BLACK WITCHERY

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Mdłości
rozkręca się

25-11-2006, 20:16

[quote][i]Wysłane przez OD-BYT[/i]
"Black Mass of Absu" [/quote]
Wow, nie spodziewałem się, że ktoś jeszcze będzie to kojarzył :-)

A Black Witchery bardzo lubię. Ohydne brzmienie początkowo odrzucało mnie od dwójki, ale się przekonałem. Zarzut, że rżną z Blasphemy jest tylko częściowo trafny - owszem, rżną, ale konsekwentnie i to od kilkunastu lat. Zresztą BW ma w pewnym stopniu swój, charakterystyczny styl, który słychać przede wszystkim właśnie na drugim albumie.
Awatar użytkownika
NW.
postuje jak opętany!
Kontakt:

26-11-2006, 13:10

[quote][i]Wysłane przez black_lava[/i]
BW to dla mnie kupa syfu.dawno nei słyszałem takiego ścierwa,a porównywanie ich do Blasphemy to chyba lekkie(sic!)nadużycie.... [/quote]

tylko problem w tym ze Kanadyjczycy to akurat najbardziej trafne porownanie.
bardzo czesto graja niemal identycznie wiec dziwie sie ze od jednego cie odrzuca a drugi zespol wielbisz.
Obrazek
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

26-11-2006, 13:27

kopisci przegrywają dla mnie juz na starcie.poza tym nigdzie nie napisalem ze wielbię Blasphemy.
Awatar użytkownika
NW.
postuje jak opętany!
Kontakt:

26-11-2006, 13:41

ale napisales ze porownywanie ich do Blasphemy to naduzycie czyli jednak nie sprowadzasz Blasphemy do kategorii gowna.
Obrazek
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

26-11-2006, 14:00

bardzo pokrętnie próbujesz wybrnąć z tego,iż zarzuciłeś mi coś,czego nie powiedziałem;) lubię B.ale bez przesady-wielbic to mogę co najwyżej jezuska!
Awatar użytkownika
PrzemoC
postuje jak opętany!

27-11-2006, 09:21

bardzo pokrętnie próbujesz wybrnąć z tego,iż zarzuciłeś mi coś,czego nie powiedziałem;) lubię B.ale bez przesady-wielbic to mogę co najwyżej Pana Jezusa! [/quote]To najwyraźniej robisz, skoro odrzuca cię szatanowski feeling nagrań Czarnodziejstwa. To kolejne potwierdzenie, że BW jest true. Szatan zesłał nam tego oto chrześcijańskiego niewolnika, żebyśmy się przekonali jak skotecznie true kapele trzymają takich na dystans.

Dlatego ten kto true wie, że Black Witchery jest fajne i czadowe.

\m/

Zwłaszcza, że na tym filmie o american undergroundzie wogóle się nie uśmiechają. A nawet powstrzymują śmiech lepiej niż Tym w "Rejsie".

A to oznacza, że są bezdyskusyjnie true.
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

27-11-2006, 11:43

dziękuję za tych kilka uwag,noszących znamiona jakże "true".z takim postawieniem sprawy nie mogę polemizować i musze uznać wyższość pojęcia "true"nad zdrowym rozsądkiem,muzycznej indolencji (miernie skopiowanej z B.,co pogłebia tylko moją pogardę dla BW)nad twórczym wkładem w rozwój Black Arts.PrzemoC uzmysłowił mi jak bardzo się myliłem,podążając scieżką "untrue" donikąd.posypuję głowę popiołem,chociaz chyba nie czas na to(?).
Awatar użytkownika
PrzemoC
postuje jak opętany!

27-11-2006, 12:29

[quote][i]Wysłane przez black_lava[/i]dziękuję za tych kilka uwag,noszących znamiona jakże "true".z takim postawieniem sprawy nie mogę polemizować i musze uznać wyższość pojęcia "true"nad zdrowym rozsądkiem[/quote]Dokładnie. Unholy Vengeance of War.
[quote][i]Wysłane przez black_lava[/i]PrzemoC uzmysłowił mi jak bardzo się myliłem,podążając scieżką "untrue" donikąd.posypuję głowę popiołem,chociaz chyba nie czas na to(?). [/quote]Nie ma problemu, "Ścieżka Szatańska trudną jest, wytłumaczoną nowym adeptom być musi" (Master HerrYod-a). A popiół dopiero w środę popielcową, bo dziś, mój drogi, jest dopiero poniedziałek.
Awatar użytkownika
NW.
postuje jak opętany!
Kontakt:

28-11-2006, 09:49

bardzo pokrętnie próbujesz wybrnąć z tego,iż zarzuciłeś mi coś,czego nie powiedziałem;) lubię B.ale bez przesady-wielbic to mogę co najwyżej jezuska! [/quote]

tak naprawde to jebie mnie lekko opinia o wielu kapelach osob postronnych. watpie zebym ci cos zarzucal, zdziwilo mnie tylko ze sporo osob slucha Blasphemy a na BW nieslusznie sraja.

PrzemoC: ty to chyba jestes taki true ze bys kolesi z BW [i nie tylko] zagial samym zlym blyskiem w oku, zgroza powiadam.
Obrazek
Awatar użytkownika
PrzemoC
postuje jak opętany!

01-12-2006, 10:44

Pewnie, kurwa, że jestem. Noszę nawet bokserki w diabełki z napisem "horny little devil", co oznacza olbrzymi potencjał prawdziwej prawdziwości. Czy kolesie z BW mają takie same spodenki - nie wiem. Noszą natomiast zajebiste bluzy Blasphemy z kapturem z takim fajnym pentagramem z boku, więc nie zwyzywam ich od pozerów.

A na poważnie, to poprostu cholernie lubię ich muzykę. Genialnie wprowadza w trans totalnego zniszczenia i rozpierdolu. Black Metal to stan umysłu i goście z BW potrafią go osiągnąć podczas gry. To jest jedyny istotny element dobrego BM, jego esencja niepojmowalna dla wielu osób. Czy w okół tego rdzenia będzie skomplikowana czy prosta muzyka - bez znaczenia. Jedno wiem najlepiej: ten kto nie pojmuje czym jest esencja BM nie jest w stanie grać tej muzyki właściwie.

Kolesie z BW pojmują i umieją. HAIL!

Dobra. Sprawa wyjaśniona, temat można zablokować (;-E.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

01-12-2006, 16:23

BW mija sie z tym co możnaby nazwać esencją bm, bo grają idiotyczną sieczke bez klimatu. Więc jest im o wiele bliżej do death metalu.
Awatar użytkownika
NW.
postuje jak opętany!
Kontakt:

01-12-2006, 18:19

[quote][i]Wysłane przez PrzemoC[/i]
Pewnie, kurwa, że jestem. Noszę nawet bokserki w diabełki z napisem "horny little devil", co oznacza olbrzymi potencjał prawdziwej prawdziwości. Czy kolesie z BW mają takie same spodenki - nie wiem. Noszą natomiast zajebiste bluzy Blasphemy z kapturem z takim fajnym pentagramem z boku, więc nie zwyzywam ich od pozerów.

A na poważnie, to poprostu cholernie lubię ich muzykę. Genialnie wprowadza w trans totalnego zniszczenia i rozpierdolu. Black Metal to stan umysłu i goście z BW potrafią go osiągnąć podczas gry. To jest jedyny istotny element dobrego BM, jego esencja niepojmowalna dla wielu osób. Czy w okół tego rdzenia będzie skomplikowana czy prosta muzyka - bez znaczenia. Jedno wiem najlepiej: ten kto nie pojmuje czym jest esencja BM nie jest w stanie grać tej muzyki właściwie.

Kolesie z BW pojmują i umieją. HAIL!

Dobra. Sprawa wyjaśniona, temat można zablokować (;-E. [/quote]

no, wreszcie zaczales dobrze gadac!
tylko po cholere blokowac, moze ktos jeszcze chce sie wypowiedziec.

[quote][i]Wysłane przez So_It_Is_Done[/i]
BW mija sie z tym co możnaby nazwać esencją bm, bo grają idiotyczną sieczke bez klimatu. Więc jest im o wiele bliżej do death metalu. [/quote]

zalezy o jakim dm mowisz, moze tylko mi sie wydaje ale strasznie szufladkujesz.
BW to totalna sieka ale napewno nie bez klimatu, nie wszyscy graja mega melodyjnie i z progresja.
Obrazek
haath
zaczyna szaleć

01-12-2006, 22:29

Sądząc po ilości postów to ta ekipa jest jedną z naj na tym forhum,co kolwiek by nie pierdoliły obie strony (za i przeciw).Trzeba jednak przyznać że materiału ze splitu z CONQUEROR nie uda im się przebić....nie ma szans...
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

02-12-2006, 01:32

Wysłane przez So_It_Is_Done
BW mija sie z tym co możnaby nazwać esencją bm, bo grają idiotyczną sieczke bez klimatu. Więc jest im o wiele bliżej do death metalu.
Kurwica mnie zaraz strzeli. Chłopie jakiego "death metalu" ty żeś słuchał, co?
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Set
postuje jak opętany!

02-12-2006, 01:35

sral go pies. sluchal na pewno "nie aż tak plastikowego jak Black Witchery"
NECRO SKINS SOCIETY
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

02-12-2006, 09:06

Większosc DM to idiotyczna muzyka, popierdolone darcie mordy dla równie idiotycznych fanów co twórcy.
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

02-12-2006, 09:30

Większosc DM to idiotyczna muzyka, popierdolone darcie mordy dla równie idiotycznych fanów co twórcy. [/quote]

my też Cię kochamy. gratuluję dystansu do samego siebie i zapoznania się tylko z 'dobrą' muzyką. teraz możesz spierdalać w podskokach 'grafiku'-frustracie
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

02-12-2006, 10:08

Zanim sobie pójde possij mi pałke na odchodne:)
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

02-12-2006, 10:56

Większosc DM to idiotyczna muzyka, popierdolone darcie mordy dla równie idiotycznych fanów co twórcy. [/quote]

Jak nie rozumiesz death metalu, to niczego nie rozumiesz.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

02-12-2006, 11:11

Wysłane przez So_It_Is_Done
Większosc DM to idiotyczna muzyka, popierdolone darcie mordy dla równie idiotycznych fanów co twórcy.
Wiadomo, ale to samo można powiedzieć o każdym gatunku Metalu. Nie moja wina, że kiepsko szukasz i nie umiesz znaleźć wartościowych kapel. Coś bym ci podpowiedział, ale szczerze powiedziawszy skoro sam do tej pory nie znalazłeś to chyba na to nie zasługujesz. :)
Only SŁUCHANIE płyt is real!
ODPOWIEDZ