METALLICA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
długopisyyyyyyyyyy

07-02-2007, 20:36

[quote][i]Wysłane przez stary[/i]
tak na marginesie to taka Metallica niegdy, powtarzam nigdy, nie była lepsza np od Slayer ani od Testament [/quote]
Dla ciebie nie, dla kogoś innego być może tak. Kwestia gustu. Pierwsze płyty Metallici łącznie z czarną co by nie mówić są genialne. Większość ci to przyzna :)
stary

07-02-2007, 21:16

heheheh a gdzie ta wiekszośc?
Awatar użytkownika
Wachu
rozkręca się

07-02-2007, 21:16

[quote][i]Wysłane przez nan[/i]
Hammetowi chyba potomek się ostatnio narodził, więc z tą impotencją to jakieś insynuacje. [/quote]

to nie jego
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

07-02-2007, 21:18

heheheh a gdzie ta wiekszośc? [/quote]

Tu jestem.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

07-02-2007, 21:26

tak na marginesie to taka Metallica niegdy, powtarzam nigdy, nie była lepsza np od Slayer ani od Testament [/quote]

tez tak uwazam. moze mieli pare lepszych utworow, ale wg. mnie zadna plyta tego zespolu nie byla rownia udana jak Hell Awaits czy The New Order (inna sprawa, ze po tym albumie Testament mial 3 bardzo srednie wydawnictwa)
this is a land of wolves now
vulture

07-02-2007, 22:44

każda płyta Metalliki do czarnego albumu i włącznie z nim kasuje całą dyskografie TESTAMENT. Oni byli pod wielkim wpływem ekipy Hetfielda i tylko głuchy może tego nie wyłapać.
vulture

07-02-2007, 22:47

podobnie rzecz ma sie z SLAYER. oni mają TYLKO Reign In Blood. to ich najlepsza rzecz a reszta to już mniej lub bardziej ..dobre granie.i tylko.
Żaden z ich albumów nie jest w stanie równac sie klasykom jakie METALLICA nagrywała w latach 80.
Mort
rasowy masterfulowicz

07-02-2007, 22:52

zarowno Metallica, Slayer jak i Testament to świetne zespoły, ale jakby przyszło co do czego i miałbym je ustawić od najbardziej do najmniej przeze mnie lubianego to zrobiłbym tak:
1. Slayer
2. Metallica
3. Testament
I AM MORBID
stary

07-02-2007, 23:01

[quote][i]Wysłane przez vulture[/i]
każda płyta Metalliki do czarnego albumu i włącznie z nim kasuje całą dyskografie TESTAMENT. Oni byli pod wielkim wpływem ekipy Hetfielda i tylko głuchy może tego nie wyłapać. [/quote]

wiesz darkthrone tez był pod wielkim wpływem kilku bandów a przerósł wszystkich 3 razy, to nie argument

naparwde skonczcie to pierdolenie o wielkosci tej grupy, kto dokałdnie pamieta tamte czasy i wnich wyrastał dobrze wie ,ze metallica słuchały tylko wymoczki które wyrosły z jakiejs tam tradycji heavy metalu, czy nie wiem czego, cała polska scena tamtego okresu słuchała slayer, i to na na bazie slayer powstały wszystkie polskie grupy tamtego okresu-vader, imperator,armageddon,betrayer itd itd , kto tu sie kurwa wzorował na metallica?sparagmos?violent dirge?kto jeszcze?dajcie spokój.
kurwa.he.nie mam i nigdy nie miałem ani jednej płyty Metallica w domu, nawet w tamtych czasach , jakies ponad 15 lat temu w wielu kregach to by zwykły przypał słuchac tego zespołu.
pamietam na naszym osiedlu trzymalismy się grupa jakis 15-20 osób i tylko 1 ( słownie :jedna) osoba słuchała tej grupy,za to miał zakaz grania z nami w piłkę hehehehe
Awatar użytkownika
Trojan
postuje jak opętany!

07-02-2007, 23:08

każda płyta Metalliki do czarnego albumu i włącznie z nim kasuje całą dyskografie TESTAMENT. Oni byli pod wielkim wpływem ekipy Hetfielda i tylko głuchy może tego nie wyłapać. [/quote]

wiesz darkthrone tez był pod wielkim wpływem kilku bandów a przerósł wszystkich 3 razy, [u]to nie argument[/u]
. [/quote]

stary, to nie ma sensu. Nie przemówisz im do rozsądku
Down the bottle's nest
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

07-02-2007, 23:23

dżizas stary.. wymiękam jak czytam Twoje posty... no wymiekam kurwa jak galareta na słońcu... "jak byłem młody to tylko cioty słuchały metaliki - prawdziwi twardziele jebali riffy ze slaja"... "metalika nie była nigdy wielka bo z 20 kumpli z mojej paczki tylko jeden ich słuchal" ... "nie mam i nigdy nie miałem ani jednej płyty Metallica w domu" - to jest ZAJEBISTE.. w sumie dobrze wiedzieć, że 20 kumpli kształtowało Ci kiedyś gust i nie musiales nawet sluchac płyt zeby wiedziec co jest chujowe a co godne zajebania od nich riffów :)
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

