BLACK WITCHERY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- NW.
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
znam i posiadam ich split z CONQUEROR i to cos po prostu totalnie rozpierdala glowe zachaczajac o jaja. w muzyce obu zespolow cenie dzikosc i jak niektorzy uwazaja 'napierdalanie bez polotu'. ci kolesie zarzynaja te swoje instrumenty i maja jasno wytyczona droge. kresla swoja wizje black/war metalu bardzo dokladnie. oczywiscie da sie zauwazyc znaczace odwolania do starych zespolow siedzacych w temacie. mimo to Black Witchery nie zatraca swej tozsamosci i rozwija wydaje sie juz wymarly gatunek. szczegolne uznanie dla gardlowego ktory potrafi wytworzyc ciekawe efekty urozmaicajac i tak powalajace kompozycje. milo to wszsytko kopie. podsumowujac - 5,5/6.
-
- rasowy masterfulowicz
-
- rozkręca się
-
- rozkręca się
- boroowa
- weteran forumowych bitew
Uwielbiam.
BW to jeden z niewielu wartościowych zespołów nawiązujących do Blasphemy. Nawiązujących a nie kopujących. A Blasphemy to KULT i chvj.
Ponadto, w odróżnieniu od 99% tępych naśladowców twórczości łysych kanadyjczyków, BW potrafią posługiwać się instrumentami - wystarczy sobie posłuchać ich wersji Unholy Blaphemies czy Fight till Death.
Jestem szczęśliwym posiadaczem winylu BW/CONQUEROR oraz obydwu płyt, niestety tylko na CD. Ale widząc, za ile ostatnio poszedł "Desecration..." na allegro i biorąc moje nadszarpnięte kredytem finanse odpuszczę sobie. No, chyba że trafi się jakaś okazja
BW to jeden z niewielu wartościowych zespołów nawiązujących do Blasphemy. Nawiązujących a nie kopujących. A Blasphemy to KULT i chvj.
Ponadto, w odróżnieniu od 99% tępych naśladowców twórczości łysych kanadyjczyków, BW potrafią posługiwać się instrumentami - wystarczy sobie posłuchać ich wersji Unholy Blaphemies czy Fight till Death.
Jestem szczęśliwym posiadaczem winylu BW/CONQUEROR oraz obydwu płyt, niestety tylko na CD. Ale widząc, za ile ostatnio poszedł "Desecration..." na allegro i biorąc moje nadszarpnięte kredytem finanse odpuszczę sobie. No, chyba że trafi się jakaś okazja

I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- boroowa
- weteran forumowych bitew
[quote][i]Wysłane przez vulture[/i]
lubie BLASPHEMY, nie lubie BLACK WITCHERY.
po co mi 10 tys. wersji tej samej rzeczy?
[/quote]
chociażby z tego powodu, że nie zanosi się, zeby Blasphemy coś nagrał.

chociażby z tego powodu, że nie zanosi się, zeby Blasphemy coś nagrał.
I'll give you black sensations up and down your spine
- Set
- postuje jak opętany!
[/quote]
podaj np. piec zespolow, ktore sa aż tak doskonalą wersją kanadyjczyków. z 10000 wersji chyba da sie cos wybrac? poza tym nie wydaje mi sie, ze Black Witchery az tak slepo rznie z Blasphemy...slyszales "upheaval..."? poza tym jestem SZCZESLIWYM posiadaczem wszystkiego co wydali na CD plus split z Katharsis na MPTRZY. a co...

podaj np. piec zespolow, ktore sa aż tak doskonalą wersją kanadyjczyków. z 10000 wersji chyba da sie cos wybrac? poza tym nie wydaje mi sie, ze Black Witchery az tak slepo rznie z Blasphemy...slyszales "upheaval..."? poza tym jestem SZCZESLIWYM posiadaczem wszystkiego co wydali na CD plus split z Katharsis na MPTRZY. a co...
NECRO SKINS SOCIETY
- NW.
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
[/quote]
bo to nie jest to samo, jak nie widzisz roznicy to po prostu nie sluchaj.
wlacz BLASPHEMY i ciesz sie zyciem.
podobieństwa są aż nadto widoczne..rżną równo z kanadyjczyków, nie tylko muzycznie, spójrz na te zdjęcia, to wszystko juz było..zagrane , zrobione lepiej - przez BLASPHEMY.. [/quote]
zadne odkrycie, przeciez takich zespolow jest w cholere.
ale ja nie widze w tym absolutnie nic zlego zwlaszcza ze te zespoly maja jednak swoj styl.
gdyby nie bylo Blasphemy, Beherit , Sarcofago itp. to pozostalibysmy na tych paru starych zepsolach bez doskonalych kontynuatorow w osobach np. Black Witchery.

bo to nie jest to samo, jak nie widzisz roznicy to po prostu nie sluchaj.
wlacz BLASPHEMY i ciesz sie zyciem.
podobieństwa są aż nadto widoczne..rżną równo z kanadyjczyków, nie tylko muzycznie, spójrz na te zdjęcia, to wszystko juz było..zagrane , zrobione lepiej - przez BLASPHEMY.. [/quote]
zadne odkrycie, przeciez takich zespolow jest w cholere.
ale ja nie widze w tym absolutnie nic zlego zwlaszcza ze te zespoly maja jednak swoj styl.
gdyby nie bylo Blasphemy, Beherit , Sarcofago itp. to pozostalibysmy na tych paru starych zepsolach bez doskonalych kontynuatorow w osobach np. Black Witchery.
- NW.
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
- NW.
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
- NW.
- postuje jak opętany!
- Kontakt: