Biografia SLAYER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt:
- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt:
- OD-BYT
- rozkręca się
- Kontakt:
Ja chętnie przeczytałbym rzetelną biografię Mayhem, dla któej tło stanowiłaby cała ta sprawa z Black Circle, paleniem kościołów, etc. Wiem, że już ukazała się podbna pozycja, niemniej jednak tę popełniły jakieś pismaki. Spojrzeć na całą sprawę oczami autora, który w owym okresie sam szalał jak głupi na koncertach - to byłoby dopiero coś !
-Najdroższy libertynie - powiedziałam - a więc lubisz tyłek !
-Ach ! Pani, czy istnieje w świecie wyborniejsza rozkosz ?
- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt:
- ultravox
- zahartowany metalizator
[quote][i]Wysłane przez OD-BYT[/i]
Ja chętnie przeczytałbym rzetelną biografię Mayhem, dla któej tło stanowiłaby cała ta sprawa z Black Circle, paleniem kościołów, etc. Wiem, że już ukazała się podbna pozycja, niemniej jednak tę popełniły jakieś pismaki. Spojrzeć na całą sprawę oczami autora, który w owym okresie sam szalał jak głupi na koncertach - to byłoby dopiero coś ! [/quote]
W owym czasie zbyt wielu koncertów black metalowych nie było. Chodzi Ci o te kilka gigów Mayhem, czy może umarlaki mają pisać książki?
Ja chętnie przeczytałbym rzetelną biografię Mayhem, dla któej tło stanowiłaby cała ta sprawa z Black Circle, paleniem kościołów, etc. Wiem, że już ukazała się podbna pozycja, niemniej jednak tę popełniły jakieś pismaki. Spojrzeć na całą sprawę oczami autora, który w owym okresie sam szalał jak głupi na koncertach - to byłoby dopiero coś ! [/quote]
W owym czasie zbyt wielu koncertów black metalowych nie było. Chodzi Ci o te kilka gigów Mayhem, czy może umarlaki mają pisać książki?
- OD-BYT
- rozkręca się
- Kontakt:
[quote][i]Wysłane przez vulture[/i]
ach..doprawdy? przecież nie będę walił konia pod tą książeczke jak i 90% rzeczy nad ktorymi sie w tym miejscu ( na forum) zachwycacie. [/quote]
Należałoby ! Miałbyś wtedy fajnych kolegów, z którymi mógłbyś uczęszczać na koncerty.
ach..doprawdy? przecież nie będę walił konia pod tą książeczke jak i 90% rzeczy nad ktorymi sie w tym miejscu ( na forum) zachwycacie. [/quote]
Należałoby ! Miałbyś wtedy fajnych kolegów, z którymi mógłbyś uczęszczać na koncerty.
-Najdroższy libertynie - powiedziałam - a więc lubisz tyłek !
- Brzachwo Wój
- w mackach Zła
- Brzachwo Wój
- w mackach Zła
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Dobrze by było gdyby ta książka została przetłumaczona na angielski i przynajmniej informacja o niej istniała na stronie SLAYER, bo oficjalna (promowana/firmowana przez zespół) to biografia chyba nie będzie. Tak czy inaczej, pozycja obowiązkowa. Książek o kapelach metalowych jak na lekarstwo. Uznanie dla Jarka za podjęcie tak dużego tematu, o rzetelność i warsztat jestem spokojny.
- longinus696
[quote][i]Wysłane przez OD-BYT[/i]
Ja chętnie przeczytałbym rzetelną biografię Mayhem, dla któej tło stanowiłaby cała ta sprawa z Black Circle, paleniem kościołów, etc. Wiem, że już ukazała się podbna pozycja, niemniej jednak tę popełniły jakieś pismaki. [/quote]
Nie jakieś pismaki, tylko Michael Moynihan - człowiek jak najbardziej kompetentny w opisywaniu podobnych spraw.
Książka nazywa się "Lords Of Chaos" i opisuje ogólnie rzecz biorąc narodziny podziemia muzyki metalowej określanem mianem "satanistycznej".
Polecam. Sporo ciekawych wywiadów. Dużo informacji.
Ja chętnie przeczytałbym rzetelną biografię Mayhem, dla któej tło stanowiłaby cała ta sprawa z Black Circle, paleniem kościołów, etc. Wiem, że już ukazała się podbna pozycja, niemniej jednak tę popełniły jakieś pismaki. [/quote]
Nie jakieś pismaki, tylko Michael Moynihan - człowiek jak najbardziej kompetentny w opisywaniu podobnych spraw.
Książka nazywa się "Lords Of Chaos" i opisuje ogólnie rzecz biorąc narodziny podziemia muzyki metalowej określanem mianem "satanistycznej".
Polecam. Sporo ciekawych wywiadów. Dużo informacji.
- The Stoner King
- rozkręca się
- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt:
- longinus696
- ultravox
[quote][i]Wysłane przez longinus696[/i]
Polecam. Sporo ciekawych wywiadów. Dużo informacji. [/quote]
Wywiady sa faktycznie ciekawe, ale nie jest ich znowu aż tak dużo(przynajmniej tych z muzykami). Więcej w tej książce o związkach muzyki z pogańskimi kultami i różnych kryminalnych wybrykach niż o samym Black Circle. Dwie trzecie ksiażki dotyczy Vikernesa i wbrew pozorom nie zawsze jest to ciekawe. Absurdem jest poświecenie całego rozdziału zespołowi Absurd. Tym niemniej kilku ciekawych rzeczy dowiedziałem sie z tej publikacji.
Polecam. Sporo ciekawych wywiadów. Dużo informacji. [/quote]
Wywiady sa faktycznie ciekawe, ale nie jest ich znowu aż tak dużo(przynajmniej tych z muzykami). Więcej w tej książce o związkach muzyki z pogańskimi kultami i różnych kryminalnych wybrykach niż o samym Black Circle. Dwie trzecie ksiażki dotyczy Vikernesa i wbrew pozorom nie zawsze jest to ciekawe. Absurdem jest poświecenie całego rozdziału zespołowi Absurd. Tym niemniej kilku ciekawych rzeczy dowiedziałem sie z tej publikacji.
- longinus696