07-02-2007, 23:27

podobnie rzecz ma sie z SLAYER. oni mają TYLKO Reign In Blood. to ich najlepsza rzecz a reszta to już mniej lub bardziej ..dobre granie.i tylko.
Żaden z ich albumów nie jest w stanie równac sie klasykom jakie METALLICA nagrywała w latach 80. [/quote]

Dlatego właśnie nie lubię takich dyskusji. Zaraz jest, że Darkthrone jest lepszy niz Bathory, że Testament to syf, bo słuchał go koleś w okularach, a wszystko i tak jest gorsze od gówna. SLAYER jak dla mnie nagrał pięc genialnych płyt, nie ustepujacych wczesnym krazkom Metalliki. Do tego jest to zupełnie inny styl grania.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

07-02-2007, 23:29

kto tu sie kurwa wzorował na metallica?sparagmos?[b]violent dirge[/b]?kto jeszcze?dajcie spokój.
[/quote]

Mów co chcesz, Violent Dirge to była zajebista kapela.
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

07-02-2007, 23:42

[size=-6]chuja tam zajebista jak nie przysłałi staremu demówki 17 lat temu[/size]
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
stary

08-02-2007, 11:46

[quote][i]Wysłane przez Olo[/i]
dżizas stary.. wymiękam jak czytam Twoje posty... no wymiekam kurwa jak galareta na słońcu... "jak byłem młody to tylko cioty słuchały metaliki - prawdziwi twardziele jebali riffy ze slaja"... "metalika nie była nigdy wielka bo z 20 kumpli z mojej paczki tylko jeden ich słuchal" ... "nie mam i nigdy nie miałem ani jednej płyty Metallica w domu" - to jest ZAJEBISTE.. w sumie dobrze wiedzieć, że 20 kumpli kształtowało Ci kiedyś gust i nie musiales nawet sluchac płyt zeby wiedziec co jest chujowe a co godne zajebania od nich riffów :) [/quote]

mój gust kształtowało 4 kolesi ze Slayer.
stary

08-02-2007, 11:47

[quote][i]Wysłane przez ultravox[/i]
Żaden z ich albumów nie jest w stanie równac sie klasykom jakie METALLICA nagrywała w latach 80. [/quote]

Dlatego właśnie nie lubię takich dyskusji. Zaraz jest, że Darkthrone jest lepszy niz Bathory, że Testament to syf, bo słuchał go koleś w okularach, a wszystko i tak jest gorsze od gówna. SLAYER jak dla mnie nagrał pięc genialnych płyt, nie ustepujacych wczesnym krazkom Metalliki. Do tego jest to zupełnie inny styl grania. [/quote]

no własnie.zupełnie inny stylzupełnie inne szkoły.zupełnie inaczej potoczyły sie losy.tylko pojawia sie pytanie:kto:Metallica czy Slayer miał wiekszy wpływ na rozwój w nastepnych latach muzyki metalowej
stary

08-02-2007, 11:48

[quote][i]Wysłane przez ultravox[/i]
kto tu sie kurwa wzorował na metallica?sparagmos?[b]violent dirge[/b]?kto jeszcze?dajcie spokój.
[/quote]

Mów co chcesz, Violent Dirge to była zajebista kapela. [/quote]

no była.no i?
MANOWAR
postuje jak opętany!

08-02-2007, 12:47

Stary ma racje Slayer i Testament każdą ze swoich płyt kasuje całą dyskografię metalliki, pomimo,że to też dobry zespół. Oczywistym faktem też jest, że to Slayer miał większy wpływ na rozwój metalu, wystarczy posłuchać jakieś deathmetalowej kapeli z początku lat 90-tych i w każdej słychać Slayera, a Metallikę najwyżej w małych ilościach.
vulture

08-02-2007, 13:56

no, oczywiście, bo skopiować tak dobre pomysły jak te Hetfielda i spólki było po prostu bardzo trudno. a starego nie słuchaj bo jego argumenty są z dupy wzięte.
oczywistym jest to ze Slayer miał wielki wpływ na muzykę ekstremalną..
ale ich płyty..mniej lub bardziej są do siebie zbliżone.osadzone są w pewnych schematach. tego samego nie można powiedzieć o Metallice w latach 83 -91.
płyty nagrane w tym okresie kipią rewelacyjnymi pomysłami, są mocne, cieżkie, zróżnicowane a przy tym zajebiście chwytliwe. i co najważniejsze - każda jest INNA.to nie tylko szybkośc gołej dupy (większość płyt Slayer).Ta muzyka ma do zaproponowania coś więcej.jest lepsza kompozycyjnie.dojrzalsza pod każdym względem.dla mnie ( powtarzam: dla mnie) wszystko przemawia na korzyść zespołu na M. po prostu lepsze utwory, aranże, teksty, wokale, nie wspominając już o oprawach graficznych ;)

Myśle, że wielu ludziom w tamtym okresie zaczął przeszkadzać fakt iż zespół ten zaczął stawać sie coraz bardziej popularny, fakt iż zaskarbili sobie wielu sympatyków spoza metalowej tłuszczy spowodował rozwolnienie u wielu quasi - ekstremistów i jak widac po niektórych postach..stan ten trwa do dziś;)
ODPOWIEDZ