VED BUENS ENDE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- boroowa
- weteran forumowych bitew
Lubię. Bardzo. Nawet bardzo bardzo. Jedna z lepszych płyt jakie wyszły w Norwegii. Niestety nie jestem posiadaczem jedynie słusznego I wydania, ale re-edycja Candlelight jest niczego sobie. Mystic nie dystrybuował tego na CD (tylko MC), a distro, do którego wysłałem wtedy kasę po "WiW" zapadło się pod ziemię. (Chvj ci w d*** złodzieju).
"Those who Caress the Pale" to taśma demo, jest bardziej hmmm... standardowa, blekmetalowa. Potem wyszło jako MCD z jednym dodatkowym utworem.
A w ogóle to VBE zrzyna z VOIVOD który jest dla Ciebie kabaretem.
P.S. Jak sie poprawnie wymawia tą nazwę????
"Those who Caress the Pale" to taśma demo, jest bardziej hmmm... standardowa, blekmetalowa. Potem wyszło jako MCD z jednym dodatkowym utworem.
A w ogóle to VBE zrzyna z VOIVOD który jest dla Ciebie kabaretem.
P.S. Jak sie poprawnie wymawia tą nazwę????
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- longinus696
- zahartowany metalizator
- longinus696
[quote][i]Wysłane przez P.[/i]
Uogólnianie. Logninusowi zaimponował Trotzky. [/quote]
no comments
Jeśli chodzi o VBE: płyta nie wytrzymała próby czasu, a dodając do tego jej nie zbyt dobre brzmienie, na chwilę obecną wygląda to kulawo. [/quote]
Mnie się podoba. Zajebiście dobrze się jej słucha.
edit: A, to już wiem, dlaczego tak powiedziałeś.
Uogólnianie. Logninusowi zaimponował Trotzky. [/quote]
no comments
Jeśli chodzi o VBE: płyta nie wytrzymała próby czasu, a dodając do tego jej nie zbyt dobre brzmienie, na chwilę obecną wygląda to kulawo. [/quote]
Mnie się podoba. Zajebiście dobrze się jej słucha.
edit: A, to już wiem, dlaczego tak powiedziałeś.
- boroowa
Tak, a Voivod z The Beatless, a oni natomiast z...
[/quote]
Bardzo możliwe. The Beatles wpłynęło na twórczość NAPRAWDĘ wielu zespołów.
A jeśli nie słyszysz VOIVOD (circa "Dimension Hatross" & "Nothingface" era) chociażby w "I Sang for the Swans" to... czas zapoznać się z twórczością Kanadyjczyków:) Zresztą Carl-Michael w jakimś wywiadzie przyznał się, że do powstania VBE w największej mierze przyczyniła się fascynacja VOIVOD.
Tak, a Voivod z The Beatless, a oni natomiast z...
[/quote]
Bardzo możliwe. The Beatles wpłynęło na twórczość NAPRAWDĘ wielu zespołów.
A jeśli nie słyszysz VOIVOD (circa "Dimension Hatross" & "Nothingface" era) chociażby w "I Sang for the Swans" to... czas zapoznać się z twórczością Kanadyjczyków:) Zresztą Carl-Michael w jakimś wywiadzie przyznał się, że do powstania VBE w największej mierze przyczyniła się fascynacja VOIVOD.
- ultravox
- boroowa
nie zbyt dobre brzmienie[/quote]
Właśnie sobie odświeżam znajomość "WiW" i muszę przyznać Tobie rację. Ale tylko tutaj.
nie zbyt dobre brzmienie[/quote]
Właśnie sobie odświeżam znajomość "WiW" i muszę przyznać Tobie rację. Ale tylko tutaj.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
- akall
- zaczyna szaleć
[quote][i]Wysłane przez boroowa[/i]
P.S. Jak sie poprawnie wymawia tą nazwę???? [/quote]
ve bü-ens ende
nigdy nie słyszałem muzyki, ale nazwa zawsze mnie odstraszała
'przy końcu tęczy' przywołuje u mnie od razu takie makabryczne obrazy:
[img]http://www.homestead.com/~media/element ... echaun.jpg[/img]
P.S. Jak sie poprawnie wymawia tą nazwę???? [/quote]
ve bü-ens ende
nigdy nie słyszałem muzyki, ale nazwa zawsze mnie odstraszała

'przy końcu tęczy' przywołuje u mnie od razu takie makabryczne obrazy:
[img]http://www.homestead.com/~media/element ... echaun.jpg[/img]
Still o'er the curved, white trellis of your sides
The sateless, wandering serpent curls and glides
The sateless, wandering serpent curls and glides
- Bartoslav
- starszy świeżak
Witam użytkowników Masterful'a. 
Mi się "Written In Watters" bardzo podoba. Płytka posiada specyficzny klimat, który powoduje, że bardzo przyjemnie się tej muzyki słucha. Generalnie jest dość oryginalna jak na pozycję wydaną w roku 1995, ale nawet obecnie robi bardzo dobre wrażenie. W sumie płytka prezentuje bardzo równy i wysoki poziom, ale w pamięć szczególnie zapadł mi taki kawałek "Carrier of Wounds" . Dobre teksty, świeże podejście do materii, ale album nie jest pozbawiony wad. Przeciętna produkcja to jedno, ale kiedy pierwszy raz zapoznałem się z tą płytką (a właściwie kasetą) to odrzucił mnie wokal, wydawał mi się jakiś taki nijaki, monotonny. Po kilku przesłuchaniach jednak się do niego przekonałem, a nawet polubiłem.
Co do porównań do Voivod to inspiracje u Ved Buens Ende tą kapelą da się łatwo wychwycić, ale moim zdaniem Kanadyjczycy są jednak lepsi
Heh, tak sobie pomyślałem, że chyba trzeba zakupić wreszcie "Written In Watters" na cd, bo kasetka, którą dostałem od kumpla, ledwo daje radę

Mi się "Written In Watters" bardzo podoba. Płytka posiada specyficzny klimat, który powoduje, że bardzo przyjemnie się tej muzyki słucha. Generalnie jest dość oryginalna jak na pozycję wydaną w roku 1995, ale nawet obecnie robi bardzo dobre wrażenie. W sumie płytka prezentuje bardzo równy i wysoki poziom, ale w pamięć szczególnie zapadł mi taki kawałek "Carrier of Wounds" . Dobre teksty, świeże podejście do materii, ale album nie jest pozbawiony wad. Przeciętna produkcja to jedno, ale kiedy pierwszy raz zapoznałem się z tą płytką (a właściwie kasetą) to odrzucił mnie wokal, wydawał mi się jakiś taki nijaki, monotonny. Po kilku przesłuchaniach jednak się do niego przekonałem, a nawet polubiłem.
Co do porównań do Voivod to inspiracje u Ved Buens Ende tą kapelą da się łatwo wychwycić, ale moim zdaniem Kanadyjczycy są jednak lepsi

Heh, tak sobie pomyślałem, że chyba trzeba zakupić wreszcie "Written In Watters" na cd, bo kasetka, którą dostałem od kumpla, ledwo daje radę