AZARATH

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Goatfuck
rozkręca się

05-10-2006, 12:33

w pełni się zgadzam! Słucham , słucham, słucham i nie chce mi się włączać czego innego....DIE miażdży dupę i urywa łeb!

BTW ciekawe czy kiedyś doczekamy reaktywacji Damnation...
666
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

05-10-2006, 13:32

[quote][i]Wysłane przez Goatfuck[/i]
BTW ciekawe czy kiedyś doczekamy reaktywacji Damnation[/quote]
Ja w każdym razie czekam.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
mietek_fog
zaczyna szaleć

06-10-2006, 23:01

[quote][i]Wysłane przez Gore_Obsessed[/i]
Ja w każdym razie czekam. [/quote]

nie sądze by teraz byli w stanie przeskoczyć to co już nagrali. z resztą jak dla mnie Azarath teraz idealnie wpasowuje się w ich stylistykę dodając jej jeszcze niesamowitego kopa (przecież końcówka Devil's Stigmata to dla mnie czyste Damnation).
Pociągają mnie nie te rzeczy, co trzeba: lubię pić, jestem leniwy, nie mam boga, polityki, idei ani zasad. Jestem mocno osadzony w nicości, w swego rodzaju niebycie, i akceptuję to w pełni - Bukowski
nan
postuje jak opętany!

06-10-2006, 23:11

Przychylam się do zdania kogoś wyżej, że to najlepszy polski album deathowy od dawna. POTWORNA energia, połączona z niezwykle przemyślanym, wbrew pozorom, konstruowaniem numerów. Jak ktoś nadal postrzega ich wyłącznie przez pryzmat ćwieków, skór i bluzgów Bruna, to traci mnóstwo świetnej muzyki.
Awatar użytkownika
NW.
postuje jak opętany!
Kontakt:

07-10-2006, 12:14

musze przyznac ze z grona wielu zespolow wskoczyli na szczebel drabiny wyzej. totalnie mnie rozpierdalaja kazdym przesluchaniem czy to najnowszej plyty czy reszty z ich dorobku.
Obrazek
Awatar użytkownika
NW.
postuje jak opętany!
Kontakt:

07-10-2006, 12:34

cos ty taki powsciagliwy :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Nesh
zaczyna szaleć

07-10-2006, 17:35

Slucham wlasnie nowego albumu i przyznam, ze swa brutalnoscia powala....a Zibi jest coraz bardziej pojebany jesli chodzi o bebny...
'Kirkebranner - er glimrende'

Anno Serpenti 2K6
Awatar użytkownika
NW.
postuje jak opętany!
Kontakt:

08-10-2006, 00:26

przypierdala az milo ale z drugiej strony znam sporo osob ktore poszly na blitzkrieg tylko po to zeby zobaczyc Inferno...
Obrazek
Awatar użytkownika
Nesh
zaczyna szaleć

08-10-2006, 20:06

[quote][i]Wysłane przez NW.[/i]
przypierdala az milo ale z drugiej strony znam sporo osob ktore poszly na blitzkrieg tylko po to zeby zobaczyc Inferno... [/quote]

A to fakt...niestety ja na Blitzie nie bylem obecny...i nie jestem dobrze zorientowany...czy Inferno byla na wszystkich koncertach czy nie...bo doszly mnie sluchy...ze nie...
'Kirkebranner - er glimrende'

Anno Serpenti 2K6
Awatar użytkownika
NW.
postuje jak opętany!
Kontakt:

09-10-2006, 00:47

w Lublinie zastepowal go Wizun.
na reszcie koncertow zaplanowanych na trasie chyba tez go nie bylo.
Obrazek
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

09-10-2006, 11:39

Pierwsza recenzja z Metal Archives napisana przez jakiegoś Szweda:

A sonic hell - 95%
Written by apokalypze on October 8th, 2006

[i]For those who are not familiar with Azarath, they are what you could call an "allstarband" with members from various death/black metal outfits like Behemoth, Damnation, Yattering and Thunderbolt. Make no mistake though. These guys are as serious about their business as they can be and I'm about to review their latest offering.

Once the eerie guitar-intro enters your ears you know that you're in for one hellish ride. Pretty soon it's confirmed as you get hit by a ferocious whirlwind of drums and guitars. Enter "Diabolic Impious Evil", a different, more versatile beast than its' predecessor.

Where "Infernal Blasting" was, as the name indicates, a seemingly neverending blast-fest, this is a more varied experience. Inferno from Behemoth is a great drummer and does here a tremendous job. His blastbeats is as blistering as always but he also throws in a lot of tempo-changes and tops it with tasteful fills.

