DISSENTER (POL)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Duban
- weteran forumowych bitew
Na żywo nowy stuff jest rzeczywiście dość transowy i może nawet usypiający. Ale mi się zajebiście podoba. Skoro mają osiągnąć wysoki poziom dopiero na 6 krążku, to przed nimi jeszcze tylko 2 albumy... Stoker ostatnio jest zajęty F.A.M., którego numerki nawet gdzieś na forum już sie pojawiły. Maja nawet coś zagrać przed Nyia we Wrocławiu w niedzielę. Jak się wybiorę, to może coś więcej napiszę...
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
- Duban
nie, niestety wybrałem byczenie się przed grającym pudłem, bo pogoda jakaś nie bardzo, a mi nie chciało się ze wsi zapierdalać... może gdyby nie to, że zrobili nam chuje z drogówki 20-kilometrowy objazd, to bym się wybrał. Zapytam kumpla jak wrażenia
wspominał coś o tym koncercie, ale mówił tylko o gwieździe wieczoru, więc cholera wie jak zagrała reszta.

If you believe the western sun
- Duban
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
DISSENTER (POL)
Przesłuchuję właśnie starocie ze swojej kolekcji i wpadły mi w łapy płyty tego zacnego zespołu. Pochodzą bezpośrednio od Bloodlust z miasta Breslau. Wydali jak do tej pory 4 płyty z brutalnym death metalem i słuch po nich zaginął, a chyba wypada ich sobie przypomnieć od czasu do czasu. Chronologicznie ich dyskografia wygląda następująco:
Bloodlust & Blasphemy (2000, Self-released) zrobili wtedy całkiem spore zamieszanie tą pozycją. Profesjonalnie wydali sobie płytkę i nagrali udany, jak na tamte czasy, teledysk z dziewczętami do utworu ?...For Kill My Pain. Przyzwoite granie, 'okraszone' niestety nie najlepszą produkcją. 5/10
Apocalypse of the Damned (2002, Empire/Cold Blood Industries) Nowy kontrakt, nowe możliwości i zwiększona energia do pracy skutkuje naprawdę niezłym albumem. Wyraźnie wyklarowany styl, miejscami ponadprzeciętne kompozycje np. Runic Hymn, Rotten Soul. 6.5/10
Contamination (2003, Empire/Cold Blood Industries) Zmiana na stanowisku gitarzysty - Hetera zastępują Stoker i Rob. Co ciekawe, nie wpływa to na charakter samych riffów, to nadal totalna ściana brutalnych riffów, za to uwidaczniają się zmiany w podejściu do partii solowych - zdecydowanie bardziej rozbudowanych i melodyjnych. Dla mnie bomba! 7/10
Furor Arma Ministrat (2005, Empire) Opus Magnum tego zespołu. Jest jeszcze brutalniej, jednocześnie bardziej chwytliwie i mroczniej! Atmosfera tego albumu rozpieprzała mnie 6 lat temu i rozpieprza nadal. Często wracam do tej płyty i nadal nie potrafię zrozumieć dlaczego po jej wydaniu, zespół nie wypłynął na szerokie wody? To zakrawa na jakiś freak of the nature! Magia! 9/10
Młody jakiś czas temu nagrał rewelacyjne partie perkusji na płycie Union - Christ Agony, a Garbaty udawał Bentona na europejskiej trasie Deicide w 2007. Wie ktoś może co się z nimi dzieje obecnie?
