WATAIN

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

16-01-2007, 11:11

a ja sie powtórzę - jebać to! interesuję mnie tylko srebrny krążek. Ja cała reszta wydawnictwa będzie zjebana, to wypierdolę przez okno. A jak będzie wyglądać to tak, jak w przypadku ostatnich splitów Malignant Tumour i i Gurkha czy 'Leng Tche i Warscars (zainteresowanie pewnie wiedzą jak zajebiście ejst to wydane), to się tylko obliżę i ucieszę.

Vulture, rozumiem, że ten text o CC to nie do mnie?
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
vulture

16-01-2007, 11:13

Nie , nie do Ciebie;)
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

16-01-2007, 11:35

[quote][i]Wysłane przez vulture[/i]
wśród młodzieży świetnie sprzedaje sie wiele rzeczy w tym i Twój uwielbiany CC, czy to jednak powinno wpływać na odbiór i rzeczywistą wartosć muzyki tego zespołu?dlatego powtarzam jeszcze raz interesuje mnie muzyka nie zaś historie typu: Dziuba wydaje Watain, Watain w MH i tym podobny shit..who cares

pewnie dla typów pokroju naszego drogiego LHP ma to znaczenie , bo zdrada ideałów, bo komercha(sic!)bo to bo tamto, ale tego typu opinie można między bajki włożyć. [/quote]
Po prostu bawi mnie obraz jaki mam w głowie: zgraja prawdziwków po cichu pozbywająca się wydawnictw tej ex-dzikiej ex-hordy, za które dwa lata temu płacili krocie. :)
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

16-01-2007, 16:07

[quote][i]Wysłane przez COFFIN[/i]
Tez mam taka nadzieje. No i plyta wyjdzie już w NED, ciekawe jak będzie wydana ( kurwa - tylko nie digi... ) [/quote]

A ten CD nie wyjdzie w Season of Mist? Jak tak to digi pewny. Jak z ostatnim Tsjuder.
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

16-01-2007, 18:11

Ja jednak cierpię na chorobę wydań "oryginalnych" (chodzi mi o to żeby nie była to licencja) oraz pierwszych. Jak wielu zresztą ;)
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

16-01-2007, 19:03

Czekam na kubki, dlugopisy, czapeczki, skarpetki, kolorowanki, bokserki, otwieracze do piwa etc. z logiem Watain i teledysk z goscinnym udzialem Jona z Dissection.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
vulture

16-01-2007, 19:08

Taak, ja chce miec zdjęcie z Erikiem w Empiku, niczego bardziej nie pragne..
nie dajcie sie zwariować panowie;)
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

16-01-2007, 19:51

[quote][i]Wysłane przez Mental[/i]
Czekam na kubki, dlugopisy, czapeczki, skarpetki, kolorowanki, bokserki, otwieracze do piwa etc. z logiem Watain i teledysk z goscinnym udzialem Jona z Dissection. [/quote]

Z tym wyczuleniem na "komercję" to prawie jak u hc/punkowców. Nie powinno być czasem na odwrót?
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

16-01-2007, 20:09

[quote][i]Wysłane przez Duban[/i]
Mnie to szczerze jebie w odbyt. Obawiam się tylko, że wydanie MMP będzie zjebane jak większość rzeczy, które ukazują się z ich logo. Ale jesli chodzi o Watain to wszystko poza płytą mogę sowbodnie wyjebać przez okno, bo chodzi mi tylko i wyłącznie o kompakt. [/quote]
MM ma tu chuj do gadania, nie oni wydaja plyte, tylko SOM. MMP jest tylko dystrybutorem na terenie RP, od czasu jak sie Francuzi poprztykali z Wardzałą.
Awatar użytkownika
COFFIN

16-01-2007, 20:10

[quote][i]Wysłane przez Wishman[/i]
[quote][i]Wysłane przez COFFIN[/i]
Tez mam taka nadzieje. No i plyta wyjdzie już w NED, ciekawe jak będzie wydana ( kurwa - tylko nie digi... ) [/quote]

A ten CD nie wyjdzie w Season of Mist? Jak tak to digi pewny. Jak z ostatnim Tsjuder. [/quote]
Juz nie wiem o co chodzi, pierwotnie wydać miała NED
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

16-01-2007, 20:40

Ja pierdole, ale się niektórzy przejęli.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

16-01-2007, 21:18

malo znam Watain, ale ten numer bardzo mi sie podoba. Moze brzmienie jest troche za czyste, ale tak to bez zastrzezen.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Left-Hand-Path
postuje jak opętany!

16-01-2007, 21:19

ja bym powiedział nawet że oburzyli

śmiesza mnie ludzie którzy w przypadku zespołów Black Metalowych mówią o fajnej muzyce, koncertach, dobrym kontakcie z fanami, popularności i chuj wie czym jeszcze. To jakaś paranoja.