Trufel of Yattering fame is back on guitar but as second guitarist Bart from Damnation has replaced founding member "D". The axemen have outdone themselves this time, creating a package of great riffs that blend the brutality of death metal and the evil atmosphere of black metal into one unholy fusion. The leads are also amazing to hear in all their chaotic glory.

Bruno plays the bass just like in his other band Damnation. This isn't really kind of music where you search for memorable bass play because it's completely lost in the guitar-maelstrom. What is fully audible however are his vocals and this is where he really shines. Bruno unleashes a sort of "dry throat-growl" similar to that of Ross Dolan from Immolation, only less monotone and far more aggressive. He really sounds demonic when screaming out satanic lyrics along with the music.

The production is crystalclear but somehow still raw and dirty to its' nature, making the album sound organic and not like an "Abyss-production".

[b]Bands like Belphegor and God Dethroned should shut up, listen and learn from Azarath, because this is how real blackened death metal is done.[/b] "Diabolic Impious Evil" is Azarath's finest effort to date and I will go as far as saying that it's the best album I've ever heard in its' sub-genre. There is no excuse for not owning this piece if you're into brutal music, period.[/i]
Goatfuck
rozkręca się

09-10-2006, 12:09

recenzja spoko, tylko personalia się trochę pojebały, to chyba Trufel zastąpił Pana "D." a Bruno chyba nic nie nagrał z Damnation ?
Z oficjalnej strony Azarath:
"After recording session of "Infernal Blasting" D. left the band because of personal reasons. The band found the second guitarist - Trufel from Yattering - and with him in line-up started to promote new album."

I jeszcze ten Thunderbolt??? skad to sie wzięło ? chyba tylko przez epizod "D." w tym zespole, ale to już chyba było po odejściu z Azarath???
666
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

09-10-2006, 12:55

To Szwed, miał prawo się pomylić w kwestiach personalnych.
Goatfuck
rozkręca się

09-10-2006, 13:28

spoko! Może Azarath jest na zachodzie tak reklamowany przez wydawcę ? (wymienione PRAWIE wszystkie jakoś powiązane kapele.... brakuje tylko Witchmaster-Inferno, Convent-Bruno, Cenotaph- D. i Bart, Enter Chaos - D.)
666
Awatar użytkownika
NW.
postuje jak opętany!
Kontakt:

09-10-2006, 16:04

[quote][i]Wysłane przez Gore_Obsessed[/i]
To Szwed, miał prawo się pomylić w kwestiach personalnych. [/quote]

ma wpierdol.
Obrazek
Awatar użytkownika
NW.
postuje jak opętany!
Kontakt:

10-10-2006, 12:43

:)
Obrazek
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

10-10-2006, 12:58

mnie ta płyta niszczy
będzie max... drugi raz w ich karierze na majsterfulu
tylko napierdolic sie musze. Wtedy najlepeij mi wychodza recenzje Azarath
Goatfuck
rozkręca się

10-10-2006, 13:08

Tak sobie wczoraj dyskutowałem z kumplem o "DIE", że trudno nam wskazać jakiś jeden konkretny numer z tej płyty... W porównaniu np. do takiego VADER, który jest nudny i ciągnie się jak gil z nosa to tu praktycznie każdy numer czymś zaskakuje, przynajmniej mnie.

Który kawałek was najbardziej rozpierdala ?? bo mnie kurwa wszystkie....
I co was najbardiej zaskoczyło na tym krążku ??

Na dzień dobry rozjebał mnie atak WHIP THE WHORE po intrze, potem rozjebał mnie BAPTIZED...sobie myślę, kurwa, mieli ponoć nagrać wolniejszą płytę a tu napierdalanie non stop... co jest....I nagle rozjebała mnie wolna końcówka z zajebistymi solówkami. Kolejny zajebisty DEVIL'S Stigmata, zajebisty Anti-human, Anti-God, miażdżący FOR SATAN MY BLOOD, totalny SCREAMIN LEGIONS DEATH METAL - przy refrenie ciarki, co za zwolnienie, takie proste a takie wgniatajace. Potem pokręcony Intoxicated, Angels Assasins - tu w połowie numeru totalnie mnie zaskoczył zwrot akcji - napierdalanie a nagle jakieś klimatyczne riffy (Immolation ). Zajebisty, dziki BEAST INSIDE i na koniec chyba najbardziej klimatyczny i najbardziej rozbudowany GOATHORNED's revenge. Chciałbym zobaczyć go "live", w niektórych riffach nie wiem zupełnie o co chodzi.... I outro jak intro hehe, dobrze sie tego słucha jak zapętlisz album!
666
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

10-10-2006, 13:18

po iluś tam przesłuchaniach stwierdzam ,że jest to bardzo solidna płyta,momentami przekombinowana , nic odkrywczego ale ,fajnie się tego słucha 6/10
jebać frajerów
ODPOWIEDZ