Bloodlust & Blasphemy (2000, Self-released) zrobili wtedy całkiem spore zamieszanie tą pozycją. Profesjonalnie wydali sobie płytkę i nagrali udany, jak na tamte czasy, teledysk z dziewczętami do utworu ?...For Kill My Pain. Przyzwoite granie, 'okraszone' niestety nie najlepszą produkcją. 5/10
Apocalypse of the Damned (2002, Empire/Cold Blood Industries) Nowy kontrakt, nowe możliwości i zwiększona energia do pracy skutkuje naprawdę niezłym albumem. Wyraźnie wyklarowany styl, miejscami ponadprzeciętne kompozycje np. Runic Hymn, Rotten Soul. 6.5/10
Contamination (2003, Empire/Cold Blood Industries) Zmiana na stanowisku gitarzysty - Hetera zastępują Stoker i Rob. Co ciekawe, nie wpływa to na charakter samych riffów, to nadal totalna ściana brutalnych riffów, za to uwidaczniają się zmiany w podejściu do partii solowych - zdecydowanie bardziej rozbudowanych i melodyjnych. Dla mnie bomba! 7/10
Furor Arma Ministrat (2005, Empire) Opus Magnum tego zespołu. Jest jeszcze brutalniej, jednocześnie bardziej chwytliwie i mroczniej! Atmosfera tego albumu rozpieprzała mnie 6 lat temu i rozpieprza nadal. Często wracam do tej płyty i nadal nie potrafię zrozumieć dlaczego po jej wydaniu, zespół nie wypłynął na szerokie wody? To zakrawa na jakiś freak of the nature! Magia! 9/10
Młody jakiś czas temu nagrał rewelacyjne partie perkusji na płycie Union - Christ Agony, a Garbaty udawał Bentona na europejskiej trasie Deicide w 2007. Wie ktoś może co się z nimi dzieje obecnie?
all the monsters will break your heart
-
Re: DISSENTER (POL)
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- nicram
Holy Shit! Powrócili? Kawałek zajebisty. Ktoś wie coś więcej?
all the monsters will break your heart
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
O, a dopiero co sprawiłem sobie dwójke i trójkę po pińc złoty - grają jak za dwadzieścia pinć co najmniej, żeby nie było - a tu miły nius. Niesłusznie zlewany band, niesłusznie.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- olo1972
- postuje jak opętany!
Kawałek ok.Ale czy to zwiastun płyty?Epki?Ja tam ich nie zlewałem,ale i wielkich peanów też nie uskuteczniałem.
-
- zaczyna szaleć
- pod spodem trochę wyjaśnień odnośnie nowej EP.
ło kurwa.... :D
ło kurwa.... :D
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
He he, to chyba niezupełnie ten sam Dissenter... ;)
A odnośnie właściwego, bardzo dobry numer i mam nadzieję, że płyta niedługo się pojawi.
A odnośnie właściwego, bardzo dobry numer i mam nadzieję, że płyta niedługo się pojawi.
- Kingu
Doskonale, czekam!
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
I chyba już się nie pojawi, a szkoda - ten wyżej publikowany kawałek narobił mi kilka lat temu smaku na nowe wydawnictwo. Szczególnie, że wspominana kilkukrotnie w ostatnim czasie na forume Furor... to kawał zajebistego death metalu, który nawet po latach, jakie minęły od wydania płyty, niszczy przeokrutnie.AroHien pisze:He he, to chyba niezupełnie ten sam Dissenter... ;)
Czy ktoś się orientuje co do sytuacji w zespole - czy też faktycznie, jak chce Metal Archives, wszystko poszło w rozsypkę i nie ma szans na powrót Dissenter?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Tak, bardzo mocny materiał - do tej pory wracam do niego z przyjemnością (pewnie z miłości do Immolation he, he).Sybir pisze:wspominana kilkukrotnie w ostatnim czasie na forume Furor... to kawał zajebistego death metalu, który nawet po latach, jakie minęły od wydania płyty, niszczy przeokrutnie.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- Gall
Mój bardzo dobry kolega od serca zna Garbatego osobiście. Facet zawiesił gitarę na kołku i zajmuje się produkcją filmików promocyjnych m. in. dla miasta Strzegomia ;) Skręcił też klip dla strzegomskiego Disorder. Kumpel miał mnie zapoznać z Garbatym, ale póki co się to nie udało. Swego czasu mocno na to nalegałem, bo kilka lat temu korespondowałem z Darkiem i pisał mi, że materiał jest praktycznie gotowy, tylko wydawca się nie znalazł. Własnym sumptem nie chciał tego wydawać. Liczyłem, że jak osobiście pogadam z Garbatym, to chociaż będzie możliwość zapoznania się z tym materiałem.Sybir pisze:Czy ktoś się orientuje co do sytuacji w zespole - czy też faktycznie, jak chce Metal Archives, wszystko poszło w rozsypkę i nie ma szans na powrót Dissenter?
Tak więc możemy sobie co najwyżej pomarzyć.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
- Żułek
mi to generalnie najbardziej z tego zespołu podobała się ta okładka ;)

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist