WHIPLASH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Duban
- weteran forumowych bitew
WHIPLASH
Dziwnym trafem nie znalazłem tematu o tej kapeli, więc zakładam go teraz. Odzew będzie pewnie mizerny, bo nie są tak milusi, jak Metallica, ani tak sympatyczni, jak Slayer. Zresztą mniejsza z tym.
Które płyty lubicie i dlaczego sa to pierwsze 3 krążki? Osobiście stawiam na 'Insult to Injury', choć w sumie późniejszych nagrań nie znam, a widzę, że takie 'Steel Stand Kneel Pray' i 'Thrashback' mają całkiem wysokie oceny na M-A. Warto się w to zaopatrzyć? Co powiecie o reedycjach Displeased i dołączonym do jednej z nich koncercie? Lubicie, sracie, Twoja Stara?
Które płyty lubicie i dlaczego sa to pierwsze 3 krążki? Osobiście stawiam na 'Insult to Injury', choć w sumie późniejszych nagrań nie znam, a widzę, że takie 'Steel Stand Kneel Pray' i 'Thrashback' mają całkiem wysokie oceny na M-A. Warto się w to zaopatrzyć? Co powiecie o reedycjach Displeased i dołączonym do jednej z nich koncercie? Lubicie, sracie, Twoja Stara?
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
- boroowa
Pierwsze dwa, chciałeś rzec:) Z naciskiem na "Ticket to Mayhem". Nawet Aura Noir ukradło motyw z "The Burning Atlanta".
Czysty, soczysty thrashowy wypierd, baniak sam się kiwa a palce układają w diabełka. "Thrashback" to również solidny album, ale porównując do powrotu Exodus wypada blado.
Eh, wspomnień czar: pirackie taśmy, jeansowa katana, spodnie-gumki i białe sofixy
Włosy za uszy i logówki kapel na szkolnej ławce wyzynane cyrklem i poprawiane długopisem:) Kiedyś to było fajnie i beztrosko.
Czysty, soczysty thrashowy wypierd, baniak sam się kiwa a palce układają w diabełka. "Thrashback" to również solidny album, ale porównując do powrotu Exodus wypada blado.
Eh, wspomnień czar: pirackie taśmy, jeansowa katana, spodnie-gumki i białe sofixy

I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Duban
Hehehehehe, wspomnień czar
W sumie mi naprawdę 'Insult...' podoba się bardziej od 'Ticket...'. Sam nie wiem dlaczego. To chyba raczej kwestia sentymentu, bo był to mój pierwszy kontakt z tym zespołem.
Co do wspomnianego na wstepie koncertu (bodajże z Los Angeles), to zrobił na mnie przyzwoite wrażenie, choc brzmienie tradycyjnie nieco zjebane. O pchlich targach i giełdach mi nawet nie mówcie... Nawet nie chcę myśleć ile niedziel spędziłem pod wrocławską Halą Ludową. zamiast siedzieć grzecznie z kolegami w kościelnej ławce

Co do wspomnianego na wstepie koncertu (bodajże z Los Angeles), to zrobił na mnie przyzwoite wrażenie, choc brzmienie tradycyjnie nieco zjebane. O pchlich targach i giełdach mi nawet nie mówcie... Nawet nie chcę myśleć ile niedziel spędziłem pod wrocławską Halą Ludową. zamiast siedzieć grzecznie z kolegami w kościelnej ławce

- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
- Duban
nic straconego - swobodnie można nadrobić. Reedycje wyszły, czasem można kupić pierwsze bicie, albo winylek (widziałem jakiś czas temu za 53 zeta na allegro), więc z dostępnością Whiplash nie jest najgorzej.
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
- Duban
- O.D.I.N.
- zaczyna szaleć
"ticket to mayhem" to zajebisty krazek. jedna z najlepszych plyt w historii thrash metal. znam ich tylko te plyty co wyszly w Roudrunner pozostalych co wyszly w Massacre nigdy nawet nie widzialem aby byly w interesujacym mnie formacie w sprzedazy ale chyba za wiele nie trace bo juz "insult to injury" jest bardzo marna w porowaniu do pierwszych dwoch plyt. co do dostepnosci to najlatwiej jest dostac wspomniany "ticket.."
- Duban
Dla mnie 'Insult...' jest bardzo ok
dzisiaj sponiewierałem się połową dyskografii. Drugiej nie posiadam. Jedfynkę w ciemno polecam do auta, dwójka jakoś mi pod kretą trasę do domu nie podeszła 

-
- rasowy masterfulowicz
-
- starszy świeżak
Znam tylko Power and Pain. Ticket To Mayhem i Thrashback.
Jedynkę i dwójkę stawiam na równi, może dlatego, że mam je na jednej kasecie (chyba MetalMind). Chociaz raczej nie... Oba albumy są zajebiste, jak tego słucham to zawsze jednego po drugim, więc w sumie traktuję je na własny użytek jako całość
Jak kupowałem wspomnianą kasetę to w ogóle nie miałem pojęcia co to za zespół jest, spodobała mi się okładka no i nazwa oczywiście hehehe. Muzyka natomiast sponiewierała mnie doszczętnie!!
Do Thrashback podchodzę trochę chłodniej. Uciekła gdzieś agresja z tej muzyki, no i wokal też mniej zadziorny jakoś. Całość jednak broni się skutecznie i uważam ten album za minimum dobry. A kawałek z solem na klawiszach niszczy!
Jedynkę i dwójkę stawiam na równi, może dlatego, że mam je na jednej kasecie (chyba MetalMind). Chociaz raczej nie... Oba albumy są zajebiste, jak tego słucham to zawsze jednego po drugim, więc w sumie traktuję je na własny użytek jako całość

Do Thrashback podchodzę trochę chłodniej. Uciekła gdzieś agresja z tej muzyki, no i wokal też mniej zadziorny jakoś. Całość jednak broni się skutecznie i uważam ten album za minimum dobry. A kawałek z solem na klawiszach niszczy!

Re: WHIPLASH
Ticket To Mayhem>>>Power And Pain>>>Insult To Injury
Późniejsze znam bardzo pobieżnie albo wcale, więc będzie trzeba to kiedyś nadrobić.
Wyszła nowa płyta, słuchał już ktoś całości?

Późniejsze znam bardzo pobieżnie albo wcale, więc będzie trzeba to kiedyś nadrobić.

- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Aj, jak Ty bluźnisz człowieku, dwójka WHIPLASH urywa łeb przy samej dupie - uwielbiam ten album.Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:Ticket To Mayhem to kawałek calkiem fajnego grzania. Taka 2-3 liga, ale można posłuchać.
Yare Yare Daze
- Adrian696
Conflagrator pisze:Ticket To Mayhem>>>Power And Pain>>>Insult To Injury
tak - średnia scenowa - a dokładniej - wstyd postawic obok pierwszych płyt... aż zal o takiej kapeli to napisac ale to płyta z cyklu - ukradnij, przesluchaj, wykasuj - coraz wiecej ich wychodzi...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Szkoda. Ostatniego Bulldozera też nie słyszałem, ale podobno nędzny. To samo tyczy się Hallows Eve czy Necrodeath. Chyba faktycznie będzie trzeba wypożyczyć, bo nie stać mnie na kupowanie w ciemno takich rzeczy (albo odsłuchać przez youtube hehe).
Edit: Z drugiej strony na taki 'The Final Sign Of Evil' prawie wszyscy psioczyli, a mi się bardzo podoba
Edit: Z drugiej strony na taki 'The Final Sign Of Evil' prawie wszyscy psioczyli, a mi się bardzo podoba

-
- rozkręca się
nowy Whiplash , nędza straszna,nito Cronos nito Motorhead,tragedia. ukradłem,posłuchałem,wyjebałem.
- Block69
Przesłuchałem 2 nowe numery na myspace i aż tak źle nie ma. Obadałem też 2 nowe numery DEFIANCE (premiera płyty za kilka dni) i to jest dopiero słabizna. BULLDOZER sie nie popisał, HALLOWS EVE słabizna, MINOTAUR nudnawy...może PARADOX da rade i bardzo licze na HEATHEN. Jak reszta płyty będzie taka jak te 3 utwory na myspace to będzie thrashowy album roku. ARTILLERY, BELIEVER, MEGADETH, HELLWITCH i SACRIFICE to moja tegoroczna thrashowa czołówka.
PENIS METAL
- Adrian696
no to w tych 4 albumach o których pisałem - pominąłem Sacrifice - ale to wszystko poziom góra dobry - bez zachwytów - wiem, że na bezrybiu i rak ryba - Hellwitch jest tutaj zdecydowanie najlepszy - ale to jest beznadziejny rok w thrashu...Block69 pisze:ARTILLERY, BELIEVER, MEGADETH, HELLWITCH i SACRIFICE to moja tegoroczna thrashowa czołówka.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.