[quote][i]Wysłane przez vulture[/i]
patrzycie na naklejki czy na muzykę? [/quote]na ideologię. Bo to Black Metal a nie ochujały thrash czy coś innego
vulture

16-01-2007, 21:36

no to prosze jakiś sensowny argument na niepoprawnośc ideologiczną WATAIN.
poza tym..muzyka jest najpierw..dopiero potem wszystko inne. to ona konstytuuje wszelkie inne działania.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

16-01-2007, 21:37

Ale co w ideologii tego zespołu zmienia fakt, że wydaje ich MMP?
Zmieniło się ich nastawienie? Stali się Świadkami Jehowy?
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

16-01-2007, 23:02

osobiście nie mam nic przeciwko wydawaniu jakichkolwiek zespołów przez MMP.Zgadzam się z opiniami kilku moich przedmówców,iż to muzyka stanowi podstawę do oceny kondycji danego zespołu.Ideologia może być dla kogoś ważna i cenna,ale w mojej ocenie nie moze przesłaniać wartości samych utworów.Jednakże biorąc pod uwagę profil działalności MMP,zastanawiam się czy "schronienie się"pod skrzydłami tejże,było przemyslanym posunięciem.Nie staram się być tru itp.,ale odczuwam lekki dysonans poznawczy oraz pewną dezorientację,co do całej sytuacji.Oby tylko Watain nie stał się kolejnym "kultowym zespołem wśród młodzieży".
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

16-01-2007, 23:14

A jaki jest profil działalnosci MMP? Chyba taki sam jak większości wytwórni? Chodzi tylko o kasę, jedni robia to pod płaszczykiem ideologii, inni "promują dobra muzykę". Z dupy jest cały ten problem, pewnie kogoś tam zawiedli jego idole, ja tam się cieszę, bo kawałek jest spoko, nie spodziewałem się tego po tej kapeli. Inne kwestie mam gdzieś, możecie płakać do poduszki i szydzić z kolejnych "zdrajców", to juz Wasza sprawa.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

17-01-2007, 00:04

Nie ma co lamentować. Cały BM, jako gatunek, jest już sprzedany do cna.
Stal się czymś przyswajalnym i przede wszystkim normalnym. Odkąd zaczęto go traktować jako produkt podlegający prawom marketingu nie można już mówić o żadnej ideologii. Jest towarem. Kultura, czy to popularna, czy nawet alternatywna jest elementem pewnego systemu. A system, nazwijmy go "instytucją kultury" ma to do siebie, ze absorbuje wszelki bunt i przejmuje go jako wlasny element. Taka jest strategia rynku, kultury masowej, czy na innym poziomie "instytucji sztuki". To straszny truizm, ale chyba nie wszyscy to widzą wystarczająco ostro.
Poszukajcie sobie innej wyklętej dziedziny. Metal już do niej nie należy. Może jeszcze najbardziej radykalne formy industrialu, czy jakiejś innej alternatywy, ale też raczej wątpliwe.
Nie mówię przez to, ze nie lubię zespołów zaangażowanych ideologicznie. Wręcz przeciwnie - niezwykle je cenię. Ale rozpatrywanie wartości w tych kategoriach to jakaś pomyłka. To tylko chwila i zostaną one rozbrojone ze swego ideologicznego oręża.
Awatar użytkownika
COFFIN

17-01-2007, 00:30

[quote][i]Wysłane przez black_lava[/i]
osobiście nie mam nic przeciwko wydawaniu jakichkolwiek zespołów przez MMP.Zgadzam się z opiniami kilku moich przedmówców,iż to muzyka stanowi podstawę do oceny kondycji danego zespołu.Ideologia może być dla kogoś ważna i cenna,ale w mojej ocenie nie moze przesłaniać wartości samych utworów.Jednakże biorąc pod uwagę profil działalności MMP,zastanawiam się czy "schronienie się"pod skrzydłami tejże,było przemyslanym posunięciem". [/quote]
Ale jakie schronienie ? Przeciez oni nawet nie wiedzą, kto jest dystrybutorem wydawnictw SOM w Polsce. Nie podpisali kontraktu z MMP, tylko SOM.
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

17-01-2007, 00:36

[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]

ja w sumie też, ale alergia na digi robi w moim organiźmie jeszcze większe spustoszenie.

Pierwsze wydanie w pudełku>>>>>reedycja w pudełku>>>>>pierwsze wydanie w digi=kupa hipopotama>>>>>zremasteryzowana reedycja w digi z bonusami z koncertu [/quote]

Masz rację. Te digi-packi to z dupy są.
Najlepiej mieć i pierwsze wydanie i w najzwyklejszym pudełku bez dvd, bonusów, coverów, szczoteczki do zębów, pasty do butów i archiwalnego numeru Mystic Art...
ODPOWIEDZ