osób kupi płytę? Boli was czyjś sukces?
vulture

11-09-2006, 20:02

chodzi o to aby ludzie nie łykali bezkrytycznie wszystkiego co sygnowane jest nazwą bardzo dobrego niegdyś zespolu. ich obecne dokonania rozczarowają na calej lini. dlatego zastanów sie 2 razy na co wydasz pieniądze. jest wokól duzo WIELKIEJ muzyki. lepiej dobrze ulokowac kapitał ;)))))
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

11-09-2006, 20:53

Moim zdaniem album jest poprostu z dupy i to wszystko, nie musisz mi wciskac tekstow w stylu 'boli was czyjs sukces' i moralow o narzekajacych polakach etc. Mam w dupie sukces/nie-sukces vader, to co mnie interesuje to muzyka ktora w tym wypadku jest po huju.

To ze vader od jakiegos czasu wydaje przecietne plyty to wie chyba kazdy. Porownujac pare poprzednich krazkow - jesli wyszlyby pod szyldem jakiegos nowego bandu bylyby dobre - od czegos co ma pretendowac do miana najbardziej znanego (whatever) polskiego zespolu oczekiwalbym wiecej - ale ok, jest nie-najgorzej. Zas gdyby ostatni krazek wypuscila nowa kapela to nikt by nawet nie zwrocil na nia uwagi, ale ze jest to vader to kazdy i tak sie z tym zapozna + znajda sie nawet desperaci broniacy tego materialu. Sytuacja dokladnie odwrotna.
Mort
rasowy masterfulowicz

11-09-2006, 21:13

trudno się z tobą zekke nie zgodzić, widać, że temat Vader jest bardzo kontrowersyjny, choć nie wykluczone, że co do samego albumu to może jeszcze przyjdzie mi zmienić kiedyś zdanie
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

11-09-2006, 21:13

zastanów sie 2 razy na co wydasz pieniądze. jest wokól duzo WIELKIEJ muzyki. lepiej dobrze ulokowac kapitał ;))))) [/quote]
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

11-09-2006, 21:17

zastanów sie 2 razy na co wydasz pieniądze. jest wokól duzo WIELKIEJ muzyki. lepiej dobrze ulokowac kapitał ;))))) [/quote]
Kto mówi, że zamierzam kupić? Mam zbyt ograniczony budżet, żeby kupowac płyty przeciętne. Ale nie zgodzę się, ze wielkiej muzyki jest dużo. Ile wybitnych płyt wyszło w tym roku? Trzy? Cztery?
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

11-09-2006, 23:14

Nie zpaominaj, że płyty wybitne wychodzą nie tylko w metalu, więc byłoby ich pewnie o kilka sztuk więcej...
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

12-09-2006, 00:09

chodzi o to aby ludzie nie łykali bezkrytycznie wszystkiego co sygnowane jest nazwą bardzo dobrego niegdyś zespolu. [b]ich obecne dokonania rozczarowają na calej lini.[/b] dlatego zastanów sie 2 razy na co wydasz pieniądze. jest wokól duzo WIELKIEJ muzyki. lepiej dobrze ulokowac kapitał ;))))) [/quote]
w czym problem? kupuje to na co mam ochotę,znam wiele osób którym Vader na ostatniej płycie podoba się, i nie są to bynajmniej nastolatkowie z wojskowymi plecakami , tak na marginesie podaj z 10 WIELKICH płyt black/death które wyszły w tym roku,pytam bez złośliwości
jebać frajerów
Bastard
zaczyna szaleć
Kontakt:

12-09-2006, 00:11

[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
naprawde tak sądzisz Maria? Dobry znajomy ? ;) pytam bez cienia ironii, bo troche mnie zaskoczyłeś, gdyz póki co ów człowiek dał sie poznac od jak najgorszej strony.. stad moja opinia.. [/quote]

Jeden z największych maniaków metalu jakich znam, człowiek który tej muzyce poświęcił więcej życia niż każdy z nas - dlatego uważam, że zasługuje na szacunek - nawet jeśli nie zabłysnął talentem literackim i wyrachowanym dowcipem rodem z filmów z Lesli Nilsenem.

Warto dodać, że to jedyna osoba której zazdroszczę kolekcji CD - a to też o czymś świadczy :))) [/quote]niech ma i miliony płyt, będzie maniakiem metalu - ale pewnie tego okreslonego, także, niech nie wpierdalaj swojego hejvi nosa do działki, o której gówno wie ;]
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

12-09-2006, 00:12

Moim zdaniem album jest poprostu z dupy i to wszystko, nie musisz mi wciskac tekstow w stylu 'boli was czyjs sukces' i moralow o narzekajacych polakach etc. Mam w dupie sukces/nie-sukces vader, to co mnie interesuje to muzyka ktora w tym wypadku jest po huju.

To ze vader od jakiegos czasu wydaje przecietne plyty to wie chyba kazdy. Porownujac pare poprzednich krazkow - jesli wyszlyby pod szyldem jakiegos nowego bandu bylyby dobre - od czegos co ma pretendowac do miana najbardziej znanego (whatever) polskiego zespolu oczekiwalbym wiecej - ale ok, jest nie-najgorzej. Zas gdyby ostatni krazek wypuscila nowa kapela to nikt by nawet nie zwrocil na nia uwagi, ale ze jest to vader to kazdy i tak sie z tym zapozna + znajda sie nawet desperaci broniacy tego materialu. Sytuacja dokladnie odwrotna. [/quote]
no i co z tego?
jebać frajerów
nan
postuje jak opętany!

12-09-2006, 00:15

[quote][i]Originally posted by Bastard [/quote]niech ma i miliony płyt, będzie maniakiem metalu - ale pewnie tego okreslonego, także, niech nie wpierdalaj swojego hejvi nosa do działki, o której gówno wie ;] [/quote]

No, coś takiego. Poza tym milion płyt z gównianym heavy nie usprawiedliwia... Hmmm, lekkiej ociężałości umysłowej.
Bastard
zaczyna szaleć
Kontakt:

12-09-2006, 00:30

[quote][i]Wysłane przez rob[/i]

To ze vader od jakiegos czasu wydaje przecietne plyty to wie chyba kazdy. Porownujac pare poprzednich krazkow - jesli wyszlyby pod szyldem jakiegos nowego bandu bylyby dobre - od czegos co ma pretendowac do miana najbardziej znanego (whatever) polskiego zespolu oczekiwalbym wiecej - ale ok, jest nie-najgorzej. Zas gdyby ostatni krazek wypuscila nowa kapela to nikt by nawet nie zwrocil na nia uwagi, ale ze jest to vader to kazdy i tak sie z tym zapozna + znajda sie nawet desperaci broniacy tego materialu. Sytuacja dokladnie odwrotna. [/quote]
no i co z tego? [/quote]to, że Vader mógłby nagrać płytę z disko polo, a zatwardzialcy by to łyknęli i pierdolili, jaka to nie jest dobra płyta?
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

12-09-2006, 00:34

[quote][i]Wysłane przez Bastard[/i]
to, że Vader mógłby nagrać płytę z disko polo, a zatwardzialcy by to łyknęli i pierdolili, jaka to nie jest dobra płyta? [/quote]

pojebało?

Bulldozer kiedyś nagrał płytę z prawie disco polo. ja jej nie kupiłem, choć byłem i pewnie dalej jestem zatwardzialcem na punkcie tego zespołu. Moi koledzy również.
Bastard
zaczyna szaleć
Kontakt:

12-09-2006, 00:41

wyjatek potwierdza regułę
ODPOWIEDZ